Photoshop-Web-Poster-Beauty-Redefined-Smaller (1)

Join the fight to take beauty back!

Photoshop-Web-Poster-Beauty-Redefined-Smaller (1)Volgens Beauty Redefined zien we gemiddeld 600 afbeeldingen per dag die zijn bewerkt met Photoshop. Heeft dit effect op ons? Een donkere huidskleur wordt paar een tinten lichter gemaakt, de taille van een vrouw is altijd smal en niemand heeft cellulite. Nu ben ik niet een onzeker meisje in de pubertijd of nog erger een meisje met eetstoornis die op zoek is naar ‘thinspiration‘ dus trek mij in die zin er niet veel van aan. Dat magazines gebruik maken van Photoshop snap ik, covers moeten verkocht worden en de mens wilt geen covermodel die net zo goed de buurvrouw had kunnen zijn. Money talks.

Toegegeven: ik kan genieten van magazine covers. Als ik bij de Bruna ben en ik zie de verschillende Vogue covers die uit heel verschillende landen komen denk ik WOW. Ik kreeg een trots gevoel toen Harper’s Bazaar naar Nederland kwam en het moment in 2012 toen Vogue met haar first issue kwam kocht ik taart. Een knallende cover neerzetten is vast geen makkelijke klus. Maar op het moment dat ze een Demi Lovato full photoshop slanker gemaakt met windmachine effect op de cover zetten met de kop ‘hoe overwon Dewi boulimia’ denk ik ai ai ai iemand bij Cosmo verdient een kopstoot. Denk aan de jonge meiden Cosmo.

Taking Beauty Back

De tweelingzussen Lindsey en Lexie Kite hebben de passie om jongen meiden en vrouwen te helpen geen negatief zelfbeeld te hebben als het om schoonheid gaat. Beide met een Phd voor de opleiding Media & Body image voeren ze sinds 2009 de campagne ‘Taking Beauty Back’. Een campagne om jonge meiden en vrouwen in te laten zien dat het beeld dat voor ons wordt gecreëerd niet realistisch is. Beauty Redefined is een non-profit organisatie die fel optreedt tegen de zelf verzonnen definitie “beauty” van de media. Op Beauty Redefined  lees je alles over hun werk hierover.

De stappen

In drie stappen word je bewust en help je mee met ‘Take beauty back’. Stap 1: herkennen. Herkennen en het besef hebben dat foto’s van vrouwen bewerkt zijn en een onrealistisch beeld geven over het vrouwelijk lichaam. Stap 2 Redefine, het opnieuw definiëren van beauty. Want volgens de media is beauty een glad gezicht, grote ogen, perfect neusje, slanke taille, lange benen, borsten in proportie en ga zo maar door. Wat is beauty voor jou? Stap 3 Resist oftewel weerstand bieden. Vrouwen moeten zich niet gek laten maken door alle Photoshop bimbo’s.

Kate Winslet Beauty Redefined

Beide foto’s van Kate Winslet komen uit dezelfde periode. De actrice heeft haar ongenoegen uitgesproken en publiekelijk uitleg gegeven dat het lichaam op de cover bewerkt is.

Keira Beauty Redefefined

Van natuurlijk plat naar een cup D.

Beyonce whitewash Beauty Redefined

Links Beyoncé in het eggie en rechts heel iemand anders. Niet alleen grote merken zijn gek op photoshoppen want helaas ‘whitewashed’ Beyoncé zichzelf ook op eigen album covers.

Demi More fake body

En als het photoshoppen geen zin heeft en/of teveel werk zal opleveren dan plak je gewoon het lichaam van een ander eronder. Zo beweert men dat het lichaam van Demi Moore (links) het lichaam van het model (rechts) is.

Dat covermodellen hier en daar iets worden opgeleukt snap ik, mooi verkoopt en verkoop is geld. Waar ik mij wel aan stoor is als beroemdheden hun eigen foto’s uit het dagelijks leven eerst bewerken en daarna op social los gooien. Zelf ben ik niet vies van een filter maar het lichaam bewerken…

Kim Kardashian White dress photoshopped

Kimmie K. op Instagram categorie even een “paparazzi foto zelf bewerken”. Ik snap sowieso niet hoe zij aan al die “paparazzi” foto’s komt, bizar dat zij zelf de beelden online gooit

Onzekerheid schop je niet zomaar uit je leven maar besef wel dat het onrealistisch is om er als een gemaakt covermodel bij te lopen.

