Plog Bezoek aan Tiffany & Co Amsterdam

Plog: Bezoek aan Tiffany & Co Amsterdam

Afgelopen zondag ging ik samen met mijn schoonzusje naar Amsterdam. Het was een prachtige zonnige dag die begon bij de P.C. Hooftstraat, daar bracht ik een bezoek aan Tiffany & Co en ik laat je zien wat ik heb meegenomen naar huis. We hebben heerlijk gegeten, een lunch bij Van Dam en een heerlijk diner bij restaurant Mandarijn. Restaurant Mandarijn staat bekend om haar rijke Chinese culinaire cultuur met de Szechuanse en Kantonese keuken als specialiteit. Natuurlijk hebben we nog meer gedaan en gezien, dit alles laat ik vandaag in een plog zien.

Plog: Bezoek aan Tiffany & Co Amsterdam

Plog Bezoek aan Tiffany & Co Amsterdam

Nadat ik afscheid neem van mijn kinderen die vandaag bij mijn ouders blijven, rijden mijn schoonzusje en ik door naar Amsterdam. Een dag zonder kinderhandjes en de ogen in mijn rug aan te zetten, zonder kinderen op pad is toch echt anders. Ons startpunt is de P.C. Hooftstraat, als we de auto hebben geparkeerd lopen we wat rond. Het valt mij direct op dat Louis Vuitton en Chanel gesloten zijn op zondag (niet dat ik iets had kunnen kopen maar toch).

De Tiffany & Co ketting (de vaste lezers weten welke) die al ruim drie jaar op mijn wishlist (en vision board) staat wil ik vandaag kopen.

bezoek aan Tiffany & Co PC Hooftstraat review

En dan is het ein-de-lijk zo ver. Ik koop de Tiffany & Co ketting met daaraan drie sleutels, waarvan ik heb verzonnen dat elke sleutel voor iemand staat, namelijk mijn man, mijn dochter en zoon. Ik ben ontzettend blij met mijn aankoop, ik droomde meer dan drie jaar van de ketting en nu mag ‘ie dan eindelijk om mijn nek. De verkoopster pakt de ketting in en ik loop intens gelukkig met een Tiffany blue tasje de deur uit.

De ketting maakt het meer draaglijk om bizar lange dagen te maken, hard te werken op kantoor, aan mijn blog en genoeg liefde en aandacht te geven aan mijn gezin.

is het eten bij van dam lekker

Omdat we trek hebben rijden we na Tiffany weg van de PC en gaan richting brasserie Van Dam (die van Nicolette) die aan de Cornelis Schuytstraat zit. Ik neem een carpaccio salade en mijn schoonzusje gaat voor een omelet, we delen samen een citroen meringue taartje (die echt goddelijk was).

naar dunkin donuts amsterdam review

Na de lunch karren we verder naar de parkeergarage van De Bijenkorf, dit was een helse rit want er was nergens parkeerplaats. Het is ontzettend druk in Amsterdam en ik denk dat ik het nog nooit eerder ZO druk heb meegemaakt. We gaan naar De Bijenkorf en lopen hier flink wat rondjes, ik zie de geweldige Boabab geurkaarsen collectie staan. Vorig jaar heb ik een Baobab geurkaars van mijn schoonzusje gekregen en sindsdien ben ik om, mijn review lees je hier. We gaan met lege handen naar buiten. Na een quick visit aan de H&M (ik wil naar Primark maar mijn schoonzusje heeft een hekel aan Primark) lopen we naar Dunkin’ Donuts. We nemen wat donuts mee naar huis.

Fact | Ik vond de Dunkin’ Donuts tegenvallen. Krispy Kreme donuts staat nog altijd op nummer 1 hier. 

restaurant mandarijn ervaring amsterdam

We wandelen rond en besluiten een hapje te gaan eten. Toen we eerder die middag richting De Bijenkorf reden viel het oog van mijn schoonzusje op restaurant Mandarijn aan de Rokin en haar oog had gelijk. We moesten even wachten op een tafel maar dit was het zeker waard, ik had gerust langer willen wachten. Het eten was te goed en wij waren de enige niet-Aziaten op de verdieping waar we zaten, en dit zegt voor mij genoeg.

restaurant mandarijn amsterdam eten prijzen

We gingen voor een pittig soepje met sesam, pannenkoekjes met Peking eend, gebakken rijst en een pittig kipgerecht die niet op de foto staat.

pompoenbroodjes chinees nagerecht

Het nagerecht bestond uit pompoenbroodjes en Chinese broodjes. Lord have mercy with me, deze gefrituurde pompoenbroodjes waren zo ontzettend goed (en bevatten denk 100.000 kcal per stuk), ik moet in Arnhem maar snel naar de toko gaan om te kijken of ze deze broodjes daar verkopen. De gefrituurde en gestoomde Chinese broodjes waren lekker maar niet zo bijzonder lekker als de pompoenbroodjes. Het deeg van de Chinese broodjes kun je vergelijken met Bapao, maar dan meer zoet.

Rond 21:30 stappen we de auto in om naar huis te rijden. We hebben iets meer dan 8 kilometer en mijn voeten waren officieel dood (ik had mijn nieuwe zwarte enkellaarsjes aan) maar het was heel gezellig en quality time met mijn schoonzusje is priceless.

