i love my kids

Mijn 10 f*ck ups als moeder

Op mijn blog deel ik mijn ups en downs en vandaag deel ik mijn f*ck ups als moeder. Ik ben een gezond en gezegend mens, maar het moederschap is soms hard. Ik ben nooit het meisje geweest die van een groot gezin droomde. Vadertje en moedertje spelen vond ik niks aan. Toch heb ik (thank god) twee prachtige kinderen en ik ben een toegewijde ouder. Ik ben in staat om mijn eigen leven op te geven voor mijn kinderen maar MAN PARENTING IS SOMS HARD.

Mijn 10 f*ck ups als moeder

In het hele dierenriem is geen enkele ouder beschermerender en liefdevoller dan de Ram. Mensen, ik ben een Ram en de zin hiervoor is true story. Enfin, we gaan nu hardcore over naar mijn 10 f*ck ups as a mom.

Geen geduld

Ik heb geen geduld. Met kinderen niet, met niemand niet. Soms stormt het in mijn hoofd en laat ik het niet merken aan de ander maar oh my god…ik heb het regelmatig moeilijk en moet echt mijn best doen om het niet te laten merken. Mijn geduld raakt heel snel op als het om huiswerk gaat…

Mijn dochter heeft regelmatig toetsen en ik ben hier heel strikt in, we maken een planning en we zorgen ervoor dat ze het voor de grote toets snapt. Ik verlies mijn geduld als ik haar na 15 verschillende voorbeelden nog steeds niet duidelijk kan maken hoe het in elkaar zit. Ik snap dat het probleem dan waarschijnlijk bij mij ligt maar weet je er is vast een oplossing voor dit probleem. Samen met mijn dochter ging ik op zoek naar een lieve bijles juf. We noemen haar Ellen Geduld. Juf Ellen heeft engelengeduld, oneindig geduld and that’s why we LOVE Ellen, ze is een engel.

10 dingen die ik mijn dochter graag wil meegeven

Niet creatief zijn

Surprises maken is een bitch van de bovenste plank. Traktaties maken net zo. Waar kan ik iemand vinden die dit voor geld doet? Dit weekend nog liep ik een een overvolle Action op zoek naar knutselspullen en cadeautjes voor de surprise. De beste oh zo gezellige en hardcore commerciële kapitalist, men noemt hem de goedheiligman, is in Town en dit kost mij centen, tijd en moeite.

Het was een energie zuigende middag in de Action. Eenmaal thuis maakten we een begin aan de surprise. Toen de zwarte verf erop zat besloten we het toch groen te maken…want we hadden opeens een ander idee. Weet je wat, we gaan morgen verder.

Traktaties maken vind ik zo ontzettend stom. Ik kan het niet en ik wil het niet en al die moeders die zich zo uitsloven en met de mooiste creaties aan komen kakken geven andere moeders gewoon een slecht gevoel.

Snel verveeld zijn in de dierentuin, kinderboerderij en speeltuin

Kom we gaan gezellig naar de Efteling. Jeetje das gewoon een hele dag en dat betekent dat ik dus verder niks anders kan doen dan alleen verplicht leuk doen daar in dat park waar alles en iedereen blij is. Speeltuin? Laten we er een vluggertje van maken, maximaal 15 minuten en we gaan verder. Kinderboerderij? Same story.

Ik besef nu ik dit hier allemaal tik, ik best als een bitch mom overkom, maar weet je ik heb ook zo mijn kwaliteiten maar daar hebben we het vandaag niet over.

Over rijkdom, reizen & mijn dochter

Humeurig en een kort lontje

Pas op, pas op als deze madre met het verkeerde been uit bed stapt is niemand veilig. Ik mag niet met het verkeerde been uit bed stappen want ik heb in alle vroegte te dealen met een man, een prachtige dochter en mijn eigen kleine prins. Als het een keer mis gaat in de ochtend dan geef ik ze altijd voor ze deur uitlopen een stevige knuffel en druk ik meerdere kussen in hun gezichten en vertel ik ze dat ik soms gewoon niet spoor en mijn kinderen snappen dat.

