Keeping up with Nesrin #30

Keeping up with Nesrin #30

Keeping up with Nesrin #30 staat klaar! Het was een fijne week want het was mooi en warm weer. Ik houd van de zon en omdat ik de afgelopen weken zo aan het zeiken was over het slechte weer mag ik nu ook hard op zeggen dat ik gelukkig ben met dit weer. Ik vind het niet te warm, ik vind het heerlijk! De afgelopen week heb ik mij aangemeld om buddy te zijn voor een gezin uit Syrië, maakte ik voor het eerst risotto en ging ik na een maand niet hardlopen weer hardlopen. Dit en meer let’s scroll!

Keeping up with Nesrin #30

Maandag

keeping up with nesrin 30

Goodmorning! De zon schijnt en ik rol makkelijk uit bed. Links bovenin zie je mijn drie favoriete gezichtsverzorgingsproducten van dit moment. Ik ben al mijn testers en andere miniatuurtjes aan het opmaken. Mijn man en ik zijn nog altijd druk met opruimen en spullen die we niet meer gebruiken de deur uit te werken. Het opmaken van deze testers hoort ook bij opruimen vind ik. Ik werk thuis en een uur voordat ik de kinderen van school moet ophalen doe ik snel de was.

Met de kiddo’s fiets ik naar de supermarkt en ik wil gezien het weer heel kort in de keuken staan en toch een warme maaltijd op tafel zetten. Dit lukt. Na het eten ga ik het bos in met de kinderen, daar gaan we voetballen en rennen gewoon als gekken rond. We kwamen trouwens geen Pokémon zombies tegen.

Dinsdag

koolhydraatarme mousse citroen

Ik graaf in mijn kledingkast en haal al mijn zomerjurken naar voren. Ik ga voor de floral dress. Lange zomerse jurken die luchtig zitten vind ik ideaal hier in Nederland. Ik heb aardig wat korte broeken maar ik loop dus haast nooit in een korte broek (behalve thuis) in Nederland, in het buitenland wel, vooral als mijn benen goed bruin zijn. Ik heb geen productieve dag qua werken maar ik ben wel druk in de keuken en een beetje zenuwachtig maak ik suikervrije citroenmousse en ik bid ondertussen dat deze niet mislukt en lekker smaakt. Mission accomplished. Ha! Het recept voor de koolhydraatarme en suikervrije citroenmousse vind je hier.

Ik laat de kinderen met water spelen en ik besluit dat we brood eten en ik helemaal niet ga koken. Na het eten gaan we met het hele gezin buiten wandelen. Love that shit!

Woensdag

zomer arnhem

Nadat we de kinderen naar school hebben gebracht gaan mijn man en ik naar het reisbureau en dit is zoals je ziet bij een Turk 😉 haha. Om 12:15 haal ik samen met mijn schoonmoeder de kinderen van school en zij gaan samen weg. Ik werk ’s middags thuis en ben ondertussen ook druk met de 100 foto’s die ik heb genomen van de citroenmousse. Ik bewerk mijn food foto’s minimaal maar het is altijd zo moeilijk om de leukste eruit te pikken. Tussendoor gaan er pruimen, frambozen en kersen in want Jannes de fruitman is geweest.

We, en met we bedoel ik mijn vader en man, zijn sinds vrijdag druk met de tuin. Het terras beneden krijgt nieuwe houten planken en hier zijn we (again mijn vader en man) druk mee. De mega trampoline ligt al een paar dagen op z’n kant midden in de tuin.

Rond 17:00 ga ik naar mijn schoonmoeder en onderweg zie ik dat mensen in het water op Gele Rijdersplein zitten, dit betekent dat het dus echt warm is in Arnhem. We eten samen en eenmaal thuis was ik de kinderen en lees ik voor uit ‘Kom uit die kraan’. ’s Avonds werk ik aan mijn blog en als ik op bed lig probeer ik zo stil mogelijk te liggen want het is warm!

Donderdag

emoji kleding kopen

Vandaag besluit ik voor het eerst risotto te maken. Op de fiets ga ik naar de supermarkt en haal risotto rijst, garnalen en spinazie. Eigenlijk is het heel makkelijk om risotto te maken alleen je moet blijven roeren en dit is toch een beetje hinderlijk. Mijn man en ik vonden het heerlijk, de kinderen not so much. Zij hebben liever Turkse rijst.

We gaan met z’n viertjes de stad in en splitten de groep in tweeen want mijn dochter en ik willen een moeder en dochter moment en de mannen gaan ijsthee drinken op een terras ergens in de binnenstad. Mijn dochter slaagt en heeft een tas vol kleding voor de vakantie. Om deze gezellige avond mooi af te sluiten krijgen de kinderen een ijsje. Als we thuis zijn is het 21:30, veel te laat en ze moeten morgen naar school #badmom.