Eenmaal thuis liggen de kinderen net op bed (want vakantie) ik geef ze een kus en knuffel en ga daarna lekker douchen. Als ik op bed lig is het veel te laat en de volgende ochtend gaat de wekker veel te vroeg. Gelukkig heb ik nu iets om mijn nek die dit alles iets meer draaglijk maakt 😉

tiffany & co three pendant necklace

Nou dit is em dan, de Tiffany & Co die al zo lang op mijn wishlist staat. Drie sleutels voor de drie grootste, van onschatbare waarde, schatten in mijn leven: mijn man, mijn dochter en mijn zoon. 

Welke stad in Nederland winkel jij graag?

Lees ook

28 reacties

 • Ik shop het liefst in Almere of Arnhem of Lucca in Italië. ik denk dat ik 8-9 jaar geleden voor het laatst geshopt hebt in Amsterdam… Mooi betekenisvol kettinkje!

  Beantwoorden
 • Wauw, die ketting! Echt prachtig! Maar ik vind vooral het verhaal erachter heel mooi. Ik kan me voorstellen dat dit de lange dagen echt iets draaglijker maakt, omdat je nu weet waar je het voor doet 🙂 Wat heerlijk dat jullie er echt een dagje Amsterdam van hebben gemaakt!

  Beantwoorden
 • Wat een heel mooie ketting! En zo mooi dat je er een betekenis aan geeft. Maakt het nog des te specialer. 😉
  Iedere vrouw heeft een beetje Tiffany & Co nodig in haar leven! 😀

  Beantwoorden
 • Prachtige ketting!! En heerlijke dag zo te lezen. Ik shop graag in Utrecht of ’s Hertogenbosch. Maastricht is ook leuk trouwens. Met onze hoofdstad heb ik weinig!

  Beantwoorden
 • Hoe tof dat je die ketting eindelijk hebt kunnen kopen! Mooie betekenis heb je aan de sleutels gegeven.
  Oh, hier in Antwerpen is ook zo’n Chinees restaurant – in de Chinese wijk, dan nog wel. Wij zijn er vrijwel altijd de enige niet-Aziaten, maar mijn god, wat is het eten hemels! ♥︎

  Beantwoorden
 • Wat een leuke dag en wat een prachtige ketting met een mooie betekenis! Ik winkel niet zo graag, maar ging wel af en toe naar Haarlem of Amstelveen. In Colombia heb je niet van die winkelstraten die je kent uit NL, maar meer grote winkelcentra. Vind ik zelf heel fijn omdat je dan dus niet zoveel hoeft te lopen, alles zit bij elkaar 🙂 De winkelcentra gaan van basic naar heel luxe trouwens en zijn soms zo groot dat je er makkelijk in kunt verdwalen haha

  Beantwoorden
 • Very pretty! En een prachtig cadeau voor jezelf! 🙂

  Vroeger was Amsterdam absoluut mijn favoriete winkel stad… Nu.. weet ik het niet. Het is daar altijd zo druk aangezien ik alleen in het weekend tijd heb om te winkelen (iets wat ik overigens echt nooit doe… heb nieuwe kleren nodig ;)).

  Beantwoorden
 • Waaauw, wat een prachtige ketting. Ik deel je droom, wat lijkt het mij tof om zo een ketting te kopen. Ik vind de betekenis die je aan deze ketting hebt gegeven ook prachtig <3

  Beantwoorden
 • Hele mooie ketting! En krijg honger van al dat eten op de foto’s 😉 Zelf winkel ik het liefst in Bergen op Zoom. Niet zo overdreven druk, lekker dichtbij en weet alles te vinden, fijn!

  Beantwoorden
 • De symboliek die jij eraan hebt gegeven vind ik mooi.

  Amsterdam om te winkelen, ja maar niet daar, whahaha Daar gaan we heen om BNN’ers te spotten, grootste kans op een mooie zonnige maandag overigens 😉 In de middag… ook in het Vondelpark.

  Ik winkel dan liever in oud West, waar ik vandaan kom. 😉

  Verder, Amersfoort! Dat is mijn nu gedeelde eerste plaats qua stad en historie, sterker nog, als ik echt wil winkelen? Dan ga ik liever naar Amersfoort…

  X

  Beantwoorden
 • wat een prachtige ketting, echt heel leuk! Ben het trouwens helemaal met je eens: ik vind krispy kreme beter dan dunkin haha. Beetje gevaarlijk dat die hier op nog geen 5 minuten van me vandaan zit..

  Beantwoorden
 • Wat een prach-ti-ge ketting! Heel mooi! Blij voor jou haha (ik snap je he-le-maal haha) 🙂
  Ik shop het liefst in mijn hometown Haarlem: ‘wij’ winnen ieder jaar wel een prijs voor leukste winkelstraat van Nederland. Hier zijn veel kleine boetiekjes en speciaalzaken en ik slaag hier altijd wel. Toch trek ik er graag vaak een (doordeweekse) dag voor uit om in Amsterdam te shoppen en dan sla ik nooit de 9 straatjes over.

  Beantwoorden
 • Hele mooie ketting, fijn dat je deze nu eindelijk van je wishlist kan strepen 🙂 Ik ben nog nooit bij Dunkin’ Donuts geweest, maar zou de verleiding niet kunnen weerstaan denk ik 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?