Help! Mijn man gaat alleen met de kinderen op vakantie

Help! Mijn man gaat alleen met de kinderen op vakantie

“Askim, de kinderen mogen geen Cornetto’s of Magnum’s hoor. Ze mogen volop waterijsjes eten maar geen caloriebommen!” Hij rolt met zijn ogen. Help! Mijn man gaat alleen met de kinderen op vakantie en ik blijf alleen achter. Moederziel alleen. Letterlijk en figuurlijk want mijn moeder is ook weg. Vandaag breng ik mijn man en twee kinderen naar het vliegveld, zij gaan naar Turkije en ik blijf thuis. Waarom het dit jaar zo gaat lees je vandaag op mijn blog.

Help! Mijn man gaat alleen met de kinderen op vakantie

Vandaag breng ik mijn man en twee kinderen naar het vliegveld en zal alleen terugrijden naar huis. Voor het eerst zal ik helemaal alleen thuis zijn. Helemaal alleen! Dit zal echt raar zijn want ik ben nog nooit zo lang alleen thuis geweest. Ik kom uit een druk gezin (een huishouden van zes personen) en ik was toen nooit alleen thuis. Toen ik het ouderlijk huis in mijn bruidsjurk verliet, woonde ik direct samen met mijn man. Al snel was het een Full House hier met twee kinderen. Nu gaan mijn twee kleine cupcakes met baba op vakantie en dit vind ik heel mooi.

Ik ben blij, trots en dankbaar dat ze kunnen gaan en dat ze het zonder mama en echtgenote zullen ervaren. Natuurlijk is er ook een andere kant, ik ga ze missen en ik denk dat ik kapot ga als ik afscheid van ze neem op het vliegveld.

Mijn man en kinderen gaan naar mijn ouders die momenteel vakantie aan het vieren zijn ergens aan de westkust van Turkije. Ik kijk naar het grote plaatje, ik ben dankbaar dat mijn man met zin en op eigen initiatief naar mijn ouders gaat. Welke man gaat graag naar zijn schoonouders? Precies dat dus. Zeldzame dingen.

lascana badpakken review

Sneu maar tis oke: mijn nieuwe badpak blijft in de kast liggen.
Klik hier voor mijn ‘ De 30+ vrouw in badpak of bikini?‘ artikel.

De reden waarom ik dit jaar in Nederland blijf, is omdat er gewerkt moet worden. Ik kan mijn werkzaamheden onmogelijk on hold zetten en vakantie vieren. Zo loopt het project waar ik sinds juni aan werk gewoon door en de deadline komt steeds dichterbij. Ik ben wel toe aan vakantie want ik heb de afgelopen weken heel veel uren gemaakt en genoot van een vrije dag eens in de twee weken. Maar de vakantie komt wel, het is business before pleasure voor nu.

De vaste lezers weten vast nog wel dat de vakanties hier bij casa di Nesrin niet standaard zijn. Vorig jaar vloog mijn dochter met mijn ouders mee en wauw wat was ik trots op haar. Kort daarna vloog ik met mijn zoon en mijn man bleef thuis.

Het jaar ervoor vlogen we samen maar mijn man moest voor werk eerder naar huis. Allemaal prima. Het werkt voor ons. De reden waarom dit allemaal kan is omdat Turkije als een tweede thuis voelt. Het zou anders zijn als mijn man nu acht weken gaat backpacken in Azië met de kinderen.

Mijn ouders (wonen en werken in Nederland) zitten op dit moment ergens aan de westkust van Turkije en mijn man en twee kiddo’s zullen hen joinen.

Ik ben de komende 1,5 week alleen thuis en ik heb er zin in maar mijn moederhart jankt keihard. Mijn focus is blij want ik kan keihard doorwerken en hoef niet zoveel in het huishouden te doen. YAY!

Het allermooiste vind ik dat mijn kinderen meer zelfstandig zullen zijn/worden tijdens de vakantie. ze zullen het zonder mamabeer Nesrin moeten doen. Het is voor zo een kleintje toch een heel avontuur om zonder moeder te gaan, hier worden ze hard van 😉 en dit vind ik helemaal goed. En als het allemaal toch too much is tja, dan is baba daar en natuurlijk mijn vader en moeder.

nikkei extreme x6 ervaringen

Mijn man heeft voor de vakantie de Nikkei Extreme X6 action camera gekocht, dit kleintje kan onderwater en is zeer geschikt voor alle wild water avonturen van mijn man en kinderen. De beelden gaan ze speciaal voor mij schieten en hier ben ik heel benieuwd naar.

toestemmingsformulier voor reizen met minderjarigen

Omdat mijn man met twee minderjarigen en zonder partner reist zijn er toestemmingsformulieren nodig om problemen bij de grenscontrole te voorkomen. Ik heb twee toestemmingsformulieren ingevuld en ondertekend en een kopie van mijn paspoort meegegeven. Per minderjarig kind dat met één ouder of met (een) andere volwassene(n) naar het buitenland reist is een volledig en ondertekend formulier niet verplicht, maar het zorgt wel voor een snellere grenscontrole. Meer weten over reizen zonder partner maar wel met kinderen? Check dan www.kinderontvoering.org maar ook het leuke Travelvibe. Travelvibe is hét reisblog voor 30 plussers van Laura en Yvon, klik hier voor het artikel Vliegen met je kind, maar zonder partner.

