Defshop

Hardlopen (korte broek, spatader & sinaasappelhuid)

Defshop

In de maand mei liep ik in twee weken tijd meer dan 45,1 kilometer. Dit is voor een no pro/ik vond sporten geen reet aan tot mijn 31e heel wat. De maand juni heb ik maar liefst 55,4 kilometer hard gelopen.  Oh jawel de cijfers ACHTER de komma neem ik mee want geloof mij soms is 400 meter PIJNLIJK.

Hardlopen

Ik heb de smaak te pakken na de 10 kilometer tijdens We Run Amsterdam. Het gevaar is dat dit ook zo patsboem kan verdwijnen. Toch ben ik zeer tevreden over de maand juni want ik liep in totaal 14 keer 55,4 kilometer ( ja ik noem het weer want ik ben gewoon trots op mezelf). Hardlopen is voor mij: Free Your Mind. Het is niet alleen goed dat ik aan beweging doe het is ook zeker gezond voor mijn geest. 

Voor de maand juli ben ik héél voorzichtig want niet alleen wordt de eerste week bloody hot maar ook stap ik het vliegtuig in om naar een ander land te gaan. In het buitenland hardlopen is een doel en daarom gaan mijn hardloopschoenen mee.

Toch wil ik minimaal 40 kilometer aftikken ook al heb ik te maken met 40 graden in mijn nek. Kwestie van discipline op vakantie, vroeg uit bed en naar de boulevard om daar te hardlopen.
Nu was het in juni niet bepaald warm maar toch liep ik niet fijn in mijn dikke Asics hardloopbroek die eigenlijk alleen geschikt is voor de winter. Hardlopen of sporten in kleding wat niet lekker zit is als een pain in the ass. Het moet comfortabel zijn en je wilt er ook oké uitzien aangezien ik er niet oké uitzie tijdens het hardlopen, een hardloop outfit moet als een tweede huid aanvoelen.

Sinaasappelhuid & spataderen

Jullie kennen vast het liedje Whenever, wherever van Shakira wel. Daar zingt zij “Lucky I have strong legs like my mother. To run for cover when I need it” en elke keer, 15 jaar lang, als ik dit liedje hoor dan denk ik damn it ik heb de benen van mijn moeder geërfd en iedereen van haar kant heeft korte én probleem benen. Mijn benen zijn niet strong én niet mooi.

Helaas bestaat mijn eerste huid op mijn benen vooral uit stukjes sinaasappelhuid (cellulite) en spataderen. Oh yes ladies I’ve got it all. Na twee zwangerschappen heb ik meer last gekregen van spataderen. Ik heb er ooit een weg laten halen maar nu loopt er op mijn andere been één lange kronkel vanaf mijn lies tot aan mijn tenen. Serieus mensen it’s huge!

Met een sinaasappelhuid kan ik nog mee leven want hier en daar een putje tsja the hell with it heb toch al een ring om mijn vinger en twee mooie kinderen. * lacht om haar eigen grap* Wij vrouwen moeten gewoon niet al te moeilijk doen.
Maar hierdoor loop ik niet hard in een korte broek. Dit heb ik nog nooit gedaan. Toch weet ik dat i

Lees ook

37 reacties

 • Wat ga je lekker met het hardlopen!! Nice sport outfit, is dat een strak kort broekje? Ik ben ook niet van de korte broeken maar met dit weer is het wel lekkerder… Ben erg benieuwd naar welk ander land je gaat en heel goed doel om daar te gaan hardlopen!

 • Ik vind je deze pet goed staan hoor! Respect dat je in de vakantie ook gaat hardlopen! En ook met dit weer… En ach je hebt kids gebaard dus die sinaasappelhuid en spataderen horen er toch bij.
  Ik vind mijn ogen het mooiste 🙂

 • Ik moet ook echt nog een petje gaan aanschaffen, doe ik snel eens. Een korte broek vind ik sowieso niet fijn dus daar ren ik ook niet in :-)!.

 • Wat heb je een prachtig figuur! Ik weet zeker dat die korte broek jou goed staat hoor! Heel veel succes met het hardlopen deze maand, ik zag net dat het al 23 graden was buiten en het is 7:00!
  Liefs, Iris

 • Ik weet dat je het omdraait, maar ik vind het zo tof dat je het gewoon doet! You go, girl! Ik ga straks voor het eerst in een jurkje de straat op. Mét mijn sinaasappelbenen. Hell yeah! Oh ja, wat vind ik het mooiste aan mijzelf: mijn bovenlichaam. Schouders, nek, taille, borsten. Ik ben een tevreden bovenlijfmens.

