keeping up with Nesrin

Keeping up with Nesrin #2

Deze Keeping up with Nesrin is een op de valreep geval want ik was in slaap gevallen op deze zondagavond. Ik geef het hardlopen de schuld want man wat ging het goed de afgelopen week, ik wil het niet jinxen en klop het nu af op hout. De afgelopen week liep ik 32,8 km én ik heb mij weten te gedragen want ik heb (m.u.v. het weekend) er elke keer een rustdag achteraan geplakt. Zie ik ben verstandig en ik leer van mijn fouten. Zo een eerste week na de (kerst)vakantie is even wennen maar gelukkig is het niet als een bom ingeslagen het ging hier allemaal goed.

Omdat op de mobiele versie van mijn blog de fotocollages uitgerekt zijn heb ik de collages deze week er verkleind in gezet, nu staan ze er nogal klein in als je mijn blog via de desktop versie bekijkt. Sorry I’m working on it! Zo zijn er nog meer punten die anders moeten nu het nieuwe design staat. 

Maandag

keeping up with nesrin

De wekker gaat en na twee heerlijke weken vakantie duiken we de ochtenspits in. Het gaat goed en best soepel. Uiteraard heb ik meteen twee afspraken op deze ochtend op hetzelfde tijdstip. Het is of luizenmoeder spelen of naar de tandarts. Je snapt dat ik die luizen heb laten zitten en een sorry mail heb gestuurd naar alle moeders, ik beloof meteen dat ik wel zal controleren als er een hercontrole nodig is. De maandag vloog voorbij en voor ik het wist had ik twee spalkjes in mijn gebit, stond ik bij de manege en schoof ik aan bij schoonmoeder voor het eten. Het leven is goed.

Maandagavond ging ik hardlopen en kwam ik 23:30 thuis, ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet vinden. Ik denk maar altijd enge dingen kunnen ALTIJD en OVERAL gebeuren. Ik heb mijn telefoon altijd mee, als het donker is loop ik altijd met zo een knipperend lampje en ik ben gewoon helemaal UNAGI (Ross van Friends, als je deze scene niet kent zoek het op!!).

Dinsdag

keeping up with nesrin

Dinsdag is voor mij de stay at home dag. Mijn zoon gaat dan de hele dag naar de peuterspeelzaal en mijn dochter zit dan natuurlijk op school. Ik doe het huishouden, lees wat blogs, werk en loop hard. Ik heb het perfecte 8 kilometer rondje in Arnhem gevonden waarvan de eerste 3 kilometer niet fijn zijn maar de rest van de route vlieg ik. Om 14:00 ben ik klaar met douchen en trek ik mijn nieuwe grote en warme H&M sweater aan, op de foto ziet ie er overigens niet zo big uit. Hij zit lekker, deze heb ik in Hasselt in de sale gescoord. Om 14:30 sta ik met natte haren op het schoolplein. Mijn dochter flasht mij en gaat spelen bij Xander. Ik loop door naar de peuterspeelzaal die naast de school van mijn dochter zit. Mijn zoon zit met zijn klasgenootjes aan tafel fruit te eten en ik schuif aan. Peuters zijn zó grappig.

Hij eet zijn banaan en laat daarna zijn oorlogsschip aan mij zien. Hij is de afgelopen weken zo druk met bouwen. Duplo is een groot succes hier. Hij ging trouwens in zijn Darth Vader kostuum en Star Wars zwaard naar school. Deze zwaard zie je op de foto. Rechtsboven zie je een sleutelhanger die ik van mijn dochter heb gekregen, deze kocht ze voor mij toen ze in Euro Disney was met haar tante.

’s Avonds kijken mijn man en ik naar Friends, ik heb de hele serie echt te vaak gezien en ken echt het hele script (als in van elke aflevering alle 10 seizoenen) maar sinds ik kinderen heb (bijna 8 jaar nu) kijk ik haast niet meer naar Friends.

