Keeping up with Nesrin #79 ik pas weer in die skinny jeans & carrière

Keeping up with Nesrin #79 ik pas weer in die skinny jeans & carrière

Joehoe daar is ze weer met een vers weekoverzicht. Deze week in Keeping up with Nesrin werk ik “gewoon” weer alle zeven dagen van de week. Ik paste sinds een lange tijd weer in die ene, die allerkleinste jeans in mijn kast oftewel mijn before-child-body-skinny-jeans, waar absoluut geen stretch in zit. Deze jeans ik in 2007 kocht toen mijn body nog before child was, lees: geen kinderen had gebaard. Het was een magisch moment met mijn jeans hoor. De kinderen waren een nachtje weg en ik ging ouderwets gezellig drinken met oud-collega en collega-blogger Laura van Travelvibe.

Keeping up with Nesrin #79 ik pas weer in die skinny jeans & carrière

Maandag

keeping up with nesrin

’s Ochtends vroeg mag ik meteen 2,4 kilometer heen en weer lopen om de bus naar het station te pakken, de zomerregeling is van kracht en dit betekent minder bussen en een slechte aansluiting met de trein naar Nijmegen. Het is een saaie maandag en ik heb over deze dag eigenlijk niets boeiends over te vertellen behalve dat de krul best mooi bleef zitten die dag? Ja dat was het.

Dinsdag

i dream it i work hard i grind til i own it

Het is een regenachtige dag met ’s middags op werk een leuke trainingsveld over de verschillende persoonlijkheidstypen die Carl Gustav Jung bedacht. Bovenin zie je bijvoorbeeld een advocaat op een goede dag en op een slechte dag. Ik ken zo een advocaat, het plaatje klopt wink.

Ik weet inmiddels dat ik ontslag ga nemen, omdat mijn leidinggevende op vakantie is wacht ik en houd ik mijn mond. Omdat ik nogal ongeduldig (ik ben een echte Ram) ben werkt het tegen me. De dagen erna voel ik de druk om het hardop te zeggen, maar ik houd netjes mijn lippen stijf op elkaar.

Mijn man heeft Menemen (Turks roerei met groenten) gemaakt en ik vind dit zo lekker met een stukje Turks brood en een stukje Sucuk (soe-djoek). Op tafel staat een heel Turks ontbijt klaar en dit is ook ’s avonds lekker, zo een broodmaaltijd als avondeten is nog zo slecht niet.

Woensdag

macarons mddonalds review

Ik heb er echt een hekel aan als het ’s ochtends vroeg keihard regent, dit zorgt ervoor dat ik niet fris en fruitig ben ik in de ochtend. Terwijl het keihard regent ga ik naar het station en mijn kleine plu houdt het net. Vandaag werk ik in Ede en onderweg naar werk koop ik bij Julia’s mijn lunch, een heerlijke insalata met koude groentesaus en courgettini. Ik werk heerlijk door en ben blij dat het in de middag als ik terug naar Arnhem ga droog is.

Na het avondeten rijd ik met mijn schoonzusje en zoon langs de McDrive (foute boel) en haal daar onder andere macarons. De macarons smaken best oké, niet LaDuree oké maar ze scoren zeker een voldoende.

Donderdag

eggwrap gerookte zalm maken

De dag bestaat uit werken voor het project in Ede en een feest op de school van de kinderen. We zitten die avond lang op het schoolplein. Er zijn hapjes en drankjes en ze komen zelfs met dozen pizza langs en delen slices uit. Als even later ook de suikerspin- en ijskar op het schoolplein staat denk ik alleen maar aan de gedwongen gezonde traktaties die ouders het hele jaar door moeten uitdelen als het kind jarig is.

Morgen is het de laatste dag voor de zomervakantie en dit is toch altijd een bijzonder moment. Zoals elk jaar maak ik ook dit jaar foto’s van de kinderen en hun vriendjes op de laatste dag.

Vrijdag

taphuys arnhem review

Als ik vrijdagochtend voor de bank sta stuurt mijn zusje de foto van Beyoncé en haar tweeling door. Ik houd van Beyoncé maar die buik vind ik bijzonder plat, een maand geleden zaten daar nog twee babies in. Ze had haar buik voor alle vrouwen op wereld kunnen bedekken/niet Photoshoppen. Mijn buik waar maar één kind tegelijkertijd in zat was niet zo plat de maand na de bevalling, sterker nog volgens mij zag mijn er zelfs na zes maanden niet zo plat uit.

Over het lichaam en bevallingen gesproken, ik pas sinds vandaag weer in mijn jeans (waar totaal geen stretch in zit) die ik in 2007 kreeg net voor ik zwanger was. De laatste keer dat het knoopje van de jeans makkelijk dichtging was in 2014 en daarna ging het dus dik drie jaar niet meer. Het is een lichte Replay jeans met wijde pijpen en ik moest toen ik het laatste knoopje dicht deed aan die ene aflevering van SATC denken waarin Miranda haar BC (before child) skinny jeans weer past. Magisch moment dit hoor, na twee kiddo’s weer die BC jeans without stretch te passen.

Na het werk gaan de kinderen naar mijn schoonzusje en blijven daar logeren. Mijn man en ik gaan heel romantisch kip kluiven bij Juffrouw Tok, oh zo fakking romantisch dit.

Als we thuis zijn ga ik douchen en trek daarna een vers zwart jurkje aan. Mijn man brengt mij naar ’t Taphuys in Arnhem, daar wacht ik op Laura van Travelvibe. Travelvibe is hét 30 plus reisblog & reisfotografie, go check ik out.

