Review Marc Inbane tanning spray

Review Marc Inbane tanning spray

Als ik aan een tanning spray teint denk, dan denk ik aan een fout oranje kleurtje met nog fouter: vlekken. Bah, I don’t like that. Ik also don’t like een te wit snoetje die ik op dit moment heb. Normaal gesproken kom ik elke zomer terug in Nederland met een mooi gezond bruin kleurtje, dit jaar blijf ik hier en de zon zie ik nergens. Ik heb de oh zo veelbelovende tanning spray van Marc Inbane een kans gegeven. In mijn review Marc Inbane tanning spray lees je alles over mijn ervaring en zie je de voor en na foto’s, inclusief foto’s van mijn blote billen gezicht. Uncensored, onbewerkt and all natural.

Review Marc Inbane tanning spray

Ik heb een wit snoetje. Te wit. Normaal gesproken kom ik elke zomer bruin terug van vakantie maar omdat ik dit jaar in Nederland blijf moet ik het doen met een witte snoet. Twee jaar geleden ging ik gerust regelmatig zonnebanken, toen had ik nog niet echt door hoe schadelijk het is. Nu ik wat ouder en wijzer ben (ik ben 34 jaar haha) is het no more zonnebank voor mij.

Via de blog van Charel (dit is dus niet een sponsored post) kreeg ik een Marc Inbane tanning spray. Ik was erg benieuwd naar deze tanning spray, het zou de koning onder de tanning sprays zijn en nog belangrijker: zonder het bekende wortel-effect.

Laten we maar meteen beginnen met de foto’s, want dat is toch veel leuker dan lappen tekst over het product. Dit is mijn blote billen gezicht, wit, geen make-up, geen Photoshop of wat dan ook. Gewoon ik:

marc inbane tanning spray ervaringen

This is it. Geen dagcrème, geen druppel make-up en een verplicht lachje voor op de foto.

Dan gaan we nu naar de foto met enkel de Marc Inbane tanning spray. Komt ‘ie:

marc inbane tanning spray verkooppunten

For the record: ik heb de foto’s niet bewerkt. Op het moment dat ik de foto hierboven nam scheen de zon en dit heeft voor een iets ander effect gezorgd.

De volgende foto is de final touch foto met de Marc Inbane tanning spray en make-up.

marc inbane ervaringen

I like it. Wat jij?

Dan nu de lappen tekst over het product.

Wat zegt Marc Inbane zelf over de tanning spray?

MARC INBANE is een Nederlandse fabrikant, gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en verkopen van luxe cosmetische producten. De distributie hiervan gebeurt zowel nationaal als internationaal.

Na het missen van hun vlucht op Amsterdam Schiphol zaten Ingo, Bart en Nele, wachtende op hun volgende vlucht, de tijd te veraangenamen met het observeren van voorbij lopende mensen. Al snel viel hun de uitstraling en houding van de vertrekkende en terugkerende reizigers op. De terugkerende reizigers zagen er stralend, gebruind en gezond uit, wat van positieve invloed op hun houding was.

Door het drukke en gehaaste leven, de beperkte zonuren en/of schadelijke UV-stralen in eigen land, is het vaak lastig om op een gezonde manier een mooie vakantiekleur te verkrijgen en te behouden (true story zegt Nesrin hier). Zo is het idee voor de natural tanning spray ontstaan. Een manier om op een makkelijke, gezonde en veilige wijze het gehele jaar door van een natuurlijke teint te genieten!

Marc Inbane glove review

Marc Inbane tanning spray & glove

Ik heb de Marc Inbane tanning spray flacon waar 200ml inzit. De flacon is tot 60 keer te gebruiken voor het gezicht en decolleté. Ik sprayde niet zomaar op mijn gezicht, ik heb de speciaal voor de tanning spray ontwikkelde glove gebruikt. De bracht de tanning spray gelijkmatig aan op de glove en ging vervolgens met vloeiende bewegingen over mijn gezicht.

marc inbane review ervaringen

Na 10-15 minuten is het product gedroogd op het gezicht. Met een föhn kun je het drogen versnellen. Je ziet het eindresultaat niet direct en de teint zal de komende drie uur iets sterker worden. Je Marc Inbane teint houdt vijf dagen aan.

De voor- en nadelen

Ik begin met de “minpunten”. Kijk zo een tanning spray is handig en snel maar ik denk dat ik op een gegeven spraymoe wordt. Een spray aanbrengen blijft een tricky klusje, je kunt vlekken krijgen en tja dan zul je keihard moeten boenen om het recht te trekken. Gebruik de spray niet als je losse velletjes of puisten die op knappen staan hebt, dit laatste is mijn persoonlijke advies omdat ik van mening ben dat je big ass puisten niet onder laagjes producten moet verdoezelen. Scrub je gezicht goed voor je gaat sprayen.

