witte gaastra winterjas

Het leed wat een leuke winterjas vinden heet

Ik houd van kleding maar er is één item waar ik niet goed mee overweg kan en dit is: DE WINTERJAS. Het samenstellen van een outfit gaat mij goed af maar er is elk jaar, when Winter is coming (you know nothing John Snow), een groot probleem en dat is Nesrin in weer een te dun en kort jasje. Het is nu november en ik loop gerust de deur uit in mijn spijkerjasje, of zoals mijn moeder zegt een klap-in-je-nek-jasje.

Mijn moeder verkoopt mij elk jaar weer een klap in mijn nek (niet een echte natuurlijk maar haar woorden komen net zo aan) want haar dochter (34 jaar) krijgt het niet voor elkaar om zich in een gewatteerde, dikke, lange, winddichte en waterdichte jas te proppen. Mijn korte imitatie leren jackje die eigenlijk te dun is voor het vroege voorjaar en najaar en ik gewoon het hele jaar door droeg, kocht ik in 2010 en dit jasje bleef ik steevast aantrekken. Elke winter weer, zeven jaar lang liep ik in mijn geliefde fake laather jasje. Met pijn in mijn hart gooide ik het jasje twee weken geleden in de afvalbak, het was kapot en niet meer te maken, nu pak ik gewoon mijn spijkerjasje…een nieuw klap-in-je-nek-jasje.

Ga je voor functioneel of stijl?

Twee jaar geleden kocht ik een witte (nooit doen, want make-up vlekken, zie foto bovenaan) winterjas met een grote capuchon met een fake bontje eraan. Het was mijn eerste echte functionele winterjas, want dit Gaastra jasje was met dons gevuld, winddicht, waterdicht en ademend. Well this just ain’t me. Ik weet dat het echt nergens op slaat, en je juist bij het kiezen van een goede winterjas voor streng winterweer, niet voor stijl moet gaan maar voor functioneel.

Toen kwamen de camel coats, de teddy jassen, de faux fur coats, parka’s en ga zo maar door, het straatbeeld was en is nog altijd gevuld met deze jasjes. En deze jasjes zijn te gek en ik vind ze bij een ander vaak heel leuk maar bij mezelf not so much. Ik ben nog altijd op zoek naar de perfecte functionele winterjas met stijl en ik zoek zelfs offline want een goede winterjas moet ik real life passen en dan pas afrekenen. Doe jij het liever online en wil jij 20% extra korting ontvangen op alle sale artikelen waaronder winterjassen klik dan hier.

grijze jas lang

Leuk. Maar toch een tikkeltje boring

Wollen grijze jas

Ook leuk maar toch weer een no-buy

zwarte lange jas chique

Chique, lang, tijdloos en wederom een no-buy

nesrin blog daily cup of bla bla bla arnhem

We gaan gewoon zonder jas verder

Het liefst zou ik geïnjecteerd willen worden met een stofje dat ervoor zorgt dat ik het nooit koud krijg, dat mijn kleding winddicht is en bovendien ook waterdicht is. Zo een dikke en lange winterjas laat je outfit verdwijnen plus zit het heel vervelend als je de auto instapt voor een ritje. Heb je lang haar en een grote dikke capuchon dan is het haast onmogelijk om het haar los te dragen. En welke vrouw krijgt het voor elkaar om haar mooie tas normaal over haar schouder te gooien met een dikke winterjas aan? Bij mij schuiven de hengsels er elke keer weer af…

How about you? Vind jij de winterjas net zo hinderlijk of juist niet?

Een kijkje in mijn kledingkast nemen? Ik laat je mijn favorieten en missers zien. Klik hier voor deel 1 en hier voor deel 2.

daily cup of bla bla bla icoontje

Lees ook

19 reacties

 • Ja, mee eens! Ik had dus wel altijd van die functionele winterjassen. Die ik eigenlijk helemaal niet mooi en stijlvol vond, maar toch min of meer moest dragen als ik nog enigszins normaal op mijn werk wilde aankomen na een uur fietsen door de koude. Nu heb ik nog maar één winterjas. Een echte functionele, maar vind m ook wel gewoon mooi. Maar totaal niet stijlvol hoor. Dat had ik graag gewild maar zoals je weet heb ik er echt geen gevoel voor haha. Vandaag heb ik toevallig mijn enige winterjas veilig opgeborgen in één van de koffers. Hier is die niet nodig, dus zodra we in jullie winter naar Nederland of een ander koud land gaan, dan komt ‘ie weer tevoorschijn!

  Beantwoorden
 • I am on your team. Ik draag gewoon mijn leren jasje en doe er dan wel een bontje of cape omheen. Ik vind winterjassen stom.

  Ik heb wel de mazzel dat ik voor de deur in de auto stap en op kantoor voor de deur uitstap. Dus echt koud heb ik het niet.

