Wie vulde de Waar je huis woont TAG in?

Waar je huis woont tag

There is a new TAG in town. Ik heb het vandaag over mijn hometown Arnhem maar ook het kleine dorpje Heveadorp waar ik ben opgegroeid. Deze tag is verzonnen door het creatieve brein van mijn collega blogger Maris én we hebben de tag samen ingevuld. Zij woont in Haarlem en dit Arnhems Meisje in, ja je raadt het al, Arnhem. Hoe wonen wij, vinden we het leuk en wat vinden we vooral niet leuk, je leest het allemaal in de Waar je huis woont Tag.

Maris van Hare Maristeit en ik hebben raakvlakken, twee 30 something hot momma’s met jonge kinderen, een druk bestaan en beiden bloggers. Je snapt dat we het dan ook over wonen en leven hebben. We hebben beiden met plezier de tag ingevuld, de invulling van Maris voor deze tag die over wonen en leven in Haarlem gaat vind je op haar blog, de directe link hiernaar toe staat onder dit artikel.

Dit is een lijst met 7 vragen over onze woonplaatsen en huizen. Als je ook een blog hebt en je neemt de lijst over: we like!
Ik publiceer over een paar weken een overzicht op mijn blog, met de namen en linkjes van alle bloggers die de tag hebben overgenomen.

Waar je huis woont TAG

1. Waar woon je en ben je hier geboren en getogen?

Samen met mijn man en twee kinderen woon ik in Arnhem. Ik ben in 1983 geboren in Arnhem en ik voel mij echt een Arnhems Meisje maar mijn wortels liggen in Tunceli, Turkije. Ik ben opgegroeid in een klein dorpje Heveadorp zo een 6 kilometer van Arnhem vandaan. In dit dorp waren geen winkels, enkel huizen en twee speeltuinen. Een klein dorpje in een bosrijke omgeving. Bomen klimmen? Daar was ik goed in. Ik heb tot mijn 22e in Heveadorp gewoond totdat ik in een witte jurk het huis verliet. Als kind vond ik het geweldig om in een dorp te wonen, we mochten altijd naar buiten, het was veilig en iedereen kende elkaar. Als puber vond ik het maar niks om in een dorp te wonen ik ging daarom graag met de bus naar Arnhem toe want daar leefde het.

Heveadorp

Dit is Heveadorp en ik heb totdat ik het huis uit ging in zo een rietkapwoning gewoond. 

2. Voel jij je hier thuis? En waarom woon je hier (niet) graag?

Absoluut. Toen mijn man en ik aan onze zoektocht naar een woning in Arnhem begonnen dacht ik aan een rustige wijk in een bosrijke omgeving. Hij is echt een stadsjongen en groeide midden in het centrum op en wilde niet alleen maar groen en vogels maar meer leven in de brouwerij. We zochten naar een leuke woning in Arnhem in een niet al te rustige wijk, graag met wat groen en het liefst niet in een nieuwbouwwijk (hier hebben we beiden niks mee). Eindstand we wonen in een bosrijke omgeving niet ver van het centrum vandaan. Willen we naar de stad dan moeten we ongeveer 4 kilometer wandelen, zijn er binnen 10 minuten met de bus of 5 minuten met de auto.

Tien jaar geleden was dit een wijk waar voornamelijk oude mensen woonden er waren haast jonge mensen en geen jonge gezinnen. Je snapt dat veel mensen naar mij keken want hallo Buut’nlander. Ik woon aan een pad en twee huizen verderop dacht men dat ik geen woord Nederlands sprak.

Waar je huis woont tag

3. Wil je hier blijven wonen?

Ik wil zeker in deze wijk blijven wonen maar iets verderop staat een huis waar ik 10 jaar geleden, toen ik hier kwam wonen, op slag verliefd op ben geworden. Als dit huis ooit te koop komt te staan en/of ik win de loterij dan ren ik als eerst naar dat huis toe en geef ze een mooi bod. Ik zou in geen andere wijk in Arnhem willen wonen. Ondertussen zijn er een hoop jonge gezinnen en kinderen en de wijk leeft meer.

4. In wat voor een soort huis woon je?

Dit vind ik een moeilijke want het type huis waar ik in woon is geen standaard rijtjeshuis en heeft ook een vrij aparte look. Als je voor het huis staat kun je via een trap naar beneden en hier is de entree naar de onderverdieping. Als je het trapje naar boven neemt kom je bij de voordeur. Mijn keuken staat daarom boven de grond en vanuit de keuken heb ik uitzicht op het pad en veel bomen. Mijn tuin is groot en er stonden ooit twee grote bomen die we met een kapvergunning eruit hebben gehaald. Het huis had vier slaapkamers maar we hebben (toen er nog geen kinderen waren) van twee kamers één kamer gemaakt door een muur weg te halen. Ook is er een zolder en ik hoop op een dag hier een vaste trap te hebben.

5. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst van jouw woonplaats?

Het allerleukst vind ik dat Arnhem niet te groot en niet te klein is. Mijn juweel, het Sonsbeek Park is mijn eigen Central Park en ik kom er graag. Het allerleukst aan Arnhem is dat er veel natuur en bos is maar toch stads genoeg is. Het allerstomst vind ik parkeren en dan vooral het uurtarief wat je moet betalen. Het is ontzettend duur om in Arnhem te parkeren (vind ik). Dat ik in Amsterdam de jackpot moet betalen snap ik maar hallo dit is Arnhem niet Tokio.

ANWB Kampioen februari 2015 arnhemse meisjes

Vorig jaar stond ik in de Kampioen (magazine ANWB) voor een Arnhem Special

6. Als je mocht kiezen, in wat voor huis en in welke plaats zou je dan wonen?

Dan ben ik een wereldburger! Dan heb ik als vaste basis mijn droomhuis die hier verderop in de wijk staat, een woning aan de westkust van Turkije en een appartement in Istanbul. Dit zou ik geweldig vinden.

Stan & Co Arnhem

7. Wat is op dit moment de hotspot in jouw woonplaats?

Ik denk dat Stan & Co echt de hotspot op dit moment is. Het is een mooi, groot en vooral gezellig café slash restaurant. Het terras is BIG en je zit echt middenin het centrum. Wat altijd een hotspot is en zal zijn is het Sonsbeek Park. Het is een ontzettend mooi en groot park waar ik graag wandel met de kinderen, met een kleedje op het gras zit als het lekker weer is en waar ik regelmatig hardloop. Elke eerste zondag van de maand is er een markt met food, drinks & stuff.

sonsbeek park villa

Bron Sonsbeek park met op de top de witte villa

Neem ook een kijkje op Maris haar blog voor haar antwoorden over haar woonplaats Haarlem en haar woning.
Heb je een blog en neem je deze TAG over? Vergeet ons niet als bron te vermelden en drop het linkje dan in een comment dan zet ik je op de lijst die ik over een paar weken zal publiceren op mijn blog!

Waar woon jij? Woon je er graag? Waarom wel of niet?

Lees ook

72 reacties

 • Ik denk dat ik Arnhem ook wel leuk en mooi zal vinden! Ben inmiddels wel nieuwsgierig 🙂
  Hier in Haarlem zijn er ook eental parken met mooie witte villas, alleen dan weer niet met zo’n grappig mooi standbeeld.

  Beantwoorden
 • Ik ben 1x in het park in Arnhem geweest en vond de sfeer geweldig.

  Ik woon nu al jaren in Zandvoort maar kom oorspronkelijk uit Amsterdam en zou niets liever dan terug willen. Lekker in het centrum.

  Beantwoorden
  • Wij brengen ’s zomers veel dagen door in Zandvoort en vroegen ons wel eens af of het in de winter ook leuk is om hier te wonen. Ben toch bang dat ik Haarlem dan ga missen, ook al lijkt het op de kaart niet zo ver weg van Zandvoort. Ga je terug naar Amsterdam denk je?

   Beantwoorden
 • Leuke foto’s plaats je hier, eventjes vind ik alsof ik op toer ben in Arnhem door je beschrijving. Ik probeer ook in te beelden hoe je tuinhuis er uitziet met 4 kamers. 🙂 Een rietkapwoning dat ziet er altijd super gezellig uit!

  Beantwoorden
 • Arnhem is inderdaad een mooie stad. Ik kom er geregeld om te winkelen. Een van mijn favoriete lunchplekjes is Billy’s Eten en Drinken, altijd heerlijk.

  Zelf ben ik als Fries iets verder van huis terecht gekomen in Enschede, en voel me er erg thuis. Het heeft alles: een fijn theater, een poppodium, veel restaurants, veel jongeren door de universiteit én de hogeschool in de stad, en leuke winkeltjes. Met vijf minuten fietsen zit ik heerlijk in de bossen.

  Beantwoorden
  • I know Billy’s! Die eigenaar, tenminste ik ga ervan uit dat hij de eigenaar is, is een bekend gezicht in Arnhem. Billy’s zit op een super leuke locatie, leuke steegjes en winkels daar.

