Ik gaf mezelf Botox cadeau

Ik gaf mezelf Botox cadeau

Ik riep altijd heel hard dat ik nooit, maar dan ook nooit, voor Botox zou gaan. Nooit werd misschien toen ik vorig jaar weer thuis kwam na vijf heerlijke weken zon, zee en strand in Turkije. Ik zag toen tussen mijn wenkbrauwen twee witte streepjes. Dat was een WTF moment. Blijkbaar had ik met een dikke frons in de zon gezeten. Al jaren frons ik,en daardoor zijn er twee diepe groeven tussen mijn wenkbrauwen ontstaan. Dat fronsen werd vrij standaard, de frons was er altijd, buiten op straat, voor het beeldscherm, het werd mijn standaard uitdrukking. De groeven gingen dieper en werden naar mijn idee ook “sterker”. In februari gaf ik mezelf een shotje Botox cadeau. Mijn groeven zijn plat geworden door Botox en ik heb absoluut geen spijt.

Voor jullie beeldvorming: op foto’s die ik op mijn blog en social media-kanalen deel zie je niet of nauwelijks de twee groeven die ik tussen mijn wenkbrauwen zitten. Ik frons namelijk niet als ik op de foto ga, dan lach ik of kijk ik neutraal. De rest van de tijd frons ik onbewust en hierdoor zijn er twee diepe groeven tussen mijn wenkbrauwen ontstaan.

wel of geen botoxOp deze foto zie je duidelijk de twee groeven tussen mijn wenkbrauwen

Ik gaf mezelf Botox cadeau

Mijn doel met Botox is niet dat ik er jonger uit wil zien, ik geloof namelijk niet dat je er niet jonger uit kunt zien met Botox of cosmetische ingrepen. Je kunt gewoonweg niet hetzelfde gezicht maken als dat je 15 jaar geleden had. Wel geloof ik dat je met een beetje Botox een meer frisse look kunt krijgen. De groeven tussen mijn wenkbrauwen zijn grotendeels weg, je ziet nu enkel twee lichte streepjes. Het is dus niet helemaal plat daar tussen mijn wenkbrauwen, maar ik ben blij met het resultaat.

Mijn moeder, de anti-botox en pro wees-trots-op-jezelf en op what-momma-gave-you (mijn moeder heeft gelijk) gaf mij zelfs geen ongelijk toen ze het resultaat zag. Ik heb een frisser gezicht en kijk niet meer zo bedrukt als voorheen. Ik durfde mijn Botox plan (ja zelfs 30 plussers kunnen hier last van hebben) niet tegen iedereen te zeggen en mijn man was er eerst zwaar op tegen. Mensen hebben een duidelijke mening over Botox en denken al snel aan Marijke Helwegen en andere (te) strakke gezichten. Ik riep ook altijd dat ik nooit voor Botox zou gaan en kijk nu zit ik hier inclusief een subtiel shotje Botox in mijn gezicht.

Once you go Botox, you never go back?

Voordat ik daar op de stoel lag heb ik er lang genoeg over nagedacht hoe en of ik verder zou willen gaan met Botox. Want met 1 shot ben je er niet, maar waar wil ik heen en hoe ver wil ik gaan? Het is geen first world problem maar ik was heel bewust bezig. Ik was ook bang dat ik misschien wel meer zou willen, maar die gedachte is vrij snel uit mijn hoofd gevlogen. Ik ben trots op mijn koppie en leeftijd, maar ik geef mijn gezicht nu wel meer aandacht door goede skincare erop te smeren en toch minder lang in de zon te zitten dan voorgaande zomers. Ik merk dat mijn huid meer aandacht nodig heeft en ik heb spijt dat ik mijn gezicht weinig aandacht heb gegeven toen ik net 20 jaar was. Ik gaf niks om skincare en bescherming van de huid, ik dacht niet na over schadelijke invloeden van buitenaf, ik was met andere dingen bezig. Nu ik een 30-something woman ben merk ik dat mijn huid verslapt en dat goede skincare en bescherming wel degelijk belangrijk is.

Picture time!

