Low Carb Eiersalade en amandelmeel cracker

Low Carb Eiersalade en amandelmeel cracker

Deze low carb eiersalade en amandelmeel cracker zijn homemade, in een handomdraai gemaakt en zijn ook heel lekker. Je kunt deze ook gerust eten als je niet koolhydraatarm eet. Vergeet de kant en klare pakjes uit de supermarkt hier zit veel meer smaak (en liefde) in.

Het recept voor de low carb eiersalade en amandelmeel cracker vond ik twee jaar geleden (ja daar is ze weer) op de blog van Jacoline. De twee recepten heb ik iets aangepast. Lekker als lunch maar ook zeker geschikt als borrelhapje of als iedereen toastjes smeert en jij dit eigenlijk ook wilt doen maar het laat omdat je koolhydraatarm eet. Geloof me gebruik dan deze twee recepten en je doet lekker zonder schuldgevoel mee.

Low Carb Eiersalade

Wat heb je nodig?

  • 3 hardgekookte eieren
  •  3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt (of crème fraîche)
  • peper en zout
  • bieslook (hoeveelheid naar wens)

Pel de hardgekookte eieren en laat ze afkoelen. Doe de mayonaise, Griekse yoghurt, peper en zout in een kom en maak hier een sausje van. Voeg de eieren, als deze zijn afgekoeld, toe. Ik heb de eieren in blokjes gesneden je zou het natuurlijk ook kunnen prakken of heel fijn kunnen snijden.
Snijd wat bieslook fijn en strooi dit erover heen.

De eiersalade ziet er nogal wit uit hè, dit komt omdat ik het eigeel eruit heb gelaten. Mocht je het eigeel erin laten en dit prakken dan zul je een meer gele eiersalade krijgen.

low carb eiersalade en amandelmeel cracker

Low Carb amandelmeel cracker
  • 125 gram amandelmeel
  • snufje zout
  • 1/4 theelepel baking soda
  • 1 los geklopt ei

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng alle ingrediënten met elkaar en kneed dit alles en vorm hier een bal van. Leg het deeg tussen twee vellen bakpapier en rol dit uit tot een plat geheel, dit zou ongeveer 4 mm dun moeten zijn. Trek het vel bakpapier eraf en snijd het deeg in stukken. Leg het in de oven en bak het af in ongeveer 12-15 minuten. Als de crackers goudbruin en knapperig zijn laat je ze afkoelen op een rooster.

Toch geen zin om zelf deze eiersalade te maken? Nilou raadt de Surinaamse eisalade van de Jumbo ECHT aan.

Bak jij weleens met amandelmeel?

Lees ook

34 reacties

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?