Keeping up with advocate mr. M (mijn schoonzusje)

Keeping up with advocate mr. M (mijn schoonzusje)

Not sisters by blood but sisters by heart, is hoe ik mijn relatie met mijn schoonzusje het best kan omschrijven. Ze is een killer, het begrip ladyboss komt niet eens in de buurt in wat voor een baas zij is. Met strakke pattas onder haar toga, een auto die ik ‘het Beest’ noem en een eigen advocatenkantoor kan ik mij haast niet meer voorstellen dat ze jaren geleden bijna de bijstand in moest omdat ze als meester in de rechten geen werk kon vinden. Ik presenteer u het jaaroverzicht van mijn advocate mr. M, mijn schoonzusje a.k.a. Sister in Law.

Keeping up with advocate mr. M (mijn schoonzusje)

Nou. Hier is ie dan. Tijdens een cursus Strafrecht (en ja ik let heus wel goed op hoor, ik kan multitasken) schrijf ik eindelijk mijn gastblog.

Een kleine introductie. Ik ben the Sister in Law: Meral. Als je een trouwe bloglezer bent (you better be or I will sue ya ass) dan heb je mij een paar keer voorbij zien komen. Omggg remember Parijs. De hand… Thats me… Hahahaha! Ik heb veel leuke dingen met Nesrin gedaan. Veel hoogtepunten meegemaakt en natuurlijk dieptepunten waar je niet onderuit komt. Nesrin was en is er altijd. Zo fijn om te weten you always have my back. En Nesrin, bedankt zuster voor alles. I looooove you woman! My shallow friend, my sister I never had.

familie toga

Van links naar rechts: ik, mijn nichtje – dochter van Nesrin – en natuurlijk mijn schoonzusje Nesrin

Een eigen kantoor beginnen

Oke genoeg emotioneel gebledder. Back tot the point. Ik ga jullie een inzage geven in mijn leven. Ben 29 deel IV (f*ck you echt niet 33 dus), advocaat (en ja ik vraag mij soms nog steeds af hoe ik het heb gepresteerd) en heb bijna twee jaar mijn eigen kantoor. En for all ya ladies die twijfelen of je zelfstandig ondernemer moet worden: DOEN!! Ga niet overwegen oeh oeh risico oeh oeh kan ik het wel. NEE! No risc, no champagne. Natuurlijk moet je the pro’s en con’s op een lijstje zetten maar als je er een goed gevoel bij hebt dan volg je gevoel (Nes, die heb ik van jou geleerd, wat zegt je gevoel?). Ik had besloten om voor mezelf te gaan en binnen vier weken had ik mijn kantoorruimte al, helemaal geen tijd gehad om te denken dat het een risico is (viva la verzekering bossladies, vergeet geen AOV af te sluiten). Mijn conclusie: keihard werken maar heel veel vrijheid. Stress, hoofdpijn, iedere maand bedenk je je toch wel weer dat je heel dankbaar bent dat je omzet hebt gedraaid maar zal je volgende maand net zo goed doen? Werken in het weekend, in de avond (alhoewel, zo voelt het voor mij niet ik hou van mijn werk). Op vakantie balen dat je geen wifi hebt want dan ben ik niet in contact met cliënten dus ik instrueer ze als je me nodig hebt SMS mij geen IMESSAGE dus zorg dat ie groen is niet blauw (geen iPhone, dan snap je deze niet).

iPhone green text android

Oke, hoe ziet mijn week eruit? Als loonslaaf werkte ik vier dagen. Ik, onbenul dat ik was, dacht dat ik dat nu weer zou doen. Nou. Zo gaan die dingen niet. Ineens constateer ik dat er een rechtstreeks verband is met mijn tijd en mijn omzet. En plotseling is zeven dagen werken geen probleem. Mijn stelregel is ook: advocaat ben je 24/7 dus ben altijd[1] bereikbaar: better call Meral. En ja deze fraise -gejat van ‘Better call Saul‘- heb ik serieus laten drukken op een aansteker die tevens mijn visitekaartje is.

Mijn dagen beginnen om uhmmm ja oke eerlijk, niet vroeg. Want ik ben geen ochtendmens. De meeste cliënten weten en respecteren dat. Ze weten dat ze mij beter om 23 uur kunnen appen dan om 8:30. Enfin. Zo rond 10:00-10:30.

