mommy wars tag

Mommy Wars tag

Had nog zo gezegd GEEN MOMMYBLOG! Dit is mijn tweede mommy related blogpost deze week, ik wilde persé deze tag invullen want de titel zegt genoeg: MOMMY WARS! Mijn kinderen hebben beiden een eigen profiel op Netflix en hebben nauwelijks met houten speelgoed gespeeld. The war is on 😉 Ik vulde de Mommy Wars tag in.

In mijn tijd was het Zwitsal en dit zal nu ongetwijfeld iets anders zijn, ik vermoed een zonder crap, parfumvrije alleen uit natuurlijk bestaande ingrediënten merk zijn. Tijden veranderen, moeders zijn op zoek naar veiligheid en het allerbeste voor het kind mommy marketing speelt hier een grote rol want willen we niet allemaal een hippe makkelijke en goed uitziende kinderwagen die biologisch afbreekbaar is?

Vandaag vul ik de Mommy Wars tag in bedacht door Betty en Esther van Mama zoek uit. Mommy Wars, de titel zegt genoeg het gaat over keuzes, keuzes en keuzes en waar je ook voor kiest het zal voor een ander een discussiepunt zijn.

Mommy Wars tag

Geef jij je kind borst- of flesvoeding?

Borstvoeding. Dit onderwerp is onlangs nog uitgebreid aan bod gekomen op mijn blog. Tijdens de eerste zwangerschap was ik helemaal voor flesvoeding en uiteindelijk heb ik mijn twee kindjes vrij lang borstvoeding gegeven. Het hele verhaal lees je hier.

derde kind ja of nee

Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft hij/zij een eigen bed?

Mijn twee kinderen zijn beiden geen fan van spijlen geweest. Zij lagen niet lekker in de box en ook sliepen zij niet goed in het ledikantje. Mijn dochter werd haast iedere nacht wakker, ik pakte haar en legde haar naast mij. Zij rust, ik rust en mijn man rust. Toen zij 2 jaar was en een “grote meiden bed” kreeg sliep ze braaf elke nacht in haar eigen bed. Bij mijn zoontje ging het niet heel anders, ik weet dat het “niet hoort” maar hij heeft meer uren bij mij in bed geslapen dan in zijn eigen bed.

Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt?

Ik heb altijd wegwerp luiers gekocht. In het begin kochten wij trouw Pampers en toen ze peuter waren kochten wij de wegwerp luiers van Lidl.

Uitsluitend houten speelgoed of V-tech?

Niks uitsluitend ik ben er inmiddels achter dat kinderen potten, pannen en ander keukenspul (nee geen messen) veel leuker vinden om mee te spelen dan het zogenaamde slimme speelgoed (van V-Tech) of houten speelgoed. Mijn zoon is nu drie jaar en heeft nu pas twee favorieten: Duplo en blokken.

mommy wars tag

Trek jij tweemaal daags een potje open of kook jij uitsluitend vers?

Ik heb mijn kinderen nauwelijks voedsel uit potjes gegeven, ze vonden dit niet lekker en ik was ook niet helemaal voor. Ik vind het nog steeds raar dat je je kind groente geeft wat tot 2020 houdbaar is. Dit wilt niet zeggen dat ze nooit geen potjes hebben gehad want het is altijd handig om potjes in huis te hebben of mee te nemen voor onderweg. Liever vers.

Dragen of wagen?

Ik heb mijn dochter en zoon hooguit één keer gedragen en ik liep toen rond met het idee dat ik een hernia zou krijgen. De kinderwagens BugaBoo Cameleon en de BugaBoo Bee hebben wij heel veel gebruikt, hier zijn heel wat kilometers mee gemaakt.

mommy wars tag

Ga je al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt jouw kind op z’n vierde nog rond in de luiers?

Ik heb de natuur haar werk laten doen. Ik heb ze nooit verplicht op het potje gezet of zonder luier laten rond lopen. Je merkt als moeder vanzelf als het kind eraan toe is.

Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primark, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind?

Mijn kinderen zijn 7 en 3 jaar en toen ze nog zo klein waren was er geen Primark in Nederland. Babykleding kocht ik bij Hema en H&M en toen ze wat ouder werden kocht ik dat wat ik leuk vond en dit zijn geen eerlijke merken geweest volgens mij. Voor mijn dochter kocht ik een lange tijd trouw kleding bij Mim-Pi omdat zij gewoon te gekke meisjeskleding hebben. Nu koop daar waar ik leuke kinderkleding zie.

Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind, of ben je een ware drillsergeant?

Mijn kinderen hebben een stem in huis en mogen deze gerust gebruiken om te onderhandelen of een debat te voeren maar ze weten heel goed wie de eindbaas is en wie het laatste woord heeft.

Laat jij je kind wel eens huilen, of troost je ‘m al bij de eerste snik?

Ik heb mijn kinderen nooit lang laten huilen, ik kon dit gewoon niet. Ook bij de nephuiltjes ging ik naar ze toe. Nu nog loop ik naar mijn zoon als hij nep huilt maar ik laat hem wel weten dat ik weet dat hij een faker is op dat moment en dat hij moet stoppen met nep doen.

Wil jij de Mommy Wars tag overnemen vergeet dan vooral niet Betty en Esther van Mama Zoekt te linken en noemen.

Lees ook

32 reacties

 • Leuk om te lezen van jou! Ik heb deze tag zelf klaarstaan voor a.s. dinsdag 🙂 Grappig dat je er wat betreft potjesvoeding precies zo instaat. Ik denk ook regelmatig aan die houdbaarheidsdatum. Hoezo is er zogenaamd niks toegevoegd aan die voeding? Dan kan het toch niet tot 2018 houdbaar zijn?

  Beantwoorden
 • Ik heb dus geen kinderen maar snap zeker wel wat je zegt over die potjesvoeding.. Hoe groot is de moeite ook als je toch al aan het koken bent om nog wat groentes te koken, even te puren en klaar is kees.,.. en eventueel ook je diepvries potjes haha!

  Beantwoorden
 • Leuke tag is dit zeg! En inderdaad, die potjes. Handig om in huis te hebben, maar t smaakt nergens naar. Qua toevoegingen valt t wel mee, het wordt gewoon verhit en vacuüm verpakt.p en soms zit er olie en rijstebloem door. Ik vraag me wel af welke chemische methoden gebruikt worden om bijv worteltjes of fruit van hun schillen te ontdoen. Brrr.
  En grappig wat je zegt over dat huilen en slapen. Zeer herkenbaar!
  Fijn weekend!

  Beantwoorden
 • Dat vind ik ook zo raar, nu heb ik nooit echt op de ingrediëntenlijst gekeken van potjesvoeding want ik heb dit nog nooit hoeven halen maar als de houdbaarheid zo lang is, hoe kan het dan “goed” zijn?! Al snap ik wel dat je niet altijd tijd hebt alles vers te hebben dus dan is het uiteraard wel handig, maar toch, I don’t get it!

  Beantwoorden
 • Ik heb ze wel potjes gegeven, de eerste wat langer dan de tweede. Ik geloof niet dat het erg ongezond is.. Ik eet ook doperwten en bonen uit een pot… Maar ik kan het fout hebben. In ieder geval vind ik het toen praktisch omdat wij altijd wat pittigere gerechten aten. Bij nummer twee waren we meer in ritme met groente vlees en aardappeltjes en hij kreeg soms een potje. Qua gezondheid merk ik geen verschil. Wel is mijn jongste een jaar kleiner dan mijn oudste(mijn oudste was met 8 jaar net zo groot als mijn jongste nu met 9 jaar) maar of dat aan de voeding ligt?? Mijn oudste was ook degene die als baby al veel melk dronk ook voor de hongerige baby. Ze zijn beide niet veel ziek…

  Beantwoorden
  • Ik geloof ook niet dat het ongezond is en ik ben ook niet anti-potjes (don’t get me wrong here) maar ik maakte het liever zelf en ik heb geluk gehad dat de kinderen vrij makkelijk met eten waren. Toen mijn dochter 1 jaar was zette ik een pannenkoek voor haar neus en zij schoof dit zo van haar bord af de grond op…Roti dat vond ze wel heel lekker hahaha.

   Beantwoorden
 • Leuke tag! Oeps ik ben zo`n moeder die Fie vaak potjes gaf en die haar kind nog vaak bij haar in bed laat slapen… Eigenlijk ben ik wel een beetje een lazy mom, denk ik, maar ja. Ik denk dat ik de tag binnenkort ga overnemen, want hij is wel erg leuk!

