Ruzie en Relatie

Ruzie en Relatie

Ruzie en relatie gaan goed samen. Als je een relatie hebt dan zal er ongetwijfeld ruimte zijn voor ruzies. Het woord ruzie klinkt negatief en toch vind ik het vrij gezond om ruzie te hebben in een relatie. Het is de manier waarop je ruzie maakt. 15 jaar geleden toen mijn man en ik net verkering kregen was ik erg goed in aanvallen het liefst met de volumeknop net iets hoger. We waren jonkies en zonder enige ervaring stapten we hand in hand het leven in zonder dat we hier echt bewust van waren. We zijn elkaars eerste (en laatste) liefde en zo begon zonder enige ervaring onze relatie. Ondertussen zijn we 15 jaar verder en een stuk wijzer als het om ruzie maken gaat.

15 jaar samen waarvan 10 jaar getrouwd en 7 jaar vader en moeder. Naast veel liefde en respect voor elkaar is er ook genoeg ruimte voor ruzie geweest. Ik was een gehaaide tante en ging graag vol de aanval in, ik was jong en dacht door met meer volume te spreken mijn punt wel te maken #tokkiestijl. Daarna kwamen er kinderen voort uit onze liefde voor elkaar en ook hier moesten we beiden wennen aan een nieuwe situatie waar ook zeker vaak “ruzie” bij is komen kijken. We waren weliswaar geen tieners toen we ouders werden maar ook wij moesten wennen aan een geheel nieuwe situatie en de rollen in bijvoorbeeld het huishouden moesten aangepast worden en ook hadden we minder tijd voor elkaar dan BC (before child). But we’ve made it!

De manier waarop wij ruzie maken is veranderd. Wij maken eigenlijk niet vaak ruzie meer (klinkt als een sprookje maar zo bedoel ik het niet) maar praten soms ellendig lang door totdat we een oplossing hebben gevonden wat voor ons beiden werkt. Natuurlijk kibbelen we en probeert hij nog steeds het laatste woord te hebben maar dit zal nooit onze liefde voor elkaar doen krimpen.

Wij hebben in de 15 jaar dat we samen zijn nooit een ruzie gehad met het vervolg dat we stoppen met praten, elkaar negeren en dit dagenlang volhouden. De ruzies de we hebben duren nooit langer dan een paar uur en dit is dan een extreem voorbeeld. Want als je kinderen hebt, geloof me, dan zul moeten doorschakelen want geen enkel kind vindt het een strak plan dat papa en mama niet met elkaar praten.
Tegenwoordig zetten we vrijwel direct de handrem erop, komen tot rust en spreken we het uit als we de juiste tijd en plaats voor hebben. Dit doen we niet in het bijzijn van een ander. This shit is private.

Ruzie en Relatie

Nu ben ik niet de type die hysterisch met het servies gaat gooien, gaat schreeuwen en waarvan ook nog het hele gezicht onder doorgelopen make-up zit, stay classy ladies. Wel heb ik moeten leren tellen tot 10 en mijn partner de ruimte te geven en zijn verhaal hierin aan te horen.

Ruzie en Relatie…

het is de manier waarop je ruzie maakt. De afgelopen 15 jaar heb ik het een ander geleerd en weet ik inmiddels ook hoe ik in dit soort situaties effectief moet communiceren met mijn partner als de gemoederen hoog oplopen. Ik ben geen Dr. Phil maar deel toch graag mijn wijze woorden:

 • Ga niet zomaar uit het niets vol de aanval in en schop vooral niet al je frustraties die je hebt opgespaard het veld in.
  Waarom spaar je je frustraties op? Nergens voor nodig je moet blijven praten en jezelf uiten. Irritatie? Spreek het meteen uit!
 • Een relatie hebben is soms net een topsport.
  Je moet je teamgenoot kennen, zijn sterke en zwakke punten spelen hier een grote rol. Als jij 10 jaar lang zeurt dat hij zijn sokken IN de wasmand moet gooien en het lukt de arme man nog niet dan (want eerlijk het is moeilijk om je sokken IN de wasmand te gooien én een balzak te hebben) dan moet je ondertussen weten waarom het die arme man niet lukt.
 • Niet zeuren.
  Vrouwen en zeuren tja dit gaat nu eenmaal goed samen. Maar weet je dat mannen hier een bepaalde force voor hebben want het lijkt wel alsof zij het geluid kunnen uitzetten op het moment dat een vrouw begint met zeuren. STOP met zeuren het heeft geen zin. Wil je wat? Maak het gewoon kort en krachtig duidelijk.
 • Geef elkaar ruimte om te groeien, ontwikkelen, steun en motiveer elkaar hierin.
  Ik denk dat dit zeer belangrijke ingrediënten zijn om een sterke relatie te hebben en op het moment dat een partner de ander tegenhoudt om te groeien en ontwikkelen dat er dan een bodemloze put opengaat waar veel ruzies uit kunnen komen.

