Recept gevulde aubergines koolhydraatarm

Recept gevulde aubergines koolhydraatarm

Ik houd van Turkse gerechten en ik houd van koolhydraatarm eten. Put those two together. Ik plaats eigenlijk te weinig Turkse recepten op mijn blog en dit is jammer want de Turkse keuken is lekker. Mijn man en ik vinden Karniyarik, gevulde aubergine, ontzettend lekker is ook al is de betekenis niet zo lekker, het betekent namelijk gespleten buik. Vandaag deel ik mijn eigen recept wat een beetje afwijkt van het originele Turks recept maar niet minder lekker is.

Voor dit recept vul ik de aubergines met gehakt maar dit kun je gerust weglaten en het recept zelfs helemaal vegan maken. Zoals ik eerder zei wijk ik af van het originele Turks recept dit komt omdat ik soms (altijd) lui ben in de keuken en vaak de tijd niet neem om uitgebreid te koken en dus sommige “stappen” gewoon oversla.

Recept gevulde aubergines koolhydraatarm

4 personen of 2 grote eters

Wat heb je nodig?

2 aubergines

250 gram rundergehakt

1 grote tomaat

1 ui

1 teentje knoflook

blok fetakaas

snufje pul biber (Turkse rode vlokkenpeper / chilipeper)

zout &  peper

koolhydraatarme gevulde aubergine turks

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aubergines en halveer ze door de lengte. Hol de aubergines uit en leg het vruchtvlees weg. Het vruchtvlees heb je voor dit recept niet nodig. Je kunt het vruchtvlees gebruiken voor een ander recept. Onderaan het artikel geef ik tips. Leg de aubergines op een bakplaat en doe er wat olijfolie overheen.

Verwarm de boter in een koekenpan en bak het gehakt lichtbruin. Voeg de fijngesneden ui, stukjes tomaat en geperste knoflook toe en roer alles goed door. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout, peper en wat chilipeper. Je zou als je gek bent op fetakaas extra fetakaas aan het gehaktmengsel kunnen toevoegen. Laat dit dan even smelten en roer dit goed door.

Vul de aubergines met het gehaktmengsel en garneer af met stukjes fetakaas.

Schuif de aubergines in de oven en laat ze hier ongeveer een half uur staan. Als de aubergines mooi zacht zijn is het klaar!

karni yarik recept koolhydraatarm gevulde aubergines

Voor mijn man en kinderen maak ik er altijd Turkse rijst en cacik (Turkse yoghurt met komkommer en knoflook) bij. Het recept voor Turkse rijst met daarin vermicelli vind je hier.

Vind je het zonde om het vruchtvlees weg te gooien? Je zou er een aubergine-yoghurt dip van kunnen maken. Of maak er auberginekaviaar van, Herman den Blijker heeft er een goed recept voor deze vind je hier.

Je kunt de aubergine op veel verschillende manieren vullen en ook zonder vlees is het erg lekker. De combinatie yoghurt met knoflook en aubergine vind ik heerlijk.

Meer koolhydraatarme recepten? Check deze pagina.

Vind jij aubergines lekker?

Lees ook

24 reacties

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?