Ik gaf mezelf Botox cadeau

Ik kan mij voorstellen dat als je naar de foto hierboven kijkt de groeven niet heel zichtbaar zijn. Misschien denk je bij het zien van de foto hierboven dat ik aardig overdrijf. Nou I can guarantee you dat ik niet overdrijf. Op de foto hierboven staat mijn gezicht vrij chill en standje relax and smile. Laten we naar de volgende foto kijken.

botox tussen wenkbrauwen

Precies dit dus. Op de eerste foto is mijn gezicht rustig, op de twee (scary ass) foto is de frons DUIDELIJK zichtbaar en negen van de tien keer keek ik dus zo. Je snapt het. Bye frons, hello Botox.

botox wel of niet voor en na foto's

Links een foto van mijn gezicht (zonder make-up) met de frons op standje high en rechts een foto van mijn gezicht (met make-up) de dag na mijn eerst shotje Botox. Op de tweede foto lach ik bewust niet, dus denk niet dat ik niet meer kan lachen omdat ik wat Botox in mijn gezicht heb. Op de tweede foto probeer ik te fronsen maar dit lukt dus niet omdat Botox haar werk doet.

Ik kan nu nog licht fronsen en ik hoop omdat ik het nu niet meer kan het ook niet meer ga doen in de toekomst. Hoe langer ik frons hoe erger het litteken in mijn huid gaat zitten. Ik ben misschien nog blijer om het feit dat ik de spier niet langer kan bewegen en mezelf dus aanleer om niet meer te fronsen. De cosmetische arts vertelde mij dat op het moment ik weer kan fronsen, dit zal ongeveer 3 maanden na de behandeling zijn, ik een afspraak zou mogen maken voor de tweede shot.

Eindstand

To sum up: ik vind dat mijn gezicht er frisser uitziet zonder de frons, ik kijk niet langer moeilijk en dit zorgt voor meer ontspanning in het gezicht. Continu met een frons kijken is best vermoeiend en ik geniet nu ook extra van de ontspanning in het gezicht.

Behalve wat Botox tussen mijn wenkbrauwen zal ik niet voor nog meer Botox gaan en fijne lijntjes plat leggen. Maar die frons, die wil ik nooit meer terug.

En jij? 1) Nooit Botox 2) Misschien Botox 3) Zeker weten (ooit op een dag) Botox? Laat het mij weten in de comments!

Lees ook

46 reacties

 • Ik riep vroeger altijd dat ik nooit botox zou nemen, hoewel ik nog steeds denk dat ik dit nooit ga doen zal ik het niet helemaal uitsluiten. Als ik het ooit zou gaan gebruiken zou dat net zoals jou zijn voor mijn frons alleen heb ik daar nog minder last van op dit moment. Hopelijk ga je nu niet meer fronsen!

  Beantwoorden
 • Heel mooi resultaat! Fijn dat je er ook zo tevreden mee bent. Ik ben zelf net als jouw moeder ook vrij anti plastische chirurgie en dit soort ingrepen, maar toch zeg ik niet nooit. Gewoon omdat je nooit weet hoe het in de toekomst is en hoe ik er dan over denk. Jouw reden bijvoorbeeld vind ik wel een goede. Ik zeg dus nee, maar sluit het toch niet meteen helemaal uit 🙂

  Beantwoorden
 • Wow wat een verschil! Mooi resultaat hoor. Ik vind dat als je iets hebt waar je last van hebt of niet mooi vindt en je wil dit zelf doen, dan moet je het gewoon doen. Altijd je gevoel volgen.

  Beantwoorden
 • Ik vind het resultaat erg mooi geworden! Kan mij ook goed voorstellen dat het vermoeiend is om zoveel te fronsen en je lijkt ook meteen een stuk wakkerder/frisser zo. Zelf ben ik bang voor naalden haha, maar ik overweeg zeker om wel wat te laten doen als ik ouder word en er ouder uitgaan zien is ook wel iets dat ik heel eng vind. Het is misschien maar goed dat ik bang ben voor naalden, want daardoor zal ik het niet te snel of teveel doen denk ik haha.

  Beantwoorden
 • Wat goed dat je hier zo open en eerlijk over bent! Er ligt volgens mij best een taboe op botox, maar eigenlijk kan ik me wel voorstellen dat je ervoor hebt gekozen om de frons in je voorhoofd weg te krijgen. Het resultaat is mooi natuurlijk! Zelf zeg ik op dit moment dat ik nooit botox zou gebruiken. Maar zeg nooit nooit. Wie weet overweeg ik het ook nog eens om de fronsen in mijn voorhoofd minder erg te laten lijken.

