zijden kussensloop

Waarom een zijden kussensloop beter is voor huid en haar (+WINACTIE)

Ik wed dat Doornroosje 100 jaar op een zijden kussensloop heeft geslapen. Na 100 jaar slapen werd ze wakker als sleeping beauty. Dit willen wij toch ook? Word jij wakker met kreukels in het gezicht? Zit jouw haar elke ochtend in de war en vol klitten? Met een zijden kussensloop heb je hier geen of in ieder geval veel minder last van. De afgelopen weken hebben mijn man en ik op een zijden kussensloop geslapen en vandaag vertel ik jullie waarom een zijden kussensloop beter is voor huid en haar. Once you go zijden kussensloop you never go back! Mijn man en ik willen niets anders meer! Oh en als klap op de vuurpijl ik mag twee zijden kussenslopen weggeven! Yay!

Waarom een zijden kussensloop beter is voor huid en haar

Voor mijn blog heb ik van Beautystuff.nl twee zijden kussenslopen gekregen. Vorig jaar schreef ik voor Beautystuff een review over de wimpergroeimiddel Careprost. Ik was heel tevreden over Careprost, mijn wimpers werden dankzij Careprost langer en voller, wil je het resultaat zien? Dat kan HIER. Dit kwam als een cadeau binnen, want ik wilde al een tijdje zijden kussenslopen kopen omdat ik nu meer dan ooit lief ben voor mijn gezicht en haar. Ik word een daggie ouder, mijn 34e verjaardag komt eraan, en ik wil een fris, stralend en gezond gezicht als ik de 34 aantik met mijn vuist.

Waarom een zijden kussensloop beter is voor huid en haar

Ik kreeg een set moerbei zijden kussenslopen van 25 momme van het merk Beautysilk. Nu denk je misschien what the piep is momme? Ik dacht dit wel toen ik het voor het eerst las. Een momme (mm) is de gewichtseenheid per vierkante meter van zijde, traditioneel gebruikt om de oppervlaktedichtheid van zijde te meten. Hoe hoger het gewicht in mommes, hoe dikker de stof is. Bovendien is het duurzamer en duurder en geschikt voor intensief gebruik.

Ik was even bang dat ik de zijden kussenslopen met de hand moest wassen maar gelukkig kunnen ze gewoon de wasmachine in. Was zijde nooit warmer dan 30 graden en ze mogen niet de droger in.

Wat zegt Beautysilk over de zijden kussenslopen?

Een zijden kussensloop heeft een gunstige werking op de huid- en haarconditie en op de nachtrust. De voordelen op een rijtje:

 • Zijde is hypoallergeen, antibacterieel en ideaal tegen schimmels, huisstofmijt, acne en astma.
 • Het voorkomt slaapvouwen. Door slaapvouwen ontstaan rimpels.
 • Zijde heeft een hydraterende werking door de verschillende aminozuren.
 • Zijde is geschikt voor elk huidtype en heeft een kalmerende werking. Het is met name goed voor psoriasis, acne, couperose of een gevoelige huid.
 • Het gaat droog haar en gespleten haarpunten tegen, die vaak ontstaan door wrijving en de vochtonttrekkende werking van een katoenen kussensloop.
 • Het haar blijft langer in model.
 • Een zijde kussensloop is verwarmend bij kou en verkoelend bij hitte.

De Beautysilk zijden kussenslopen zijn verkrijgbaar in negen verschillende kleuren en worden geleverd in een luxe zwarte geschenkdoos.

zijden kussensloop kopen

Wat zeggen mijn man en ik over de zijden kussenslopen?

Ik was bang dat mijn gezicht en haar over de zijden kussensloop zou glijden en ik dus geen fijn plekje op het kussen zou hebben.  Al snel kwam ik erachter dat dit helemaal niet het geval was. De zijden kussensloop is zacht, glad en ontzettend fijn. Niet voor niets zijn zijden weefsels geliefd vanwege hun glans, souplesse en zachte textuur. Mijn man is zeer tevreden en tekent voor meer zijden kussenslopen. Omdat ik nu één set in huis heb slapen we om de week op de zijden kussenslopen.

Mijn haar glijdt makkelijk over het kussen, ik merk dat er minder wrijving is. Mijn gezicht heeft minder kreukels in de ochtend Of er nu minder rimpelvorming is kan ik niet bewijzen maar slapen op zijde voelt zoveel beter dan katoen. Mijn kussenslopen van Egyptisch katoen moeten plaats maken voor zijden kussenslopen. Mijn man en ik sliepen altijd enkel op en onder Egyptisch katoen wat bekend staat als één van de mooiste soorten katoen in de wereld. Bekend om zijn duurzaamheid, sterkte en zachtheid, is Egyptisch katoen een teken van kwaliteit. Maar je snapt dat ik nu alles van zijde wil.

voordelen zijden kussensloop

WINACTIE! Ik mag twee zijden kussenslopen weggeven!

