Keeping up with Nesrin #96 Sick Chick & Raai de freakin' kraai

Keeping up with Nesrin #96 Sick Chick & Raai de freakin’ kraai

Deze chick was sick en niet zo een beetje ook. Ik kreeg mijn lichaam niet meer onder controle en lag te rillen als een freak. Koorts, keelpijn en meer sores but I’m okay now. Een week lang heb ik mij ellendig gevoeld, maar weet je met een kilo make-up op en na 48 uur creperen het ziek zijn negeren zag ik er nog best oké uit, goed genoeg om gewoon te werken en weer de levendige moeder en wifey te spelen. Are you ready chicka? Let’s go get em. Keeping up with Nesrin #96 staat klaar.

Keeping up with Nesrin #96 Sick Chick & Raai de freakin’ kraai

Maandag

recept Saoto soep surinaams

Vandaag ging alles nog bon. Je weet wel, warme chocolademelkjes drinken op werk, een andere locatie bezoeken waar de creatieve Beeld & Geluid studenten tijdelijk zitten en me vooral niet vervelen. Ik vertrek iets eerder van werk omdat ik naar het 10 minutengesprek van mijn dochter moet. Kindlief doet het goed op school, ze is lief en durft te vragen als ze iets niet snapt. Als ik dan ein-de-lijk bij mijn schoonmoeder aankom staat er heerlijke (I love it so much) Surinaamse Saoto soep klaar. ’s Avonds werk ik aan mijn blog en voel ik dat ik ziek word. Ik ga op tijd naar bed en hoop dat het morgen gewoon over is. Wishful thinking wat niet werkt noemen ze dit.

Dinsdag

sick chick

Ik sta met moeite op. Ik sta veel te lang onder de douche en ik voel me belabberd. En toch gooi ik een kilo make-up op mijn snoet en zet ik een glimlach op. Mijn wangen zijn heet, pleur er een ei op and it’s done. Ik onderdruk het met paracetamol, maar overschrijd niet de maximale dosis hoor. Het onderdrukken helpt Thank God.

Ik bezoek drie locaties en voor het laatste overleg ga ik naar Ede. Om 15:00 kruip ik naar mijn auto want je gurl voelt zich toch niet zo fab. In de auto gooi ik de handdoek in de ring. Als ik de auto heb geparkeerd sms mijn hubby of hij alvast de voordeur wilt openen want het idee dat ik mijn huissleutels moet zoeken in mijn tas die vol zooi zit is gewoon too much.

Als ik binnen ben gooi ik mijn tas en laptop op de grond, ik gooi mijn schoenen uit en vraag (nee eis) om twee dekens en ga op de bank liggen. Ik ril en krijg het gewoon niet warm. De tranen springen in mijn ogen. Fak deze situatie. Ik val eindelijk in slaap.

Als ik wakker word eet ik met moeite kippensoep (homemade door husband, he’s the man) en eet een beetje vla met schuddebuikjes.

De laatste keer dat ik mij zo ellendig voelde was in 2009.

Woensdag

ziek zijn en vlogs monica geuze kijken

De dag bestaat uit slapen, Citrosan drinken, slapen, Citrosan drinken, in slaap vallen terwijl ik naar de vlogs van Monica Geuze kijk en slapen. ’s Avonds krijg ik het voor elkaar om vla met schuddebuikjes te eten. Ik klap de laptop open beantwoord de belangrijkste mailtjes, de rest komt later wel en kort daarna val ik weer in slaap.

Mijn man zorgt voor de kindjes en ik voel me schuldig dat ik niet veel kan doen. Aan het begin van de avond lucht ik het huis want ik heb behoefte aan frisse lucht. Mijn ass kan niet rustig liggen, ik ruim een beetje op en maak alleen het nodige schoon. I know ik spoor niet.

Donderdag

lukkien ede

Call me crazy, maar vandaag ga ik toch echt naar werk. Ik ben nog niet de oude, maar ik voel mij wel beter dan dinsdag. In my defense, ik begin pas om 12:00. Omdat ik een bijeenkomst heb van 17:00-20:00 die ik niet wil missen gooi ik wat make-up op mijn gezicht, ik was mijn haar en breng het in model. En het werkt. Als je het ziek zijn negeert en jezelf gewoon mooi maakt voel je je wel iets beter. Als ik op werk ben krijg ik een foto van mijn man met daarop een bos bloemen en beterschap wensen van mijn schoonzusje. Ik bedank haar en bericht haar dat ik op werk ben, zij is het er niet mee eens. Haha.

De bijeenkomst loopt uit en ik ben rond 21:30 terug in Arnhem.

Vrijdag

frietjes vrijdag

Vandaag heb ik geen verplichtingen en ik doe het rustig aan. Op het programma staat de zwemles van mijn zoon, het blauwe jasje van mijn man jatten en is het frietjes vrijdag. Mijn zoon komt met Raai de Kraai thuis, hij logeert dit weekend bij ons en ik mag foto’s maken en in zijn dagboek schrijven. Je snapt dat Raai direct in bad (lees wasmachine) mocht want hij is al zeker bij 35 kleuters thuis geweest. Ik zag foto’s van Raai voorbij komen terwijl ‘ie aan het chillen was in de hondenmand en alles. Raai gaat in een badje van 90 graden.

Zaterdag

raai de kraai op bezoek

Vandaag gaan we gezellig met z’n viertjes op pad. Met mijn gezin (en Raai de Kraai) ga ik eerst naar de markt, daar kopen we noten en eten de mannen een broodje kip. Ik heb nog altijd keelpijn, slikken doet pijn en je snapt dat eten kauwen en doorslikken like Hell is.

