Mijn eetdagboek afvallen en bewegen week 3

Mijn eetdagboek afvallen en bewegen week 3

Afvallen? Sporten? Beide een dikke fail. Mijn eetdagboek afvallen en bewegen week 3 is dan ook niet mijn beste week. Nu heb ik geen overgewicht en hier ben ik mij bewust van. Ik wil ook niet overkomen als een zeurpiet die enkele kilo’s wilt afvallen. Wel probeer ik zo eerlijk mogelijk een beeld te geven wat ik doe om van de dip slash winterkilo’s af te komen en soms kan dit minder goed gaan en ook dit moet gezegd worden als je wekelijks een eetdagboek op je blog knalt. In week 3 was ik dus niet actief in de zin van sporten. Hoor je dat? Hap, hap, slok, slok, dat zijn twee glazen rosé, wat stokbrood en chocolade. Ik noem dat #YOLO

Ben je nieuw of denk waar heeft ze het in godsnaam over?! Lees dan dit artikel, dit artikel en mijn eetdagboek van week 2. In het kort: ik zat in een dip, at alles wat los en vast zat en het liefst zoet voedsel. Eindstand: 9 kilo eraan, niet alleen puur vet maar ook vocht. Dit laatste weet ik omdat de randjes van mijn sokken echt diep in mijn enkels zaten op een gegeven moment.

Afgelopen week was een drukke week en mijn focus lag eigenlijk niet op het eten en als ik ergens half mee bezig ben dan weet ik dat ik niet 100% ga “strijden”.

Mijn eetdagboek afvallen en bewegen week 3

Start gewicht op 1 februari: 66,4
Week 1: 63,3 kilo
Week 2: 61,8 kilo
Week 3: 61,6 kilo

Streefgewicht 57-58 kilo

Zondag 14- 2

Suikervrije Monchoutaart glutenvrij low carb

Op zondag begint de nieuwe week voor mij, want op zaterdag heb ik een heerlijke cheatday. Tijdens zo een cheatday eet ik waar ik zin in heb en houd ik nergens rekening mee. Zo een cheatday werkt voor mij, ik kijk ernaar uit en geniet er echt van. Twee jaar geleden toen de zwangerschapskilo’s eraf moesten deed ik precies hetzelfde en nog viel ik elke week behoorlijk wat af.  Na zo een cheatday heb ik zondag weer zin om te beginnen. Ook merk ik goed wat suiker met mijn lichaam doet en hoe zoet het eigenlijk wel niet is. Ik voel de bekende pieken en de verslaving na suiker wil ik meer suiker dan ook meer dan anders. Suiker is echt een bitch.

Ochtend: een groot stuk suikervrije Monchoutaart koolhydraatarm
Middag: Roerei met tomaat en bosui
Avond: Homemade kippensoep

Tussendoor: proteïne cookies die ik zelf heb gebakken en ik drink de hele dag door veel thee
Bewegen: tijdens de documentaire van Beyoncé (ja ook in mijn eetdagboek noem ik haar) ga ik ruim een uur voor de televisie hoepelen

Maandag 15-2

Mijn eetdagboek afvallen en bewegen week 3

Ontbijt: kom Griekse yoghurt met lijnzaad (royaal gevuld)
Lunch: een schaal vol kleine komkommers en kaas
Avond: er staat een buffet voor me en ik schep daar zoveel mogelijk low carb voedsel op mijn bord plus twee glazen rosé en stokbrood.

Vandaag stond ik heel vroeg op en had ik een lange dag voor de boeg. Tussendoor stop ik wat Mentos in mijn mond, gewoon omdat ik er zin in heb (dag ketose). ’s Avonds ga ik naar een concert in Amsterdam en drink daar twee glazen rosé. Jammer maar ik heb er geen spijt van #YOLO.

Bewegen: ik ben de hele dag druk geweest en dan zit ik nauwelijks dit vind ik ook helemaal prima.

Dinsdag 16-2

Ontbijt: kom Griekse yoghurt met lijnzaad (royaal gevuld)
Lunch: weer Griekse yoghurt met lijnzaad
Avond: gebakken kipfilet, broccoli met cashewnoten en salata fijngesneden komkommer, tomaat, ui en fetakaas

Tussendoor: snackpaprika’s, kleine komkommers, snoeptomaatjes en ik drink veel thee

Beweging: 3,5 km wandelen en 20 minuten hoepelen

Woensdag 17-2

Mijn eetdagboek afvallen en bewegen week 3

Ochtend: eiwit shake en een kom Griekse yoghurt met lijnzaad
Middag: koolhydraatarme muffins
Avond: biefstuk en champignons met weer salata

Woensdagmiddag kan ik alleen maar aan ETEN denken. Ik zoek afleiding en bak koolhydraatarme muffins, zes muffins met cacao en zes met koek & speculaas kruiden.

