Small Talk on Sunday 14

Mijn eigen helweek

Gisteren ben ik begonnen met mijn eigen helweek. Of dit heaven or hell is kan ik jullie volgende week zondag pas vertellen. Het idee werd geboren toen ik vorige week schreef dat ik graag de dag zou willen beginnen met hardlopen. De deur uitlopen als iedereen in huis nog slaapt. Dit is mij vorig jaar slechts één keer gelukt en ik voelde mij die dag super goed. Ook zou ik graag overdag productiever willen zijn en ’s avonds niet meer zo lang achter de laptop blijven zitten. Het is niet zo dat ik een lazy ass woman ben, integendeel, maar ik zou dingen anders willen aanpakken. Het leven is goed zo maar ik weet dat ik het beter kan. Zo zijn er meer redenen waarom ik gisteren ben begonnen met mijn eigen helweek. Ik volg het niet precies zoals het in Erik Bertrand Larssen’s boek staat. No way dat de wekker om 05:00 gaat en ik braaf om 22:00 op bed moet liggen. Of dit alles nu heaven or hell is laat ik jullie uiteraard volgende week weten.

Zo een helweek zie ik als een cadeautje voor mezelf, de laatste week van 32 jaar zijn wil ik gewoon lekker knallend afsluiten, tenminste ik ga ervan uit dat het mij een goed gevoel gaat geven. Volgende week zal ik in een soort diary vorm de helweek op mijn blog zetten en per dag precies vertellen wat ik heb gedaan en hoe dit alles ging en hoe ik het heb ervaren.

WTF is Helweek?

Voor iedereen die na 150 woorden lezen denkt WTF is een helweek? Even een uitleg en de regels. De helweek volgens Erik Bertrand Larssen’s boek begint op maandagochtend om 05:00 en stopt zondagavond om 22:00. Je staat elke dag om 05:00 op en gaat elke avond om 22:00 naar bed. De hele week werk je extreem hard, je haalt het allerbeste uit jezelf door je eens uit je comfortzone te stappen. Je doorbreekt gewoontes en gaat over de grens. Geen televisie, geen social media je eet gezond en sport veel. Oh en er is één nacht dat je wakker blijft om te werken. Ik heb het boek niet gelezen en ik kan jullie niet uitgebreid over helweek vertellen maar in een notendop zijn dit toch wel de hoofdlijnen.

De regels

 • Start maandagochtend om vijf uur en stop zondagavond om tien uur.
 • Sta elke ochtend om vijf uur op.
 • Ga elke avond om tien uur naar bed.
 • Werk de hele week extreem hard, wees gefocust, bewust en plichtsgetrouw.
 • Blijf trouw aan je plan.
 • Wees je te allen tijde bewust van je modus en focus.
 • Wees je bewust van je verschillende rollen die je in de loop van een week vervult en vervul ze met glans.
 • Probeer de hele tijd blij, positief en oplossingsgericht te zijn.
 • Wees daadkrachtig en proactief.
 • Neem weloverwogen, kwalitatieve rust.
 • Besteed extra aandacht aan kleding en uiterlijk.
 • Laat alle privéaangelegenheden tot de avond wachten.
 • Gebruik geen social media onder werktijd.
 • Beperk praatjes met collega’s tot het minimum.
 • Train minstens één keer per dag, het liefst ’s ochtends.
 • Eet de hele week uitsluitend gezond.
 • Laat de tv uit.

Je snapt dat dit alles best heftig is plus heb ik het boek van Erik Bertrand Larssen niet gelezen. Dus heb ik een eigen aangepaste helweek, Nesrin’s Helweek, en misschien if I like this lees ik het boek en teken ik binnenkort wel voor een echte helweek.

daily cup of bla bla bla

Mijn eigen helweek
 • Start maandagochtend 06:30 en stop zondagavond om 23:00.
 • Sta elke ochtend voor 06:30 op.
 • Ga elke avond voor 23:00 naar bed.
 • Werk de hele week extreem hard, wees gefocust, bewust en plichtstrouw.
 • Blijf trouw aan je plan.
 • Wees je te allen tijde bewust van je modus en focus.
 • Besteed extra aandacht aan kleding en uiterlijk.
 • Probeer de hele tijd blij, positief en oplossingsgericht te zijn.
 • Train elke dag (ik begin elke ochtend met hardlopen).
 • Eet de hele week uitsluitend gezond.

Je ziet dat ik social media wel zal gebruiken maar hier bewust mee om zal gaan. Televisie kijken doe ik eigenlijk niet behalve op maandagavond (The Walking Dead). Ik zal de hele week uitsluitend gezond eten BEHALVE op zondag want dan is het eerste paasdag/cheatday.

