mijn sieraden en emotionele waarde

Mijn sieraden en de (emotionele) waarde

Ik ben ontzettend suf en saai als het om sieraden gaat. Ik draag al jaren steeds hetzelfde en wissel maar heel soms. Mijn voorkeur ging altijd uit naar geel goud, heel soms kocht ik goedkope kettingen en oorbellen waar ik vervolgens weer snel op uitgekeken was. Vandaag laat ik mijn dagelijkse sieraden en horloges zien en vertel ik wat de emotionele waarde is. Ook vertel ik waarom ik van geelgoud wil overstappen naar zilver of witgoud, en laat ik je de prachtige zilveren slavenarmbanden van Mostert juweliers zien die ik graag zou willen hebben.

Mijn sieraden en de (emotionele) waarde

Mijn sieraden en de (emotionele) waarde

Op de foto hierboven zie je de twee ringen en oorknopjes die ik elke dag in en om heb. De oorknopjes heb ik van mijn man gekregen en zijn van een groeibriljanten collectie. Beide ringen heb ik van mijn man gekregen, de ring zonder steen is mijn trouwring en de ring met diamant kreeg ik toen we 1 jaar verkering hadden. De diamanten in de oorknopjes en ring zijn groeibriljanten. Je kunt de steen elke twee jaar inwisselen, een bedrag bijbetalen en een groter diamant ervoor terug krijgen.

Toen mijn man en ik net verkering hadden was het steentje heel klein en was de waarde €125,-. Nu zijn we heel wat jaren verder en de diamant is aardig gegroeid. De ring is mij dierbaar omdat ik de ring kreeg toen we net een jaar samen waren en net als onze relatie groeit. De ring heb ik nu 15 jaar (wel kreeg ik elke twee jaar een andere ring er voor terug) en mijn man en ik zijn 16 jaar samen.

mijn horloges

Van links naar rechts: mijn eerste dure horloge die ik in 2007 voor mezelf kocht van Guess Collection watches. In het midden de Apple Watch die ik nu elke dag om doe. Rechts: de vintage Rolex, dit horloge kreeg ik van mijn man na de bevalling van mijn dochter.

De Apple Watch heb ik nu bijna twee jaar en ik ben nu aardig uitgekeken op de Watch, het past niet meer bij mijn dagelijkse look en ik overweeg de Apple Watch te verkopen. Ik heb twee setjes bandjes voor de watch, zwarte (foto) en witte en deze wissel ik regelmatig af.

mijn sieraden en emotionele waarde

De fake parels zijn een look a like van de bekende Dior parels die ik ontzettend mooi vind. De grote bol zit achter de oorlel en de kleine (die helaas niet goed te zien is op de foto) voor de oorlel. De armband rechts op de foto is van Swarovski, de armband kocht ik 2011 voor mezelf toen ik kreeg te horen dat mijn contract niet werd verlengd. Ik was zwanger, zou zonder werk zitten en vond het wel een leuk cadeau voor mezelf 😉

tiffany & co drie sleutels ketting

Mijn latest buy is de Three Key Pendant van Tiffany & Co. De ketting met drie sleutels staan symbool voor mijn man, mijn dochter en zoon. De ketting is van zilver en daaraan hangt een sleutel van rosé goud, geel goud en zilver.

Door deze ketting wil ik meer zilver (of wit goud) dragen omdat ik het mooier vind dan geel goud. In de webshop van Mostert Juweliers heb ik classy zilveren slavenarmbanden gezien die ik graag wil hebben. Naast de zilveren slavenarmbanden vind je gouden en bicolor slavenarmbanden maar ook subtiele slavenarmbanden met zirkonia bezet. Ook de collectie van Buddha to buddha is verkrijgbaar, bekend om de grote statige schakels.

zilveren-slavenarmband-trendy

Vlak, strak, zilver en een prachtige eye-catcher

zilveren-slavenarmband-ovaal

Bol, rond en elegant

Ik hoef niet persé minimalistische design stukken als het om sieraden gaat. Een beetje ghetto gold kan ik nog steeds waarderen en ik vind als je niet veel sieraden draagt dat ene stuk, de armband bijvoorbeeld, best aanwezig mag zijn. Ik wil meer zilver dragen en zo een zilveren slavenarmband vind ik prachtig. Het lijkt mij vooral mooi in de zomer, met een bruine pols en een mooie grote zilveren eyecatcher. Wat jij?

Draag jij zilveren of gouden sieraden?

Daily Cup of Bla Bla Bla icoon

Uitleg?

19 reacties

 • Mooie sieraden heb je toch, met je mooie meest recente pareltjevan Tiffany’s! Die slavenarmbanden ken ik ook, en wil ik ook ;-). Gaaf zijn ze.

  Beantwoorden
 • Wat een prachtige sieraden! Mijn sieraden hebben ook allemaal emotionele waarde; mijn armbandje kreeg ik van mijn moeder toen ik 18 werd. Ik heb een ketting met hartje; van mijn overleden vader en een witgouden ketting met 2 kleine diamantjes en een blauwe topaas.

