vision board maken

Vision Board ervaring

In 2016 maakte ik mijn eerste vision board. Ik plakte mooie plaatjes van goals die ik wilde behalen op een canvas doek die ik bij de Action kocht. We zijn 1,5 jaar verder en ik vertel je vandaag of ik mijn dromen, doelen en wensen die op mijn vision board staan heb behaald. Mijn vision board heeft al die tijd netjes op de eettafel gestaan, op een plekje waar ik bewust en onbewust regelmatig naar heb gekeken. Vandaag vertel ik je alles over mijn vision board ervaring en of ik een tweede vision board ga maken.

Vision Board ervaring

Voor een paar euro kocht ik bij de Action een canvas doek. Ik had een aantal tijdschriften verzameld en besloot mooie plaatjes uit te knippen, daaruit een selectie te halen die een plekje zouden krijgen op mijn vision board. Eigenlijk had ik de vision board een jaar willen gebruiken, maar ik vond het na een jaar nog te vroeg om een inventarisatie te maken.

Mocht je denken what the f*ck is een vision board? Woman I will tell you:

Een vision board is een middel om je dromen te visualiseren. Het activeert de onderbewuste drang om van je dromen werkelijkheid te maken. Een vision board is een collage van de dingen die je wilt doen, hebben en degene die je wilt zijn in je leven. Mensen staan vaker stil bij wat ze niet willen dan wat ze wel willen[¹].

Dus dat.

Het enige wat ik 1,5 jaar heb gedaan is naar enkel kijken naar mijn vision board. Er waren geen vurige gebeden en ik heb nergens doelbewust naartoe gewerkt. Ik heb enkel bewust en onbewust naar de plaatjes gekeken. Echt waar.

Na twee maanden schrok ik, want toen ik in Parijs op de Champs-Élysées voor Tiffany & Co stond, besefte ik dat ik een plaatje van Tiffany & Co Champs-Élysées op mijn vision board had staan. En daar stond ik, precies bij de ingang van Tiffany & Co, net zoals op het plaatje.

breakfast at tiffany's

Weer een half jaar later werd mijn Tiffany & Co droom, een aankoop bij Tiffany’s, een feit. Ik kocht een Tiffany & Co ketting die ik al zeker drie jaar wilde.

tiffany & co three pendant necklace

Vision board doelen

Aan mijn vision board hangt een briefje van 50 euro, dit briefje had ik al een tijdje apart bewaard. Ik wilde dit briefje niet zomaar uitgeven want het stond symbool voor iets. Dit briefje van 50 kreeg ik namelijk van mijn schoonzusje toen ik haar hielp met haar advocatenkantoor. Het was mijn eerst verdiende eigen geld sinds een lange tijd (lees: nadat ik hoogzwanger opeens geen werk meer had) en ik hoopte meer van dit te ontvangen. Eigen geld verdienen stond hoog op het lijstje toen.

Een half jaar later stroomden de samenwerkingen voor mijn blog binnen. In datzelfde jaar werd ik ingehuurd als externe en draaide ik drie projecten voor mijn toen nog oud-werkgever. Op mijn vision board staat de kreet Projem Var! wat ‘ ik heb een project!’ in het Turks betekent. In dat jaar erop ging ik fulltime werken en kreeg drie maanden later een dreamjob aangeboden. In 2017 ging ik van de zero naar mijn eigen own money maker Hero. Ik werkte met plezier zeven dagen per week en had een werkgever, een opdrachtgever en mijn eigen bedrijfje: mijn blog.
Money, baas, patron olmak (baas zijn in het Turks) en Projem var! staan alle vier op mijn vision board en check, check, check en check!

vision board zelf maken

Het plaatje van ‘The Hunger Games’ met daarop Katniss met haar pijl en boog stond voor mijn honger naar boogschieten. Vorig jaar ging ik op boogschieten! Ik ging met plezier naar een cursus boogschieten, na de cursus ben ik niet verder gaan boogschieten want de honger was gestild.

Voor in het huis

Ook vind je een plaatje van een keuken op mijn vision board. Ik wilde al heel lang een nieuwe keuken, and as we speak, is vandaag de keukenboer hier geweest om de nieuwe keuken te plaatsen. IK HEB EEN NIEUWE KEUKEN!!De keuken is nog niet af maar the hard part is over.
Ook in de categorie home hangt een plaatje van een eettafel met daarop een iMac. Ik heb dan geen mooie iMac en een nieuwe eettafel met gave eetstoelen, maar ik zat wel met een MacBook aan de eettafel te werken het afgelopen jaar. De MacBook kreeg ik van mijn schoonzusje en daarmee vind ik het toch deels geslaagd. En je snapt nu ik een nieuwe keuken heb, ik ook een nieuwe eettafel en stoelen wil, want deze mogen niet achter blijven. Maar alles op z’n tijd. Er is geen haast. Eerst werken, centjes verdienen en sparen, daarna kijken we verder.

Hardlopen & gezicht

Ik plakte de woorden ‘fris gezicht’ op mijn vision board en dit heb ik een beetje kunnen bereiken dankzij a shot of Botox. De dikke groeven tussen mijn wenkbrauwen zijn aardig platgelegd door de Botox, hiermee vind ik dat mijn gezicht wat rustiger en frisser oogt. Wat ook meehielp aan een frisser gezicht zijn twee verzorgingsproducten, namelijk de Cien Q10 dagcreme en de Oxygen Peel lotion van Filorga. De dagcrème en peel lotion hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan een meer frisser gezicht, mijn adult acne is zo goed als over.

waarom asics hardloopschoenen

Het plaatje van de nieuwe Asic’s hardloopschoen heeft ook een feit mogen worden, en het leuke is dat ik deze hardloopschoenen voor mijn blog heb gekregen.