Ik zal meer aandacht schenken aan kleding en mijn uiterlijk, damn dus geen nat net gewassen haren in een knot en GO, neen ik zal het mooi in model brengen. Oh en dat nachtje doorwerken skip ik ook. Jongens deze chick heeft twee kinderen en heeft haar slaap nodig anders word ik een evil mom.

Ik ben echt heel benieuwd of ik na mijn eigen helweek de echte helweek wil ervaren. Wat ik wil ervaren in deze week is productief werken, elke dag beginnen met hardlopen en goed voor mezelf zorgen.

De reden waarom nu geen echte helweek volg is omdat ik eerst een soort voorproefje wil nemen. Ik heb twee jonge kinderen en ik ben general manager van een behoorlijk druk huishouden. Als ik geen (inwonende/jonge) kinderen zou hebben dan zou ik denk ik direct voor de echte helweek gaan. Zo komt het regelmatig voor dat ik niet kan hardlopen omdat het gezin voor gaat om welke reden dan ook. Ik wil dan wel heel graag maar moet dit opzij zetten, hetzelfde geldt voor bloggen. Soms gaat het gewoon niet in combinatie met het gezin en werk. Tijdens helweek hoop ik dit alles goed te combineren en kijken wat ik eruit kan halen. Het komt erop neer dat ik vaak genoeg dingen laat liggen, niet zozeer omdat ik het niet wil doen maar omdat het zo tijdrovend is en ik genoeg andere dingen heb te doen.

Ik ben héél benieuwd en geloof erin. Mijn eigen helweek is gisteren begonnen en tot zover I LIKE IT!

Meer weten over helweek? Klik hier.

Wat vind jij van helweek?

Lees ook

44 reacties

 • Tof, ben heel benieuwd naar je eigen Helweek! Ik heb het boek wel gelezen en wil ooit nog een keer een Helweek gaan doen… Elke dag voor 6.30 uur opstaan, lekker! Dat doe ik nu ook, maar dan omdat het moet anders komen we te laat @ work en kdv. Wil graag ook weer early birds run doen, maar Lief moet deze week om half 6 weg en om 5 uur buiten te staan voor een run is toch echt te vroeg voor mij…. Succes met je Helweek! Hele mooie en fijne afsluiter van je 32e.

  Beantwoorden
 • Wat gaaf dat je dit gaat doen. Ben heel erg benieuwd hoe het gaat bevallen. Hij staat ook nog steeds op mijn to do list maar en ik heb het boek niet en ik heb het eeuwig excuus van te druk zijn. Maar als ik hem zo bij jou lees, misschien moet ik hem ook op die manier oppakken.

  Succes!

  Beantwoorden
 • Ik wil ook nog eens die helweek doen, maar dan wel een heeeeeel klein beetje aangepast. Ik zou dus wel wat tv/ Netflix willen zien (dat is voor mij gewoon ontspanning) en die nacht doorhalen..nee, ik ben wat dat betreft net een oma. Zels een feestje tot vroeg in de ochtend doet me de volgende dag al veel haha!

  Beantwoorden
 • Ik heb jarenlang zo geleefd, om 4 u op (gaan hardlopen, heel bewust eten, veel bewegen) en om 21 u naar bed. En inderdaad, je voelt je echt goed als je dat doet. Wanneer jij op je werk komt, ben je klaarwakker en presteer je veel beter dan je collega’s die daar nog een beetje zitten wakker te worden boven hun kopje koffie.
  Maar… voor die ‘helweek’ van Erik Bertrand Larssen heb je wel héél veel discipline nodig!

  Beantwoorden
  • Bijzonder knap dat je zo jarenlang hebt geleefd. Ik ben pas bij dag drie nu en ik snap helemaal wat je bedoelt met een stuk wakkerder zijn dan de rest. Het voelt als een voorsprong op de rest lijkt het wel. De echte helweek…ik vind het interessant maar weet niet of ik dit kan doen icm het gezin en alles. Misschien als het langer licht is en de dagen wat warmer zijn dan voel ik mij sowieso altijd wat beter 😉

   Beantwoorden
 • Dat klinkt erg inspirerend en jouw invulling (6:30 opstaan en wel snaaien met Pasen) spreekt me meer aan dan het origineel. Benieuwd naar je ervaringen volgende week en ik houd het in gedachten als afsluiter voor mijn verjaardag volgende maand 🙂
  Mooie kleding en verzorging probeer ik ook meer op te letten. Ik heb teveel kansen om te slonzen en daar word je toch minder productief van en voel je je niet sexy door.