  Beantwoorden
 • Zeg nooi nooit, maar ik vind het bij mezelf niet echt nodig. Oké ik zou dikkere lippen willen en misschien mijn oogleden willen laten liften, maar aan de andere kant als ik in de spiegel kijk en mezelf op foto’s zie ben ik wel tevreden. Ik gebruik bijna nooit make-up zit onbeschermd in de zon en ben 45 jaar… en heb een redelijk strak gezicht… tja ik kijk boos maar dat deed ik al van kinds af aan. Ik vind het leuk dat je er eerlijk over bent…

  Beantwoorden
 • Ik (boven 65) heb weinig groeven en rimpels en zou het budget er ook niet voor over hebben eigenlijk.
  Als je elke 3-4 maanden weer moet gaat daar in de loop de jaren toch een vermogen in zitten.

  Beantwoorden
 • Ik vind het resultaat heel erg mooi! En als jij dat wil, moet je dat vooral doen, ik denk dat het vooral nog ’n taboe is, en daarom vind ik het zo leuk dat je erover schrijft. Liefs!

  Beantwoorden
 • Het is mooi gedaan, Nesrin! Er zijn altijd twee kampen, kamp anti botox en omarm botox, ik dwaal er tussenin. I heb Sophie in de kreukels gekeken en dat vond ik erg interessant, maar ik kan me gewoon niet in het stofje botox vinden en ben veel te bang voor de lange termijn effecten. Ik zou het dus niet zo snel durven. Neemt niet weg dat ik er wel graag jong en fris uit zou willen blijven zien, ook na mijn 50ste. Ik zou dus eerder voor natuurlijkere oplossingen gaan. Als die teminste werken. Maar tegen die tijd zijn er misschien alweer zoveel meer dingen op de markt. Ach wat zit ik nou te raaskallen, ik heb nog geen rimpels. Ik ben in ieder geval blij voor je en al helemaal dat het zo goed heeft uitgepakt! 🙂

  Beantwoorden
 • Niet meer fronsen dat is mijn ultieme droom, helaas gaat het mij nooit lukken. zichtbare frons die heb ik ook. Leuk dat je het doet en met onze deelt. Ik zeg nooit nooit, al denk ik niet dat ik de stap zal ondernemen. 😉

  Beantwoorden
 • dat heb je toch helemaal niet nodig meis, botox. je ziet er zo al super uit. verder, maak lekker je eigen dagcreme van sheabutter, bijenwas, kokosolie, arganolie, jojoba,duindoornolie, amarant, vit E , groene thee, d panthenol, hyaluronzuur. etherische olieen : lavendel , roos, sinaasappel, en wierook . ik mak al mijn cremes zelf. geen troep uit de winkel in mijn badkamer. ik ben 58 en heb een glad gezicht met amper een rimpel. blijf ook uit de zon, dat is de grote boosdoener.

  Beantwoorden
  • Dank je wel voor de tip! Ik zal eens kijken of ik dit alles in een potje kan krijgen. Ik ben blij dat ik niet meer kan fronsen want ik kreeg er regelmatig hoofdpijn van. Ik vind het niet heel erg dat ik rimpels krijg, het hoort erbij, maar als er middeltjes zijn die goed zijn voor de huid dan wil ik het wel proberen 😉

   Beantwoorden
 • he Nesrin staat je goed. ik heb zelf ook botox gedaan maar meer omdat ik last van hoofdpijnen heb. ik ga het weer doen. iedereen moet zelf bepalen of ie voor botox gaat of niet.

  Beantwoorden
 • Wow. Dat resultaat, zeg! Ik vond je sowieso al knap, hoor, met frons en al 😀 Maar het oogt inderdaad wel een pak frisser enzo.
  Yep, I’m convinced… die frons op mijn smoelwerk gaat er ook aan 😉

  Beantwoorden
 • Wat gaaf!!! Ik vind dat je er prachtig uitziet. Ik vind het zo leuk als mensen dit gewoon doen als ze het graag willen. Zoveel vooroordelen over het hele botox gebeuren, en ik denk dat als je het mooi vind je het gewoon moet doen, zoals jij deed. You shineee..! <3
  Liefs, Florentine

  Beantwoorden
  • Thanks Florentine! Er zijn inderdaad veel vooroordelen en we denken al snel aan het gezicht van Marijke Helwegen. Botox hoeft niet persé te leiden tot een heel strak en minder natuurlijk gezicht.

