nesrin daily cup of bla bla bla

Kerstvakantie 2017| Dit ga ik doen

Sinds ik kinderen heb die op de basisschool zitten is de laatste week voor de kerstvakantie Madness met een hoofdletter M. Op een of andere manier proppen ze die laatste week zo vol en is het gezin gewoon op als de kerstvakantie begint. The good news is dat ik twee weken vrij ben en ik slechts drie dingen die ik graag wil doen in die twee weken.

In de laatste week, die vandaag begint, voor de kerstvakantie heb ik pittige deadlines op werk staan. Ik hoop dat ik de week goed doorkom en ik met een fijn gevoel naar huis kan. De kans is groot dat ik mijn laptop mee neem naar huis en in de kerstvakantie regelmatig mijn werktelefoon aanzet maar dit vind ik dan ook niet heel erg.

Volgende week zondag vliegt mijn dochter naar Abu Dhabi. Ik zal haar missen met Kerst maar gelukkig is ze met oud en nieuw weer lekker thuis. Deze week moeten we voor haar de laatste dingen kopen, dingen als zomerkleding (nergens te vinden natuurlijk) en haar paspoort ophalen.

Donderdag heb ik kerstviering van werk, mijn kinderen hebben een kerstdiner op school (hapjes maken!) en natuurlijk gaan alle sportlessen en logopedie gewoon door deze week. De deadlines schreeuwen en ik weet ook ff niet hoe ik deze week doorkom. Het komt vast en zeker goed. Hoop ik.

Kerstvakantie 2017| Dit ga ik doen

Vriendinnen zien

In de kerstvakantie wil ik in ieder geval mijn vriendinnen zien. De afgelopen maanden zijn voorbij gevlogen en had ik haast geen social dates met mijn vriendinnen. Als het goed is zie ik mijn bestie Ivona aanstaande vrijdag (can’t wait!) en hoop ik meer social dates in te plannen.

love actually

Must see: Love Actually

Ik hoor van veel mensen dat Love Actually een leuke film is die je gewoon gezien moet hebben. Ik heb de film nog nooit gezien en hoop er in de kerstvakantie voor te gaan zitten. Natuurlijk wil ik ook mijn eigen favoriet ‘Notting Hill’ weer zien. I love Notting Hill! Oh en in Arnhem draait Home Alone in de bioscoop en hier willen mijn man en ik naartoe.

Nesrin daily cup of bla bla bla

Bloggen

In de kerstvakantie wil ik mijn blog meer aandacht geven. De afgelopen maanden ben ik door de drukte niet altijd actief geweest op mijn blog maar in de kerstvakantie wil ik weer lekker fijn achter de MacBook zitten en tikken. Gewoon lekker in mijn huispak en tikken. Heerlijke shit noem ik dit.

Verders…

Eerste Kerstdag verzorgt schoonmoeder het kerstdiner. Het is voor het eerst dat mijn dochter er niet is, het kerstdiner zonder mijn schoonzusje en dochter zal wel anders zijn (meer eten voor mij dus) maar ik hoop ze wel even via FaceTime te groeten als we aan tafel zitten. De Tweede Kerstdag is (nog) niet ingevuld en als het aan mij ligt blijft dit zo. Ik wil geen verplichtingen, geen planning, geen schema’s en vooral geen we MOETEN hierheen of daarheen. Ik wil gewoon chillen joh.

Verder staat er niets spannends op de planning en dit vind ik helemaal goed. De maand januari is het weer heel druk op werk en ik zal deze twee weken ook goed gebruiken om tot rust te komen. Oh en in de kerstvakantie moeten mijn man en ik een strakke planning maken voor de nieuwe keuken die in januari geplaatst gaat worden. OkΓ© de maand januari gaat echt niet leuk worden denk ik, maar ach het houdt mij van de straat.

Huishoudelijke mededeling

Deze week verschijnt er geen ‘Keeping up with Nesrin’ omdat ik ruim een week alleen ben geweest met de kinderen en dit was best vermoeiend. Respect voor the single madre’s.
Mijn man was net een dag terug van Moskou en vloog daarna door naar Turkije voor een begrafenis. Gelukkig is hij weer thuis. We mogen de laatste drukke week in en hopelijk kunnen we daarna bijtanken en het jaar hopelijk goed en gezond afsluiten.