  Beantwoorden
 • Jemig wow… ja dit lijkt me hel. Veel puntjes klinken me al met al wel als muziek in de oren, zoals dat vroege opstaan, gaan sporten en lekker hard werken. Ik denk dat dit een mens echt wel goed doet. Maar die nacht doorwerken? Die volg ik niet zo hoor… goed dat je die skipt 😉

  Beantwoorden
 • sinds ik over de helweek las ben ik zo nieuwsgierig..
  ik zou hem ook wel eens willen doen, ooit..

  Succes,
  maar heb alle vertrouwen in je
  (als ik aan iemand een voorbeeld kan nemen als het om doorzetten gaat ben jij het wel)

  Beantwoorden
 • Ik ben benieuwd hoe het je vergaat! De dag beginnen met hardlopen vind ik een echte aanrader. Ik doe dat ook, en zit dan de rest van de dag in een zelfingenomen ‘glow’ dat ik goed ben bezig geweest : )

  Beantwoorden
 • Als je hel week als cadeau van jezelf zien dan denk ik dat is waard de tijd te investeren. Toch? Geen televisie, geen social media je eet gezond en sport veel. Oh en er is één nacht dat je wakker blijft om te werken dat klinkt intersant en wat een hele hoop regels. Goed dat jezelf aanpassen voor je eigen behoeft. Ik ben benieuwd.

  Beantwoorden
 • Wat fijn dat het begin al beviel! Ik ben benieuwd naar de rest van je week 🙂 Pfff en een nacht doorhalen? Dat lijkt me echt niet te doen, haha.

  Beantwoorden
 • Oeh ben benieuwd hoe het gaat vinden! Mijn oom en zijn vriendin hebben de echte helweek gedaan en zagen er na die week uit als 2 lijken moet ik zeggen. Als blogger lijkt het me ook heel onhandig om social media etc niet te kunnen gebruiken.

  Beantwoorden
  • Oh dit klinkt niet goed 😉 Ik wil er niet uitzien als een lijk. Nu dag 3 en ik moet zeggen dat ik mij goed voel. Ik ben ook heel benieuwd naar mijn eigen eindconclusie en als ik er als een lijk uitzie dan deel ik deze pica’s uiteraard.

   Beantwoorden
 • Wat goed dat je dit doet, zou t ook wel een keer willen proberen. En 1 week is nog wel te overzien. Ik heb ook een tijdje hardgelopen voordat ik naar mijn werk ging. Ik vond dat heerlijk, lopen door de doodstille stad die langzaam ontwaakt. En je voelt je de rest van de dag goed, je hebt al een soort van voorsprong op de rest lijkt het. Maar ik ben ook wel echt een ochtendmens. Als je een avondmens bent is zo’n week wel erg afzien denk ik. De morning runs deed ik overigens wel alleen in de zomer, in de winter in het pikkedonker rennen ging me echt te ver…

  Beantwoorden
 • Ik heb er wel over gelezen, maar een nacht overslaan is absoluut geen optie voor mij (ik denk dat ik toch wel in slaap val en, als ik wél wakker blijf, heb ik een week nodig om daarvan bij te komen. Tja, als oma zijn er bepaalde uitspattingen niet meer mogelijk 😉 ).
  Jouw helweek klinkt een stuk beter te doen, maar nog steeds superbikkel (want ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst om 06.30 uit m’n bedje kroop!). Ben erg benieuwd naar hoe je het gaat vinden!!

  Heb je TWD gisteren gezien? Wat vond je ervan?

  Beantwoorden
  • Ik sla ook echt geen nacht over hoor anders staat evil mom klaar hier 😉 Mijn eigen aangepaste helweek is te doen en ik moet zeggen dat ik het (nu dag 3) echt fijn vind. Ik stond vanochtend 06:35 buiten en heb 5,55 kilometer gelopen. Ik was zelf ook behoorlijk in shock hoor. Ben namelijk ook niet echt een early bird en al helemaal niet een vrolijke 😉

   Oh man what happend bij TWD?! Jeetje..Het begin vond ik vaag, maar snapte al snel wat ze ermee wilden zeggen. De dagen vliegen voorbij, same shit different day. Ze hebben wat foutjes gemaakt door die “dokter” mee te nemen, door op het spoor te lopen (Daryll why!?). Ik ben blij dat Daryll niet geraakt is. Wat zou Morgan achter die baksteen hebben gelegd? Ik snap Carol wel maar aan de andere kant wat is er anders als je buiten alleen loopt? Ik ben zo benieuwd hoe de laatste aflevering eruit gaat zien. Wat vond jij ervan?

   Beantwoorden
   • Knap hoor, zo vroeg al hardlopen! Ik doe het je niet na!!