Niet teveel snoepen zegt de sugaraddict mom

Ik ben een zoetekauw. Ik houd van zoet en geef om alles wat zoet is. Een warme maaltijd schuif ik weg voor een reep chocolade. Mijn kinderen zien mij snoepen maar man dit is zo tegenstrijdig aangezien ik ze opvoed met dat suiker gif is voor je lichaam. Tja. Ik eh kan hier gewoon niks mee.

cheatday tijdens dieet

Zwanger zijn

Ik ben blij dat ik twee keer gezond zwanger heb mogen zijn en dat ik zonder problemen zwanger ben geworden maar zwanger zijn is gewoon niks voor mij.

Kinderwagens en autostoeltjes

Ik ben zó blij dat mijn kinderen kunnen lopen en dat alle hulpmiddelen op wielen, eetstoeltjes, autostoeltjes, commodes, ledikantjes, boxen en alle grote zooi die je kamer, auto en leven gewoon lelijk, moeilijker en zwaarder maken WEG ZIJN.

Ouderhulp

Soms word ik gek van alle mailtjes die ik van school krijg waarin ze om ouderhulp vragen. Voor ik begin te flippen over dit onderwerp wil ik wel zeggen dat ik heus wel snap hoe belangrijk het is om als ouder te helpen en betrokken te zijn maar HALLO fix wat hulp en maak desnoods een schema zodat elke ouder een keer helpt. Ik ben vier jaar lang luizenmoeder geweest, mijn man en ik rijden elk jaar zowat met elke excursie mee en dit doen we met liefde. Maar het is soms zo veel en weet je mensen die kinderen hebben moeten werken want die kiddo’s zijn duur man.

Was je handen. Was je handen. Was je handen. Was je handen.

Altijd en overal. Mijn vaste motto for laif is was je handen. Ik drill mijn kinderen elke dag weer.

Geen uitdaging en geen actie

Ik houd van uitdagingen die mij aanzetten tot actie en ik ben er inmiddels achter dat het schoolplein pretty boring is. Het is eat, sleep, school, drive kids to sports and repeat.

Het moederschap is één grote uitdaging maar deze is zo groot en duurt zo lang dat ik op korte termijn niet zo geprikkeld blijf van alle grapjes die komen en gaan. Na vier jaar de intocht van Sinterklaas te hebben gezien gooi ik de handdoek in de ring hoor. Ben stiekem ook blij dat mijn dochter eindelijk niet meer gelooft, nu heb ik een partner in crime…een mede-Ram vrouw.

Mijn 10 f*ck ups als moeder

Don’t worry mensen, mijn kinderen komen niets tekort. Er is liefde en aandacht in overvloed en ik ben elke dag weer dankbaar dat ik een gezond en sterk gezin heb en ik ben ontzettend blij dat ik drie mensen heb die onvoorwaardelijk van mij houden. En ik van hen.

Dit waren mijn 10 f*ck ups als moeder. Zijn er moeders in de zaal die kunnen meepraten? Don’t leave me alone here 😉

Lees ook

16 reacties

 • Haha super grappig om te lezen. Het geduld lijkt me ook best een uitdaging in het gezinsleven. Iedereen wil wat anders en nar links terwijl jij naar rechts wil. Naar de speeltuin etc. Gaan zou ik ook niet altijd even veel zin hebben

  Beantwoorden
 • De Efteling heb ik gelukkig kunnen vermijden. Dochter had vriendinnetje en haar moeder wilde wel graag maar had weinig geld, dus heb ik hun entree betaald om dochter mee te laten gaan. Allemaal blij en tevreden!
  Ik ben ook nooit zo’n knutsel/geduld/tutmoeder geweest. Aan mijn dochter plakten altijd kleinere kinderen, ze heeft ook 10 jaar op een creche gewerkt. Van wie ze dat had is mij een raadsel, ook niet van mijn moeder, waarschijnlijk van mijn oma, die was ook altijd met andere kinderen in de weer.

