nesrin instagram

Mijn blog in 2017: cijfers, bezoekers en best bezochte artikelen

In 2017 brachten iets meer dan 250.000 mensen een bezoek aan mijn blog. In de eerste zes maanden van 2017 publiceerde ik meer blogposts dan in het tweede half jaar. Welk artikel is het meest bezocht? En had ik dit zelf verwacht? I’ll show you today. Het leek mij leuk om op de laatste dag van het jaar jullie meer te vertellen over de cijfers, bezoekers en de best bezochte artikelen van Daily Cup of Bla Bla Bla.

Daily Cup of Bla Bla Bla is een personal lifeblog. Mijn blog is geen content machine en weerspiegelt mijn offline leven. Op mijn blog laat ik zien hoe mijn offline leven eruit ziet, in zowel dat waar ik over schrijf als het aantal artikelen wat ik per week publiceer. Als ik het druk heb verschijnen er minder artikelen. Als ik nergens over kan praten dan mag je aannemen dat ik a) op ben b) niks te lullen heb. Ik heb geen content schema, ik schrijf zelden artikelen vooruit en plan nog altijd niets in.

Sinds afgelopen zomer houd ik een huishouden (bestaande uit een man, twee kinderen en twee katten), mijn blog, mijn fulltime job en alles wat erbij komt kijken draaiende. Door mijn nieuwe job heb ik in het tweede half jaar van 2017 minder tijd en minder energie gehad voor mijn blog. En dit vind ik jammer. Maar ik blijf dicht bij mezelf staan en forceer mezelf niet om verplichte woorden op het scherm te knallen.

Mijn blog in 2017: cijfers, bezoekers en best bezochte artikelen

Allereerst wil ik jou als bezoeker bedanken voor alle bezoekjes op mijn blog. Of ik nu voor 12 bezoekers per dag schrijf (dit deed ik in 2014) of voor iets meer dan 4300 bezoekers op een dag (dit heb ik een keer meegemaakt), ik ben niet anders en er verandert niets.

Ik wil al mijn trouwe lezers, de nieuwkomers en natuurlijk ook de verlaters hartelijk danken. Ik vind het heel gezellig als je op bezoek komt en ik waardeer dit ontzettend.

Meest bezochte artikelen

Klik op de titel boven de foto om naar het artikel te gaan.

Nummer 1: New York Cheesecake (suikervrij, glutenvrij & koolhydraatarm)

suikervrije glutenvrije koolhydraatarme cheesecake

Nummer 2: Koolhydraatarme chips

koolhydraatarme chips recept

Nummer 3: Cien Q10 best getest anti-rimpel dagcrème van Lidl

Cien Q10 best getest anti-rimpel dagcrème van Lidl (voor slechts €2,99)

Nummer 4: Ik stop met de pil

Ik stop met de pil

Nummer 5: Review Lidl Madame Glamour Suddenly dupe Chanel

Review LIDL's parfum Madame Glamour Suddenly wat precies zoals Chanel Coco Mademoiselle ruikt

Nou nee, ik had totaal niet verwacht dat het recept voor de suikervrije en koolhydraatarme cheesecake op nummer 1 zou staan. Het artikel over de pil had ik wel in de top 5 verwacht. In het artikel over de pil vertel ik openhartig over mijn nare ervaring met de pil. Dit artikel ging als een speer op FaceBook en ik kreeg ontzettend veel reacties op FaceBook binnen. De NRC merkte het op en mijn kop stond zelfs in de krant.

Instagram Beyoncé

Instagram pica uit 2015

Social Media

Het afgelopen half jaar ben ik minder actief via mijn social media-kanalen. Zelfs op mijn geliefde Instagram ben ik minder actief geweest, maar op Instagram Stories deel ik nog steeds regelmatig met veel plezier een kijkje in mijn dagelijkse leven. Twitter is zoals voorgaande jaren behoorlijk boring geweest. Twitter raakt mij nog steeds niet. I just don’t give a crap.

Op Facebook heb ik het afgelopen jaar een mooie groei meegemaakt. Vorig jaar in december had mijn blogpagina op FaceBook ongeveer 1700 likes en ik zit nu rond de 3700.

Ik ben minder actief op social media omdat ik niet langer de must voel om alles te posten, publiceren en te laten zien. Behalve op Facebook link ik tegenwoordig zelden via andere kanalen naar een blogpost.