Ik mag van Beautystuff twee zijden kussenslopen (1 per persoon, er zullen dus twee winnaars zijn) weggeven! Wil jij kans maken op een zijden kussensloop lees dan snel wat je moet doen.

♥ Deze winactie staat ook op de Facebook pagina van Beautystuff. Like en deel het bericht op de Facebook pagina van Beautystuff.
Like de Facebook pagina van Beautystuff.
♥ Laat mij hieronder in de comments weten dat je meedoet. Vul een geldig e-mailadres in.

De winactie loopt tot en met 10 maart 2017. Ik zal persoonlijk contact opnemen met de twee winnaars. Let op dat je een geldig e-mailadres invult.

Slaap jij op een harde of zachte hoofdkussen? En heb jij voorkeur voor een bepaalde stof?

Lees ook

42 reacties

 • Oehhh nice, Een zijden kussensloop wil ik wel! Ik heb de pagina alvast een like gegeven, maar ik zag het bericht nog niet staan.. Waarschijnlijk vergeet ik dat later haha!

  Beantwoorden
 • Klinkt goed zeg! Had nooit gedacht dat het zoveel effect zou hebben. Ik slaap altijd met heel veel kussens en het liefst heel zware katoenen kussenslopen.

  Beantwoorden
 • Ik wil het ook wel eens uitproberen…ben benieuwd naar het gevoel tegen mijn huid. ☺️
  Heb juist een nieuw hoofdkussen. ✌🏻️

  Beantwoorden
 • Heej heej

  Super leuk stukje, leuk geschreven☺
  Suuuuuper lief en gaaf dat je deze geweldige kussenslopen weg mag geven!!!
  Ik zal super graag eentje willen winnen🙈
  Mijn haar is voor 3 week terug helemaal verpest door de kapper😔 Ik ging van gezond fijn mooi haar, naar droog dood beschadigd verbrand haar… het staat nu alle kanten op en is net stro😔 Ik doe er alles aan om mijn haar zo optimaal te verzorgen, maar ik voel me zo ongelukkig nu😔 Als ik in de spiegel kijk of aan mijn haar zit… hoe geweldig zal het zijn om op deze kussensloop te mogen slapen en mee werkt samen met goede producten aan sneller gezond haar??? ☺ ik zou dit suuuuper graag willen uitproberen en reviewen voor jullie… jullie zouden me gelukkig maken… nu maar duimen draaien😉 Liefs en een heel fijn weekend iedereen…. geliked en gedeeld✔️✔️✔️✔️

  Beantwoorden
 • Deze winactie staat ook op de Facebook pagina van Beautystuff. Like en deel het bericht op de Facebook pagina van Beautystuff. CHECK/GEDAAN
  ♥ Like de Facebook pagina van Beautystuff. CHECK / GEDAAN
  ♥ Laat mij hieronder in de comments weten dat je meedoet. Vul een geldig e-mailadres in.CHECK/GEDAAN

  Beantwoorden
 • Niet geschoten is altijd mis……misschien dat ik de rimpels een halt toe kan roepen (whahaha)
  Heb wel snel last van statisch haar, de knetters zijn iet van de lucht ; -))

  Beantwoorden
 • Het zal geweldig zijn om zo’n mooie zijden kussen te hebben. Heerlijk slapen ! Like en gedeeld deze geweldige actie !

  Beantwoorden
 • Hoi Nesrin, ik ben enthousiast geworden over het stuk wat je schreef over de zijden kussenslopen. Lijkt me heerlijk slapen en ontwaken. Zien er ook nog eens prachtig uit! Ik ben de 50 voorbij, dus hopelijk met deze mooie actie minder plooien en een goed kapsel!

  Beantwoorden
 • Ik kan me van vroeger herinneren dat mijn moeder er een had om haar opgestoken haar netjes te houden.
  Ik doe graag mee en aangezien ik net voor 10 maart jarig ben zou het een leuk verjaardagscadeautjes zijn.

  Beantwoorden
 • Ik heb al meer gelezen over zijden kussenslopen, ben toch wel nieuwsgierig geworden. Het klinkt goed en ik zou het graag eens uitproberen, dit is een mooie kans!