“Het is moeilijk om je sokken IN de wasmand te gooien én een balzak te hebben”

 • Verwacht niet altijd een schouderklopje en/of waardering. It’s hard sometimes maar soms worden dingen een gewoonte en dan zal je partner je niet elke keer een schouderklopje geven “wat goed dat je weer een berg was hebt weg gewerkt, de strijkwas hebt gedaan en ondertussen mijn sokkenla hebt geordend” like he gives a shit ( oke he does maar zal dit hoogstwaarschijnlijk op den duur niet meer uitspreken) dus woman geef jezelf een schouderklop en waardeer het zelf want wasjes doen moet gebeuren en jij bent een held in mijn ogen als je dit doet voor je man (en gezin).
 • Zelfkennis hebben.
  Kijk jezelf elke dag in de spiegel aan en je zie jezelf, niet alleen je spiegelbeeld maar meer. Je zult waarschijnlijk kritisch naar jezelf kijken en aan de minder leuke dingen denken maar lach ook naar jezelf en dan zal dat trotse gevoel naar boven komen. Met zelfkennis sta je meer stabiel en dit zal zeker in het voordeel werken en er voor zorgen dat je minder ruzie maakt en/of op een gezonde manier ruzie maakt.
 • Blijf ten alle tijden communiceren.
 • Accepteer dat je partner niet (altijd) dezelfde kijk heeft als jij.
  Naarmate je elkaar beter leert kennen leer je dit stukje van hem of haar ook beter kennen. Sta hier open voor.
 • Val je partner NOOIT af in het bijzijn van anderen/vreemden.

Ruzie en Relatie

Heb jij goed advies als het gaat om ruzies in een relatie? Please do share!

Lees ook

50 reacties

 • Na 9 jaar relatie kan ik zeggen.. als je wat woorden hebt met elkaar en je bent op dat moment niet bij elkaar, gooi je frustatie niet eruit over de telefoon of in WhatsApp.. Kan allemaal wat heviger zijn dan je echt bedoeld haha! Mijn vriend en ik hebben vrijwel nooit ruzie, wel regelmatig een meningsverschil maar dat hoor erbij haha!

  Beantwoorden
 • Ik ben best een makkelijk mens al zeg ik het zelf.. Ik kan veel hebben. Mijn vriend is van het netjes hebben en houden, maar ik heb het ook graag netjes alleen het houden lukt niet altijd met kinderen. Daar loopt vriendlief over te zeuren… En dan word ik op een gegeven moment kwaad… Maar hij kan niet tegen lang ruzie dus binnen een paar minuten is het alweer over.. Dat is eigenlijk ons enige twistpunt nu..

  Beantwoorden
 • Wij hebben ook echt zelden ruzie. Meer kibbelen. En de keren dat we echt ruzie hebben dan maken we het altijd goed. Slapen met ruzie is echt een no go. Dan maar moe op het werk… 😉

  Beantwoorden
 • Echt ruzie heb ik nog nooit gehad in die bijna 6 jaar dat ik samen ben met mijn vriend. Soms wel eens een meningsverschil, maar dat is ook zelden bedenk ik mij nu, haha. Als er iets is, dan zeggen wij dit gewoon tegen elkaar. Ik ben er echt van overtuigd dat dit het beste is. Althans, voor ons sowieso wel want in die 6 jaar hebben wij nog nooit echt ruzie gehad.

  Beantwoorden
 • Interessant om te lezen en ook dat je jouw ervaring/tips deelt! Van thuis heb ik altijd geleerd dat je vrijwel alles kan oplossen door te communiceren en maak daarom eigenlijk ook nooit ruzie want daar kan ik niet zo goed tegen, al denk ik wel dat het eens goed kan zijn, tot een bepaald niveau natuurlijk. #tokkiestyle 😉

  Beantwoorden
 • Hahaha een balzak hebben en sokken in de wasmand zijn idd geen combinatie… Leuk dat je dit onderwerp aansnijdt. D en ik hebben regelmatig woorden, niet altijd even hevig en soms doet het er ook amper toe. Ik merk dat we er altijd wel uitkomen als we beide rustig blijven en niet in de aanval gaan.