  Beantwoorden
 • Ik ben ook niet zo gek op winterjassen. En helemaal niet van die gewatteerden. Vorig jaar heb ik een jas bij de Bijenkorf gekocht, ook zo’n teddy. Ik kan er weer een aantal jaartjes tegen aan

  Beantwoorden
 • Oooh de twee grijze jassen vind ik top….. Durf het bijna niet te vragen 🙋 waar heb je die gevonden??
  En ik heb eigenlijk ook vaak een in between jasje aan… Meer een voorjaar of najaar jasje, haha

  Beantwoorden
 • Ik loop ook altijd heel lang in zomerjasje of wat dikker vest. Heb altijd moeite met afscheid nemen van de zomerkleren.
  Jassen in alle kleuren en modellen in voorraad allemaal vd kringloop. Ik wissel dus veel.

  Beantwoorden
 • Haha, heerlijk geschreven dit! Ik vind eigenlijk alle jassen in het artikel je onwijs leuk staan. Ik heb het tegenovergestelde, ik heb een winterjassentic. Elke keer denk ik dat ik nu wel alle modellen heb en dat ik dit jaar écht geen nieuwe nodig heb maar ik koop er toch elk jaar weer minstens 2 bij..

  Beantwoorden
 • Hahaha ik heb een megalompe winterjas om met de hond te lopen maar die is echt heerlijk als het ECHT koud is. Maar meestal draag ik ‘m ook niet. Ik herken dit probleem intens.

  Beantwoorden
 • Haha, ik herken de struggles wel een beetje! Ik heb vooral een hekel aan die Michelinpoppetjes-jassen (van die plastic-ogende jassen met dons erin) en laten die nu heel veel in de winkels hangen. Dit jaar vond ik voor veel geld een supermooie winterjas bij Top Vintage. Hij is nogal lang en dik, maar dat vind ik juist wel fijn. Ik ben nogal een koukleum en kan me in deze jas heerlijk verstoppen.

  Beantwoorden
 • Oh ik had dus ook nooit een échte winterjas. Het waren meer tussenjassen waar ik in liep, haha. Tot vorig jaar… Toen ging ik voor een gewatteerde jas en het is zó heerlijk. Mijn eerste jas met capuchon ook, wat een uitvinding!

  Beantwoorden
 • Ik heb er geen problemen mee al is dat dingetje van je tas die steeds van je schouder glijd wel erg irritant. Ik heb 3 jassen die ik geschikt vind voor de winter, een nette, een korte extra warme sportieve en een wat langere die ik nu al draag. Die is wat minder dik 🙂 ben benieuwd of je nog gaat slagen dit jaar 😀

  Beantwoorden
 • Altijd lastig. Gelukkig heb ik een mooie nieuwe gevonden in de outlet van Roermond. Maar inderdaad warm en niet heel style vol ;-). Maar ja, ik heb het ook liever warm.

  Beantwoorden
 • Oh I feel ya. Ik kan dus ook nooit een leuke winterjas, of überhaupt een jas vinden. Mijn winterjas heb ik al 180 jaar inmiddels omdat ik niets kan vinden haha. Een zomerjasje heb ik wel na jaren éindelijk gevonden. In de winter, in een winkel waar ik never kom haha. Echt heel toevallig.

  Beantwoorden
 • Precies wat ie zegt; je kunt je haar eigenlijk niet los doen, zeker niet als je een capuchon aan je jas hebt. Toch vind ik altijd wel een winterjas. Een koukleum als ik moet ook wel. Zelfs nu ik zwanger ben en dus een zwangerschapsjas nodig heb, is het mij gelukt! Charmant is het zeker niet, maar wel warm 😉

  Beantwoorden
 • Thank God, nog iemand! Ik haaaaaat winterjassen! Mijn haar zit ofwel helemaal tussen die kraag en mijn sjaal gedraaid ofwel neemt het de vorm van de kraag aan als ik het er dan toch overheen krijg. Vreselijk.
  Door de week zit het dan maar gewoon vast zodat ik geen kou hoef te lijden en tijdens een avondje stappen (en ik mijn haar dus zo goed als altijd los wil hebben) zie ik tegen het eind van de avond net niet blauw van de kou.
  Heel stijlvol allemaal als je me ziet.
  Not.

  Beantwoorden
 • Nooit eerder van iemand gehoord dat ze het zo moeilijk vindt om een winterjas te vinden. Ik ben er gek op en heb sinds vorig jaar een functionele jas, daarvoor meestal een wollen jas. Nu dus zo’n heerlijke outdoorjack, zwart, dus tijdloos maar toch ook wel stoer. En nog belangrijker, winddicht! Ik heb momenteel mijn zomerjas nog aan maar moet bekennen dat ik gewoon zin heb om mijn winterjas aan te trekken!

  Beantwoorden
 • Oh ja dat leed herken ik maar al te goed! Ik doe nog steeds met mijn lente-herfst jas en moet er binnenkort ook aan geloven. Bestonden er maar instant HELE warme, functionele en mooie winterjassen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?