   Beantwoorden
 • Ik krijg nu ook zo’n irritant streepje tussen mijn ogen… De ene keer is het erger dan de andere keer. Heel gek. ik zou geen nee zeggen tegen wat botox hier en daar. Niet te veel natuurlijk maar zo’n rimpel tussen mijn ogen vind ik ook niet mooi…

  Beantwoorden
  • We houden het subtiel voor een frisse look 😉 Ik zou ook absoluut geen strak gezicht willen hebben. Net als jij had ik ook dat het de ene keer erger is dan de andere keer.

   Beantwoorden
 • Het resultaat ziet er heel mooi en natuurlijk uit! Ik frons ook best veel al heb ik nog geen rimpels gespot moet ik zeggen (dat zal over een paar jaar wel anders zijn 😉 ) Ik kan mij wel voorstellen dat je er iets aan wil doen en ik vind dat iedereen dat lekker zelf moet én mag bepalen.

  Beantwoorden
 • You go girl! Ik vind het een heel mooi resultaat. En ik zou gaan voor nr. 2. Misschien dat ik ooit ook botox wil. Als ik denk dat ik het nodig heb en mij er dan beter door zou voelen? Waarom niet, éh?!

  Beantwoorden
 • Team botox hier. I lof it. Mits met mate. Laat mijn frons sinds een paar jaar wegspuiten en ben er erg blij mee. Net wat jij zegt. Niet jonger maar frisser en bijna niemand weet het.

  Beantwoorden
 • Wat knap dat je jouw botox ervaring met ons deelt.
  Ik ben 35 heb zelf geen botox maar ben er absoluut niet tegen. Ieder moet voor zichzelf weten wat hem/ haar gelukkig maakt.
  Zelf zou ik het ook alleen subtiel gebruiken om er frisser uit te zien mocht dit niet meer het geval zijn.
  Je ziet er nog knapper uit!
  Geniet van het leven en wees gelukkig!

  Beantwoorden
  • Thanks! Ik twijfelde even of ik het wel wilde delen, want er zijn mensen die hier een sterke mening over hebben. Ik ben geen onzeker kind en durf het te laten zien en mijn verhaal hierover te delen. Het is zoals je zegt, ieder moet voor zichzelf weten hem/haar gelukkig maakt.

   Beantwoorden
 • Ziet er top uit! Wat ik eerder gezegd heb, ik zou zeker een spuitje nemen als ik diepere strepen ga zien. Ik wil me niet platspuiten maar een spuitje voor een frisse look zoals jij dat mooi zegt

  Beantwoorden
 • You go girl! I love it. Ik heb precies als jij die frons. Andere rimpeltjes en dingetjes maken mij niks uit behalve die vervelende frons dus ik ga er ook zeker meer naar informeren.

  Beantwoorden
 • Voor mijn is het 300% 1. Dit is niet uit principe dat ik tegen cosmetische hulp ben. Ik weet dat er voor mij een kans bestaat op hangende oogleden en die ga ik dan echt laten verwijderen. Voor mij zit het hem in de stof wat er in zit en de risico’s die het met zich meebrengt. Gezien ik nogal geneigd ben auto-immuun te reageren, durf ik het niet aan.

  Beantwoorden
 • Ik zie botox net als vele andere ingrepen als medisch, in dit geval bij jou vind ik het medisch en dan is er weinig mis mee. Je zegt het zelf al, het is vermoeiend en het is nu frisser en je denkt erover na en doet het bewust.

  Of ik ooit botox nodig zal hebben op medische basis? Weet ik niet, zover ben ik 45 en gaat het goed? hahahaha Maar wie weet. En mijn redenatie geldt voor alle cosmetische ingrepen en plastische chirurgie het is ontwikkeld voor brandwonden behandeling, dat weten de meeste mensen niet, reconstructie van bepaalde aandoeningen, en als het een aandoening is buiten een brandwond, dan is er weinig mis mee, daar is het voor!

  Zo ook bij theezakjes die sommige vrouwen hebben en het gewoon laten vullen zoals het hoort en weer natuurlijk eruit ziet, ben ik ook absoluut voor!