Laura is een oud-collega en we kennen elkaar 10 jaar. Laura en ik spreken elkaar soms maanden niet maar we blijven plakken en onze chats houden nooit op. ’t Taphuys in Arnhem is trouwens een aanrader, het is een superleuke en gezellige hang out voor de vrijdagavond. Die avond ga ik weer eens te laat naar bed, niet slim want de volgende ochtend moet ik werken.

Zaterdag

ontslag nemen op tips

Ik ben moe en de gedachte dat ik dit weekend op zaterdag en zondag moet werken zuigt het laatste beetje energie uit mij. In de ochtend heb ik heb geen tijd om te ontbijten en neem daarom mijn koolhydraatarme boterhammen mee en eet ze in een stinkende coupé in de trein.

Ik sleep mezelf naar de bank, ik ben te moe en ik heb totaal geen zin op deze zaterdagochtend. Na 15 minuten op de werkvloer heb ik zin in een adrelinekick, dus dien ik mijn ontslag in. Zo BAM, ik heb weer energie. In goed overleg spreken we af dat volgende week zaterdag mijn laatste dag is.

Buiten in Nijmegen zijn ze druk met de vierdaagse en het ziet er allemaal heel feestelijk uit.

Tijdens het werk krijg ik foto’s van mijn schoonzusje, zij is met de kinderen naar Sea World in Den Haag, je ziet mijn kiddo’s op de foto boven.

Als ik thuis ben stappen we snel de auto in want we gaan eten in Deventer! ’s Avonds laat houd ik mijn mond niet en tik ik mijn ‘Ik heb ontslag genomen‘ blogpost uit. Het artikel wordt de volgende dag heel goed gelezen en dit had ik totaal niet verwacht.

Zondag

ik heb ontslag genomen

Dit is de laatste zondag dat ik moet werken en dit voelt fijn. Nijmegen ziet er heel gezellig uit en het is nu al ontzettend druk. De vierdaagse begint pas dinsdag maar het feest is al begonnen.

Terwijl ik aan het werk ben gaat mijn zusje met mijn kinderen naar de dierentuin om de nieuwe mangrove in Burgers’ Zoo te ontdekken. Je leest het goed: it’s all about animals this weekend.  ’s Avonds eten we patat en sluiten het “weekend” af met Friends en Modern Family op de bank.

 

It’s a wrap! Hoe gaat het met jou?

23 reacties

 • Vind zo stoer dat je je ontslag hebt ingediend. Kan mij voorstellen dat de 7 dagen werken je inmiddels killen.

  En hoera voor de broek. Zeker een mijlpaal!

  Beantwoorden
 • Wat moet dat geweldig voelen van die broek! Superknap! En zo stoer dat je je ontslag hebt ingediend. Ik kan me voorstellen dat dat een enorme adrenalinekick gaf. Fijn vooruitzicht dat je nu nog maar eventjes hoeft en je dan op ander werk en je gezin en blog kunt storten!

  Beantwoorden
 • Whoepwhoep, lekker weekje denk ik zo! Wat fijn ook dat je familie de kinderen lekker op sleeptouw nemen 🙂 Die worden goed verwen én ze hebben ook nog eens vakantie 🙂 Succes nog dit laatste weekje!

  Beantwoorden
 • Ik had je ontslag blog gelezen maar nog geen tijd gehad om te reageren, bij deze dus: ik vind het echt onwijs gaaf voor je! Ben super benieuwd waar deze stap je nu weer gaat brengen 😀

  Beantwoorden
 • Heerlijk zo’n man die kookt en ontbijt klaar zet, precies wat ik ook nodig heb, zodat ik ooit ook weer in de kleding pas voor mijn zwangerschap, al heb ik geen idee wat voor maat ik toen had, hahahaha Ben daarna alleen maar hoger gegaan 😉

  X

  Beantwoorden
 • Haha mooi geschreven dat je een adrenalinekick wilde en vervolgens je ontslag in hebt gediend. Fijn dat je nu ook al weet wat je laatste werkdag wordt, de afronding komt nu echt dichtbij!

  Beantwoorden
 • Wat fijn dat je je jeans weer paste!! De foto van Beyoncé moet echt heel erg gephotoshopt zijn. Ik las ergens dat dat wel bij haar past, maar echt realistisch is het niet. Een maand na de bevalling al zo… De foto is wel mooi geworden overigens.

  Beantwoorden
 • Veel gewerkt weer! Wij zijn de vierdaagse halverwege de week ontvlucht, waren helemaal klaar met de drukte en overlast 🙂 de foto van Beyoncé, ik vond het nogal veel ophef over een foto, het was zelfs een nieuws item in het journaal! Omdat ze eindelijk een foto van de baby’s deelt en veel likes heeft op insta. Naja, ik ben ook niet echt een fan dus snap het daarom waarschijnlijk niet haha.

  Beantwoorden
  • Hallo Lot, mijn man raspt de tomaten niet maar ontvelt ze wel. Zonder vel vind ik het lekkerder, dan heb je die harde velletjes niet. Als ik menemen maak dan ontvel ik de tomaten niet, enkel omdat ik geen zin heb om de tomaten te ontvellen 😉

   Beantwoorden
 • Ik vind het erg dapper dat je deze stap hebt gezet, en je baan hebt opgezegd. Zelf vind ik mijn huidige baan ook niet erg leuk, en ik twijfel nog sterkt tussen langer aanzien of ontslag nemen. Ik snap de adrenalinekick helemaal, en wou dat ik al zover was om dat lef te hebben.

  Beantwoorden
 • Lekker gevoel hoor dat je weer in een oude jeans past! Ik wilde maar dat ik dat had maar helaas… het lukt momenteel even niet zo goed. Wat het ontslag nemen betreft, ik heb daar alle respect voor en kan me voorstellen dat 7 dagen werken in combinatie met je gezin teveel van het goede is Een verstandige keuze dus!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?