floaten arnhem

Mijn eerste keer floaten ervaring

Toen ik ergens las dat één uur floaten gelijk staat aan 5 uur slaap was ik om. Ik was heel erg benieuwd hoe deze bijzondere, en nog niet zo bekende, ontspanningsmethode zou zijn. Ik ben inmiddels geen float-virgin meer, want mijn eerste keer floaten ervaring is een feit. Ik vertel je wat ik ervan vind, of ik het snel nog een keer ga doen en of het echt zo lekker uitgerust de deur uitliep na het floaten.

Mijn eerste keer floaten ervaring

Voor ik begin te ratelen over floaten, ontspannen, rust en ander zen-dingen, moet ik zeggen dat ik altijd moeite heb met ontspannen. Ik ben liever moe dan lui. Ik ben liever non stop bezig dan lekker even me-time inschakelen. En hoe lekker ik slapen ook vind, ik vind het soms een waste of time. Weet je wat het is: I don’t even know how to chill out. Echt niet.

En toch ging deze bezige bij met haar schoonzusje naar Koan Float in Amsterdam. We boekten een uurtje floaten en een hot stone massage, we zouden dus ruim twee uur zwaar chillen, fluisteren en vooral ontspannen.

Bla bla bla en dus sta ik opeens in een kamer met daarin een douche en een float cabine. Van een medewerker heb ik uitleg gekregen, dus ik sta niet vol vraagtekens in de kamer met daarin de float cabine.
Ik moet eerst douchen en mag daarna de cabine instappen. Zo gezegd, zo gedaan. Als ik de float cabine in stap trek ik het deurtje dicht. Als ik eenmaal lig besluit ik het licht uit te doen en voor stilte te kiezen, geen prikkels en dus ook geen rustgevende melodieën. Opeens schiet me te binnen dat ik de oordopjes in had moeten doen, helemaal vergeten! Ik ga de cabine niet uit om de oordopjes te pakken, want ik wil dit moment niet breken door er even uit de cabine te stappen.

Het is donker in de cabine, met donker bedoel ECHT heel donker, want als ik mijn hand voor mijn ogen doe dan zie ik niks. Ik drijf en probeer te ontspannen, adem in, adem uit. Al snel krijg ik het gevoel dat ik heen en weer, van links naar rechts, drijf. Als je last heb van claustrofobie, dan is zo een cabine trouwens niet echt handig voor jou, lees: don’t do it. Ik weet even niet wat ik met mijn nek aanmoet, deze heeft ondersteuning nodig en besluit mijn handen eronder te leggen.

Mijn eerste keer floaten ervaring

Dus ik drijf. Ik drijf best lang en probeer hard mijn best te doen om het geweldig te vinden, maar nee hoor, het lukt niet. Ik denk dat ik te ongeduldig ben voor dit soort dingen. Lang in bad liggen is ook niet echt mijn ding. Het uur gaat nog aardig snel voorbij en als ik uitstap ben ik lichtelijk teleurgesteld (mijn verwachting lag vrij hoog), maar zeker no regrets want ik ben lekker loom.

Na het floaten ga ik douchen (oh en dit alles is prive en zonder andere mensen om je heen) en spoel ik het zout van me af. Mijn huid voelt goed aan, het trekt niet en is absoluut niet droog, het voelt zelfs glad aan. Wat ik als heel prettig heb ervaren is dat je geen eigen spullen als shampoo, douchegel etc mee hoeft te nemen: alles staat voor je klaar. Na het douchen mag ik naar de ‘ Oceans Room’ voor een hot stone massage.

Die stenen hè mensen…ik had er meer van verwacht. De massage was mwah. Doe mij maar een Thaise massage.

Als mijn schoonzusje en ik elkaar buiten op de gang treffen krijgen we een mini lachkick, al snel is duidelijk dat ook zij het niet all that vond.

Tip van flip: doe die oordopjes in voor je in het water gaat liggen. Na twee weken heb ik nog last van zout in mijn oren.

koan float amsterdam review ervaring

Warrig en loom na het floaten

De rest van de middag loop ik heel loom met een wat warrig hoofd door Amsterdam. Ik ben moe, maar niet voldaan. Later vond ik op het internet andere Float aanbieders die je een heel kamer, een soortig van zwembadje, aanbieden waar je in kunt liggen floaten en waar je ook nog een sterrenhemel aan lichtjes aan het plafond hebt. Ik vond de cabine maar niks, te klein en het water was net een tikkeltje te koud.

De rest van de week was ik vooral heel moe, maar wel lekker moe en had ik overdag moeite met wakker blijven.

Ik zou niet snel nog een keer floaten, maar zeg ook niet dat ik het nooit meer zou doen. Als ik het dan toch een keer weer wil proberen dan kies ik voor een floatroom en niet meer voor een floatcabine.

What the fuck is floaten?

Floaten is het gewichtloos en zonder prikkels drijven op zout water in een speciaal daarvoor ontwikkelde floatroom of floatcabine. Floaten is een bewezen ontspanningsmethode die zeer efficiënt en doeltreffend is: 1 uur floaten staat gelijk aan 5 uur slapen.

Het speciale Epsom-zout in het verwarmde water geeft het effect van de Dode Zee, waardoor je moeiteloos op de oppervlakte blijft drijven. Het water wordt continu verwarmd tot lichaamstemperatuur.

Floaten: wat vind jij van deze ontspanningsmethode?!