De ene week hectisch chaos van Roermond naar Breda naar Groningen naar Den Haag naar een ‘rustige’ kantoorweek. Processtukken opstellen, post doornemen en dat soort merites.

advocaat

Op 2 januari 2017 heb ik mijn eerste zitting van het jaar. Onderweg om 8:30 IN DE OCHTEND –omg lieve mensen wie heeft de ochtend uitgevonden…-langs de kant van de weg naar een zitting in Zwolle. Lekke band! Pffff gelukkig honoreerde de rechter mijn telefonische verzoek tot aanhouding van de zaak omdat ik met pech langs de weg sta. Klein geluk bij een ongeluk, mijn cliënt zat al gedetineerd en justitie was hem vergeten op te halen. Redenen genoeg om de zaak aan te houden vindt de rechter. Gelukkig is het niet helemaal mijn schuld dat de zitting niet door gaat. Ik druk op de SOS knop van mijn auto en een half uur later staat de ANWB er. Lang leve de technologie.

Dubai header
In de eerste week van februari heb ik maar liefst vijf getuigenverhoren en zeven zittingen. Ik hou van die stress. Presteren onder druk. En het is kkkkkoudddd. Omdat ik een zakelijk doel heb gehaald in 2016 heb ik mezelf een week Dubai cadeau gedaan. And off I go. Geen internet buiten (is duuuuuur)  en Nesrin en mijn BFF checken mijn post en houden mij op de hoogte via facetime –wifi hotel-. Ik kan mijn rust niet pakken als ik niet weet wat er gebeurt op kantoor.

Terug van vakantie weer vol aan de bak. Ik word gebeld vanuit de gevangenis. Hij had mijn nummer gekregen van een medegedetineerde en vroeg of ik hem wilde helpen. Dit is een van de vrolijkste mensen die ik ooit heb bijgestaan. De beste man lachte alleen maar alwaar ik veel bewondering voor heb omdat hij een lange straf boven zijn hoofd heeft hangen. Toen ik daar aankwam had hij een tulp voor mij meegenomen en maakte zijn verontschuldigingen dat ik lang op hem moest wachten.

beste broodjes Den Haag

Mei! The sun in shining. En ik ga naar een zitting in Den Haag. Yeaaaassss want daar zit BLT en daar heb je zo een lekker broodje (kaas humus avocado pesto). Zit precies om de hoek bij de rechtbank. Ben altijd blij als ik een zitting heb in Den Haag (yup voor dit broodje lieve mensen). Heb verder veel zittingen (van Alkmaar tot Breda, van ondertoezichtstelling tot strafzaak). Druk druk drukkkkk MAAR mijn bestie en ik hebben afgesproken dat wij bij de eerste keer dat het mooi weer is wij gaan ‘zwemmen’ (lees: liggen aan het water, het liefst op een bedje met service) EN. De eerste mooie dag breekt aan, geen zittingen, zij geen verplichtingen dus we gaaaaaan!

Sanadome

Sanadome here we come (we skippen de hele sauna en gaan met een bedje aan het zwembad liggen. Er mogen geen kinderen komen dus lekker rustig –love that shit-. Uiteraard telefoon bij me. Krijg nog via een cliënt een nieuwe cliënte doorverwezen. Alles gaat gewoon door, aan het zwembad of niet.

Sneakers onder toga

Liefde voor sneakers | Sneakers onder mijn toga!

Mijn geluk kan niet op want heb twee weken later weer een zitting in Den Haag. Een stagiaire gaat mee naar de zitting en zij maakt sneaky een foto van mij in de gang. Sneakers onder een toga? Guilty your honour. Na de zitting gaan we lunchen bij BLT en gaan door naar kantoor. Ik word de hele dag door gebeld en geniet hiervan. Cliënten bellen mij vaak voor een advies (juridisch of hoe te reageren op een bijzondere app van de wederpartij) ik vind het fijn om ze te helpen –ik pretendeer echt niet alleswetend te zijn hoor-. Ik blijf heel dicht bij mezelf. Hoor regelmatig van mijn cliënten dat ik ‘ zo lekker normaal ben’, en dat vind ik leuk om te horen. Er zijn veel advocaten (en andere professionals) die zich zo goed voelen. Flauw word ik ervan. Lieve mensen, beste collega’s en andere professionals. Wij gaan allemaal gewoon naar het (of de?) toilet, jij, ik, de rechter en de officier van justitie. Dus spuug die aardappel uit en praat normaal aub.