Ray ban zonnebrillen voor kinderen

De Ray Ban zonnebrillen, duikbrillen, mega eenhoorn zwemband met bekerhouder, zwembroeken en bikini’s zijn ingepakt. Ze zijn klaar voor vertrek. En ik, tsja ik blijf achter met kleine zorgen in mijn hoofd…

Things I worry about…
 • Gaan ze wel gezond eten?
 • Zal mijn dochter elke dag goed haar haar borstelen?
 • Ik hoop niet dat mijn zoon ’s nachts in bed plast, zullen mensen hier alert op zijn en de kleine man ’s nachts helpen om naar het toilet te gaan?
 • Smeren ze zich daar wel goed in?
 • Ik hoop niet dat ze heimwee krijgen naar mij.
 • In zee zwemmen is eigenlijk best eng (ook al doen ze dit elk jaar sinds de geboorte), vooral dit jaar omdat mijn oplettende oog er niet bij.
 • Ik hoop niet dat ze alleen maar Turks witbrood met Nutella gaan eten (tis zo lekker, I can’t blame them).
 • Ik ben 1,5 week alleen thuis, VOOR HET EERST IN MIJN LEVEN! Maar het zal oorverdovend stil zijn.
 • Ik hoop dat ze zich geen zorgen over mij maken en volop gaan genieten van de vakantie.
 • Mijn man is mijn 1,90 cm lange levende wekker, hij wekt mij elke ochtend als ik snooze…wie gaat mij nu wakker maken?!

Het zal gek zijn om alleen thuis te zijn maar ik ben blij dat we het allen met een goed gevoel doen en ik ben trots op mijn gezin!

Wat ga jij deze zomer doen?

27 reacties

 • Uh oh, dit gaat best lastig worden, gezien jullie altijd zo hecht zijn inderdaad, wat jullie ook doen, ook al is het even zonder, maar dat je er altijd bij gevoegd wordt, dit wordt een doopronde, eerste keer, en ook zo lang alleen thuis!

  Ik kan een hoop voordelen opnoemen van alles thuis zijn, want ja, ik was jong al gescheiden met een kind, en geloof mij, dan geef je je kind graag 3 weken even uit handen zodat je zelf bij kunt komen, hahahaha Overigens vond kind hetzelfde…. lol, eerste wat ze deed, was grote nicht en oom bellen, mag ik komen? zij wilde het liefst 6 weken dan, maar mijn oom en nicht kwamen haar meestal na 2.5 weken weer thuis brengen, dan waren ze het zat, hahahaha

  Kortom, je zou er nog eens aan kunnen wennen misschien 😉 Ik wens hen een hele veilige vlucht toe in elk geval! En jou heel veel sterkte met alles wat je gaat voelen, probeer het los te laten, believe, trust, let go…. 😉

  X

  Beantwoorden
 • Kan me heel goed voorstellen dat je er ergens tegenop ziet. Ik weet niet eens of ik dit wel zou doen en willen.. Wel heel lief dat je ze een vakantie gunt ook al ben jij er niet bij.

  Beantwoorden
 • Wij zijn nu op vakantie genieten van die heerlijke zon met zijn viertjes. Ik vind het heerlijk dat we nu nog zo samen zijn. Mijn oudste is veertien, wie weet nog een jaar en dan zegt ie tabee ik ga alleen… In oktober gaat ie met school een week naar Londen. Londen Nesrin, daar ben ik nog nooit geweest, en daar zou ik graag heen willen en mijn zoon gaat. Ook dan zal ik een raar incompleet gevoel hebben. Ik gun het ze allemaal maar ik ben niet compleet… en dat zal jij ook hebben denk ik. Tuurlijk verstandelijk denk je, heerlijk het rijk alleen voor mij, lekker door buffelen. Maar toch… Maar je komt de tijd wel door! En bedenk als ze weer aankomen en je ze in je armen sluiten kan, dan ben je de gelukkigste in overtreffende trap😘

  Beantwoorden
 • Spannend Nesrin! Maar super tof dat het zo kan! Je man gaat het vast en zeker goed doen! En jij kunt heerlijk relaxt werken zonder gestoord te worden. Dat lijkt me ook fijn!

  Beantwoorden
 • Het lijkt me ook niets inderdaad, de kinderen met papa op vakantie en ik thuis… stil en het afscheid nemen, niet leuk!

  Aan de andere kant de rust en ruimte voor je Zelf en het werk…. ook lekker en anderhalve week is te overzien!!

  Succes maar geniet er ook een beetje van!

  Beantwoorden
 • Aaah dat klinkt inderdaad heel spannend. En misschien stiekem toch ook wel een beetje lekker, even geen kinderen en man in huis 😉
  Al zal je ze natuurlijk ook enorm gaan missen.