  Beantwoorden
 • Haha, wat een heerlijk eerlijk lijstje! Ik moet bekennen dat ik het geduld en de verveling bij uitjes wel een beetje herken van als ik een dag met mijn nichtjes op stap ga. Dan lijkt zo’n dagje dierentuin geweldig, maar wil ik na een tijdje eigenlijk even pauze hebben en ergens een tv kunnen aanzetten, zodat zij daarvan kunnen genieten en ik even me-time heb 😉 Oeps!

  Beantwoorden
 • Oh de Efteling, hou ik juist ontzettend van! Ik ben 1 van die blije moeders die daar rondloopt 😉 Maar surprises maken, ik zie er nu al tegenop. Dat vond ik vroeger al een crime. Nu duurt het nog even hier, gelukkig, maar echt, ik snap dat gevoel helemaal!

  Beantwoorden
 • Geweldig om te lezen! En ja, ik heb geen kinderen maar je somt zowat alles wel op waar ik ook geheid tegen aan zou lopen als we wel kinderen hebben. Ik vind het echt knap dat je als moeder na een loodzware dag op het werk gewoon thuis weer verder kunt gaan omdat je kids dan je aandacht opvragen terwijl je het liefst gewoon lekker niks wil doen.

  Beantwoorden
 • En de volgende keer een artikel waarom je een kick ass moeder bent toch?:)

  Ik ben heel benieuwd hoe ik als moeder ga worden… Geduld is iets wat ik ook niet heb en ik denk dat we daarin vrj hetzelfde zijn ;).

  Beantwoorden
 • Jaaa sommige dingen komen mij bekend voor hoor! Volgens mijn dochter (9) heb ik een obsessie voor haar haar en nagels. Vet haar en rouwranden kan ik echt niet verdragen. En zij haat haren wassen…. en ik was er lang niet zo happig op als er kinderen kwamen spelen. Kweenie, ik wist nooit hoe ik me dan moest gedragen en ik vind niet alle kinderen persé leuk. Maar nu hebben ze een vast clubje vrienden en vriendinnen waarvan ik de meesten best te doen vind (op 1 na, die eet heel vies)

  Beantwoorden
 • Dat geen geduld hebben bij het leren van huiswerk. Zo herkenbaar! Mijn moeder had dat ook niet en het resultaat was uiteindelijk dat ik er de pest in had om overhoord te worden. Als het even kon liep ik naar de buurvrouw of mijn oma voor een overhoring 🙂

  Beantwoorden
 • Hallelujah! Ik ben niet de enige! 😀 Ik volg je hier helemaal in 😉
  Volgens mijn vent heb ik engelengeduld met de koters. Little does he know dat er in me vanbinnen gewoon ondersteboven, dubbel gedraaide antichrist-achtige toestanden aan de gang gaan om kalm te kunnen blijven 😀

  Beantwoorden
 • Ik ben geen moeder maar over een aantal dingen maak ik me serieus zorgen voor als ik ooit moeder zou worden haha 🙂 Geduld? Nop. Creatief? Nop. Vroeg uit mijn bed gedrild worden door twee koters? Ben ik echt niet geschikt voor. Hoop maar dat die eigenschappen vanzelf komen met kinderen erbij 😛

  Beantwoorden
 • Ik herken echt bijna alles maar heel vaak de handen wassen? Daar worden ze juíst ziek van. Bouwen ze geen weerstand op. Bij mij is het alleen handen wassen als ze naar de wc zijn geweest.
  Efteling heb ik ook een bloedhekel aan. Gelukkig hebben ze hier op kinderdagverblijven en scholen geen surprises en tractaties (waar doen ze dat nog?!). En zo ja, dan zorgde ik dat t dmv een handtekeningenactie af werd geschaft! Haat aan knutselen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?