Keeping up with Nesrin #77 mijn leven in de trein & 7 dagen werken

Keeping up with Nesrin #77 mijn leven in de trein & 7 dagen werken

Can I get a hello? Hello. Vorige week was ik hardcore zeven dagen non stop aan het werk. Dit klinkt best Beyoncé maar het was slechts het begin van 13 dagen non stop werken. Alles gaat bon, ik vind het een mooie ervaring maar ben ook aardig moe. I dream it, I work hard, I grind til I own it, maar dit alles wel met een zitplaats op de grond in een overvolle trein en een verse cappuccino in mijn hand. Niet zo Beyoncé dus. Keeping up with Nesrin #77 mijn leven in de trein & 7 dagen werken staat klaar, let’s click & scroll!

Keeping up with Nesrin #77 mijn leven in de trein & 7 dagen werken

Maandag

begin de dag met rood fruit

Als ik in alle vroegte op het station in Arnhem loop stop ik even bij Etos, ik zie een bak vol met Treaclemoon producten in de aanbieding. Ik besluit door te lopen want no way dat ik de hele dag met die flessen ga sjouwen, ik haal ze op de terugweg en mijn voorraad douchegel is weer helemaal OK. Tegenwoordig eet ik dagelijks aardig wat rood fruit, meestal haal ik 150 gram frambozen en nog 200 gram aan ander rood fruit zoals aardbeien, bramen en blauwe (not so red maar je snapt ‘em) bessen. Heerlijk al dat vers zomerfruit!

Vandaag werk ik bij de bank in Nijmegen en de dag vliegt voorbij. Morgen mag ik naar Ede en ik geniet van de afwisseling, het zijn twee heel aparte jobs en dit maakt het juist zo leuk.

Dinsdag

7 dagen per week werken

Goodmorning! Mijn schoonzusje vindt het belachelijk dat ik met een zware laptop (mijn Dell) moet sjouwen en leent haar MacBook Air aan mij uit. True sister. Ik heb niet langer een pijnlijke schouder als ik naar Ede moet.

Vandaag gaat de school van mijn kinderen uit protest een uur later open. Er zijn meer basisscholen die aan de actie meedoen. De kwaliteit van het onderwijs staat onder druk, de werkdruk ligt hoog en het salaris ligt een stuk lager dan in andere sectoren. Politiek Nederland moet dus worden wakker geschud en dit hopen ze middels deze actie te bereiken.
De SP en mijn schoonmoeder steunen de actie en delen koeken uit op de basisscholen. Mijn dochter mag het team van haar school een mandje aanbieden en dit deed ze vol trots.

Terug naar mijn dagelijks leven. Als ik na een lange werkdag thuis ben staat het eten klaar, we eten pasta, zalm met daarbij een groene rucola salade. It was all good.

Woensdag

insalata Julia review

Het weer is om te janken, het regent non stop en ik heb weinig zin om te werken. Het liefst zou ik terug naar huis willen en daar heel lang slapen. Ik sjok naar werk en haal onderweg mijn lunch bij Julia, de bakkie met de oh lekkere insalata.

Na een depri dag op werk (het weer was toch zo slecht) ben ik rond 19:00 thuis. Mijn lieve dochter heeft haar broertje gedoucht en hij ligt schoon en in zijn pyjama op de bank. Ik ben zo trots op mijn prinses, ze helpt en denkt mee met haar moeder en dit alleen al vind ik bijzonder mooi.

Ik moet meteen achter de laptop zitten om samen met mijn dochter haar boekenbeurt presentatie te maken. Zien jullie het Pretty Little Liars plaatje rechtsboven? Haha, that’s my girl, zij wilde dit plaatje in de presentatie laten verschijnen als de klas stil moet zijn omdat zij een stukje gaat voorlezen. #Bosslady.

Oeh en mijn nieuwe hardloopschoenen die ik voor mijn blog kreeg zijn binnen!!

Rond 21:00 breng ik de kinderen (veeeeeel te laat) naar bed en bam toen was de dag alweer om.

Donderdag

zelf burgers makkelijke maken

Donderdag is mijn vaste vrije dag van de bank en dan werk ik in Ede bij mijn oud-werkgever voor een tijdelijk project. Vandaag is het dus Ede en ik zit in een bomvolle trein. In de trein kan ik mij nergens aan vasthouden, ik ben bang dat ik ga vallen als de trein in beweging komt en daarom ga ik op de grond zitten tussen al die mensen in. Gatsie. Op de grond in de trein, how low can you go? Dit is low genoeg voor mij. Waar is mijn helikopter?!

Gelukkig gaat het na iets meer dan 8,5 uur beter want ik heb een zitplek als ik richting huis ga. La husband heeft burgers gemaakt en die waren ontzettend goed.

Vrijdag

Vandaag heb ik geen enkele foto gemaakt want druk, druk, druk. Ik werk bij de bank en ik baal lichtelijk dat ik het geweldige vrijdagavondgevoel niet heb, ik moet dit weekend namelijk werken…

Zaterdag

1 juli 2017

Als ik om 08:00 bij de bushalte zit heb ik het gevoel dat dit mijn eigen Black Monday is…Het is 1 juli, het is zaterdag, het is 08:00, het regent en mijn bus komt niet op tijd. Kan het erger? Ja, het kan erger en ik moet stoppen met zeuren. Ik mag blij zijn met dit soort luxe problemen.