Woensdag

keeping up with nesrin

Woensdag ging ik na de lunch, dit was een pantosti Nutella met banaan met de kinderen naar Kronenburg (winkelcentrum) we liepen de dierenwinkel in en dit was voor de kinderen alsof ze naar de Efteling gingen. De muisjes waren erg lief, niet dat ik er ooit één zou kopen, but still ze zijn lief en klein. Ik kocht mijn nieuwe vlog en fotocamera en deed boodschappen bij Albert Heijn XL. Ik kwam een pot Duo Penotti tegen met de smaak Oreo! Ik zette de pot weer netjes terug maar ik ben stiekem heel benieuwd naar de smaak. Eenmaal thuis ging aan de slag met mijn nieuwe camera, het was inmiddels donker en kon er niet veel mee maar ik was helemaal gelukkig die avond.

Donderdag

keeping up with nesrin

Donderdagochtend ging mijn peuterzoon met zijn SWAT helm en Star Wars zwaard op naar oma. Deze zwaard kocht mijn man trouwens toen mijn zoon net een jaar was, dus voor deze hele Star Wars gekte. Ik vind het zo grappig hoe hij elke keer weer de deur uitgaat. Hij loopt gerust met zijn Star Wars cape om door de straten van Arnhem. Van mijn schoonmoeder kreeg ik een pakje gembersnoepjes die ze bij de toko had gekocht, deze zijn sticky en sweet, ik ben nog steeds gek op gember. Verder was het een dood normale dag en kan ik er vrij weinig over schrijven. Een bouwwerk van blokken, een avocado en ik liep ’s avonds hard met uiteraard mijn lampje die ik in mijn handen vasthoud tijdens het hardlopen want hij zakt anders van mijn arm af tijdens het hardlopen.

Vrijdag

keeping up with nesrin

Vrijdagochtend was ik alleen thuis en kon ik ongestoord genieten van MTV Classics, nummers uit de jaren ’80 vind ik te gek. Mijn lading sulfaatvrije shampoo kwam binnen en ik ben hier nog steeds gelukkig mee want het werkt super voor mij. Mijn hoofdhuid is rustig en mijn haar blijft lekker luchtig met L’Oreal Ever Pure shampoo. Het was vrijdag heerlijk weer ik had het idee dat het lente was. Samen met mijn dochter liep ik van huis richting mijn schoonmoeder, we liepen in een rustig tempo bijna 4 kilometer en praatten onderweg over van alles en nog wat.

Onderweg liepen we onder een brug door waar kaarsjes en bloemen staan, ik weet wat hier regelmatig aan de hand is, deze brug staat er bekend om. Mijn dochter ziet het en vraagt waarom er kaarsjes en bloemen staan. Het onderwerp zelfmoord is niet iets waar ik het graag over heb met mijn dochter maar ik vertel haar liever de waarheid dan dat ik er een bullshit verhaal van maak.

Onderweg stopten bij een te gek winkeltje De Groene Vos (leuke, nuttige en duurzame artikelen) ik kocht er een Dopper fles voor mijn zoon en drie kleine Tony’s repen voor mezelf.

Vrijdagavond viel ik om 20:30 samen met de kinderen in slaap, ik werd rond 00:00 klaar wakker en had plafonddienst tot 03:00. Je snapt dat ik de volgende ochtend lekker brak wakker werd.

Zaterdag

keeping up with nesrin

Toch trok ik om 11:00 mijn hardloopkleding aan en ging ik 7 kilometer hardlopen. Ik heb een nieuw PR voor de 5 kilometer en 1 mijl. Ik vloog! De rest van de zaterdag liep ik in mijn salvar (shalwar) uit Tunceli, man dit zit lekker. Mijn man maakte het eten klaar (YAY!) we aten heerlijke hamburgers en een salade met Shiitake, rucola en balsamico.  Om deze perfecte zaterdag af te maken gingen we ’s avonds dan eindelijk naar Homeland seizoen 4 kijken.

Zondag

keeping up with nesrin

Zondagochtend kwamen mijn ouders op de koffie en namen de kinderen (dit gaat dan gewoon zonder te vragen en lichtelijk onder dwang) mee. De kinderen blij want die gingen in Heveadorp wandelen (bosrijke omgeving) en liepen naar Kasteel Doorwerth (hier kwam ik als kind ook vaak). Ik kreeg heel wat survival foto’s van mijn zusje (die ging met ze mee) ’s middags doorgestuurd, mijn kinderen hebben zich prima vermaakt en liepen 10 kilometer door de bossen van Doorwerth en Heveadorp.