   Beantwoorden
 • Wat een leuke tag om te lezen! Ik zou hem zelf niet kunnen doen, onder het mom van bewust bloggen… Niemand weet waar ik woon. Soms wel lastig, aangezien ons huis te koop staat en een link op mijn blog misschien wat meer promotie is. 🙂

  Beantwoorden
 • Almere natuurlijk, en nee ik woon hier niet graag, ook al zit ik hier wel het grootste deel van mijn leven ondertussen, nou ja, ik hoop ooit terug te keren naar oud land, maar het waar ligt nog in het midden, laten we zeggen, als het land, de dijken zouden doorbreken dat ik dan nog droog zit en woon… hahahaha

  Drente heeft een voorliefde en Limburg vroeger, maar ja, beiden zijn ver van zee en mijn droomhuis ligt op open terrein, tussen weilanden in, met aan de rand daarvan bos, maar als ik de andere kant op ga, sta ik op het strand…. dat is ideaal, maar goed, dan woon ik wel laag denk ik, of ik moet over de grens trekken, hahahaha

  Waarom niet hier, omdat ik alles heb zien bouwen, hoe groot Almere nu ook is eigenlijk, ik blijf het als klein zien, vooral de oude kern, dat wat hier vanaf het begin woont, dat roddel circuit is er nog steeds. Ik kan het niet met frisse ogen bezien hier, omdat ik het heel erg vond toen ik 11 was, dat ik hierheen moest…. En niet eens om de stad Amsterdam, maar echt destijds in 1983 dus… verlaten van alles en iedereen die ik lief had, juist mijn familie vooral… laat staan mijn klasgenoten.

  X

  Beantwoorden
 • Leuk om e.e.a. over Arnhem te lezen. Je weet vast waarom 😉 Is bekend terrein…
  Ik begrijp en deel je liefde voor het Sonsbeek park. Wat ik fijn vind aan Arnhem is de combinatie groen/natuur en stad.Dat gaat voor mijn woonplaats ook wel op.
  Ik twijfel of ik deze TAG over ga nemen, al is het niet per se een geheim waar ik woon, maar als ik omschrijf WAAR ik woon (welke wijk), weet iedereen het gelijk.

  Beantwoorden
 • Leuk om te lezen! Ik begon bij Maris, maar Arnhem is voor mij dichterbij. Ik ben benieuwd nr leuke winkeltips, ik kan mijn weg nooit zo vinden in het centrum. En inderdaad, het parkeren is echt idioot duur, voor ons een reden om in andere steden te winkelen.

  Beantwoorden
 • Arnhem vind ik een leuke stad! Ben er een stuk of 5 keer geweest denk ik, misschien zelfs wel vaker. Dat park is inderdaad erg mooi! Om te wonen kies ik zelf wel veel liever voor wonen aan de kust zoals nu.
  Leuke tag! Misschien neem ik hem wel een keertje over. 🙂

  Beantwoorden
 • Ik woon hier in mijn klein dorpje op de boerenbuiten erg graag.
  Als student heb ik even in de stad gewoond, dat wat tof, maar uiteindelijk miste ik het ‘thuis’ gevoel van bijna iedereen te kennen en overal veel bekende gezichten te zien.
  Misschien wil ik nog ooit bouwen… als ik de loterij win en we hier in de buurt een bouwgrond kunnen kopen. 😉

  Beantwoorden
 • Leuke tag! Mijn moeder woont in Arnhem en ik vind het ook altijd leuk om er te komen. Als ik zo je beschrijving lees,zou ze zelfs bij je in de buurt moeten wonen 🙂

  Beantwoorden
 • Arnhem 🙂 leuk. Jarenlang in de omgeving gewoond maar sinds 2 jaar een Arnhemse. Wel in een nieuwbouw huis maar niet in de nieuwbouwwijk. Mijn huis past in de oude wijk.
  Maar dat parkeren 🙄 Echt belachelijk, wij fietsen maar naar het centrum, dat houdt het leuk.
  En heveadorp ken ik van vroeger, ik heb in Doorwerth op school gezeten 😊
  Leuk om te lezen deze tag!

  Beantwoorden
 • Heb deze tag net ook bij Maris gelezen. Leuk verzonnen hoor! Arnhem, daar was ik vorige week nog. Nou ja, in Zuid dan. Gisteren in Velp… Roberts broers wonen daar. 🙂 Dat huisje met rieten kap heeft wel een fijne uitstraling, sfeervol. Zelf vond ik het dorp ook geweldig tot mijn puberteit, daarna werd het te klein. Nu wil ik weg uit dat kleine gehucht, maar een grote stad hoeft voor mij ook niet. Liever een dorpswijkje in een kleine stad. Alles in de buurt, maar toch rust. 🙂

  Beantwoorden
 • We komen regelmatig in Arnhem. Ik vind het er leuker en gezelliger dan Amsterdam. Ik kom bijna nooit in Amsterdam, ik heb er niet veel mee, kan ook niet het mooie van de stad zien. Ik hou ook van Almere, hoe mensen het ook afkraken, hier kan ik lekker mezelf zijn.