  Beantwoorden
 • Goede smaak hebben jij en je vent, zeg! Echt mooie stukken!
  Zo’n slavenarmband staat al heel lang op mijn wishlist. Ik vind ze super mooi! En ze staan bij al-les 😉
  Hier wordt er gewoon gecombineerd tussen wit goud, geel goud en zilver. Zo zijn aan mijn linkerhand mijn verlovingsring en trouwring in wit goud, aan mijn rechterhand aan mijn ringvinger 4 hele fijne ringetjes: een wit gouden en geel gouden van mijn grootvader, de geel gouden trouwring van mijn grootmoeder en daarbij nog een zilveren bolletjesring van mezelf. En aan mijn rechter middelvinger heb ik een brede zilveren ring, waar het mannetje dezelfde van heeft.
  En rond mijn nek heb ik een fijn zilveren kettinkje met een eifeltorentje aan dat ik ooit van mijn man kreeg voor moederdag. Ook in zilver 🙂
  Ik vind het combineren van al die materialen juist leuk en het geeft het net dat extra speelse 😉

  Beantwoorden
 • Wat een leuk en mooi idee om een groeibriljant te gebruiken. Hier heb ik serieus nog nooit van gehoord, maar vind het idee zo mooi! De ring met het steen(tje) vind ik prachtig! Het is niet bepaald een steentje meer hihi.

  Beantwoorden
 • Super leuk om te lezen, WAT een pareltjes <3
  Ik vind het zo bijzonder hoe een sierraad zoveel meer kan zijn dan 'gewoon een sierraad'. Zo bijzonder hoe ieder item z'n eigen verhaal heeft.
  Fijn weekend! liefs, Florentine

  Beantwoorden
 • Mooie sieraden heb je! Ik draag bijna altijd zilver, maar heb ook wel een paar gouden oorbellen. Eén paar daarvan heeft emotionele waarde. Eigenlijk zijn het precies dezelfde gouden knopjes die jij ook hebt. Ik draag die vrijwel elke dag, behalve als ik eens iets anders draag als we uiteten gaan ofzo. Ze zijn van mijn oma geweest. Horloges heb ik niet… En natuurlijk mijn verlovingsring is me zeer veel waard. En straks ook de trouwring. Verder draag ik vrijwel nooit sieraden.

  Beantwoorden
 • Ik ben ook niet zo van het afwisselen van sieraden! Mijn verlovingsring is tot een naar einde gekomen in een parkeergarage (huil) dus heb ik een opvallende trouwring gekozen (robijn omringd door diamanten) en verder draag ik elke dag een setje van tiffany en voor gelegenheden heb ik een aparte set. Voor bling bling gelegenheden heb ik een parelketting gekregen van mijn man voor het afronden van mijn master. Draag geen horloges, als enige op deze planeet volgens mij 😉 Ik ben wel nog rond aan het kijken voor mooie cuff oorbellen, voor de afwisseling. Goed verhaal dit, lekker kort ook 😅

  Beantwoorden
 • Prachtige sieraden heb je, Nesrin! Die parels zien er behoorlijk echt uit, erg mooi. Ik ben alleen gehecht aan mijn ringen (trouw en verlovingsring) die zijn van edelmetaal omdat mijn man niet tegen zilver kan. Goud was destijds iets te duur en we mogen vanwege ons werk ringen niet om op het werk, bovendien zijn we allebei van die types die ringen kwijtraken. (al hoop ik dat dat nooit gebeurd, haha)

  Beantwoorden
 • Mooi om jouw sieraden + het verhaal erbij te lezen. Ik draag ook vrijwel altijd dezelfde sieraden. Ben niet zo van de verandering, haha. Het enige waar ik nu wat stress over heb is dat ik mijn gouden Swarovski ketting kwijt ben. Ik heb het voor het slapen afgedaan maar kan het nergens meer vinden > stress!

  Beantwoorden
 • Ik draag meer zilver dan goud, ooit heb ik gezegd, als ik getrouwd ben, stap ik over op goud, dat is ook wel gebeurd, alleen wel na de scheiding, whahaha alleen mijn trouwring was van goud ooit, maar daarna van mijn opa en oma een ketting en ring gekregen, ik draag het ook door elkaar, vanuit een wicca visie, zilver en goud in balans zou ervoor zorgen, als je het draagt, dat je dan goed slaapt bijv. bij volle maan, nou ja, of het waar is…

  Omdat ik weer zwem, doe ik mijn ketting wel met regelmaat af, maar ik draag edelstenen of half edelstenen en draag ze naar werking, wat ik denk dat ik nodig heb, maar mijn blauwe maansteen met topaas en amethyst het meest.

  Daarnaast heb ik een echte saffier die momenteel meer waard is dan een diamant ooit van mijn moeder gekregen in zilver gelegd, en deze draag ik ook heel graag, alleen is dat kettinkje nu stuk en moet ik nog op zoek naar een nieuwe ketting dus in zilver.

  X

  Beantwoorden
 • Wat leuk joh dat je die steentjes kunt omwisselen elk jaar! Super concept! Ik vind je Tiffany ketting zooo tof!
  Ik draag zelf liefst mooie ringen met gekleurde stenen en opvallende oorbellen 🙂

  Beantwoorden
 • Ik draag eigenlijk alleen mijn horloge en Pandora armband iedere dag. Oorbellen en ringen draag ik met periodes, een ketting meestal met een feestje. Mooi dat je allemaal sieraden hebt met emotionele waarde, dat maakt ze speciaal.
  Ik heb zelf helemaal niets met goud, draag alleen maar zilver.

  Beantwoorden
 • Wat een mooie ringen heb je! En ben ook verliefd je sleuteltjes!
  Ik droeg tot voor kort alleen maar zilver: (geel) goud vind ik mij niet mooi staan. Ik vind ghetto gold leuk bij anderen, maar ik lijk ehm… iets te veel trashy ghetto zeg maar 😉
  Rosé goud heb ik afgelopen jaar ontdekt en nu wil ik allessssssss in rosé goud!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?