  Beantwoorden
 • Ik kan me voorstellen dat het best spannend is om hen voor een toch best wel lange tijd uit te zwaaien. Aan de andere kant vind ik het heel stoer hoe je erin staat en hen de vakantie gunt. Jouw tijd voor vakantie komt ook nog wel en dan kun je er hopelijk extra van genieten!

  Beantwoorden
 • Ik snap je helemaal. Echt de zorgen van een moeder. Gaan ze maar 1,5 week? Dat is op zich niet heel lang. Succes met uitzwaaien 😉

  Beantwoorden
 • Ik was al zo benieuwd wat je nou met d e vakantie zal gaan doen.. Wat fijn dat je man naar je ouders gaat, sowieso fijn dat hij het wil/kan maar voor jou ook een vertrouwd gevoel. Wat zal dat vandaag een moeilijk afscheid zijn, heel veel succes.. maar zo lief dat je jouw man en kids een mooie vakantie ‘gunt’. Probeer ook te genieten van tijd voor jezelf!

  Beantwoorden
 • Oeh wat spannend Nesrin! Lijkt mij heel lastig, maar toch ook wel heel mooi dat dit gewoon kan. Ik bedoel, jullie hadden ook allemaal thuis kunnen blijven omdat jij niet mee kon toch? Ik vind het heel stoer van je. 🙂 Ze zullen het vast fantastisch hebben daar! En nadat jij je werk afgerond hebt komt jouw vrije tijd er weer lekker aan. Fijn om naar uit te kijken, toch? 🙂

  Beantwoorden
 • Oei, dat is wel even slikken jah! Maar ze zullen zich vast prima vermaken! Tof van je, dat je ze gewoon laat gaan. En jij maar hard bikkelen… voor je het weet is de tijd om gevlogen en zijn ze weer lekker bij je. Zet m op!

  Beantwoorden
 • Ah jeeeetje wat word dat een moeilijk momentje om weer alleen naar huis te rijden. Maar inderdaad, een man die vrijwillig naar zijn schoonouders gaat? Die moet je koesteren hihi. Het komt vast en zeker helemaal goed en ze gaan een hele leuke tijd hebben! Jij ook alleen thuis!

  Beantwoorden
 • Ai, wat jammer dat je niet meekon. Maar je werk gaat uiteraard voor op vakantie. Ik denk dat jij je portie nog wel zal krijgen op tijd en stond. Ik kan natuurlijk begrijpen dat het wat wennen zal worden, zo helemaal alleen. Je gedachten gaan steeds uit naar hoe het daar nu zal zijn, zo zonder jou. Komt wel goed 😉

  Beantwoorden
 • Fijn dat jullie dit zo kunnen doen. En dat jouw man hier ook zo openstaat. Het lijkt me echt super om zo op je man als papa te kunnen vertrouwen. Ik ben wel héél erg benieuwd hoe het alleen zijn je bevalt!

  Beantwoorden
 • Dat is wel even wennen dan om nu ineens 1,5 week alleen thuis te zijn! Je man en kinderen vermaken zich vast prima bij je ouders maar vaak is het voor de achterblijver anders. Voordeel is nu natuurlijk wel dat je lekker aan je project kunt werken zonder gestoord te worden!

  Beantwoorden
 • Ohhh Nesrin… wat een stap voor je kinderen en man. En voor jou! Mijn eerste reactie toen ik dit las was: o wat HEERLIJK. Maar hmmm het zal ook wel heel stil en saai zijn ja. Denk dat er voors en tegens aan zitten. Hoop vooral dat je kinderen enorm gaan genieten, ze je niet te erg gaan missen en dat jij dan trots op je kan zijn. En voor jou hoop ik dat de lekker kunt door knallen met je project en dat je niet te veel in het huishouden hoeft te doen 😉 Geniet er ook maar een beetje van, voor je het weet sluit je ze weer in je armen.

  Beantwoorden
 • Ik kan geloven dat het moeilijk voor je is, maar wat knap dat je man vrijwillig naar zijn schoonouders trekt! Dat doet niet iedereen hem na. 😉 Goed dat je hem zo vertrouwt met jullie kinderen. Dat is natuurlijk ook niet vanzelfsprekend.
  Succes met de werkzaamheden! Het valt vast mee, alleen thuis. Probeer er in ieder geval ook van te genieten!

  Beantwoorden
 • Wat spannend! Voor jou en voor hen ook zonder moeder. Kan me voorstellen dat je moederhart dit niet zo leuk vindt. Gelukkig maar 1,5 week en dan zijn je lieverds er weer!

  Beantwoorden
 • Oeh dat word wel bijzonder stil in huis bij jou! Zal vast even wennen zijn, maar misschien ook wel lekker, even alle ruimte voor jezelf 🙂 Lijkt me wel heel moeilijk om weer alleen naar huis te rijden en de eerste avond alleen in bed te stappen.
  Oh, ik heb altijd 3 wekkers (op mijn Iphone) die af gaan in de ochtend, werkt goed 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?