Tussendoor: plakjes fetakaas, snoeptomaatjes, broccoli rauw, komkommer en veel thee
Bewegen: ehmm #doemaarniet

Donderdag 18-2

Ochtend: 4 muffins die ik gisteren had gebakken
Middag: kokosstukjes, ananas en avocado
Avond: 2 kommen Soto soep, bloemkool in een jasje van paneermeel

Tussendoor: suikervrije dropjes en ’s avonds chocolade. Heel weinig gedronken.
Beweging: het was een drukke dag en ik hielp mijn schoonzusje met verhuizen van kantoor. Genoeg beweging dus.

Vrijdag 19-2

Mijn eetdagboek afvallen en bewegen week 3

Ontbijt: roerei, tomaat en komkommer
Middag: salade met geitenkaas
Avond: twee pannenkoeken met kaas, Soto soep

Tussendoor: Tony’s chocolade (het was maar een kleine reep), twee avocado’s en ik heb bijzonder weinig gedronken
Bewegen: #doemaarniet ik zat de hele dag op kantoor

Mijn eetdagboek afvallen en bewegen week 3

Bewegen week 3

Ik heb 43.674 stappen gezet en dit komt neer op ongeveer 33,04 km.
Actieve tijd: 2 uur en 53 minuten
Geen runs deze week en hier baal ik achteraf wel van maar het hardlopen zit er gewoon even niet in en ik ga mezelf niet verplichten en/of met tegenzin te gaan hardlopen. Het zij zo.

Het recept voor de suikervrije Monchoutaart glutenvrij en koolhydraatarm en het recept low carb amandelmeelmuffins wil ik nog delen op mijn blog.

Ik ben 200 gram afgevallen in week 3. Op naar een nieuwe week!

Als het om voedsel gaat waar let jij dan op? E-nummers, suiker, of moet het biologisch zijn? Of let je nergens op?

Lees ook

47 reacties

 • Toch goed bezig hoor!! En geniet ook van de moment inderdaad dat je iets eet waarvan je dat nou eigenlijk niet ‘mag’!
  Zoals je weet eet ik momenteel geen suiker en vermijd ik bijvoorbeeld ook tarwe en zoveel als kan E-nummers

  Beantwoorden
 • Wauw, ik zie een heleboel goede dingen. Minstens 90% van de dingen die je hebt gegeten zijn hartstikke goed.

  Heel goed bezig!

  Ik ben bezig om suiker te vermijden en wil meer op E nummers gaan letten want ik merk dat ik er heel veel last van heb.

  Keep up the good work!

  Beantwoorden
 • Goed bezig, wow! Ik moet ook een paar kilo’s afvallen de komende weken voor ik op vakantie ga, maar we zijn zo vaak uit eten gegaan. Als ik af wil vallen, let ik meestal gewoon op mijn porties, of high carb, low fat. Mijn porties door de helft doen scheelt al een hoop calorien!

  Beantwoorden
 • Goed bezig!!! En lekker gezond!! Of ik let op E nummers hahaha ik ben dan ooit mijn blog begonnen vanwege gezond eten en E nummers en dergelijk maar sorry ik let er niet op!! Ik bedoel die bouillonblokjes van de maggi zitten er vol van de sauzen over de bloemkool en broccoli ook maar oh meid ik vind het zo lekker!! Anders vind ik het zo flauw… Trouwens in de quest waar ik het al eens over had in mijn comment bij jou staat er ook een stuk over in… Ga daar zeker nog een blog aan wijden… Maar morgen de Songtagst!! En ik zag dat ik nog een tag over man zijn bewaard heb van jou… Dus nog onderwerpen genoeg!! Fijne dag!!

  Beantwoorden
 • Ik vind het zo knap om te zien hoe weinig je tussendoor eet. Ik word altijd misselijk en trillerig als ik niet elke twee uren iets eet. Ik let er zelf op dat ik niet teveel suiker binnen krijg!

  Beantwoorden
  • De afgelopen week heb ik juist meer tussendoortjes genomen en ik heb geen moment honger gehad. Vervelend dat jouw lichaam er zo op reageert en dat je trillerig wordt.

   Beantwoorden
 • Ik heb nog nooit echt gedieet ofzo… Maar ook ik heb nu wel het idee dat mijn broeken net wat strakker gaan zitten dus ik denk dat weer iets gezonder moet gaan eten (iets minder snoepen en wellicht af en toe een wat lichtere maaltijd in de avond!)