Mijn kanalen zijn niet aan het doodbloeden, in 2018 zullen er vast en zeker meer social posts & pica’s verschijnen. Dus: Follow the girl on Facebook, Instagram en tja soms de saaie Tweets dan ook maar? 

2016 vs 2017

Ondanks dat ik het afgelopen jaar minder online was heeft mijn blog in 2017 toch een mooie groei meegemaakt. Sterker nog, mijn blog heeft zelfs beter “gepresteerd” dan in 2016.

Ach hoe het ook zij, mijn blog is mijn eigen plekje waar ik graag klets, jwz de bla bla bla, over de leuke maar ook zeker de minder leuke dingen in het leven. En ik vind het elk bezoekje en elke reactie een feestje.

Ik wens jou een goed, gelukkig, gezond en liefdevol 2018 toe!

 Hoe ziet jouw oudjaarsdag eruit?

23 reacties

 • Wow wat een cijfers!! Goed zeg! Ik ben was om 5 uur al wakker, blogje geschreven en voor 6 uur stond ik bij de oliebollenkraam. Om kwart over 6 was ik alweer thuis at een krentenbol en lees nu wat blogs. Ik wil je een geweldig 2018 toewensen, dat je Blog nog groter mag groeien!!!

  Beantwoorden
 • Wat een prachtige cijfers, waar je zeker trots op mag zijn! Maar vooral leuk om te horen dat je lekker jezelf blijft, dat is het allerbelangrijkste! Ik wens je een fijne jaarwisseling en een heel mooi en gelukkig 2018 toe!

  Beantwoorden
 • Mooie terugblik Nesrin, en jwz.. ik blijf terugkomen! Ik ga vandaag he-le-maal niks doen. Ik heb er zin in. Ik wens jou en jouw gezin een geweldig, liefdevol, gelukkig en gezond 2018 toe. Dat je maar weer lekker een warme bestemming met strand op kunt zoeken en er weer veel mooie, leuke artikelen online gaan komen :-)!

  Beantwoorden
 • Wat een mooi overzicht en prachtige cijfers! Het artikel over stoppen met de pil had ik ook wel in de top 5 verwacht 😊 Heel fijne jaarwisseling en een fantastisch nieuwjaar gewenst! Xx

  Beantwoorden
 • Leuk om eens terug te kijken 🙂 Vandaag is de laatste dag van mijn challenge die ik op 1 januari 2017 startte en morgen start ik gewoon een nieuwe 😀 Hou vooral mijn blog in het oog! Fijne jaarwisseling en een gelukkig 2018!!

  Beantwoorden
 • Way to go, al geef ik er zelf weinig om, hahahaha, maar ik snap het wel, voor jou 😉

  Hoe vier ik mijn oudjaarsdag, thuis bij Picasso en ja ja, dit keer samen met een man, woops 😉

  Ik wens jou en jouw familie een heel mooi 2018 toe, dat de cijfers mogen blijven schieten zoals jij wenst en wilt 😉

  X

  Beantwoorden
 • Helemaal gelijk, ik heb zelf ook meer balans gevonden in online &offline en geniet er intens van. Leuk om dit overzichtje te lezen, en tof je best gelezen posten.

  Een heel fijn 2018 gewenst!<3

  Beantwoorden
 • Wat ben je toch een leuk mens! Ik blijf een trouwe lezeres hoor! En je artikel over de pil blijf mijn favoriet. Daardoor zelf ook gestopt en och wat voel ik me top!

  Beantwoorden
 • Jij ook nog de beste wensen voor dit nieuwe jaar! Ik weet niet of ik jouw blog in 2017 of al eerder heb ontdekt, maar ik blijf dit jaar weer gewoon regelmatig naar je site surfen om te kijken of er nieuwe blogs zijn geplaatst. En liever goede en leuke artikelen om de zoveel dagen, dan elke dag iets waar je niet helemaal achterstaat hoor. 🙂

  Beantwoorden
 • Wat een leuke blog om te lezen! Ik heb jouw blog in 2017 ontdekt en hoop vooral dat je lekker door blijft gaan. Knap trouwens hoor, hoe je al die ballen hoog houdt! Hopelijk heb je een fijne jaarwisseling gehad? In elk geval nog de allerbeste wensen!

  Beantwoorden
 • Dit leuke overzicht heb ik dus serieus helemaal gemist. Gaaf van het NRC (artikel over de pil). Ik heb de laatste tijd veel te weinig tijd om bij mijn favorieten (waaronder jij dus) bij te lezen. Ga ik zeker verandering in aanbrengen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?