De voordelen zijn dat je snel een mooi gezond kleurtje hebt, en dit geeft mij een goed gevoel en met een goed gevoel op zak straal ik meer dan op een bad hairday. Het product geeft niet af als het eenmaal is gedroogd en het blijft zeker een paar dagen mooi. De Marc Inbane tanning spray is verrijkt met plantaardige, voedende en authentieke ingrediënten waaronder Aloë Vera en Ginkgo.

De glove vind ik heel prettig en ik zou de spray niet zonder de glove willen gebruiken. Met de glove komt je bij alle “hoekjes en gaatjes” in het gezicht. De glove is wasmachinebestendig tot 30 graden.

Nog een voordeel is dat het product niet veel afgeeft en je badkamer niet onder de spray zit als je bezig bent. Het gaat geheel vlekkeloos maar toch koos ik voor een zwarte top want tsja you never know…

Ik ben tevreden en ik vind het eindresultaat mooi. Het product stelt mij niet teleur en de teint vind ik mooi. Het is makkelijk in gebruik en zeker voor herhaling vatbaar.

Flacon 200ml €39,95
Glove €9,95

marc inbane foto's gezicht

Ik hoop dat ik aardig volledig ben geweest, reviews schrijven vind ik best moeilijk. Als er nog iets wat je graag wilt weten over de tanning spray dan mag je dit uiteraard in de comments plaatsen.

Oh en Marc Inbane heeft ook geurkaarsen! Ik heb een zwak voor geurkaarsen die in het assortiment van luxe cosmetica en skincare zitten. Mijn neus wilt ‘em!

Voel jij ook lekkerder met een gezond bruin kleurtje?

Lees ook

19 reacties

 • Mooi subtiel kleurtje.

  Ik voel mij ook beter met een kleurtje maar ik ben een beetje bang voor tanning spray. Ik ben zo’n hork die dan strepen krijgt of een oempa loempa kleur

  Beantwoorden
 • Wauw, wat een mooi effect! Je krijgt er echt een mooie teint van. Ik ben nu zelfbruiner voor op mijn benen aan het testen. Op mijn gezicht durf ik het niet echt aan. Ik heb een hele witte huid en ben toch bang dat ik dan een paar dagen op mijn werk rondloop met een wortelgezicht, haha.

  Beantwoorden
 • Ik heb ‘m ook en en gebruik ‘m sporadisch. Vanmiddag toevallig gebruikt en kreeg compliment dat ik er zo uitgerust uitzag (ben ik niet haha), dus ik ben ook wel fan van af en toe naar deze fles grijpen (en ga dus ook nooit meer onder de zonnebank, wegens 30+ en zo) 🙂
  Was vroeger geen fan van tanning sprays (want inderdaad: worteleffect en strepen), maar dat heb ik met deze spray niet. Overigens had ik het de eerste keer wel te dik aangebracht en toen was ik één dag te bruin gekleurd (maar niet lelijk) en was het op dag twee mooier.

  Beantwoorden
 • Ik voel mezelf ook lekkerder als ik wat bruiner ben. Een tanning spray was nooit zo aan mij besteed… maar ik moet zeggen, over deze tanning spray is iedereen zo enthousiast, dat ik hem misschien toch eens moet proberen. Resultaat ziet er goed uit hoor!

  Beantwoorden
 • Een aanrader dus :-)? Ik hou ook van een gezond kleurtje, helaas ben ik degene met de lichtst huid die ook nog eens snel verband! Zo’n spray is dus wel iets.

  Beantwoorden
 • Het ziet er inderdaad heel mooi uit, heb alleen je eigen verhaaltje voor de review gelezen, want doen zal ik het niet, ooit heb ik wel van die flessen gekocht inderdaad, omdat mijn benen maar niet bruin wilde worden, pfffffff en ik had destijds een zomer party uitje of zo dus kort rokje wilde ik aan, en ja dan van boven wat bruin en benen melkflessen, maar dat was geen succes inderdaad, wat een troep!

  Dit ziet er echt heel mooi uit, en eigenlijk vind ik het niet zo erg, gezien het mij niet wilde lukken, wat ik nu weet, vitamine D tekort ook al zat ik in de volle zon… kun je nagaan, nu gaat het al beter nu ik dat slik van de arts, ik ben weer bruin! En het is vooral de omgeving in deze tijden van zomer die dan zeggen, wat zie je er goed uit! Een bleek gezicht of knalrood is het ook niet dan natuurlijk…

  X

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?