  Beantwoorden
 • Ik heb al vaker gelezen dat ze zo veel beter zouden zijn dan katoenen kussenslopen. Ik ben allergisch voor huisstofmijt, dus een hypoallergene kussensloop is welkom. Ik moet trouwens ook nodig op zoek naar een nieuw, stevig en duurzaam kussen, want het mijne is weer ingezakt…

  Beantwoorden
 • Wauw dat klinkt super! ik probeer de laatste tijd mn kussen slopen al wel vaker te verschonen maar wist niet dat zijde nog beter was.. ik heb een hard kussen van schapenwol voor mn allergie
  volgde je al gezellig en het bericht gedeeld want dit nieuws moeten meer mensen horen 🙂

  Fijne dag & weekend

  Beantwoorden
 • Ben zeer benieuwd naar alle voordelen van eeen echt zijde kussensloop. Ben erg allergisch voor huisstofmijt en probeer alle anti allergie kussenslopen en matrashoesen die er maar bestaan, maar 100% tevreden helaas nooit.
  Heb geliked en gedeeld en nu maar hopen….

  Beantwoorden
 • Hai! Ik wil ook graag zo’n kussensloop winnen!! ’s Morgens heb ik heel vaak veel plooien en rode plekken in mijn gezicht.Of ik geef hem aan mijn zoon van 17 jaar die veel last heeft van acne. Zou heel fijn zijn als het verbetering geeft!! #verwachtingsvol#

  Beantwoorden
 • Ik heb ook nog nooit op zijde geslapen, het lijkt me ook glijden en koud, maar blijkbaar valt dat dus mee! Het lijkt me leuk om eens te proberen (doe niet mee met de winactie) 😀

  Beantwoorden
 • Minder kreukels en mooi glanzend haar, ja dat wil ik wel.
  Ik heb dan ook de actie geliked & geshared op Facebook.

  Beantwoorden
 • Verval is ingezet…. hooded eyes, hamster wangetjes op komst, voorhoofdrimpels lijken de alpen wel vanuit de lucht gezien en ook mijn haar heeft stiekem haar glorie verloren….en als ik na het glad smeren en slikken nu ook glad kan slapen ben ik 24/7 gestut 😜

  Beantwoorden
 • Ik doe mee!

  Ik zou dolgraag willen winnen om eens uit te proberen of de nachten fijner zijn (minder benauwd) zodat ik en later ook de rest van het gezin een goede nachtrust zal hebben.

  Mijn Mailadres is: feeyruz@live.nl

  Beantwoorden
 • Ik wil graag mee doen voor mijn dochtertje met de win actie. Ze heeft heel veel krulletjes en we hebben iedere ochtend een struggle om haar krulletjes uit de knoopjes te halen en weer mooi te doen. Ik heb gelezen dat deze kussens ideaal zijn om je mooie krulletjes te behouden 🤗🤗

  Beantwoorden
 • Ik slaap op een kussen met veren, heel ouderwets maar heb ik ook naar gezocht, dat vind ik het meest fijn en als ik ga logeren, hangt ervan af bij wie hoor, gaat die meestal ook mee, zodat ik zeker weet dat ik heerlijk slaap.

  En ik heb dekbedovertrekken die half om half zijn, half zijde, half katoen en die zijn erg fijn en prettig, en zorgen er inderdaad voor dat ik nul kreukelzones heb, maar heel eerlijk? Geef mij het meest ouderwetse Hollandse katoen van vroeger, en ik slaap als een roosje, kreukels en al 😉

  X

  Beantwoorden
 • Zo’n zijden kussensloop lijkt me ideaal, dus ik loot heel graag mee!
  Natuurlijk like ik Beautystuff en Daily Cup of Blablabla allebei op FB en heb ik de winactie daar gedeeld.
  Nu maar duimen…..
  Fijne zondag en groeten, Grete Karina

  Beantwoorden
 • Mijn kussen is redelijk hard, maar soms gebruik ik ook mijn fluffy kussen (zoals ik em noem). Zelf heb ik ook een paar zijden kussenslopen en vind ze ook heel erg fijn, daarom doe ik niet mee met deze geweldige actie, maar gun ik ze iemand anders die er nog geen ervaring mee heeft. Liefs.x

  Beantwoorden
 • Heel graag zou ik een zijde kussensloop willen winnen. Mijn haar is fijn en breekt snel af, dus dan zou zo een kussensloop wel fijn zijn!

  Beantwoorden
 • Ik had het er laatst nog met mijn dochter over dat ik eigenlijk liever over wil stappen, ook met het oog op migraine (schijnt ook hierop van invloed te zijn). Dus ik waag graag een kansje

  Beantwoorden
 • Door medicijngebruik heb ik helaas een zeer onzuivere en gevoelige acne huid gekregen. Ik doe graag mee want ik zou graag zelf eens willen ervaren hoe dat slaapt op een zijden kussensloop en een wat betere nachtrust is altijd welkom.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?