  Beantwoorden
 • Ik heb een aantal dagen opleiding in Arnhem. Misschien toch eens wat verder door de stad wandelen, want anders kom ik er toch niet zo snel. Leuke tag! Ik ben wel tevreden met mijn woonplaats, maar ben ook heel benieuwd hoe ik het in mijn nieuwe woonplaats ga vinden aan de andere kant van de wereld;-)

  Beantwoorden
 • Klinkt als een heerlijke plek! Ik ben ook veel in Arnhem geweest (30 minuten met het openbaar vervoer). Lekker stads, maar niet té. Het klinkt echt als een heerlijk plekje waar jullie wonen! Ik woon in een dorp in de Achterhoek. Mijn vriend en ik vinden het niet echt een feest om hier te wonen en zijn dan ook een paar plaatsen verderop aan het kijken naar een mooie woning. Het enige wat ik wel echt waardeer is de hoeveelheid groen. Een paar stappen buiten de deur en ik sta ten midden van allemaal weilanden en bossen. Genieten!

  Beantwoorden
 • Ja die neem ik over 😀 Leuke tag hoor! Arnhem ken ik helemaal niet goed, ben er alleen een paar keer geweest voor het Gelredome (waarvan één keer voor The Backstreet Boys hahaha, jaren geleden dus) 😛

  Beantwoorden
 • Wat een superleuke en originele tag! En ook leuk om jouw antwoorden te lezen. Ik wil deze tag ook graag zelf binnenkort eens gaan invullen en zal jullie uiteraard vermelden.

  Beantwoorden
 • Jeej Arnhem is leuk!!! Ik woon in het centrum en ben geboren en opgegroeid in Velp maar woon nu dus in het centrum (kijk uit op de aku fontein). I love it here!!

  Beantwoorden
 • Wat een leuke tag en wat mooi om te lezen dat je je er zo thuis voelt, heerlijk! Ik ben 5 jaar geleden op mezelf gaan wonen in een ander dorp en ik zit er helemaal op mijn plekkie :D! Liefs.x

  Beantwoorden
 • wat een ontzettend leuk bedachte tag….
  En wat een prachtig huis ♥ rieten daken, ik hou er van..
  Arnhem, ben ik ooit maar 1x geweest, herinner me er niet eens zo veel meer van..
  Ik woon al mijn hele leven in Middelburg, en vanaf mijn 3e waar ik nu woon (alleen 1 huis opgeschoven 😉 )

  Beantwoorden
 • Leuheuk! Geweldige tag, ik vind het heerlijk om dit soort geschiedenis van huizen en wonen te lezen. Ik heb ‘m zojuist zelf ingevuld en deze verschijnt morgen op mijn blog. Tof dat je straks een totaaloverzicht in een lijstje maakt, kan ik tegen die tijd lekker lezen 🙂

  Beantwoorden
   • Haha geweldig! Buik zegt mij niks but ey imma a grandma en geen partèy animal 😉
    Super leuk dat je tag hebt ingevuld, ik kom morgen lezen!

    Beantwoorden
 • Woon dan wel niet in Arnhem zelf (maar wel op een kwartiertje fietsen) maar zal het geweldige Sonsbeekpark en ook het hippe Stan & Co zeker meenemen in mijn verhaaltje als ik deze tag overneem 🙂 Zijn de leukste plekjes!

  Beantwoorden
 • Arnhem is leuk! Ik kom er graag om te winkelen (ik kom zelf uit Apeldoorn en de apeldoorners gaan vaak shoppen in Arnhem) laatst ook in het Sonsbeek park geweest en de Witte Villa! Prachtig!
  Ps: heb je het Arnhemse Monopolyspel al?

  Beantwoorden
 • Leuke Tag! Super mooi zo,n rietkapwoning dat heeft gewoon iets! Arnhem is zeker een leuke stad. Ik heb er zelf erg vaak gewinkeld. Ben zelf geboren in Nijmegen en woon sinds twee jaar in Limburg. Van stad naar dorp. Ik had zelf nooit verwacht ooit nog eens Nijmegen te verlaten . Zo zie je maar het leven kan soms toch anders lopen dan je gedacht had. Ik hoop echt voor je dat die droomwoning nog eens te koop komt en je dan voldoende financiële middelen hebt om het meteen te kunnen kopen. Hoe gaaf zou dat zijn!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?