  Beantwoorden
 • Op gelijkwaardig niveau blijven communiceren. En dat is tweerichtingsverkeer inderdaad. Echt ruzie hebben wij nauwelijks, wel kibbelen. Dat laatste best vaak haha. Alhoewel, het zijn eerder periodes.

  Beantwoorden
 • Tjonge jonge… ineens valt mijn kwartje. Het geheim van een goed huwelijk is dus niet zozeer dat je zo goed kunt opschieten met elkaar, maar het is meer dat je goed ruzie kunt maken met elkaar. En met ‘goed ruziemaken’ bedoel ik dus dat je elkaar blijft respecteren (zoals jullie dat doen), ook al ben je het niet met elkaar eens en dat je lange termijn blijft denken, dat je inziet dat je meer kapot maakt dan je lief is, door op het moment zelf helemaal in je woede op te gaan en die te uiten.
  Wat een eye-opener!

  Beantwoorden
 • Mijn beste advies is : choose your battles. Niet elk dingetje is het waard om ruzie over te maken. Als je weer wilt gaan zeuren over iets (want wij ladies zeuren nou eenmaal), vraag je dan af ‘is dit het nou echt waard om ruzie over te gaan maken?’ En meestal is dat niet zo.

  Beantwoorden
 • Gelukkig hebben Michael en ik ook echt vrijwel nooit ruzie. En als we het dan hebben gaat het ook echt helemaal nergens over (wel of niet mee helpen met de afwas of samen of alleen naar de supermarkt waren onze laatste ruzies over geloof ik ;)). Dan zijn we een uurtje boos op elkaar (inclusief eerst schreeuwen en elkaar negeren), en na een uur lachen we er weer om.

  Een tip heb ik niet echt, ik denk dat jij het mooi hebt opgesomd. Laat elkaar in zijn of haar waarde, en heb niet de illusie dat je iemand kan veranderen. Als iemand in het begin van de relatie zijn sokken niet IN de wasmand doet, doet ie dat 6 jaar later nog steeds niet (HERKENBAAR!!!!).

  Beantwoorden
 • Blijven praten! Inderdaad niet gelijk in de aanval (zoals ik) en gaan schreeuwen, maar rustig blijven en tot een oplossing komen. NOOIT ruzie maken waar de kinderen bij zijn. Dat vinden we allebei belangrijk. En in mijn geval: eerst tot 10 tellen voor ik van wal steek. En in zijn geval: niet (letterlijk) weglopen voor een discussie.

  Beantwoorden
 • Schouderklopje en/of waardering dat kan je niet altijd verwachten idd maar dat geldt ook vaak andersom. Tokkiestijl doe ik wel eens als ik echt boos bent dan houdt mij niks meer tegen. Ruzie hoort erbij wel daarna goed uitpraten..dus.

  Beantwoorden
 • ik ben geen ruziemaker, ik ga het liever uit de weg..
  Met mijn eerste ex alleen maar ruzie, dat was totaal niet gezond..
  in mijn 2e relatie eigenlijk nooit, maar daarbij vraag ik me nu weer af hoe dat kan, is dat wel gezond?
  Ook nu met vriendje niet echt ruzie gehad, maar spreek kleine irritaties nu wel uit zodat het niet iets groots gaat worden

  Beantwoorden
 • Wij hebben ook nooit ruzie gehad maar moet eerlijk zeggen dat ik een goeie ruzie wel kan waarderen, het kan soms zo opluchten en de lucht klaren. Maar dat komt misschien ook omdat ik sowieso een moeilijke prater ben wat dat betreft, iets wat ik nog iedere dag leer met Tommy, goed blijven communiceren en niet de boel opstapelen.. Want daar ben ik goed in.

  Beantwoorden
 • Mooi stukje Nesrin! Ik hoorde ooit van een stel dat ze nooit ruzie maakte (heel trots zei ze dat) en ik dacht alleen maar ”dat lijkt me zó naar”. Ruzie kan soms ook goed zijn al kan ik me voorstellen dat dat verandert in het aantal jaren dat je samen bent 🙂

  Beantwoorden
 • Hahahaha wat een tof artikel dit. Zeker wel herkenbare punten. Ik en M. hebben nooit vaak ruzie, en als we het hebben gaat het eigenlijk altijd nergens over :’) (en we willen altijd graag gelijk hebben haha). Ruzie is soms weer even nodig om dingen in perspectief te zetten.