  Beantwoorden
 • Allereerst: wat zijn je foto’s mooi! Ik vind het heel interessant om dit soort dingen te lezen, ook ter inspiratie voor mijn eigen maaltijden. En wat lijkt het me heerlijk dat je zoals jij zo fanatiek aan het hardlopen bent. Dat.moet.ik.ooooook.

  Beantwoorden
 • Ik ben sinds januari ‘gezonder’ aan het eten en meer aan het bewegen.
  Ik probeer biologisch, laat vooral geraffineerde suikers en eet minder grote porties.
  Ik probeer gezonde vetten te nemen.
  Vlees beperk ik, we eten meer vegetarisch maar niet uitsluitend.
  Ik heb frisdrank gebannen en vervangen door water.
  Ik heb een fitbit en probeer 12000 stappen per dag te doen en ga nu drie keer per week hardlopen (of ja, laat het ‘hard’ er maar af). Ik loop ondertussen traag, maar gestaag 5 kilometer of sneller 3 kilometer.
  Ik ben ongeveer 7 kilo kwijt (moeten er nog veel af, ik heb wel overgewicht). Het gaat traag, maar ik voel me beter.
  Mijn vetpercentage is al wel goed gezakt volgens mijn weegschaal… Dat is ook al iets.

  Je gaf me wat variatie ideetjes! Thanks

  Beantwoorden
 • Ik vraag me af of die paar 100 grammetjes eigenlijk wel representatief zijn. Ik bedoel, kleine dingen zoals net gedronken hebben, net geplast hebben, al ontbeten hebben, wat vocht ophouden,… maken toch al een paar 100 gram verschil als je je weegt, niet? Ik weeg mezelf niet zo vaak, maar wanneer ik het doe merk ik toch dat er gemakkelijk een kilo verschil kan opzitten, dus ik vraag me dan af of je zo’n klein verschil eigenlijk wel realistisch kan meten.

  Anyway, that’s not the point hier, maar ik vroeg het me gewoon af 🙂 Je bent sowieso goed bezig, zoveel is wel duidelijk!

  Beantwoorden
 • ik wou dat met wat jij eet ik ook afviel..
  zoals ik vorige week al zei, het is niet veel anders dan bij mij en toch groei ik aan alle kanten.. (nieuwsflash, blijkbaar zijn mijn borsten gegroeid o.O, kan niet goed zijn)
  Toch maar eens beginnen met beter ontbijten..

  tot volgende week, benieuwd wat je resultaat dan is

  Beantwoorden
 • Ik vind dat je voor een niet-sportieve week nog aardig wat km’s hebt gemaakt haha! Maar ik ben dan ook wel een beetje lui daarmee. Ik let eigenlijk alleen op mijn eten qua of het lekker is en of ik mij er goed door voel, wat bij mij toch betekent dat ik gezond eten ook wel graag eet, omdat het vaak lekker en goed voor je is.

  Beantwoorden
 • Ik heb ook lijnzaad maar ben er niet zo bekend mee, wist niet dat je het gewoon zo kon eten 😛 Die van mij zijn wel ‘glanzender’? Ik ga het morgen proberen met Griekse Yoghurt

  Beantwoorden
 • Ik vind dat je echt ontzettend goed eet hoor! Heel gevarieerd tenminste, dat is wat mensen vaak vergeten. De monchou taart ziet er heerlijk uit <3
  Een cheatday moet ik ook maar weer eens invoeren want ik ben nu de controle wel een beetje kwijt.

  Beantwoorden
 • Ik let nu nergens op, maar normaal let ik ook niet op E-nummers ofzo, maar ik probeer mijn boerenverstand te gebruiken. En de adviezen van de diëtiste waar ik loop.

  Beantwoorden
 • Nou ja, het kan niet elke week feest zijn voor wat betreft afvallen 😉 je eet gezond en dat is het belangrijkste denk ik. Zelf eet ik suikervrij omdat ik daar wat gevoelig voor ben (lees: idiote sugar rush en vervolgens een inkakmoment van heb ik jou daar) en ik probeer zo veel mogelijk biologisch te eten, want dat is gezonder en beter voor het milieu. Ben niet perfect, maar doe mijn best 🙂

  Beantwoorden
 • Haha, het eerste dat mij opvalt is de Tony Chocolonely!
  Volgens mij gaat het verder prima bij je met het eten, keurig lijstje!