    Had Morgan iets achter een baksteen gelegd? Dat heb ik volledig gemist en mijn lief ook! Geen idee wat dat zou zijn. Hij bouwt een gevangenis naar voorbeeld van die man die hem ook een tijdje gevangenhield (met die geit). Morgan kan voor zichzelf beginnen met Carol, aangezien ze nu hetzelfde principe hanteren 😉 . Is beter dan alleen op pad gaan, want ik zou ook niet weten wat ze in haar eentje denkt te moeten doen (het is in hun wereld toch “kill or be killed”). Gelukkig was Daryl inderdaad nog oké (anders zou het internet in opstand komen ha ha). Weet jij waarom hij een soort spoorweg trauma heeft? Dat leek zo, maar ik kon niet zo gauw bedenken waarom. En even dacht ik dat Eugene z’n haar had geknipt (weg matje!), maar hij heeft tegenwoordig een mooi staartje 😉

    Beantwoorden
    • Ja vrijwel meteen in het begin toch?! Of vergis ik mij nu? Nu snap waarom hij een cel heeft gebouwd, of course net als toen met die man en zijn geit.

     Hahaha dat staartje van Eugene geweldig, ik mocht hem heel lang niet in de serie (het is manier hoe hij praat wat mij lichtelijk agressief maakt). Mijn zoon loopt de afgelopen twee dagen met een cowboyhoed en zo lang wapen rond (in huis maar ook gewoon buiten) en hij lijkt nu net op Carl hahaha. Als het lukt zal ik er een foto van maken en het in mijn diary plaatsen 😉

     Beantwoorden
 • De helweek uit het boek is echt hel, elke dag om 5uur opstaan dat is toch niet menselijk :p (ik vind half 7 ook nog pittig, maar oke :p). Die van jou ziet er een stuk vriendelijker uit, succes! Liefs.x

  Beantwoorden
 • Oh wauw, recept voor jou hoor haha! Ik ben super benieuwd hoe je dit af gaat en kijk uit naar je ervaringen. Wel super knap hoor, serieus! Al vind ik jouw eigen helweek al veel menselijker dan de standaard, haha.

  Beantwoorden
 • Wat knap dat je met jezelf deze uitdaging aangaat! Je hebt je helweekregels wel iets beter gemaakt dan het origineel, maar ik geef je groot gelijk; een nacht doorhalen door te werken lijkt mij juist niet goed voor de productiviteit en om 5.00 uur opstaan is wel heel vroeg zeg. Ben benieuwd hoe je helweek je gaat bevallen! Ik zou het zelf aan de ene kant ook wel willen, maar dan wel met gewijzigde tijden haha, want ik ben totaal geen ochtendmens. Dat hele productieve vind ik wel heel goed klinken en het positief zijn ook.Veel succes nog!

  Beantwoorden
 • Oh dat is al oud, ik was het alweer vergeten hel week, hahahaha nee nooit gedaan of toch wel, ze komen en gaan namelijk vanzelf in mijn wereld, hel weken 😉

  Ik wens je heel veel succes toe, persoonlijk kan ik hier niet zo heel veel mee, ik zit dan ook met mijn medische kant natuurlijk, ik kan nog zo graag dingen willen, maar het moet ook kunnen, jij zegt eigenlijk hetzelfde al, met de kids, en ik weet hoe dat kan gaan, een gezin draaien en wel willen maar….

  Dus inderdaad, misschien wel goed om eens te proberen, hier doe ik het zo nu en dan als vanzelf eigenlijk.

  X

  Beantwoorden
 • Wow, helweek indeed! Knap dat je hiermee bezig bent Nesrin. Ik probeer nu juist mijn slaapritme zo te reguleren dat ik eindelijk eens de 8 uur per nacht haal, maar niet tot 11.00 in m’n bed blijf liggen op vrije dagen; dat voelt ontzettend non-productief. Echter, 6.30 red ik mentaal gewoon niet. Zelfs als ik naar de uni moet, slaap ik dan in de trein verder (kinda…). Vind zelf 9 uur een mooie tijd op ‘vrije’ dagen. 🙂
  Maar het klinkt als een erg interessante uitdaging, ben benieuwd hoe je het ervaart. Good luck! 🙂

  Beantwoorden
 • Vet cool! Ik ben eigenlijk ook onbewust begonnen met helweek, iedere dag probeer ik voor 23.00 het liefst om 22.00 in bed te liggen. Ook probeer ik vroeg op te staan, maar dat is moeilijk. MAAR als het je lukt dan kun je echt ZOVEEL doen zoals yoga, lekker uitgebreid thee drinken en ontbijten; heerlijk. En dan realiseer je dat de tijd zo snel voorbij gaat!

  Beantwoorden
 • Ik zag op instagram dat het tot nu toe goed gaat. Ik vind het heel cool dat je dit doet en aangezien een helweek bij mij ook al lang op het to do lijstje staat voel ik me ook weer geïnspireerd om het te doen (maar vrees dat het de komende tijd nog niet gaat gebeuren :()

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?