Vrijdag

Op deze laatste schooldag van het schooljaar brengen mijn man en ik samen de kinderen naar school. Daarna gaan we samen naar de directrice van de school omdat zij de vraag had uitgezet of er ouders zijn die buddy willen worden voor een Syrisch gezin waarvan het jongste kind (4) na de zomer in de kleuterklas begint. Heel even stelde ik mij voor hoe het zou zijn als ik met mijn gezin door geweld en oorlog het land moeten verlaten en in een heel vreemd ander land terecht zou komen. Ik twijfelde geen moment om mij aan te melden als buddy. We spreken af dat ik de eerste schooldag van het nieuwe jaar samen met nog een buddy kennis maak met het gezin.

Het is vandaag de laatste schooldag voor de kids. Om 12:00 begint de zomervakantie! Ik heb geen foto’s maar ik kan je vertellen dat de dag bestond uit de grote schoonmaak, werken, de tuin en ’s avonds plofte ik op de bank met een bak popcorn. Dus dat.

Zaterdag

groentefriet kopen

Het vreet aan mij dat ik al bijna een maand mijn hardloopschoenen niet heb aangetrokken. De laatste run was op 23 juni, “de marathon” op de loopband. Ik heb genoeg smoesjes gehad want het regende of het was gewoon te warm om te gaan hardlopen. Ondertussen liep mijn man wel en dit motiveerde mij wel om zelf ook weer te gaan hardlopen. Zaterdagochtend had ik opeens, pats boem, zin! Ik ging na precies een maand niks doen weer hardlopen. Het was 13:30 en dus veel te warm maar ik ging. 7 kilometer later was ik bezweet en kapot maar man ik voelde mij goed. Hardlopen is zo lekker.

De rest van de dag ben ik thuis en mijn man en vader zijn nog altijd druk in de tuin. Vandaag is het de laatste dag en de tuin is AF! We eten samen met mijn vader buiten en ik heb groentefriet (meer over groentefriet lees je hier) op het menu staan samen met kippendijen een groene salade. Buiten eten vind ik trouwens één van de leukste dingen als het lekker weer is. De bikini van mijn dochter zet ik op de foto want deze wil ik in mijn zondagse blogpost Small Talk on Sunday hebbens staan.

Zondag

eten bij piaf arnhem

Als ik het ontbijt voor mijn kinderen op tafel heb gezet en mijn man ook wakker is trek ik mijn hardloopschoenen aan. Ik ga voor een kort rondje van 4 kilometer. Als ik terug ben duikt mijn man de sportschool in. Ik ruim op en maak wat schoon. Mijn jongste zusje komt langs en gaat met de kinderen naar de dierentuin.

Links onder mijn reactie op de eeuwige was. In de namiddag gaan we naar mijn schoonmoeder en samen met mijn schoonzusje gaan we uiteten. Als het brood op tafel wordt gezet duwt mijn zoon heel brutaal (maar wel grappig) een heel broodje in zijn mond. We hebben het gezellig en de kinderen spelen ondertussen bij de prachtige (ik heb geen idee wat voor boom dit is) boom. Wilg? Anyhow. Om de beurt spelen we met ze bij de boom en ik help mijn dochter de boom in te klimmen. Oh mijn kinderen hadden van die verschrikkelijke plak tattoo’s van ja emojis.

Dat was em weer mensen. Het is zomervakantie!!!

It’s a wrap! Hoe gaat het met jou? Nu hebben alle kinderen in Nederland zomervakantie hoor en zie jij ze meer dan normaal?

Lees ook

29 reacties

 • Wat een lekkere week! Wat leuk dat je buddy wordt voor een Syrisch gezin. Ik snap helemaal dat je jezelf hier direct voor hebt aangemeld. Lekker dat het nu zomervakantie is, je dochter gaat vast en zeker genieten van al haar nieuwe spullen op vakantie :-).

  Beantwoorden
 • Het weer was deze week inderdaad een stuk beter, al vind ik warm weer in Nederland toch vaak minder fijn dan in andere landen, maar al met al is het allang goed dat het eens een keer niet regent 😛 Wat lekker trouwens dat je risotto hebt gemaakt!

  Beantwoorden
 • Ahhhh heerlijk hé dat weer. Alleen jammer dat het vandaag weer minder is, op mijn vrije dag :(. Het is ook nooit goed, haha. Wat mooi zeg dat jullie hebben besloten om buddy te willen worden voor een Syrisch gezin. Je kan je de ellende niet indenken en om op deze manier toch te helpen lijkt mij prachtig.

  Beantwoorden
 • Wat goed dat je buddy gaat worden! En fijne week met heerlijk weer heb je gehad. Die risotto ziet er ook erg lekker uit. Goed idee, ga ik binnenkort ook maar weer eens maken!