Hebben fake photoshop foto’s effect op jouw zelfbeeld (gehad)?

All images via: Beauty Redefined except Kim Kardashian

 

Lees ook

18 reacties

 • Erg eh… Maar de druk tegenwoordig is dan ook ZO groot! Ik ben voor mijn werk bezig met een onderzoek naar de impact van social media en de hele ‘me me me’ cultuur op ons zelfbeeld, en wel, it ain’t looking good! 15 jaar geleden stonden er echte mensen op de covers van magazines en zou je gek verklaard worden als je een selfie of een foto bewerkt.

  Beantwoorden
 • in plaats dat we ons zelf als imperfect zouden moeten zien…
  zouden we al die plaatsjes zo moeten zien, we weten het ergens wel natuurlijk…

  Ik wou dat ik die 10 kilo (blijvend) bij mezelf weg kon photoshoppen 😉

  Beantwoorden
 • Ik vind het soms ook echt, écht te ver gaan!
  En die jonge meisjes van tegenwoordig hebben nog veel meer invloeden/druk dan wij “vroegah” hadden.
  Tig TV kanalen, meer tijdschriften, 24/7 Internet tot hun beschikking met alle blogs.
  Het lijkt ook net of ze veel vroeger met make-up beginnen.
  Ik had laatst ook een stel van die pubermeiden bij me die zonder make-up de deur niet uit durven en ik had echt zoiets van “Meisjes! Geloof 1 ding: Als je over 10 jaar naar foto’s van jezelf kijkt van vandaag, dan denk je zeker weten “Why the hell was ik zo onzeker?! Ik was super slank, had geen rimpels en die paar jeugdpuistjes! Pfff”…

  Beantwoorden
 • Haha, WAUW! Ik wist wel dat er veel gephotoshopt werd, maar om het zo naast elkaar te zien is toch een gek gezicht. Ik vind dat dit ook echt iets te ver gaan, Een filtertje oké.. maar hele lichamen photoshoppen? Hell no..

  Beantwoorden
 • Ik was mij er al wel van bewust dat er ontzettend veel gephotoshopt wordt en soms vind ik het echt te belachelijk voor woorden. Goed dat hier aandacht voor is, want ik denk dat veel jonge meiden zich met deze nepbeelden gaan vergelijken!

  Beantwoorden
 • Ik vind het een slechte ontwikkeling, filter oké maar retoucheren is een heel ander verhaal. Hierdoor krijgen jonge meiden gewoon een heel verkeerd beeld van wat normaal is! Goed dat je hier aandacht aan besteed.

  Beantwoorden
 • Wat een verschillen zie je af en toe voorbij komen.. Eerst maakte het me wel onzeker, maar nu ik al een lange tijd weet dat er photoshop achter zit.. is dat vrijwel helemaal weg. 🙂

  Beantwoorden
 • Wauw, 600 is wel veel! Ik probeer wel altijd tegen mezelf te zeggen: Dit is niet echt, niet helemaal in ieder geval. In Demi’s geval was er meer nep dan echt, haha. Maar wel echt belachelijk dat dit op zulke grote schaal gebeurt. Ik vond trouwens de actie van kiera Knightly heel gaaf. Gewoon even nudes van jezelf online gooien. Omdat jonge meisjes met kleine borsten zouden zien dat dat ook gewoon geaccepteerd is!

  Beantwoorden
 • Dit is zo’n slechte ontwikkeling. Heel eerlijk vind ik het er allemaal niet mooier op worden. Zo wordt het schoonheidsideaal door iemand anders bepaalt. Jammer hopelijk wordt het ooit anders….

  Beantwoorden
 • Er wordt tegenwoordig zoveel bewerkt.. En vaak ook echt zonde. het zijn ook maar echte mensen en ik waardeer dat veel meer als celebs dit gewoon laten zien.

  Beantwoorden
 • Ik moet zeggen, ik doe er helemaal aan mee! Filtertje hier en filtertje daar… Over mijn lichaam ben ik vroeger wel onzeker geweest, maar volgens mij is dat normaal bij iedere vrouw. Ik was meeeega dun (en dan bedoel ik echt stokje) en ik vond dat vre-se-lijk. Ik ben nog steeds super slank en zou nog steeds graag iets vollere billen hebben, maar ik ben 30. Dat stond voor mij eigenlijk gelijk aan DAG ONZEKERHEDEN! Alleen betrap ik mezelf er nu wel op dat ik opeens rimpels zie…………

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?