Mijn man en ik bleven achter. Hij ging hardlopen, ik las wat blogs en deed het huishouden en gooide het beddengoed de wasmachine in want mijn zoon had in bed geplast. Ik kon zijn advies wel opvolgen ” gewoon laten liggen mama dit droogt op” maar ik besloot dit toch maar niet te doen.

Zo liep ik rond 15:00 nog in mijn pyjama en trok toen toch maar mijn hardloopkleding aan en ging voor een kort rondje.

’s Avonds schoof ik aan bij mijn ouders en na het eten deed ik een poging om de kinderen mee naar huis te nemen. Dit laatste ging nogal moeilijk want ze wilden niet mee. Dan krijg je zo een situatie dat ik boos word op de kinderen omdat ze niet meewerken en dat mijn moeder dan weer boos op mij wordt omdat ik volgens haar normaal moet doen tegen de kinderen. Mijn vader ziet het (mijn ogen die rollen) en zegt op zijn beurt tegen mijn moeder dat ik de moeder ben en zij zich er niet mee moet bemoeien. Ik kan er gewoon om lachen hoor want ik denk dat ik later ook zo een nene (oma) zal worden. Oh en mijn zusje had een pak Oatly (havermout drank) en dit was verrassend lekker.

It’s a wrap! Hoe is het met jou?

 

Lees ook

49 reacties

 • Hahaa heerlijk dat einde, met je moeder en de kids. Ik denk namelijk dat als ik ooit kinderen krijg dit met mijn moeder ook wel eens zo zal lopen ;-)! Je hebt weer een lekkere week achter de rug. Goed bezig met je hardlopen ÉN rustdag pakken :-)! Keep it up!

  Beantwoorden
 • 32,8 km omg dat zondag een rustdag is, is vast een goed idee en leer van je fouten dat is echt een slimme zet. Om 23:30 thuis na hardlopen sessie is echt petje af. Ik zie mezelf dat niet snel doen. Hahaha echt knap. MTV dat mis ik ook soms. Tegenwoordig vervang ik dat door youtube. Ons moeder is en blijft ons behandelen als een moeder.Al zijn wij zelf ook al moeder geworden. Gelukkig dat je wel om kan lachen.:-)

  Beantwoorden
 • Wat een fijne week! Het was inderdaad prachtig weer de afgelopen dagen! En wat fijn dat je ouders zo fijn dichtbij wonen en veel met hun kleinkinderen kunnen zijn. Hebben jullie ook lekker tijd voor jezelf en elkaar. Goed geregeld!
  En van mijn redenen (smoesjes?) om ’s avonds niet hard te lopen is ook dat ik het in veilig vind voelen. En owja, ik ben gaaar dus hardlopen is alweer zooo lang geleden. Achja, ooit. Je blog gaat me er misschien wel bij helpen om me die spreekwoordelijke schop onder de kont te geven 😉

  Beantwoorden
 • Leuke keeping up with Nesrin weer! Hier is alles nog altijd even druk druk druk..gelukkig gisteren wel eindelijk weer tijd gevonden om hard te lopen, dat was alweer véél te lang geleden!

  Beantwoorden
 • UNAGI is a total state of awarness hahaha, ik ken ‘m nog. Peuters zijn inderdaad mega grappig. Ik lig momenteel echt iedere dag wel een keer in een deuk om mijn zoontje. Al heb ik ook vaak last van de situatie die jij onderaan beschrijft. Ik boos, kind boos, ouders boos, man boos. Iedereen boos.

  Beantwoorden
 • Wauw lekker veel gelopen weer. Ik ben deze week niet verder gekomen dan 8 km haha 🙂 Ik durf zelf nooit zo goed om in de avond te lopen en ga liever overdag. Grappig trouwens van dat laten drogen dat zou mijn zoontje ook zo kunnen zeggen haha 🙂

  Beantwoorden
 • Poeh ja, wel weer even wennen na zo’n vakantie!

  En man, wat ga je lekker met dat hardlopen! Ik moet toch ook maar weer eens mijn hardloopschoenen onder binden!