  Beantwoorden
 • Dat zijn wijze woorden! Wij hadden ook ‘BC’ amper ruzie. Maar sinds we ouders zijn toch wel af en toe. Dat van geen complimentjes verwachten, vind ik wel een goede. Ik denk dat vrouwen dat vaak verwachten. Ik wel in ieder geval. Maar aan de andere kant, laten wij hem wél genoeg weten hoezeer we hem waarderen? Ook belangrijk! 😉

  Beantwoorden
 • Oeh, wat een hoop wijze woorden! En dingen waar ik inderdaad even over moet nadenken. Ik vind het lastig om een balans te vinden tussen het ‘zeuren’ en ‘ontploffen’. Ik ben bang dat als ik irritaties snel uitspreek (en ik ben nogal snel geïrriteerd helaas), ik de hele dag aan het zeuren ben. En inderdaad: hij heeft een auto-pilot voor mijn zeurmodus, waarbij het lijkt alsof hij fysiek aanwezig is, maar in zijn hoofd speelt er waarschijnlijk een elevator tune.
  Het niet verwachten van complimentjes of schouderklopjes vind ik ook een hele goede trouwens, nooit bij stilgestaan, maar waarheid als een koe.
  Goed gesproken 🙂

  Beantwoorden
 • Goeie tips Nesrin, idd hard schreeuwen helpt niet (zag gister weer een voorbeeld bij help mijn is een klusser haha, ja vind je het gek dat je huis NOG niet is gemaakt?).

  En ja die zelfwaardering moet je jezelf kunnen geven als je dat niet kunt dan ga je het bij een ander zoeken en die kan het je niet altijd geven en dat levert weer frustratie op….

  Beantwoorden
 • Vooral de laatste ja, val elkaar nooit af in het bijzijn van anderen. Ik kan Robert soms wel echt een vieze blik toegooien, maar zal hem nooit afbranden ten overstaan van zijn vrienden.
  Goed stuk trouwens Nesrin, allemaal heel logisch maar toch goed om even te lezen. Ik wil vaak ook mijn gelijk halen en vergeet dan om Robert ruimte voor zijn mening te geven… Toch even op letten.

  Beantwoorden
 • Wij maken eigenlijk nooit echt ruzie, maar we kibbelen heel soms wel eens. Ik heb het geluk dat Jeff totaal geen ruziemaker is en dat hij niet boos wordt als hem iets niet aanstaat. Zelf heb ik om eerlijk te zijn wel een kort lontje, maar ik wil nooit ruzie, dus ik zal het altijd eerst rustig proberen te zeggen als er iets is. Omdat hij niet boos wordt, kunnen we dan gewoon erover praten.
  Niet zeuren is heel belangrijk voor mannen volgens mij. Als ik begin te zeuren geeft hij eerst al duidelijke hints en als het dan niet ophoudt, doet hij gewoon zijn eartjes in haha. Complimenten verwachten vind ik ook niet slim, maar ze geven wel, omdat je dan de ander een fijn gevoel geeft. Volgens mij krijg je dan vanzelf ook meer waardering terug. Sokken in de wasmand doen vind Jeff ook heel moeilijk haha.

  Beantwoorden
 • Hahaha, die vergrootte quote, ik moest daar stiekem even om lachen. Maar ruzie maken hoort naar mijn idee gewoon bij een relatie hebben, als je er altijd maar over praat.

  Beantwoorden
 • Ik ken eigenlijk alleen mannen die het na een ‘goede’ ruzie op een lopen zetten. Wil je dus goed ruzie kunnen maken moet je al bijna eerst met elkaar in hetzelfde huis wonen om je ervan te kunnen verzekeren dat de beste man er na die dag geen punt achter zet. Of ik tref alleen weer de extreme gevallen, dat kan ook natuurlijk :’)

  Beantwoorden
 • Oeh ja ook wij hebben behoorlijke ruzies gehad de afgelopen jaren. Hoort erbij denk ik. Maar je hebt helemaal gelijk. De ruzies worden anders naarmate je ouder wordt met kinderen. Heel leuk stuk Nesrin!!