Fashion dingen

Ook hangt er een plaatje van Victoria Beckham in een simpel, classy en stylish zwart jurkje. 2017 was het jaar van de stylish jurkjes, niet eerder had ik zo vaak een classy jurkje aan als in dat jaar. De jurkjes had ik te danken aan mijn jobs vorig jaar. Een spijkerbroek praat toch anders op werk, doe mij de jurkjes maar. Oh en niet dat ik een kopie van Victoria wil zijn maar het is toch verdacht dat ik naast de jurkjes hetzelfde kapsel (de lange grove krul) erbij kreeg.

Voor mijn fashion wishes had ik drie heel verschillende outfits verzameld. Ik wilde namelijk over naar meer sprekende met meer stijl, outfits switchen en dit is mij op een bepaalde manier gelukt. Ik ging het afgelopen jaar voor fashion eye catchers, er kwamen meer opvallende stukken in mijn garderobe terecht.

Doelen bereiken met een Vision Board

Niet behaald

Helaas hebben de Bali, Istanbul, yoga, zen, boot en nazomeren in Istanbul & St. Tropez plaatjes niet veel voor mij kunnen betekenen. Op de foto naast de hardloopschoen zie je een stoere chicka (geen idee wie) met haar armen omhoog…nah dat plaatje heeft niets gedaan. Hardlopen ging het eerste half jaar supergoed maar in 2017 heb ik nauwelijks gelopen.

Onder het briefje van 50 euro hangt een plaatje van een Chinees huisje/tempeltje, toen ik dit plaatje erop plakte lachte ik mezelf uit. Ik zou toch nooit op korte termijn en misschien wel nooit naar China, Japan of een andere plaats daar in de buurt gaan. Nou…don’t be surprised als ik in 2018 die kant op ga.

Komt er een tweede vision board?

Kortom, mijn vision board ervaring is helemaal top geweest. Ik zou dit werkje nooit weg kunnen gooien en ik zal het dan ook zeker goed bewaren. De tijdschriften voor een volgend vision board liggen klaar, mijn dromen, wensen en doelen noteer ik en sla ik op op mijn telefoon. Ik heb zin mijn tweede vision board!

Heb jij een vision board?

[¹] Het maken van een vision board | Mens en Gezondheid

19 reacties

 • Super hoe dat werkt he! Ik ben weleens op Pinterest begonnen met verzamelen voor zo’n vision board. Moet het toch eens afmaken. Bepaalde plaatjes komen wel in mijn hoofd geregeld voorbij en dat is in het verleden ook meer dan eens uitgekomen! 🙂 Ik ben wel benieuwd welke dingen je nu in 2018 op je board zou zetten.

  Beantwoorden
 • Wat onwijs mooi en bijzonder eigenlijk om je te realiseren hoeveel punten van het vision board werkelijkheid zijn geworden. Ik geloof zeker dat het helpt om je dromen/doelen zo visueel te maken en er elke dag even (onbewust) naar te kijken. Je maakt me super enthousiast om ook eens zo’n vision board te maken 🙂

  Beantwoorden
 • En of! Al jaren doe ik dat zo hier en daar en ja het werkt zeer zeker, niet altijd direct of heel snel, soms ook wel, dat je echt staat te kijken, uh? Net gemaakt, en hoppa… hahahaha Mooi hoe het gewoon uitkomt en op welke wijze, soms op zo’n onverwachte wijze!

  X

  Beantwoorden
 • Ik vind het écht gaaf dat je ook daadwerkelijk dingen hebt behaald/gedaan die op je vision board staan! Toffe manier om je wensen te inventariseren en ze om te zetten in doelen. Lijkt mij een motiverende manier! Heel gaaf. 🙂

  Beantwoorden
 • Wat mooi Nesrin! En wat zijn er veel doelen behaald. Hier al sinds 3 jaar een vision board en vind het ook een erg fijne manier om doelen en wensen zichtbaar te maken. Super dat je er weer eentje gaat maken!

  Beantwoorden
 • Aaah zo tof dat er zoveel is uitgekomen.

  Bij mij dus ook. Ik heb hem 2 jaar laten staan omdat ik wat meer tijd nodig had maar er is zoveel uitgekomen. Nu is het echt tijd voor een nieuwe.

  Beantwoorden
 • Nee ik heb geen vision board maar als ik dit zo lees is het wel nodig, waarom? Omdat je onbewust getriggert wordt met je verlangens dat het op een gegeven moment de overhand neemt.

  Beantwoorden
 • Mooi! Ik heb een fictief vision board. Dat wil zeggen: ik zet mijn gedachten en wensen in mijn vortex en ik laat het universum zijn wens doen. Say what? Yes, het klinkt wat zweverig (en misschien vind je dat niet eens bij mij passen), maar het werkt voor mij. Net als een vision board. Hoe dan ook. Het mooie is dat je goals hebt en die ook nog eens grotendeels haalt. You go girl!

  Beantwoorden
 • Ik heb geen vision board die ik fysiek kan zien.. maar er zit er zeker wel één in mijn hoofd. Misschien moet ik die toch maar eens uitwerken zoals jij hebt gedaan, dan wordt het wel wat ‘tastbaarder’ ofzo?! Gaaf dat er veel dingen op staan die je hebt gedaan enne… wat nog niet is, kan nog komen..toch?!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?