Eenmaal op werk vliegt de tijd voorbij. Mijn man en zoon gaan ondertussen in Arnhem naar de bibliotheek en mijn dochter heeft een kinderfeestje.

Als ik thuis ben besluit ik eerst mijn haar te verven, de boel recht te trekken in huis en ik wil de rest van de avond enkel liggen.

Zondag

op zondag werken

Ik sta op. Ik ga naar werk en met kleine oogjes zit ik in de trein. Ik ben iets te laat naar bed gegaan gister, niet slim van mij.

Als ik terug in Arnhem ben en kar met de auto door naar mijn ouders. Mijn kiddo’s waren vandaag bij mijn ouders en ik ben blij als ik ze weer zie. Ik ben ook heel blij dat ik lekker mag eten, mijn moeder heeft Turkse linzensoep gemaakt en mijn zusje heeft brood gebakken en dit smaakte zo goed.

Volgende week werk ik slechts 6 dagen, oh wat een luxe mensen, en kan ik ein-de-lijk genieten van die ene vrije dag die ik na 13 dagen non stop werken heb. 

It’s a wrap! Hoe gaat het met jou?

30 reacties

 • Woehoeee you go girl. Dat doe je toch allemaal maar: werken, werken, werken en nog eens werken, gezinsleven en dan ook nog een paar artikelen eruit werken!

  Beantwoorden
 • Wauw, echt alleen maar respect! Dat doe je toch maar mooi met een gezin en een blog ernaast. Ik doe het je niet na! Zet hem op nog even de komende paar dagen. Ik kan me voorstellen dat je op die vrije dag straks zin hebt in even helemaal niets. Ik zal voor je duimen voor die goede zitplek in de trein! 🙂

  Beantwoorden
   • Dat is je uitzicht, dit hou je anders echt niet lang vol, geen mens, en werkpaard, ben ik ook, altijd geweest 😀 Mensen denken altijd anders, maar ik hield van werken en baal echt heel vaak dat het gewoon niet kan. <3

    (niet in de betaalde banen sector en normaal dus)
    X

    Beantwoorden
 • Woooww Nesrin, alleen al bij de gedachte aan 13 dagen achter elkaar werken word ik moe.. Heel veel succes nog de komende dagen!

  En wat een lieve zus heeft jouw zoontje! 🙂

  Beantwoorden
 • Ohhh my… maar heel erg eens met mijn naamgenoot hieronder ergens! Je werkt hard maar krijgt er zo te lezen ook mooie dingen voor terug. Behalve van NS dan, maarja, als je daar je geluk aan moet ophangen… 😉 Ik kan het me wel een beetje voorstellen trouwens, de afgelopen 3 weken miste ik ook mijn freelance dag door extra in te vallen op kantoor, en zat in het weekend ook nog veel te werken. Gaat allemaal door, maar je mist wel ergens een stukje leven ofzo.

  Beantwoorden
 • Poeh, klinkt wel heftig hoor van die lange dagen. Doen mij weer terugdenken aan ‘mijn’ bankdagen. Toen beginnen om 7 uur en naar huis om 20 uur nog heel normaal was. Om 18 uur naar huis? En dan een opmerking: “vrije middag?” naar je hoofd krijgen.

  Beantwoorden
 • Mijn schoonzusje is lerares op een basisschool en die vertelde er ook over. Een uur later op school, ik kan me niet voorstellen dat het helpt om wat te bereiken. Hier in Colombia hebben docenten van universiteiten 34 dagen lang geprotesteerd, wegen geblokkeerd en weet ik wat allemaal. Heel vervelend, maar dit helpt zeker wel beter dan de actie in Nederland. Ik hoop dat de politiek toch een klein beetje is wakkergeschud.

  Beantwoorden
 • Oh ik zou echt omvallen na zoveel dagen werken! Ben altijd blij als het vrijdag avond is. Ik kocht 2 flessen Treaclemoon bij de AH in de bonus, kan nu ook weer even vooruit 🙂

  Beantwoorden
 • Zo zwaar je werkweek. Ik vraag mij altijd af wat voor werk je doet. Want ik heb totaal geen idee. Oh en dat zomers fruit jammie. Alleen die overvolle treinen ken ik nog heel goed van uit mijn verleden, uren op de grond zitten om dan eindelijk aan te komen en te werken…

  Beantwoorden
  • Hi Sandra, ehm zoals het er nu naar uitziet heb ik geen vakantie. Ik vind het niet heel erg maar ik wil wel later in het jaar even weg als het kan 😉

   Beantwoorden
 • Wauw 7 dagen werken en dan volgende week ook weer 6, diep respect! Gelukkig is het maar tijdelijk, maar je moet er toch weer even doorheen. Sterkte volgende week, gelukkig haal je er volgens mij ook veel voldoening uit!

  Beantwoorden
  • Ha Danielle! Ik haal er zeker voldoening uit en dit maakt het draaglijk en leuk. Ik geniet dan nu ook meer en beter van mijn vrije dagen. Leuk je hier weer te zien 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?