  Beantwoorden
 • Vraagje, hoe krijg jij jouw benen bruin als je ze niet laat zien voor ze bruin zijn? bij mijn weten zul je eerst met melkflessen de zon in moeten om ze bruin te krijgen? hahahaha Op de fiets, juist als ik in beweging ben dan draag ik dus fietsbroek leggings lengte, maar mijn benen worden niet bruin, zelfs onder de zonnebank niet, het is mij een raadsel waarom niet, en dat zou betekenen dat ik mijn benen nooit kan laten zien, ja daaaaaaaaag, hahahaha

  En ik weet dat jij niet alles ziet en leest bij mij, van de week schreef ik over mijn nieuwe buren: https://mymorgaine.wordpress.com/2016/07/19/nieuwe-buren/

  zelfs mijn moeder appte mij, dat ze bijna nooit mijn blogs leest, maar deze wel en met tranen in haar ogen zat….

  We gaan dus hetzelfde doen, ik dan als buurvrouw, jij als buddy…

  X

  Beantwoorden
  • Ik heb gelukkig niet hele witte melkflessen en als ik op vakantie ben dan trek ik gerust een korte broek aan en worden ze gelukkig snel bruin. Misschien heb jij te weinig melanine in je huid, dan word je minder snel bruin.
   Ik ben benieuwd naar jouw nieuwe buren, ik ga het zo lezen.

   Beantwoorden
   • Vroeger als kind, heb ik ook nog foto’s van, was ik van top tot teen bruin en bijna zwart zelfs, dat is ergens in de tienertijd veranderd, zelfs in water worden ze niet bruin, bovenlichaam wel overigens, armen, hoofd en rug… heel gek!

    En rustig aan, ben je alweer terug? :O

    Beantwoorden
 • Ah wat een heerlijke week weer.
  De recepten waar je naar linktip ga ik eens bekijken als ik donderdag na bijna 3 weken vakantie en reizen terug thuis ben.
  Bedankt om even te zeggen dat ook jij soms eens een tijdje niet hardlooptijden. 😉
  Dan weet ik weer dat het voor kan komen en geen ramp is. 😊

  Beantwoorden
 • Als ik jouw kindjes was zou ik die risotto ook niet lekker vinden als ze jouw fenomenale pilav gewend zijn 😉 Heerlijk was het afgelopen week hè, ik word ook zo blij van dat warme weer. Ik blijf alleen niet stil in bed liggen maar verkas gewoon naar het logeerbed, in die kamer is het veel koeler.

  Beantwoorden
 • Weet je waarom je zo’n mooi mens bent? Velen zeuren, zeiken en zaniken over alles maar jij doet het gewoon! Of het nu detoxen is of hardlopen of marathons op loopbanen doet. En dan nu je aanmelden als buddy. Ik las van de week dat Morgaine ook zoiets doet.

  Beantwoorden
 • Ik woon in een buurt met vooral erg kleine kinderen, dus van een schoolvakantie merk ik niet heel veel. Plus: ik zit/ben zelf ook elke dag thuis om voor mijn kind te zorgen, dus denk dat het daarom minder opvalt (voor mij).

  Beantwoorden
 • Risotto… Ik heb eens een pan weg kunnen gooien na het proberen te maken van risottorijst 🙂
  Superlekker, maar een helse klus waar ik stiekem te ongeduldig voor ben. Die bikini van je dochter is geweldig!!! En tof dat je buddy wordt <3

  Beantwoorden
 • Heel benieuwd naar je ‘buddyschap’! Tof dat je dit gaat doen.
  Wat het hardlopen betreft, dat is er bij mij de laatste tijd ook bij ingeschoten. Had onlangs een chirurgische ingreep waarna het ‘eventjes’ niet mocht… Sindsdien kwam het er helemaal niet meer van. Ik ga jouw goeie voorbeeld volgen en trek morgenochtend met frisse moed mijn hardloopschoentjes waar aan! 😉

  Beantwoorden
 • Super leuke foto’s weer. En wat super goed en fijn dat je budy wil zijn, dat vind ik een erg mooi gebaar en heel waardevol!! De eerste foto van zondag van jou vind ik heel erg mooi, is dat een jurk of meer een jumpsuit?

  Beantwoorden
  • Dank je wel! Ik ontmoet het gezin op de eerste schooldag, dit is in september en dan zal ik er ongetwijfeld over schrijven.

   Beantwoorden
 • Heel veel <3 voor jou dat je je hebt aangemeld als buddy, vind ik echt gaaf van je.

  Mij is het niet opgevallen dat de kinderen vakantie hebben, zie niet meer kindjes dan normaal. Wat ik daarentegen wél meer zie is een enorme file voor Maastricht, mijn thuisbasis, omdat iedereen die op vakantie gaat met de auto daar doorheen moet 😛

  Beantwoorden
 • Jeej vakantie!! Hier in Colombia is de vakantie alweer voorbij, begint wat eerder (en duurt wat korter). Echt heel stoer dat je buddy gaat worden. Krijg er helemaal kippenvel van. Meer mensen zouden dat moeten doen, die mensen zijn daar zo dankbaar voor! En de kennismaking met een andere cultuur is toch ook super interessant!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?