workouts voor thuis

Plank, Squat, Hoepel & Wall sit (snelle workouts voor thuis!)

workouts voor thuis

Hardlopen is goed voor…theezakjes. En met theezakjes bedoel ik borsten én billen. Hardlopen is goed voor je conditie, hart, bloedvaten en geest. Maar je krijgt er niet persé een goed geshaped figuur van. Naast het hardlopen zul je spiermassa moet opbouwen. Daarvoor heb ik vier effectieve workouts die helemaal voldoen aan mijn diva wensenlijst. Je kunt deze workouts uiteraard ook prima doen zonder dat je hardloopt.

Ik vind het belangrijk dat deze oefeningen kort van duur zijn, gewoon in de woonkamer kunnen, snel uitvoerbaar zijn en het liefst ook gewoon kan uitvoeren in normale kleding. Oh en het liefst wil ik gewoon meteen aan de slag zonder extra sportbenodigdheden. Zo dit was mijn diva wensenlijst.

Planken

Planken! Waarom? Omdat je je hele core ermee traint!  Ik heb soms moeite om de perfecte houding te vinden, je moet namelijk je lijf kaarsrecht houden. Ik ben al een poos bezig met planken en het bevalt mij erg goed.

plank challenge

Squats

Vorig jaar deed ik de squat challenge en ik moet zeggen dat ik na deze challenge regelmatig 50-100 squats doe. De koning der oefeningen.

30day-squat-challenge-chart1

Hoepelen

Best buy EVER! Mijn hoepel en ik zijn nog steeds dikke vrienden. Ik hoepel nog steeds graag en doe dit 15 of 30 minuten per dag. Als ik het mijzelf wat moeilijker wil maken dan pak ik mijn dumbbells erbij.

hoepelen afvallen

Wall sit

Een oefening die ik onlangs ontdekt heb is de wall sit, dit zou goed moeten zijn voor je core en je bovenbenen. Een oefening die je overal zou kunnen doen als je maar een muur in de buurt hebt. Ga met je rug tegen een muur staan, breng je voeten naar voren en spreid ze licht. Nu zak je naar beneden en neem dezelfde houding aan alsof je op een stoel zit.

wall sit challenge

Het meest fijne aan deze oefeningen, behalve het hoepelen dan, is dat je ze eigenlijk overal zou kunnen doen. Als je de drie challenges bij elkaar optelt ben je hooguit een kwartier bezig, plak er nog een kwartier hoepelen aan vast en je bent na een half uur klaar. Ik denk dat dit een aardig work out pakket voor starters is en ik ben benieuwd of ik deze drie challenges over een maand heb weten te voltooien.

Doe jij weleens oefeningen thuis?

Lees ook

39 reacties

 • Ik doe ook al die oefeningen, behalve dan het hoelahoepen, die deed ik altij met de Wii daar had ik geen hoepel voor nodig.. En strak dat ik er van werd… Alleen ik die de oefeningen niet standaard elke dag elke week en daar ligt bij mij de fout.. Ik laat het vaak versloffen en dan denk ik pfff ik moet weer beginnen… Was trouwens gezellig in Arnhem, bij de winkel waar geloof ik 4 Tony’s gekocht

  Beantwoorden
  • Vier Tony’s?! Kijk als ik dat had geweten was ik wel gekomen hoor, grapje. Welke smaken? Ben benieuwd 😉 Ik hoop je een volgende keer wel te ontmoeten.

   Beantwoorden
 • Ik heb het laatst geprobeerd met zo’n app. Eén dag heb ik het volgehouden… Schaam. Ik moet dat planking echt dagelijks gaan doen. Want ik vind dat wel lekker eenvoudig om te doen, ook al is het enorm zwaar.

  Beantwoorden
 • Behalve het hoepelen doe ik deze oefeningen en 30 day challenges regelmatig. Een tijdje terug hoorde ik van iemand (die hier veel ‘ verstand ‘ ) van heeft.. Dat ik de wall sit en planken eigenlijk in reeksen met elkaar moet afwisselen. Bijv. 20 of 30 sec. planken, dan meteen de wall sit, dan weer planken, wall sit, planken en wall sit. Dat werkt goed!!

  Beantwoorden
 • Ik ben sinds een weekje bezig met oefeningen thuis… Ik wil sowieso nog gaan beginnen met hoepelen, lijkt me heerlijk!
  Ook ben ik van plan in een nieuw huis zeker op zolder een loopband of iets dergelijks te gaan neerzetten.

  Beantwoorden
 • Jaaaa, liefde voor thuis oefeningen, vooral als ze even snel tussendoor gedaan kunnen worden. Planken doe ik bijna dagelijks, voor de rest volg ik BBG en probeer ik dat toch 3x per week te doen. Al kan dat niet even snel tussendoor… Ook vind ik het fijn om wekelijks een yoga workout te doen van een kwartiertje. Oh en wat ik ook een aanrader vind is de nieuwe NTC van Dafne Schippers, een core workout van maar 12 minuutjes, maar wel erg fijne oefeningen!

  Beantwoorden
 • Ik heb de shakira danceworkout ontdekt: stap 1: maak jezelf op alsof je uit gaat. Stap 2: ga voor de spiegel staan: stap 3 doe Shakira aan op een volume waarbij je de bel net hoort als je buren willen klagene. Stap 4: ga helemaal los. Stap 5: gegerandeerd spierpijn.

  Did I say that out loud?

  Liefs!