  En ik? Ik probeer gezond te eten… maar let niet op E nummers bijvoorbeeld!

  Beantwoorden
 • Ik vind toch dat je best heel bewust gegeten hebt hoor. Eiwitshake, Griekse yoghurt met lijnzaad (die foto is trouwens amazing, heb je die zelf gemaakt?), avocado’s.. en sotosoep is natuurlijk ook super gezond. Niet te hard voor jezelf zijn hoor!

  Beantwoorden
 • Ziet er allemaal best goed uit toch!

  Zelf ook weer aan de lijn en sport. Deze week gaat het weer eens goed (na vorige week een hele slechte week te hebben gehad)
  Ik vervang regelmatig een ontbijt of lunch door een eiwit shake en probeer mijn avond eten dan zo gezond mogelijk te doen. Verder let ik heel erg op mijn koolhydraten, want dat zijn mijn ‘boosdoeners’ heb ik geleerd door ervaring.

  Beantwoorden
 • Ik kan er nog steeds niet over uit dat je bij de Mac alleen THEE hebt besteld. Dat getuigt echt van wilskracht 🙂
  En wilde je ook even complimenteren over je foto’s! Eten fotograferen is echt k*t en het ziet er echt goed & smakelijk uit!
  Ik zou het trouwens wel leuk vinden om meer recepten van je diners te zien verschijnen op je blog (naast de monchou taart natuurlijk). Inspirerend 🙂 (en hopelijk een beetje motiverend).

  Beantwoorden
 • Het klinkt allemaal erg lekker en gezond!! Ik zou me niet teveel zorgen maken om de kilo’s, het is nog steeds een neerwaartse trend en soms snap je toch niet waarom je een paar weken lijkt te “hangen”. Zo weeg ik ineens 1,5 kg minder dan een paar weken geleden, terwijl ik niets bijzonders heb gedaan. Nou ja, ineens; ik eet nu minder laat (‘k heb een paar weken lang tussen 22.00 en 22.30 het avondeten genuttigd en nu weer voor mijn doen vroeg: rond 19.30); zitten er meer uren tussen de laatste maaltijd en het weegmoment. Een keertje goed naar de wc en je bent zo ook een kilo lichter 😉

  Heb je al TWD gekeken?!

  Beantwoorden
  • Jij at inderdaad laat. Ik schommel ook regelmatig en wil 1-2 kilo speelruimte hebben als ik op mijn streefgewicht zit.

   Jaaa ik heb TWD gezien! Zo die “Jezus” ik kan niet wachten tot maandag. Ik vond het best een goede aflevering en was even in shock toen ik Rock en Michonne samen zag.

   Beantwoorden
 • Dat doe je goed, vooral de lijnzaad, misschien nog wat speciale thee van total life changes erbij? Ik lees vocht, en die thee, kan ik je garanderen, zorgt ervoor dat je al het vocht zo weer kwijt bent, dat is waarom ik het gedaan heb.

  Ennuh, je gaat nog wel meer kwijt zijn als ik dit zo lees, de meeste mensen vergeten, dat wat jij in deze week gedaan hebt, pas over 2 weken te zien is op de schaal 😛 hahahaha

  Dat leerde ik in de eighties al op de slankclub…

  X

  Beantwoorden
 • Oh dat recept van die monchoutaart moet ik echt hebben, lijkt mij heerlijk 🙂 Daar zit ik nu dus met spanning op te wachten haha. Wij zitten nu op hetzelfde gewicht, en volgens mij zijn wij qua lengte ook aardig hetzelfde. Ik vind dat je jet nog gewoon prima hebt gedaan hoor, ik cheat ook zo af en toe, moet kunnen.

  Beantwoorden
 • Dikke like voor je eetdagboekjes! Ik haal er veel inspiratie uitverkocht, thanx. Ondanks je failweek toch nog afgevallen, dat is altijd fijn. Op het moment let ik nergens op en (vr)eet mij dus vol. Oeps! Ben nog even zoekende wat ik nu wil, maar ga denk ik eerst maar weer eens letten op suikers.

  Beantwoorden
  • Och jeetje! Suikers weglaten kan al heel veel effect hebben. Ik ben minder moe, ik heb meer energie en ik ben vooral blij dat de suikerverslaving weg is. Begin met kleine stapjes zodat het volhouden makkelijk gaat.

   Beantwoorden
 • Het ging even niet snel maar er is toch iets af! IK let altijd bij alles wat ik koop op de ingrediënten, lees vaak alle lijstje haha. Niet te veel suiker en verkeerde vetten, geen onnodige sausjes.. scheelt een hoop!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?