Random Facts over mij

Small Talk on Sunday #52

Elke week verzamel ik de leukste onderwerpen voor mijn vaste rubriek Small Talk on Sunday. Vandaag staat Small Talk on Sunday #52 klaar met onderwerpen waar ik geen hele blogpost aan wil wijden maar wel leuk zijn om te noemen. Deze rubriek is speciaal voor de zondag, met een easy like Sunday morning vibe, zonder gezeur en heftige onderwerpen. Deze chicka houdt van praten en vult deze rubriek daarom ook met veel plezier. Have a good Sunday y’all!

Small Talk on Sunday #52

small talk on sunday #53

Uitgeluld

Ik dacht vandaag (gisteren dus) dat ik het niet zou redden om een Small Talk on Sunday te vullen, dit omdat ik dit weekend zaterdag en zondag moet werken en het eigenlijk allemaal een beetje too much is. Toen dacht ik aan mijn schoolrapport van groep 3. Vanaf groep 3 tot aan groep 8 stond er standaard ‘Nesrin praat te veel’, je snapt dat ik dit in stand moet houden. Ik raak gewoon nooit uitgepraat. Dus puur op gevoel heb ik deze Small Talk gevuld…Enjoy!

hidrellez feest

Hidrellez

Wat seggie nou? Hidrellez is een lentefeest in Turkije en de Balkan, ik wist dit niet en kwam er vrijdagmiddag achter. Mijn zus deelde informatie over dit feest en ik was om. In Turkije en de Balkan begint het feest op de avond van 5 mei, het duurt de hele nacht en het wordt in de avond van 6 mei afgesloten. Mensen gaan naar buiten en vieren dat de lange winter ten einde is en de natuur zich opnieuw herstelt. Mensen trekken de natuur in, gaan picknicken, dansen en feesten. Er is een wensavond waar je op de avond van 5 mei een wens mag doen. Je mag je wens op papier schrijven of op stof krabbelen en aan een lint vastmaken en aan een boom hangen, of je gooit het in een rivier.

Het feest wordt gevierd op de dag dat volgens de traditie de profeten Hizir en Ilyas elkaar ontmoetten. Hizir zou onsterfelijk zijn doordat hij het water des levens gedronken heeft. Hij wandelt rond op aarde, vooral in de lente. Hij helpt mensen bij hun moeilijkheden. Bron: Wiki.

Mijn schoonzusje en ik stonden vrijdagavond bij rivier de Rijn in Arnhem, we gooiden onze wensen in het water en we spraken af dat we dit ieder jaar gaan doen. Volgend jaar met iets meer voorbereiding en hopelijk met voorafgaand een picknick met het gezin, ergens in de natuur.

will and grace nieuw seizoen op televisie

Nieuw seizoen Will & Grace dit najaar op tv

Vergeet Will, vergeet Grace, geef mij Jack en Karen! Ik vind het zo leuk dat er een nieuw seizoen van Will & Grace dit najaar op televisie komt. Ik hoop dat het niet net zo een slecht vervolg als SATC 2 (deel 1 was nog net te doen) gaat worden. Ik vind Just Jack hilarisch en Karen is gewoon fantastisch. Ik houd van Karen’s humor en Jack met zijn Cher pop is briljant.

will grace nieuw seizoen op tv

Wie van jullie keek ook graag naar Will & Grace? Zo ja, welk duo vind jij leuker? Will & Grace of Jack & Karen?

Dus dit najaar op televisie en ik heb er nu al zin in.

Hoogtepunten en dieptepunten van de week

Het hoogtepunt van de week was toch wel (heel oppervlakkig) mijn nieuwe Tiffany & Co ketting waar ik heel blij mee ben. Niet zo oppervlakkig en nog mooier dan de ketting zijn mijn kinderen en zij hadden de afgelopen week twee hoogtepunten, en als zij hoogtepunten hebben dan heb ik dit als moeder natuurlijk ook. Gaat automatisch dit moeder-kind dingetje.
Mijn dochter ging met mijn jongste zusje een dagje naar Amsterdam en hebben de hele dag door geweldige foto’s naar mij gestuurd. Je dochter naast Bob Marley en Marilyn Monroe zien staan terwijl je op werk zit is geweldig.

Ook mijn man en zoon hebben een happy moment gehad. Zij hebben met duizenden Vitesse fans Vitesse op grootse wijze gehuldigd voor het winnen van de KNVB-beker. Ik hoop dat mijn kinderen beiden een mooie herinnering rijker zijn.

Het dieptepunt was toch het slechte weer, ik bedoel KOM OP het is mei. Het weer heeft invloed op mijn humeur en als ik maandagochtend in alle vroegte al met motregen te maken heb dan gaat er echt iets mis. Gisteren was het dan wel weer goed weer maar met één dagje maak je de rest nog niet goed. Kom op zon, laat je zien!

Happy Sunday y’all! Wat ga jij vandaag doen? Ik moet werken….

24 reacties

 • Wat tof dat er een nieuw seizoen Will & Grace komt, hier ook team Jack & Karen! Dat je dé ketting hebt, had ik even gemist… ik heb heel je plog gemist bedenk ik mezelf. Maar toen je het in een ander artikel over een bezoekje aan Tiffany & Co had, dacht ik natuurlijk aan de ketting. Tof!!