  P.s. misschien heb je het al vaker gehoord, maar elke keer als ik een reactie wil achter laten moet ik mijn naam, email adres en site opnieuw invullen, het zou makkelijker zijn als je site die informatie op slaat.

  Beantwoorden
  • Bedankt Bente en nee dit heb ik nog niet eerder gehoord, ik neem zet het op het lijstje! Als jij de hardloopschoenen aantrekt dan zorg ik ervoor dat je op korte termijn niet alles elke keer hoeft in te vullen 😉 hahahha

   Beantwoorden
 • Dat zouden meer mensen moeten doen. Zoals je zoontje. Gewoon lekker doen waar je zin in hebt en als dat betekent dat je in een Star Wars outfit de deur uitgaat, dan doe je dat gewoon. Applaus!

  Beantwoorden
 • Oh haha dat laatste. Ik vrees dat dat bij mij ook ooit nog eens gaan komen. En die Duo Penotti, ik wist wel dat er iets goeds uit mijn geboorteplaats kwam (Duo Penotti fabriek staat daar namelijk haha)

  Beantwoorden
 • Woohoo, wat heb je een hoop gelopen deze week; echt supergoed!! Je kunt binnenkort je eerste halve marathon gaan lopen (heb je niet stiekem al eentje op het oog 😉 )!
  Homeland seizoen 4 vond ik erg spannend (op de laatste aflevering na, ik zal niks spoilen maar was meer een soort wrap-up en daarmee een vette anticlimax na alle spanning). Carrie is wel echt onsympathiek, maar dat vond ik altijd al (plus ze heeft de “ugly cry” zo’n beetje tot kunst verheven); mijn lief en ik zijn meer fans van Quinn. Waar ben je nu in het seizoen? En bij Game of Thrones? Is je man GoT nu alleen aan het kijken, omdat hij op jou voorloopt? Ongeduldig hoor 😉

  Beantwoorden
  • Nee ik heb nog geen één run (!!!) op het oog. Wel wil ik mijn PR op de 5k en misschien 10k verbeteren. Een halve marathon klinkt nog best wel eng. Jullie mogen binnenkort he, zo leuk!

   Ik ben héél benieuwd naar de laatste aflevering van Homeland en vooral wat ik ervan ga vinden. Quin mag ik nu al. Volgens mij mogen we (ik hoop vanavond) beginnen met aflevering 4 beginnen. Quin is er nu net achter dat alles in scene is gezet want hij keek 100.000 naar de filmpjes op het internet.
   Pfff, manlief kon inderdaad niet wachten met GoT, ik haal hem wel in dan en dan kunnen we samen voor de laatste twee afleveringen zitten.

   Beantwoorden
 • Oh wat heerlijk herkenbaar allemaal. Ook mijn moeder werd altijd boos op mij als ik boos op de kinderen werd. Hahaha, van wie heb ik het?? Oh heerlijk friends, wij hebben de seizoenen weer helemaal afgekeken en kijken nu de dvd serie witse… Een commissaris uit ybelgie 😉 Maar volgend jaar weer friends hoor… Usagi…zoetwater paling…. en oh Ross met zijn gebleekte tanden, zijn spray avontuur, en zijn leren broek, ik lig nu alweer in een deuk… Ik wil ook weer beginnen met hardlopen, helaas heb ik nog te veel last van mijn rug, misschien door het vochtige weer, en durf het dus niet aan. En als ik nu naar buiten kijk, met die druilige regen schiet het niet echt op… Fijne dag xxx

  Beantwoorden
  • Wat leuk om te horen dat het zo herkenbaar is en ik krijg gewoon een lachkick hier van jouw opsomming over Ross. Leather pants die aflevering is zó grappig net als de spray tan actie. Ik vind hem echt geweldig. Beterschap, ik hoop dat je snel weer lekker kunt hardlopen.

   Beantwoorden
 • Wat grappig dat jij ook naar 80’s hits luistert wanneer je (alleen) thuis bent. Sinds ik de 80’s zender van Sky radio ontdekt heb, staat ie hier ook vaak aan. En dat terwijl ik die muziek destijds helemaal niks vond en veel liever naar 70’s nummers luisterde.