  Beantwoorden
  • Geweldig! Ik sta nog wel eens voor de spiegel als niemand thuis is en dan komen de nummers met buikdans muziek van Shakira zeker voorbij 😉

   Beantwoorden
 • Zelf wandel ik alleen erg veel en af en toe squat ik. Ik kan qua sporten helaas niet meer heel veel en dit soort arikel lees ik dan meestal ook “jaloers” 🙂

  Beantwoorden
 • Hele goed simpele work-outs idd. Helaas kan ik door mijn duimblessure de plank niet meer goed uitvoeren. Kan het wel op mijn ellebogen doen maar dan is het minder effectief natuurlijk. Maar ook al zijn ze simpel om te doen, ik vergeet het toch steeds om thuis te doen. Wandelen is voor mij momenteel de enige work-out

  Beantwoorden
 • hahahaha funny girl, doe je weleens oefeningen thuis 😉

  Mijn fysiotherapeut zou er blij mee zijn 😛 ahahaha nee, bijna niet, tenzij ik in de kramp trek, dan rek en strek ik, soms even pas als het te laat is misschien, ik heb dat nooit gekund, thuis oefeningen doen, daar had ik mijn sportschool voor, klinkt misschien dom, maar thuis lukt het niet, zou ik nu naar een zaal kunnen, ja dan wel… ik moet er echt voor naar buiten om de één of andere reden ook al sta ik er alleen, de stok achter de deur is er dan toch meer.

  Overigens tip, voor die laatste oefening van jou, kun je ook een yoga bal tegen de muur aanzetten en je rug daar tegenaan, dan die squads maken, ik mag ze niet eens doen, maar anderen moeten dat dan zo doen ivm rug denk ik, dus als je wat meer last van je rug hebt of je schaaft je rug minder, je kleding blijft langer mooi… kan ook met een andere bal, het gaat om het makkelijker rollen en je kleding netjes houden in elk geval 😉

  X

  Beantwoorden
  • Ha bij mij is net andersom, ik wil de deur juist niet uit want ik vind het een hele onderneming 😉 Bedankt voor de tip, toevallig heb ik zo een bal. Alleen ligt deze al twee jaar in de tuin 😉 de kinderen vonden het zo leuk. Even oppoetsen dus.

   Beantwoorden
 • Ik ben zo jaloers op mensen die dit kunnen (en kunnen volhouden!). Vanwege mijn nek en rugletsel kan ik heel veel oefeningen niet doen. Ik lig flink in de kreukels wat dat betreft. Heel jammer, want ik zou zo graag lekker sportief willen zijn. Wel doe ik aan yoga, zumba en wandelen. Maar daar houd het eigenlijk wel op.

  Beantwoorden
 • Ohh de wallsit (haha, ik typte shit) ga ik nu echt eens aan beginnen. Lijkt me heel goed! Ik denk dat ik deze challenge opsla. Ik haat planken maar ben er tegelijkertijd ook dol op. En hoepelen? Ik krijg het niet voor elkaar. Ik doe de wallshit wel 🙂

  Beantwoorden
 • Dat planken kende ik nog niet. Hoela hoepen kan ik al helemaal niet. Maar dat tegen de muur “zitten” dat heb ik al af en toe gedaan. Die squats ga ik eens proberen!

  Beantwoorden
 • Kijk eens wat een slank lijntje, whatever you’re doing it’s working, girl! Ik ga nooit naar de sportschool, da’s niks voor mij, dus als ik oefeningen doe is het altijd thuis. Ik doe ook liever buiten aan sport in de vorm van bergwandelen of skiën. Oh en ik hoelahoep ook graag 🙂

  Beantwoorden
 • Deze oefeningen zijn allemaal ZO gemakkelijk overal te doen, wel behalve hoelahoepen dan, ik probeer 3x per dag 1 minuut te planken! Lukt me goed en vind ik gewoon ook helemaal niet erg om te doen haha

  Beantwoorden
 • Inderdaad goede oefeningen om te doen waardoor je net dat beetje extra spieren opbouwt, en handig dat ze gewoon in het gemak van je eigen woonkamer kunnen. Op de een of andere manier sport ik zelf niet graag thuis, maar het hoepelen is wel erg leuk!

  Beantwoorden
 • Squatten is zo niet leuk, maar wel heel goed voor de bilpartij. Ik moet er eigenlijk mee beginnen (net als de abs-challenge). Nu nog de motivatie en tijd vinden.

  Beantwoorden
 • Oeh, ik denk dat ik eens aan de squat challenge ga beginnen. Alle drie de challenges vind ik iets te veel, en dan weet ik dat ik het niet volhou, dus dan doe ik liever 1 challenge. Ik begin vandaag! x

  Beantwoorden
 • Iedere keer als ik dit soort dingen bij je lees denk ik: Sammie, pak die hoepel en kom van je luie reet af. Maar het blijft vooral bij dat denken.. ; ) Ach, je zei 31 jaar niks gedaan.. Ik heb nog 3 jaar te gaan dan 🙂

  Beantwoorden
 • Wat doe je veel thuis! Ik doe helemaal niks. Ik ben geen sporter, helaas. Heb laatst wel een springtouw gekocht, maar ja, met regen ook niet handig ;-). Hoepelen lijkt me wel heel leuk!

  Beantwoorden
 • Zoals je weet ben ik ook groot fan van thuis sporten. Ik heb mijn garage omgebouwd tot sportschool 😉 Je hebt mij geinspireerd toch eens naar een hoepel te gaan kijken. Wat ook nog een goede toevoeging is: touwtje springen! Is cheap en kan gewoon thuis.

  Beantwoorden
 • Ik doe elke dag rugoefeningen, omdat ik anders last van m’n rug krijg. Maar deze kan ik er misschien best achteraan doen. Hoepelen lijkt me ook echt heel leuk en die kan ik ook nog delen met m’n kleutermeisje, want die vind hoepelen op de gym zo leuk! 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?