  Beantwoorden
 • I love will & grace maar dan vooral om jack en karen. Die vind ik hilarisch.

  Wat een mooie Turkse traditie om zo de lente te vieren. Ik hou van die symboliek.

  Fijne zondag!

  Beantwoorden
 • Nog nooit van Hindrellez gehoord, maar vind het altijd suoer tof om over dit soort feesten uit andere culturen te lezen! Het klinkt heel mooi. Gaaf dat je schoonzusje en jij volgend jaar het uitgebreider willen gaan doen met een picknick. 🙂 Werkse vandaag! En het weer… tja, beeld de zon maar gewoon in en wees zelf degene die straalt!! (Want die zon komt niet meer, ik geloof er niet meer in hoor pfff, hahaha)

  Beantwoorden
 • Dat slechte weer… Ik ben er ook zooo klaar mee. Bah, het heeft duidelijk effect op mijn humeur. Wat leuk van dat lentefeest! Hopelijk kun je het volgend jaar vieren met een picknick en lekkere warme temperaturen! Werk ze vandaag!

  Beantwoorden
 • Oh leuk, ik heb Will & Grace nooit echt gevolgd (wat losse afleveringen gezien), dus dit gaat op mijn To Do list 🙂
  De eerste film van SATC vond ik echt leuk en ik was zooooo bang dat het de herinnering van de geweldige serie zou bezoedelen. Om de tweede film heb ik echt gehuild, wát was dat SLECHT. Ik huil nog steeds.
  Wat zijn je nagels mooi trouwens, op de foto van jou met de camera! Is dat kleurtje tompouce van de HEMA?

  Beantwoorden
  • Hellow, nee dat is een lakje van Essence. Het lakje lijkt wel op Tompouce van de HEMA. Jij gaat Karen helemaal te gek vinden, for sure!

   Ik moest ook huilen bij SATC 2 en noemde Carrie keihard sl*t in de bios toen ze met Aiden zoende, het floepte er gewoon uit 😉

   Beantwoorden
 • Dat werkend weekendgevoel ken ik. Binnenkort staan er mij 3 op een rij te wachten. Gelukkig werk ik graag in het weekend (als er niets anders gepland is waar ik dan niet kan bij zijn omdat ik moet werken!). Hopelijk kan je toch nog wat genieten van je weekend, ondanks dat je moet werken.

  Beantwoorden
 • Will & Grace, dat heb ik al heel lang niet meer gezien! Ben benieuwd of de nieuwe afleveringen geen slap aftreksel gaan zijn van de oude. Vond ik bv bij Fullhouse wel.

  Beantwoorden
 • Hahaha grappig, ik praat ook te veel. Dat zeggen ze toch altijd tegen mij. 😀 Oh Will en Grace, nostalgie. Karen was echt een toppertje en met jack kon ik uren lachen.

  Beantwoorden
 • Oh, ik heb het nog nooit gevolgd. Maar ben nu wel benieuwd geworden eigenlijk haha! Pff.. en hopelijk komt het mooie weer er voor een LANGERE tijd weer aan. Echt zin in! 🙂

  With love,
  Dascha

  Beantwoorden
 • Dat feest lijkt akelig veel op Beltaine, welke al op 30 april start t/m 1 mei, hahahaha Mooi toch dat je weer iets nieuws hebt ontdekt 😀

  Will & Grace, het is de combi die het hem doet, niet alleen de ene twee of het andere paar, maar de combi, dat is ook wel gebleken na Friends, dat Joey alleen door ging, dat heeft hier ook amper een voet op bodem kunnen zetten. Als je dat gaat opsplitsen kan het nog weleens tegen vallen.

  Gisteren heb ik vooral wat gerommeld in huis, blogs bij gelezen en ook nog The Good Wife verder gekeken ondertussen in seizoen 5 en het is spannend!

  Vandaag mag ik weer werken, plus monteur vanmiddag op bezoek.

  X

  Beantwoorden
 • Ik had echt geen idee dat er een nieuw seizoen kwam van WIll & Grace, leuk! Al is Karen inderdaad leuker hahah. Het weer is inderdaad echt niet oké. In april kon ik het nog verdragen maar nu is het echt niet leuk meer..

  Beantwoorden
 • Klinkt als een leuk feest! Beetje ”pasen” maar dan op een andere manier. Zonder eieren,paashazen en andere toestanden. Wooow een nieuw seizoen van Wil & Grace? Kidding? Ik keek dit vroeger altijd! Ik kan overigens niet kiezen wie ik leuker vind als duo. (stiekem misschien toch schaamteloze Jack en Karen met hun dirty minds) maar het is de interactie tussen beide duo’s dat het tot een geweldige serie maakt!

  Beantwoorden
 • Die tradities! Prachtig toch?! 🙂 Ik vind dat altijd zo leuk om te lezen/horen, zo’n verhalen over gewoontes en tradities. 🙂
  Oh, enneuh… Jack en Karen. For sure! Daar moet je zelfs niet over nadenken 😀

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?