  Beantwoorden
 • Wauw, wat een goede tips! Ik heb bijna 5 jaar een relatie met mijn vriend en we hebben een zoontje van 2 jaar. We hadden in het begin vaker ruzie dan nu, eigenlijk bijna nooit.. maar als we dat hebben proberen we het ook wel z.s.m. uit te praten en dat deden we eerst niet dus we zijn al echt gegroeid! Jij met een 15 jaar ervaring heeft hele realistische tips opgesteld, waar ik zeker van kan leren!

  -x- Sabrina

  Beantwoorden
 • Wat heb je een prachtig en nuttig artikel neergezet. Ik sluit me hier volledig bij aan, vooral dat een relatie soms topsport is. Het is hard werken, iedere dag weer de liefde aan elkaar bewijzen (wat overigens op héle kleine manieren kan: even een aai, een kus of gewoon een complimentje) en blijven praten. Mijn vriend en ik zijn allebei van nature dominant en dat werkt ons soms nog wel eens tegen waardoor er af en toe een pittige discussie volgt. We waren immers al wel snel op het punt dat dit een ‘dingetje’ zou zijn in onze relatie; iets waar we aandacht aan moeten schenken, waarmee we moeten leren omgaan en vooral elkaar de rust moeten gunnen. Het komt zelden voor dat we echt met verheffende stemmen tegen elkaar praten, want dat is iets waar we allebei slecht tegen kunnen, haha. Een ruzie duurt bij ons ook niet lang, meestal praten we het direct uit, zodat we ons allebei weer goed voelen. Maar ruzies zijn zeker nodig in een relatie. Je leert daardoor niet de ander beter kennen, maar ook jezelf. 🙂 Plus: als men zegt nog noooooit ruzie te hebben gehad, geloof ik de persoon niet, haha. Het hoort erbij, maar het is inderdaad zoals jij zegt de manier waarop je het doet en hoe je er (naderhand) mee omgaat. 😉

  Beantwoorden
 • Ruzies horen erbij, beter om ze wel dan om ze niet te hebben, als je het mij vraagt. Alleen de manier waarop je dat doet, kan bepalend zijn voor de rest van een relatie. Blijven communiceren is het allerbelangrijkste. Soms moeilijk, maar wel de snelste manier om weer duidelijkheid te hebben. Goed lijstje aan punten noem je!

  Beantwoorden
 • Mooie wijze woorden Nesrin. Eigenlijk hebben Lief en ik nooit ruzie. Tijdens de periode dat ik zwanger was hebben wij de meeste ruzies gehad, maar dat waren denk ik de hormonen. En ondanks dat ik behoorlijk introvert ben kan ik wel goed communiceren met hem en dat scheelt behoorlijk wat geruzie denk ik.

  Beantwoorden
 • Leuk geschreven! Ik geniet echt altijd van je blogpost Nesrin!
  Wij hebben niet echt vaak ruzie maar als we wel ruzie hebben dan heft eigenlijk niemand zijn stem. Ik moet even een half uurtje hebben om te bedenken wat er nou mis ging en als het dan zo ver is dan kan je het makkelijker uit praten. Wacht gewoon even tot je boosheid is gezakt en ga dan praten.

  Beantwoorden
 • Mooi geschreven zeg, interessant om te lezen ook hoe dat bij anderen gaat ;p Mijn vriend en ik maken nauwelijks ruzie (1x echt knallende ruzie gehad in 5 jr ;p). Ik ben nogal van de silent treatment, maar hij krijgt me altijd wel zo ver om er over te praten. Is toch beter dan die stilte hihi

  Beantwoorden
 • Wat heb je dit leuk geschreven. Bij ons is het zo, en dat weten we allebei gelukkig, dat als we ruzie hebben, het meestal door de omgeving komt. Niet door de omgeving als in de plaats waar we zijn, maar door opvattingen van onze ouders en hoe we zijn opgegroeid.. Ook bijzonder!