Wat ga jij met Kerst doen?

19 reacties

 • Ohhh vakantie, heerlijk joh! Love Actually is echt zo’n must see film. Ik vind hem leuk. Ahhh je dochter gaat bijna weg, wel super gaaf dat ze dit met haar tante gaat doen! Ik ga 1e Kerstdag bij mijn ouders eten. Mijn schoonfamilie viert geen Kerst, dus 2e Kerstdag gaan mijn man en ik met mijn ouders uit eten, daar heb ik veel zin in.

  Beantwoorden
 • Wat heerlijk dat je bijna vakantie hebt en helemaal verdiend! Ik hoop dat je lekker kunt genieten van even bijtanken en van leuke dingen doen. Love Actually is zeker een aanrader trouwens. Mijn favoriete kerstfilm πŸ™‚
  Respect voor het single-moederschap de afgelopen week trouwens! Ik kan me voorstellen dat dat even pittig was. Fijn dat je mans nu weer thuis is!

  Beantwoorden
 • Ah wat een heerlijk vooruitzicht, twee weken vrij!

  Ik heb zelf ook tussen kerst en oud en nieuw vrij dus ook een ruime week vrij. Heerlijk! Ik ga lekker chillen, en babyshoppingsssss (denk ik zo ;))

  Beantwoorden
 • Heb je Love Actually nog nooit gezien?!?!? πŸ˜› Dat is echt mijn favoriete kerstfilm allertijden. Helaas is ie niet op Netflix en heb ik gen dvd-speler meer, anders had ik m allang weer gekeken dit jaar haha πŸ˜› Wij vieren kerst de 23e omdat mijn man werkt als het daadwerkelijk kerst is. Met mijn schoonmoeder erbij, lekker bij de open haard in onze finca. Fijne dagen!

  Beantwoorden
 • Die film moet je echt gaan zien! Ik kijk hem elk jaar in deze periode en geniet er iedere keer weer van! Mijn plannen met kerst? Nou, eerste kerstdag naar mijn ouders en gaan we voor het eerst in jaren heel burgerlijk gourmetten. Tweede kerstdag staat er niks op de planning en net als jij doe ik er alles aan om dat zo te houden!

  Beantwoorden
 • Heerlijk als je vakantie hebt. Ik moet dit jaar eens niet werken met de feestdagen en hier gebeurt ook alles rustig. Kerstavond voor de buis met mijn ouders, Kerstdag gaan we eten met mijn vaders broer waarna we oma en opa nog een bezoekje gaan brengen in het rusthuis (voor het eerst met Kerst) en Tweede Kerstdag word ik weer verwacht op het werk (is geen wettelijke feestdag meer bij ons..) Fijne feestdagen!!!

  Beantwoorden
 • Grappig ik wil ook eindelijk weer een beetje aandacht besteden aan mijn blog. Merk dat ik naast het opstarten van mijn bedrijf echt moeite had met het bijhouden terwijl ik wel gewoon ideetjes etc. had!

  Heb niet echt “kerstvakantie” maar wel een paar dagen vrij die ik hiervoor wil gebruiken!

  Beantwoorden
 • Oh wat heerlijk dat je vrij bent. Deze madre moet gewoon 4 dagen werken met kerst. (even wat zelfmedelijden hoor) die filmlijst klinkt echt verrukkelijk. Hier is manlief baas van Netflix en die kijkt de hele kerst dus coming to America, Home alone en the Family man.

  Beantwoorden
 • Ja, dat alleen doen met kinderen πŸ˜‰ Fijn dat hij weer terug is en jullie even samen zijn, als is je dochter nu even weg, ik vind het zo goed dat je haar nu al zo los kunt laten, dat is zooooo belangrijk πŸ˜‰

  Ik zit nu bij een goede vriend in Leeuwarden en morgen gaat hij mee naar mijn ouders, maar echt kerst vieren we niet, we zitten nu lekker naar de Top2000 te luisteren al πŸ˜€

  Ik wens jullie hele fijne dagen toe en tot snel!

  X

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?