  Beantwoorden
 • Ik vond de eerst week weer 5 dagen werken echt lang duren na alle feestdagen, vandaag gelijk besloten dat ik vrijdag vrij ben 🙂 Leuk overzicht weer, uitgebreid ook! Mijn weken zijn nooit zo vol en heb lang niet zoveel foto’s. Moet er toch weer is opletten om af en toe kiekjes te maken 🙂

  Beantwoorden
 • Wauw wat goed van je dat je zoveel bent gaan rennen! Ik ben er echt niet voor gemaakt, dus hou me braaf aan de pilates 😉 En Ross: wie houdt niet van die man? 😉

  Beantwoorden
 • Ohhooo, ik merk dat ik veel heb gemist op jouw blog. Boehoe! Even inhalen hoor… Je week ziet er weer lekker levendig uit Nesrin! Wat een mooie nieuwe camera heb je gekocht trouwens. Daar heb je vast nog heel lang veel plezier van! Lekker bezig ook met rennen hoor. Doe je goed!

  Beantwoorden
 • Hahaha wat leuk om over jouw week te lezen. Mijn week verloopt volgens een heel vast patroon maar ik kan mij wel herinneren dat toen mijn kinderen jonger waren het meer leek op jouw beschrijving. Peuters zijn heerlijk maar toch ben ik blij dat ik ze niet meer onder de 10 jaar heb…

  Beantwoorden
 • Wat ben je goed bezig geweest met lopen! Knap ook dat je de Oreo duo penotti weer terug hebt gezet! Het is dat ik dat niet eet, maar ik zou als ik het zag waarschijnlijk erop staan dat mijn vriend het meenam voor zichzelf 😛 Ik heb echt een zwak voor nieuwe producten in de supermarkt haha!

  Beantwoorden
 • Wooooowww, 32.8 km hardlopen in één week! Ik ben serieus al trots op mezelf als ik een keer per week een uur krachttraining doe en that’s a wrap people voor die week 😉 Leuk dat je ook zo Friends fan ben, ik refereer er vaak naar, maar niemand snapt me omdat ze de serie niet al 100 miljoen keer hebben gekeken en het grapje dus niet begrijpen *snik*

  Beantwoorden
 • Hihi ik moest echt lachen om de ‘mijn dochter flasht mij’. Lijkt me zo’n gek idee dat je naar school gaat met het idee je dochter op te halen, en dat je dan met lege handen wegloopt. Je zal het inmiddels wel gewend zijn, maar ik zou toch een beetje het gevoel hebben alsof ik voor piet snot naar school ben gelopen hahaha.

  Beantwoorden
 • Wat een leuk foto overzichtje heb je gemaakt. Ook door je nieuwe layout kom ik hier graag 🙂

  Met mij gaat het goed, beetje aan het bijkomen nog van de stress/spanningen van afgelopen jaar en probeer a.s. weekend beetje mijn rust te pakken waar kan.

  Beantwoorden
 • Wat ben je goed bezig met lopen! En idd, enge dingen kunnen altijd en overal gebeuren, ik heb daar ook niet zo’n moeite mee eigenlijk. Ik zou het niet opzoeken door op zo\’n tijd in een verlaten donker bos te gaan lopen, maar de wijk is prima.
  Klinkt als een leuke week verder!

  Beantwoorden
 • Haha FRiends! Dat doen wij ook regelmatig! Alle seizoenen zijn bij ons op Netflix en ik heb alles al té vaak gezien, maar mijn vriend helemaal nooit. En ik kijk natuurlijk graag met m mee 😉

  Beantwoorden
 • hahahaha ik moet zo lachen om het laatste stuk juist nu, omdat het zo herkenbaar is, de kinderen willen niet mee, bla, lol… en nee dat had ik niet met mijn kind, maar wel met mijzelf, mijn moeder kreeg mij nooit mee als ik bij mijn opa en oma was, rekken en erbij blijven, niet mee willen, daar willen wonen, bla, bla bla…

  X

  Beantwoorden
  • Hahahaha geweldig he. Op dat moment niet heel fijn maar achteraf denk yeah het is zo fijn dat we elkaar hebben en dicht bij elkaar wonen.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?