  Beantwoorden
 • Met exen had ik vaak al vrij snel ruzie wat uiteindelijk dan soms het gevolg had dat we uit elkaar gingen. Tussen mijn huidige vriend en mij gaat het een stuk beter, natuurlijk hebben we af en toe wel een discussie, maar het komt na een paar uur vaak wel weer goed 🙂

  Beantwoorden
 • Altijd de tijd nemen om echt, oprecht met elkaar te praten. Ook of misschien juist als je kinderen hebt. In een periode dat het wat minder ging tussen ons hadden we ook een half uur per avond ingesteld om te praten. Hoe het met ons ging. Waar we stonden in het leven. Wat ons dwars zat. Een half uur lijkt weinig, maar – ik moet eerlijk bekennen – dat is al veel meer tijd dan we nu voor elkaar hebben of nemen. Met kleuter van vier erbij. Nu praten we natuurlijk wel, maar meer tussendoor. Goed, dit was weer een wake-up call. Datenight wordt weer gepland!

  Beantwoorden
 • Wij hebben ook weleens ruzie, of woorden meer. Ik vind dat niet erg, soms juist verfrissend. Heel af en toe loopt de spanning hoog op, als we weer eens een paar weken langs elkaar heen hebben geleefd. Communicatie en aandacht voor elkaar is denk heel belangrijk.

  Beantwoorden
 • Blij dat ik de tip van Hallo Sunny gevolgd ben en eens kwam lezen. Ik kan na een relatie van 13 jaar, waarvan 7 getrouwd en tweede kind op de komst alleen maar heel bevestigend knikken. Zeker de ruimte geven aan elkaar om te groeien en bezig te zijn met de dingen die je energie geven/hobby’s. Dat ben ik nu aan het leren, want lange tijd vond ik dat moeilijk. Alle tijd moest naar mij gaan. Maar het mama worden heeft me daarin volwassener gemaakt. Dat doet veel he, mama of papa worden. Dan moet je je shit wel bij elkaar rapen 🙂
  Wat volgens mij ook erg belangrijk is, is trouwen of samen zijn met je beste vriend. Samen geregeld leuke dingen doen. Die verbondenheid met elkaar blijven onderhouden. Dan maken wij sowieso minder ruzie.
  Fijn artikel!

  Beantwoorden
 • Door Sunny’s log van vandaag kwam ik ook hier terecht en heb ook alle reacties gelezen.

  Maar nog steeds is met niet duidelijk is is wat jullie over het algemeen bedoelen met “ruizie” . Andere woorden komen ook voorbij, kibbelen, discussie tokkiestijl. Wat zijn zo de verschillen volgens jullie?

  Ik weet het ook niet hoor.

  Beantwoorden
  • De ruzies die ik in mijn relatie heb gehad (over de afgelopen 15 jaar) zijn zeer uiteenlopend geweest, van klein tot groot. Van dagelijkse onenigheid tot grote zaken waar we het niet over eens waren en waar ruzie ontstond. Ik denk dat het moeilijk is om één definitie voor het woord ruzie te geven, maar ik denk dat het niet direct eens zijn met elkaar in combinatie met emoties toch aardig de lading dekt. Daarbij zeg ik ook dat waar we ons 15 jaar geleden druk om konden maken, lees: ruzie maken, nu door een bepaalde ontwikkeling/groei niet snel meer tot een ruzie zal leiden/minder lang boos op elkaar blijven.

   Beantwoorden
   • Op een website kwam ik deze definitie tegen: toestand waarin mensen boos op elkaar zijn en vervelend tegen elkaar doen.

    Blijft lastig want wat voor de ene vervelend vind kan voor de ander helemaal niet gelden.
    Ik ben benieuwd of er nog meer reacties komen.

    Beantwoorden
 • Herkenbaar, mijn vriend en ik zijn nu vijf jaar samen en we maken ook al veel minder en heel anders ruzie dan vroeger. Vroeger konden onze ruzies best hevig zijn, met veel geroep en getier en soms zelfs een handtas tegen zijn gezicht (oeps) of een kader van de muur (beiden maar één keer gebeurd hoor 😉 )… Door de jaren heen is er veel veranderd: we zijn volwassener geworden, hebben elkaar steeds beter leren kennen én accepteren, beseffen dat we niet altijd overeen kunnen komen en kunnen dat dan ook beter relativeren, enzovoort. Nu kan ik veel makkelijker iets over me heen laten gaan of op een rustige manier ergens over praten, en daar ben ik ontzettend blij om.

  Beantwoorden
 • Oh, ik kan er een hekel aan hebben als dingen vanzelfsprekend worden! Daar wordt bij ons nog het meeste ruzie om gemaakt. Dat op tijd uit elkaar wandelen en later rustig verderpraten is ook niet ons sterkste punt. 100% in de aanval, hihi!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?