Lees ook

18 reacties

 • Ik wil het toch wel doen. Maar dan doe ik niet et licht uit en wel mijn oordopjes in. Ik had laatst een bad genomen en ging echt een half uur doelloos vlogs kijken. Daarna ging ik even scrubben. Nah mijn halve huid weg want ik had wat achterstallig onderhoud zeg maar. En alhoewel het me irriteerde was ik daarna zoooo ontspannen. Ik had er ook magnesiumvlokken in gedaan waardoor mijn spieren beter konden ontspannen. En het was echt heerlijk.

  Beantwoorden
 • Ik heb het floaten inderdaad bij een andere flat aanbieder gedaan in Amsterdam. Daar heb je een eigen privé zwembadje, dit was wel echt heel fijn. In het begin is het wel een strijd in de kop hoor, maar er kwam een moment dat je het tijdsbesef ook kwijt was dus dan denk ik dat ik toch ontspannen was ;-).

  Beantwoorden
 • Wat leuk dat je dit een keer hebt geprobeerd, ook al vond je het niet echt geweldig. Ik zou het zelf ook een flinke uitdaging vinden om even helemaal nergens mee bezig te zijn. Ik ben vaak ook liever moe dan lui en neem niet zo vaak me-time. Aan de andere kant is floaten juist daarom misschien wel een keer goed voor me. Alhoewel het wel even omschakelen zou zijn 😉

  Beantwoorden
 • Ik heb het nog nooit gedaan, en eerlijk gezegd na dit gelezen te hebben, lijkt het mij ook niets voor mij. Hahaha. Ik werd heel onrustig tijdens het lezen. Ik heb het ook vaak gehad met een zonnebank, dan lag ik daar en dacht alleen maar wanneer is het afgelopen. De laatste keer zonnebank is volgens mij in 2001 geweest voor dat ik kinderen had. Nee ik zon liever in de buitenlucht…

  Beantwoorden
 • Voor geen geld ter wereld zouden ze mij in zo’n cabine krijgen. Ik kak dat hele ding onder van schrik 😀
  In zo’n zwembad-achtig ding liggen drijven, dat is dan iets dat ik eventueel wel nog zou overwegen. Lijkt me heerlijk om gewoon zo gewichtloos te kunnen blijven drijven.

  Beantwoorden
 • Ik hoorde hier nog nooit van en hoorde het dus in Keulen donderen bij het lezen van deze post. Of ik het zou doen? Waarschijnlijk niet. Ik ga dan wel 6 wekeliljks naar de schoonheidsspecialiste om mijn gezicht te behandelen tegen acné en andere vuiligheid, maar dit.. nee.. ik denk het niet. Mij krijg je dus ook niet in een sauna ofzoiets dergelijks..

  Beantwoorden
 • Ik had al wel eens gehoord van floaten, maar als ik jouw omschrijving en ervaring zo lees, dan zal het zeker niet iets zijn dat ik zelf snel zou doen. Ik word alleen al claustrofobisch als ik naar die cabine kijk. Misschien is het iets waar je aan moet wennen, of misschien gewoon van moet houden… I don’t know. Jammer dat het voor jou niet gewerkt heeft.

  Beantwoorden
 • Haha, lekker eerlijk verhaal. Ik geloof niet zo in dingen als “net zo goed als 5 uur slapen”. Misschien wel qua diep ontspannen liggen, maar het kan je hoofd natuurlijk nooit zo resetten. Een powernap is effectiever denk ik. Maar in de sauna vind ik een kwartiertje in zo’n zoutwaterbadje drijven altijd wel lekker, dus wie weet probeer ik het floaten nog wel een keer. In plaats van die hot stone massage, hahaha.

  Beantwoorden
 • Ik was hier best benieuwd naar, maar nu begint het mij toch wel wat tegen te staan.
  Ik heb – net als jij – niet het geduld om lang in bad te liggen en om dan een uur in zo’n cabine te liggen en mij daarna lang “moe” te voelen? Nee.
  Ik ben ooit een weekend naar het Sanadome geweest en ik was finaal kapot!
  Serieus, ik denk dat ik beter een marathon had kunnen lopen.
  Nee, volgens mij zijn dit soort dingen niet aan mij besteed.

  Beantwoorden
 • Had er nog nooit van gehoord en denk eerlijk gezegd dat het ook niet echt iets voor mij is haha. Ben ook veel te ongeduldig voor zoiets. Massage vind ik wel heerlijk en ga snel weer voor een sessie.

  Beantwoorden
 • Hm, het klinkt niet echt ontspannen 😀 Ik vind even in bad thuis wel lekker, zeker voor het slapen gaan omdat ik er heel loom van word. Drijven in zo’n cabine lijkt me niets, vooral het idee van de dichte cabine spreekt me niet aan.

  Beantwoorden
 • Oh ik vind een hotstone massage echt heerlijk! Mits goed gegeven natuurlijk. Floaten heb ik 1x gedaan, in de sauna in een ruimte met meerdere mensen. We kregen zo’n kussentje om hoofd en nek te ondersteunen, erg lekker. ik zou het zeker weer doen als ik de kans krijg, maar zou niet snel een ‘losse’ floatsessie boeken denk ik.

  Beantwoorden
 • Ik ben claustrofobisch aangelegd dus ik krijg al paniek bij het zien van die cabine. En bij wat je vertelde begonnen mijn handen te zweten. Brrrrr. Niets voor mij. Ik ben ook niet zo van de hot stone massage. Over een paar maanden een bijzondere massage in het Okura. Daar heb ik heul veul zin in!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?