Verder veel zittingen, wat getuigenverhoren, een paar viergesprekken, nieuwe verzoekschriften indienen, naar het politiebureau en naar de gevangenis. Een rechter die mij wijst op het feit dat ik niet helemaal naar Leeuwarden hoefde te komen maar ook telefonisch kon doorgeven dat ik niet gemachtigd ben om het woord te voeren omdat ik geen contact meer kon leggen met mijn cliënt. Pfff mijn hoofd begint te jeuken zo druk dus (kennen jullie dat?). Ik pak mijn agenda, zie een gaatje en spring in het vliegtuig naar mijn nichtje in Canakkale! De voordelen van een eigen baas zijn. Je checkt je agenda, geen zittingen, geen afspraken (die heb ik wel maar kan ik verzetten) then go go gooooo!

cannakale turkije

Door mijn sprintbezoek in Canakkale moet ik wel weer veel wegwerken met als gevolg dat ik de weekenden in juli doorwerk. Ik heb een kort geding in Assen (vader wil omgang, ik sta de moeder bij). Partijen zijn doorgestuurd naar een mediator. Ook heb ik piketdienst in het weekend. Als je piketdienst hebt word je opgeroepen als er een verdachte wordt aangehouden en naar het clubhuis (politiebureau) wordt gebracht. Het laatste weekend van juli  ga ik –wederom met mijn BFF- naar een reggea festival in Rotterdam!! Gentlemen komt en die wil ik al lang zien! We plakken er een hotelovernachting aan vast. Work hard, play hard.

reggae rotterdam

Ik pak aan het einde van de maand augustus nog de laatste zomerse dag mee en ga lekker aan het strand liggen! Mijn baas is zo een relaxte chick echt waar.

Later in het jaar heb ik een zitting in Maastricht equals Limburgse vlaai meenemen voor Nesrin. Ik neem ook vlaaien mee naar huis als ik een zitting heb in Roermond. De vlaaien van Patisserie Royale Maastricht winnen van de vlaaien van Puur de Kroon uit Roermond.
Nesrin wilt graag mijn recept voor Antilliaanse cashewnotentaart op haar blog plaatsen. Als ik binnenkort tijd heb dan maak ik de taart, schieten we foto’s en geef ik het recept. Ik heb een aantal food foto’s voor jullie verzameld:

antilliaanse cashewnotentaart

best food 2018

Ook besluit ik mijn kapitalistische chi te voeden samen met Nes. Amsterdam here we come! We staan in de file in een parkeergarage –hoe dan Bijenkorf, hoe dan?-. Maar we halen shit van Gucci dus alles is weer in balans.

sneakers onder je toga

In oktober staan Nes en ik voor de lastige keuze. Brussel of Antwerpen? Of Antwerpen of Brussel? F*ck it we gaan naar allebei. We sjeesen, krijgen een boete (Flitsmeister maakt helaas geen melding bij agenten undercover in oude lelijke Bimma’s), kopen leuke dingetjes, eten Ethiopisch, bezoeken Manneken Pis en gaan weer terug.

brussel ethiopisch eten

Verder een kort geding in Haarlem (weer een omgangskwestie). Ook komt mijn nichtje -mijn suikerkindje, mijn prinsesje- Queen R. mij helpen op kantoor. Zij wil ook advocaat worden. Zo trots!

advocaat arnhem

Verder zitting hier, bajes daar en komt het einde van het jaar weer in zicht. Met mijn broer, Nesrin’s man, ga ik een lang weekend naar Moskou en als kers op de taart sluit ik het jaar af in Abu Dhabi samen met mijn nichtje en vrienden. Op naar een nieuw jaar!

abu dhabi december vakantie

Het leuke van mijn beroep is dat geen dag hetzelfde is. Ik kom in aanraking met zoveel verschillende mensen, verschillende culturen en verschillende ideeen. Advocaat zijn heeft mijn visie op de wereld verbreed. Door mijn eigen zaak te openen ben ik enorm gegroeid, veel meer verantwoording -en stress en grijze haren- gekregen. Maar zoveel goede dingen zoals vrijheid, niet meer vragen mag ik die dag vakantie aub, en geld (ja eerlijk chicka’s is een drijfveer we LOVE Louis Vuitton). Ik heb echt passie voor mijn vak. Ook wil ik een voorbeeld zijn voor mijn nichtje, en haar leren dat je niet afhankelijk hoeft te zijn van een man. Nee. Wil je mooie auto rijden? Werken. Wil je op vakantie? Werken. Wil je gaan en staan waar je wil? Werken. Je moet strijden als je iets wil bereiken in het leven.

Enne een heel belangrijke les: het gaat er niet om wat waar is, maar wat je kan bewijzen!

XoXo

Sister in Law

[1] Disclaimer: indien mogelijk haha

Lees ook

32 reacties

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?