Ik liep de marathon op de loopband

Ik liep de marathon op de loopband

Als je een hardloper bent dan moet je eigenlijk niet op de loopband hardlopen. De loopband is dan een grote fake bedoeling. Dit is mijn ongezouten mening. Hardlopen doe je buiten. Niet binnen in een ruimte waar de airco aanstaat, waar mensen om je heen lopen en waar het eigenlijk altijd best vreemd ruikt. Ik liep de marathon op de loopband maar ik zal nooit volmondig roepen dat ik de hele marathon heb gelopen. Want de marathon op een loopband telt gewoon niet mee. Vind ik. Jullie toch ook? Vandaag deel ik mijn raceverslag en eigenlijk wil ik het mijn gevecht op de loopband noemen.

Ik liep de marathon op de loopband

Ik heb mijn raceverslag, of eigenlijk gevecht op de loopband, als gastblog aangeleverd bij Annemerel. Mocht je Annemerel niet kennen well let me introduce her: Annemerel is een hardloper in hart en nieren, 27 jaar, Den Haag, blogt vanaf haar 14e en ze houdt enorm veel van eten en wintersport. Annemerel zocht gastbloggers omdat ze zelf na 13 jaar hardcore bloggen echt wilt genieten van haar vakantie zonder zich druk te maken of ze wel of geen wifi signaal heeft in Italië. Ik volg Annemerel en daarom vond ik het wel match om mijn raceverslag als gastblog bij haar aan te leveren. Annemerel heeft mij geïnspireerd om te beginnen met hardlopen en ik vind haar heel stoer hoe ze open en eerlijk schrijft over hardlopen, de marathons, the good & the bad runs.

Ik zet een deel, een soort sneek peak, van mijn raceverslag hier en ik hoop dat jullie het hele raceverslag bij Annemerel gaan lezen.

“Toen Nesrin me mailde dat ze een marathon op de loopband wilde gaan lopen dacht ik… OK die is gek, maar alsjeblieft doe het, want ik ben ontzettend benieuwd naar je verhaal! En dat verhaal kwam er. Ik ben nog steeds niet van plan om het haar na te doen, maar heb genoten van haar blog. Nesrin blogt trouwens ook zelf op haar personal lifeblog Daily Cup of Bla Bla Bla over alles wat ze leuk en minder leuk vindt in het leven als een 30-something woman. Ze is moeder van twee kinderen, de vrouw van… en voor altijd zichzelf (Nesrin’s eigen woorden!).”

0-5 kilometer
Ik wil de handdoek vrijwel meteen in de ring gooien want na een kilometer is het alsof alles op mij afkomt. Ik wil niet verder en denk dat het beter is nu te stoppen in plaats van 5 kilometer verder. Ik kan stoppen want dit loopband marathon grapje is gewoon maar een grapje denk ik. Alles in mij zegt dat ik verder moet gaan. Ik huil van binnen want dit is zo anders dan buiten hardlopen, dit is zo niet leuk. Dit is stom en die vieze airco, de stomme en saaie ruimte maken het er niet mooier en fijner op. Ik wil frisse lucht, ik wil bomen ik wil hardlopen met vrijheid en dit alles kan de loopband mij niet geven. Ik huil echt even van binnen.

5-10 kilometer
Ik stop met huilen want kom op, ik heb erger meegemaakt en ik geef mezelf een peptalk. Als ik mezelf een peptalk geef dan vertel ik mezelf dat ik twee kinderen op de wereld heb gezet en dat het moederschap by far de moeilijkste job EVER is dus begin te LOPEN VRIENDIN. And so I did.

Wil je meer lezen (dit zou ik heel leuk vinden) klik dan HIER.

marathon op loopband lopen

Lees ook

34 reacties

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?