Ik ga naar Beijing

Ik ga naar Beijing

Wat moet jij hebben gezien voordat je dood gaat? Ik riep een lange tijd dat ik niet echt een wereldwonder, land of iets anders moois perse moet zien voor ik in mijn kist ga liggen. Hold up. Toch wel. Begin maart hoop ik dat ene wereldwonder, die ik stiekem wel voor mijn dood met eigen ogen gezien moet hebben, aan te tikken.

Enkele weken geleden stelde ik vast dat ik de Chinese Muur heel graag zou willen zien voordat ik dood ga. Ja, ik zou héél graag de Chinese Muur willen aantikken.

stedentrip beijing tips

Ik ga naar Beijing

Ik ga binnenkort op stedentrip en dit keer is het, althans voor mij, een heel bijzondere stedentrip. Ik ga voor het eerst in mijn leven naar China! Naar Beijing om precies te zijn.

Ik ben nog nooit in New York geweest, en er zijn nog veel Europese steden die ik heel graag wil zien, maar ik ga voor heel wat anders. It’s Beijing baby! Ik ga naar Beijing! Je snapt nu onderhand wel dat ik fakking blij ben aangezien jij nu al 300 keer ‘ik ga naar Beijing’ hebt gelezen.

Samen met mijn schoonzusje vlieg ik begin maart naar China. Ik ben zo benieuwd hoe het eten daar is. Hoe de mensen daar zijn en hoeveel mondkapjes ik tegenkom. Eigenlijk wil ik ook zo een mondkapje om als ik daar ben. Ik heb meteen filmpjes van Anthony Bourdain in Beijing opgezocht, de beste man weet wat goed voer is. Ik vind Anthony zo leuk.

Na het boeken van de tickets schoten we even in de stress want: het Chinese jaar Huangdi 4715, het Jaar van de Hond, begint op vrijdag 16 februari 2018 en dus zullen we rap voor de Chinese feestdagen het visum moeten aanvragen.

vision board maken

Precies daar onder het €50,- biljet…

Op mijn vision board hangt een plaatje van een Chinese tempel. Toen ik het plaatje op mijn vision board plaatste lachte ik mezelf uit, ik dacht toen namelijk dat ik NO WAY naar China zou gaan en dus ook echt niet een Chinese tempel zou zien. Het plaatje met daarop de Chinese tempel nam ik niet serieus, maar de wens om ooit een keer naar China te gaan was er. En nu ga ik. Ik geloof in mijn vision board.

Wat moet jij hebben gezien voordat je dood gaat?

Lees ook

29 reacties

 • Wow, dat is echt tof! Ben jaloers. Beijing staat op mijn lijstje. Ik ben wel in China geweest maar in andere plaatsen. Er zijn veel landen die ik graag wil zien. Ik ben benieuwd naar je reisverslag.

  Beantwoorden
 • In ieder geval iets dat met water te maken heeft. Mijn zus gaat over 2 weken naar de Niaagara waterval daar zou ik graag bij willen zijn, maar helaas dat lukt niet.
  Gelukkig hebben we er samen al een paar in IJsland gezien.

  Beantwoorden
 • Wauw, wat een geweldig vooruitzicht! Volgens mij is dat echt een bijzondere bestemming, alleen al vanwege de totaal andere cultuur daar! Geniet alvast van de voorpret! Zelf wil ik absoluut een keer in Australië/Nieuw-Zeeland zijn geweest voordat ik doodga.

  Beantwoorden
 • Gaaf!! Ik ben ook geweest met mijn vriend vlak voor mijn eerste zwangerschap dus toen we nog vogeltjevrij waren en het was geweldig!! Zo totaal anders dan wat wij kennen. Het was een reis vol hoogtepunten. De Chinese muur was daar uiteraard één van! Ongelooflijk hoe die door mensenhanden gebouwd is en erover heen lopen is indrukwekkend!

  Beantwoorden
 • Waauw! Klinkt spannend! Niet direct een bestemming die ik zou kiezen (tot ik er ben, haha), maar geniet er van! Ik wil ooit naar Australië. Hier droom ik al van als kind en geen idee wat mij zo aantrekt in Australië. Toevallig hou ik ook van Australische series, misschien is het wel karma 😉 Dus, Australië daar moet ik nog heen alvorens ik het bijltje neerleg.

  Beantwoorden
 • Beijing is prachtig!! Echt mijn favoriete stad ever, ik ben er in 2015 2 weken geweest <3 Heb er ook een blog over geschreven, maar mocht je nog vragen hebben stuur mij dan zeker een berichtje!

  Beantwoorden
 • Wow Nes, super tof! Hopelijk lukt het met het visum, vaak zijn bedrijven echt twee weken dicht ivm nieuwjaar. Maar dat zal vast wel goed komen 🙂

  Ga je wel vloggen als je daar bent? Ben heeel benieuwd 😀

  Beantwoorden
 • Gaaf lijkt me dat! Ik ben nog nooit buiten Europa geweest en heb ook niet perse de drang om daar heel snel verandering in te brengen, maar ik wil toch wel alle continenten bezocht hebben voor ik dood ga. Maar ik neem voor het gemak maar even aan dat ik toch nog heel wat jaar heb om dat te verwezenlijken.

  Beantwoorden
 • Hoe gaaf dat je dan gewoon maar geboekt hebt! Volgens mij wordt het helemaal fantastisch. Ben nu al benieuwd naar je reisverslagen. Ik wil graag voordat ik doodga nog eens de westkust van Amerika door touren, lijkt me super.

  Beantwoorden
 • Oooooh, mega gewoon! Ik kijk uit naar je verslagjes enzo! Keihard genieten, hoor! 😉
  Super blij voor je dat je dit van je bucket list mag afvinken!
  Hier staat rondtrekken door Nepal en de tempels bezoeken helemaal bovenaan het lijstje… Ooit geraak ik er. Sowieso 😉

  Beantwoorden
 • Super joh dat je voor deze bestemming gaat! Een collega van mij gaat in mei ook naar China, dus blijkbaar is het ineens in trek of zo. Pfff, wat ik gezien wil hebben voor mijn dood? Tja, zo ver heb ik nog nooit nagedacht joh.

  Beantwoorden
 • Ah wat tof! Ik vind China echt een geweldig land en heb er toen met veel plezier gewoond! Als je van pittig eten houdt moet je echt een sichuan restaurantje opzoeken en dan een traditionele vis bestellen, dat is echt heerlijk!

  Ik vond zelf Beijing ook echt wel tof, maar neem een goede gezichtsreiniger mee… de smog kan echt killing zijn ;)! Oh en wees niet bang om van die stalletjes op straat te eten, die hebben echt het lekkerste eten én neem voldoende zakdoekjes mee, openbare toiletten zijn een gat in de grond en hebben vaak geen toiletpapier!

  Have fun! Kijk uit naar je verslagjes.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?