  Beantwoorden
 • Wat leuk om te lezen :-). Wat goed dat je je kinderen een stem geeft in huis, maar wel weten wie de baas is :-). Ik denk dat dat later goed van pas komt :-).

  Beantwoorden
 • Wasbare luiers vind ik ook fijn in gebruikt. Al is het minder goed voor de milieu. Het is een heel gedoe al dat wassen. Kost ook weer water..echt milieu vriendelijk..hmmm En eerlijk merken voor de kinderen kopen, denk ik ook niet dat ik dat doe. Jij ook niet..dus..klinkt als ik een slechterik ben, die niet aan het milieu denkt..haha

  Beantwoorden
 • Wat een leuke tag! Eerste keer dat ik deze zie. Ik vind inderdaad dat iedereen lekker moet doen hoe diegene het zelf graag wil. Wij gebruiken wegwerp luiers en ze heeft regelmatig potjes gehad maar ook veel vers.Gewoon gedaan wat wij prettig vonden. Dat is altijd het beste 🙂

  Beantwoorden
 • Mijn moeder heeft ons ook nooit laten huilen toen we klein waren, kon ze ook niet goed hebben en misschien ben ik te voorbarig, maar volgens mij is het helemaal goed gekomen met mijn zusje en mij. O en ik buig voor moeders die hun kind constant dragen, ik vind mijn handtas vaak al te zwaar waardoor Manlief ermee loopt te zeulen soms (de lieverd).

  Beantwoorden
 • Het is iets te lang geleden voor mij om hier nog antwoord op te kunnen geven, hahahaha Het vergaat dus ook ergens. Terwijl als je er middenin zit, het soms eindeloos lijkt te duren, nu lees ik jouw verhaal en waar je in zit en denk… oh ja… wanneer was dat ook alweer en bla, lol.

  Wel ontzettend leuk om te lezen 😀

  X

  Beantwoorden
 • Hoewel ik geen mommy ben, vind ik dit toch echt een leuke tag. Leuk om zo te lezen hoe jij alles hebt gedaan. Ik heb nooit stilgestaan bij de potjes voeding.. Idd hey haha, tot 2020 houdbaar?… Ik weet nog toen ik bij Kruidvat werkte, hoe hard die potjes gingen.

  Beantwoorden
 • Thanks voor de tag 😊 Ik moet er nog even over nadenken of ik ‘m ga invullen. Ben nogal allergisch voor dit soort onderwerpen namelijk en ik mijd ze dan ook op mijn blog. Jij bent eigenlijk de 1e blogger waar ik ‘m voorbij zie komen en waar ik geen uitslag kreeg van de invulling 😉😙

  Beantwoorden
 • Mim-Pi, zo’n leuk merk! Helaas kan ik nu even niet zoveel uitgeven, maar toevallig heb ik tweedehands wat shirtjes van dit überleuke merk gekregen 🙂 Ik moest nog aan je denken trouwens toen ik van de week mijn Vomar-kooppunten liet uitbetalen voor de (eindelijk volgens manlief) moderne, nieuwe televisie die binnenkort komt. 435 euro gespaard in al die jaren!!! En weer on-topic: ik heb dochterlief ook niet laten huilen. Ik vind het gewoon niet natuurlijk (alle respect voor de mensen die dit anders zien). Ik heb alledrie de genoemde sites bekeken. Superleuk! Dank. Weer leuke blogsites ontdekt!

  Beantwoorden
  • Ah kijk aan de nieuwe televisie komt eraan 😉 handig he die koopzegels, dit doet echt minder pijn in de portemonnee. Mim-Pi is een super lief merk ik heb veel van haar kleding weg gegeven omdat ik vond dat een ander meisje er zeker in moest stralen in plaats van dat het hier in de kast blijft hangen. Wel heb ik twee jasjes en twee jurkjes bewaard dit vind ik leuk voor later.

   Beantwoorden
 • Volgens mijn zusjes is zwitsal het idd niet meer, maar die geur he, ik zou het zo weer kopen..
  Mijn oudste at dus alleen potjes moest geen vers, is nog steeds een moeilijkere eter, bij de ander ging dat gelukkig makkelijker..

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?