’s Avonds gaan mijn man en dochter naar een bruiloft, mijn zoon en ik blijven thuis en lopen die avond Sint Maarten. Als we thuis zijn legt mijn zoon de buit netjes op tafel en categoriseert het. Als de kleine man slaapt ga ik bloggen en breng ik tussendoor ook mijn dochter, die om 00:30 binnenkomt met haar vader, naar bed. Ik maak mijn blog af en zie dat het bijna 02:00 is, oeps.

Zondag

Cien beste anti rimpel creme lidl

It’s Sunday! Ik sta om 08:30 op en begin aan de berg schone was. Ik werk de vuile was weg en help de kinderen met aankleden. Mijn kinderen zijn niet zo makkelijk als het gaat om kleding uitzoeken, mijn zoon wilt perse zijn eigen kleding uitzoeken (het moet matchen en ik mag me er niet mee bemoeien) en mijn dochter denkt nog altijd dat het zomer is.

Om 12:15 start ik de motor van de auto en gaan we richting het centrum. Ik heb een afspraak bij de kapper, omdat dit altijd een lange zit is haalt mijn zusjes de kinderen op en gaat met ze de stad in. Als mijn uitgroei is bijgewerkt, haar in model is gebracht mijn snor en wenkbrauwen met touw zijn geplukt ben ik ready to go.

We gaan warme chocolademelk drinken bij Stan & Co en eten met z’n viertjes een Creme Brulee Donut met ijs. Bij Etos scoor ik Treaclemoon handrem voor een eurie, yay!

We rijden door naar mijn ouders en zitten de hele avond daar en blijven er ook eten. Raai gaat uiteraard mee en weet niet wat ie meemaakt bij deze Turken thuis.

It’s a wrap! Sick weekje is over en uit. Hoe gaat het met jou?

Lees ook

16 reacties

 • Balen dat je ziek werd.. enne best herkenbaar hoor. Proberen te negeren, make-up opsmeren en gaan helpt soms een beetje. Ik krijg NU zo’n zin in vanillevla én schuddebuikjes, maar de combi heb ik nog nooit op. Voor mijn neus staat gewoon ‘heerlijk’ magere yoghurt met honing en walnoten nu ;-). Altijd fijn als je weer bij de kapper bent geweest, ik ben er gisterenavond weer geweest.

  Beantwoorden
 • Wat balen dat je je zo ziek voelde deze week! Ik herken het wel dat je dan ondanks het beroerde gevoel toch maar doorgaat met alles, om er dan later achter te komen dat dat toch niet zo’n slim plan was 😉 Wat leuk dat Raai bij jullie logeert! En fijn dat jullie positieve berichten kregen over jullie dochter bij het tienminutengesprek 🙂

  Beantwoorden
 • Poeh dat klinkt heftig. Gelukkig ben je weer (redelijk) opgeknapt!
  Haha iehh, raai de kraai zou hier ook direct de wasmachine in verdwijnen, leuk en aardig maar, bah! 😛

  Beantwoorden
 • Heftig! Ik ken het gevoel jammer genoeg maar al te goed: warme pyjama, kamerjas, meerdere dekentjes en nog stééds koud. Goed dat je jezelf intussen beter voelt.
  Fijn dat Raai bij jullie mocht logeren! Ik zou hem ook meteen in de was gegooid hebben, hehe.

  Beantwoorden
 • Whoop whoop voor venten die goed voor hun Mrs. zorgen als die ziek zijn 😉 Vreselijk dat je ziek bent geweest, blij dat je je al een pak beter voelt!
  Mama zijn en ziek zijn gaan niet goed samen, hè 😉

  Beantwoorden
 • Poeh, ik vind dat je nog weinig / kort uitziekt. Aan de andere kant ga ik ook altijd door en de laatste keer dat ik ziek in bed heb gelegen is een jaartje of 5 geleden (zo oud als Mila is, hahaha). Maar even zonder gekheid. Rustiger aan doen is natuurlijk ook al een vorm van bestrijding. Die kraai 😉 Bij ons is er een ‘Willem’ en inderdaad. Die gaat linea recta de wasmachine in. Al draai ik ‘m op wolwas 30 graden. Ai. 90 graden dus?

  Beantwoorden
 • He gussie! Als je zelfs je sleutels niet meer wilt/kunt zoeken in je tas dan is het écht ellendig. Gelukkig was je wel snel weer op de been. Op naar een betere week 🙂

  Beantwoorden
 • Owww jeetje sinds 2009, dan is het wel echt erg 🙂 Gelukkig gaat het weer beter! Het is zoooo balen als je ziek bent, zelfs verkouden zijn is al vreselijk irritant. Nouja nu heb je het weer gehad voor de komende 8 jaar! 😀

  Beantwoorden
 • Gelukkig gaat het weer beter met je! Dat negeren van ziek zijn herken ik wel. Dat vieze weer ook … hier ook snotterbellenparade gehad. Hopelijk blijft het daarbij en geen keelpijn en koorts. Is die citrosan nou te zuipen? Vraag ik me altijd af. Glad that you are back.

  Beantwoorden
 • Ondanks het ziek zijn ziet het toch nog als een gezellige week uit! Wij hadden vroeger ook zo’n knuffel die je dan een x aantal dagen mee mocht en die je, inderdaad, overal mee naar toe sleurden! Leuk dat dat nog steeds zo is:).

  Beantwoorden
 • Hopelijk gaat de griep mijn deur voorbij echt dat koud hebben is de hell.Dat van die sleutels herken ik dan is dat net het even teveel momentje.Die kleur blauw staat je WAUW!Heb nu dus trek in die choco& donut…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?