  Wie weet moet ik ooit overtollig vel weg laten halen waar ik nu al last van begin te krijgen maar ik ben er nog niet. Dan blijft er nog de vraag, heb ik er het LEF voor… angst is operaties in algemeen laat staan prikken als het ‘niet’ nodig is? Of wel.. pffffff lastige 😉

  Dit ziet er heel goed uit in elk geval en ik snap je helemaal, in dit geval was ik er ook over na gaan denken, wie weet moet ik dat ook ooit wel.

  X

  Beantwoorden
 • Ik frons er op los, maar stoor mij niet aan de groeven die het veroorzaakt. Botox vind ik prima mits het er natuurlijk uitziet…. Waar ik benieuwd naar ben is wat zo’n geintje kost. Wil je dat delen?

  Beantwoorden
  • Hi Paul,

   Natuurlijk wil ik het delen. Ik heb best lang gezocht en ik heb advies gekregen van de man van mijn nicht die bijna plastisch chirurg is. De Botox prijzen verschillen enorm en de aanbieders zijn verschillend. Dure klinieken maar ook cheapy plekken doen het, uiteindelijk heb ik gekozen voor Faceland in Nijmegen. Voor 1 zone heb ik €85,- betaald. Had jij meer of minder verwacht?

   Beantwoorden
 • Staat echt mooi!! Helemaal niet ‘opgespoten’ ofzo (daar zou ik dan toch stiekem een beetje angstig voor zijn). Goed gelukt 😉

  Ik ben echt tegen die botoxtrend onder jonge meiden die het in mijn ogen niet nodig hebben (en zelf dus vinden van wel op hun 17e) maar ik zeg niet dat ik het zelf nooit zou gebruiken! Maar nu (nog) niet!

  Beantwoorden
 • Wat een mooi natuurlijk resultaat! Ik vind dat er geen taboe op moet rusten hoor! Als je het wilt doen waarom niet.. Ik ben ook een voorstander als je je er goed bij voelt moet je het doen <3

  Beantwoorden
 • Wauw, mooi! Het ziet er super natuurlijk uit!
  Ik heb altijd gezegd dat ik nooit iets aan me zou laten doen, maar ik kan ook goed begrijpen wanneer mensen dat wel doen. Bovendien ben ik altijd een groot voorstander van mensen in hun waarde laten en lekker doen waar je zelf zin in hebt. Wat ik dan weer niet zo goed kan handelen is die hele Kylie Jenner generatie. Daarbij heb ik altijd het gevoel dat die (vooral jonge) meiden niet rationeel nadenken en zich alleen laten leiden door het huidige modebeeld (en de lippen van Kylie natuurlijk hahaha).

  Beantwoorden
 • Wow je ziet echt goed het verschil! Fijn dat je er blij mee bent. Ik zou echt nooit botox gaan gebruiken… alleen bij een medische noodzaak.

  Beantwoorden
 • Ik zeg altijd maar zeg nooit nooit, maar het is niks voor mij op dit moment. Wel leuk om je ervaringen te lezen en fijn dat je blij bent ‘zonder frons’ 😉

  Beantwoorden
 • Ohhh dit is zo leuk om te zien! Ik zit namelijk ook met mijn frons, en ja dat in mijn begin twintig. Ik frons ALTIJD. Het resultaat vind ik nu al erg mooi bij je en ook fijn dat je moeder is bijgedraaid als anti-botox. Op foto’s kan ik het ook wel anders laten lijken, maar in filmpjes zie je het wel duidelijk. Zelfs als ik normaal kijk zie je het nog goed zitten. Nu word ik stiekem erg benieuwd hoe mij het zou staan zonder frons

  Beantwoorden
 • Het ziet er echt prachtig uit Nesrin en ik vind oprecht dat iedereen het zelf moet weten. Het voelt ook als minder cosmetisch maar meer als iets waar je gewoon echt ‘last’ van hebt. Toch zou ik het – denk ik – niet aandurven. Ik kan best veel hebben qua pijn (echt waar), maar het gaat mij om wat er eventueel mis zou kunnen gaan. Ik kan het niet goed uitleggen, maar ik heb ooit een reportage in de LINDA gelezen (met fullcolour in your face-foto’s) en sindsdien ben ik behoorlijk anti (voor mijzelf dan). Maar nogmaals, iedereen moet het voor zich weten. En wat een verandering inderdaad tussen de twee foto’s!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?