Let's go loco! De nieuwe keuken komt eraan

Let’s go loco! De nieuwe keuken komt eraan

Let’s go loco want de nieuwe keuken komt eraan! Ik ben superblij dat we in dit huis een nieuwe keuken krijgen maar om in een huis zwaar te klussen waar je op dat moment woont geeft mij instant een interne error. En weet je wat supergaaf is? De kerstvakantie is OVER en dus gaan de kinderen weer naar school en die mammi en papi van die kids moeten gewoon aan de bak.

Het grove werk, het slopen van de keuken en het stucen van de muren is begonnen. Volgende week maandag moeten wij een kale maar gave lege ruimte opleveren zodat de keukenboer de keuken kan plaatsen.

Let’s go loco! De nieuwe keuken komt eraan

Het plan voor de nieuwe keuken was zo goed als rond maar op het laatste moment vonden mijn man en ik het toch nodig om enkele wijzigingen door te voeren. Er kwamen dus aardig wat issues naar boven poppen.

marmeren vloertegels

Links of rechts?

Over de vloertegels. Hoe moeilijk is het om een leuke vloertegel uit te zoeken? Nou voor mijn begrippen is dat heel moeilijk. Ik wil eigenlijk geen lichte tegels want dan zie je elk stukje hagelslag op de grond liggen. Hier in huis zijn ze gek op hagelslag. Picture kids een broodje hagelslag eten, het regent hagelslag hier.
Maar ik wil geen donkere vloer. Oh het leven kan soms zo moeilijk zijn. Please do hear the sarcasm.

De klusman heeft een paar dagen nodig om de ruimte kaal en gaaf op te leveren. De komende dagen zal hij de oude keuken slopen, de muren stucen, de vloerverwarming aan te leggen en de tegels erop te knallen. De elektricien komt ook langs, hij moet een extra groep aanleggen en de bedrading (geen idee hoe je dit noemt) te fixen. Oh en er moet hier en daar gefreesd worden. De gasleiding, waterleiding en weet ik veel welke leidingen nog meer moeten verlegd worden. De hele indeling wordt anders en daarom moet dus alles anders en verlegd worden.

Voorheen stond de spoelbak tegen een muur, over een paar weken zal ik als ik voor de spoelbak sta uitkijken naar het pad voor het huis (een mooi uitzicht mensen, veel groen en enkel een pad).

Inmiddels zijn we twee dagen verder en zijn er heel wat issues geweest maar gelukkig zijn er ook oplossingen.

Volgende week maandag is het D-Day, de keukenboer zal dan de keuken plaatsen!

Deze week staat de koelkast in de woonkamer, zal er geen werkende kraan zijn in de keuken en mag ik genieten van alle zooi! Maar ik klaag niet want ik ben toch aan het werk haha.

So far een korte update.
Do wish me luck!

“The only thing that I have ever successfully made in the kitchen is a mess. And several little fires.”
Carrie – Sex and the City

Lees ook

18 reacties

 • Good luck! Ik zou denk ik voor de rechte tegel gaan, hoewel ik de linkse ook erg mooi vind. Nog even en dan heb je een prachtige keuken. Ik krijg weer terugblikken naar vorig jaar, toen mijn eigen huis overhoop lag door een hele verbouwing haha!

  Beantwoorden
 • Toch spannend allemaal en ik kan me voorstellen dat zo’n keuken heel wat voeten in de aarde heeft. Veel succes aanstaande maandag! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat en naar welke tegel jullie gekozen hebben 😉

  Beantwoorden
 • Lijkt me wel even lastig zo zonder keuken, maar je krijgt er wat moois voor terug! Ben benieuwd naar het resultaat!!! Leuk idee om te vloggen? Net zoiets als ik vertrek of zo 😜 succes!

  Beantwoorden
 • Sterkte, ik heb vorig jaar een nieuwe keuken laten plaatsen en wel een donkere vloer genomen waar ik heel blij mee ben. Het hele process duurde 3 maanden en in die tijd was de hal als keuken ingericht, had alleen geen water daar maar op zich ging het prima.

  Beantwoorden
 • Succes! Het is al een paar jaar geleden dat wij voor een nieuwe keuken gingen, en het grootste deel van het werk heb ik gemist omdat ik aan het werk was, maar ik ben nog altijd blij met het resultaat 🙂

  Beantwoorden
 • Spannend! Ik vind de linkse tegel wel mooi, maar je kijkt beter naar een tegel die makkelijk in onderhoud is. Op het werk zijn het wit-beige tegels en die zijn zo slecht! Je ziet elke stap die er gezet word 🙁 Zou ik nooit in huis willen!

  Beantwoorden
 • Het resultaat gaat volgens mij prachtig zijn, welke vloer je ook kies. Wel nog veel werk aan maar dat kan snel gaan. Ik vind lichte tegels mooi maar met Diezel zou ik toch eerder iets donkerder kiezen.

  Beantwoorden
 • Oh men flashbacks naar mijn keukenverbouwing, kamperen in eigen huis was het haha! Wij werden heel creatief met mijn combi magnetron en elektrisch kookpitje :’)

  Succes en ik ben heel benieuwd naar het resultaat!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?