 • Je bent een echte die heart… Ik loop alleen met aangename temperaturen. Mijn hardloopschoenen gaan ook niet mee op vakantie. Maar diep respect voor jou! Fijne dag! Xx

 • Wat een bikkel zeg zoveel gelopen. Ik doe het je niet na. Ik vind mijn ogen en mijn haar het mooist aan mezelf, wat een leuke vraag trouwens.

 • Wat ga je goed met lopen! Echt petje af! Ben zo geen loper. Mooie spullen heb je gekozen. Staat erg leuk. Spataderen zijn erg vervelend. Mijn man is ook een hardloper en had er pijn aan. Hij heft ze vorig jaar weg laten spuiten. Ik weet niet goed wat ik het mooiste vind aan mezelf. Gewoon het totaalplaatje denk ik. 🙂

 • Waarschijnlijk ben jij de enige die die spataderen ziet! en hardlopen in een lange winterbroek in dit weer lijkt me echt niet te doen, respect voor jou dat je het tot nu toe dus wel hebt volgehouden!

  Leuke outfit heb je uitgekozen! 🙂

 • Ha! Hele goeie vraag… is op dit moment een issue voor me. Voel me niet zo lekker in m’n vel. Mijn ogen, daar ben ik altijd wel blij mee geweest.
  Maar ook al voel ik me niet zo lekker in mijn vel en heb ik ook spataderen, laat ik me daar toch niet van weerhouden om er bij dit weer van te genieten dat we in de blote beentjes kunnen rondlopen.
  Het scheelt inderdaad heel veel als je huid gebruind is. Dan ziet alles er gewoon stukken beter uit.
  Enneuh… dat petje staat je leuk! :-))

 • Bijna ELKE vrouw heeft wel cellulitis, dus daar zou ik me ook niet te veel van aantrekken. Die spataderen zijn natuurlijk wel vervelend 🙁 Ik ben zelf ook niet zo geweldig blij met mijn benen hoor. Vind mijn knieën niet mooi.

 • Zo knap dat je zo veel aan het hartlopen bent 😀 Ik zou zo graag willen, maar ik heb heupdysplasie (wat honden ook hebben als ze te ver doorgefokt zijn xD). Als ik me te veel inspan kan ik de volgende dag niet eens meer het huis uit door de pijn 🙁

 • Heel goed! Ik heb ook sinaasappelhuid en spataderen (en ik ben nog niet eens 25) helaas ook genetisch bepaald.. ook ik liep tot vorige zomer niet in een korte broek (of rok) maar ik ben het gewoon gaan doen en nu zie ik het zelf niet eens echt meer! Het mooiste aan mezelf? Dan ga ik denk ik voor mijn haar? Of mijn hoofd.. gewoon mn hoofd en haar haha ja daar ben ik wel tevreden mee!

 • Volgens mij zal deze loopoutfit je super staan! Helemaal als je bruin bent, dat contrasteert mooi met het wit 🙂

  Ik herken je onzekerheden, ik heb ze ook. Ik denk dat iedere vrouw deze heeft (al dan niet met reden), is misschien wel onze grootste zwakheid. Een man met een enorme bierbuik kijkt in de spiegel en zegt met een grijns “goed gereedschap hangt onder een afdak”. Een vrouw kan een klein buikje hebben en no way dat ze een bikini aantrekt. Heb je ooit deze TED talk gezien met model Cameron Russell: https://www.youtube.com/watch?v=Re53vgaVFvI ? Het is interessant dat zelfs vrouwen die met hun uiterlijk hun geld verdienen nog steeds hun onzekerheden hebben. Terwijl ze ondertussen toch wel gerustgesteld zouden moeten zijn door het feit dat ze door veel mensen als zeer aantrekkelijk worden bezien (in ieder geval heeft men dik geld voor hen over).

  In het kader van de pot verwijt de ketel: zelf durf ik eigenlijk ook pas sinds kort in een korte broek te lopen ha ha (fijn hè, sinaasappelhuid!). Op een dag dacht ik: het zou je totaal niet moeten interesseren wat iedereen van je denkt (waarschijnlijk lette al niemand op me, want men heeft wel andere dingen aan het hoofd; dit soort gedachten zit alleen tussen mijn oren. Hoop ik 😉 ). Zero fucks to give, let’s just do this! En dat was dat. Zeker als ik langere afstanden loop, voel ik me krachtig (ook al ben ik een langzame, niet-sterke, loper die regelmatig blessures heeft). Ik denk dan: mijn lichaam kan dit. Mijn lichaam brengt me waar ik wil zijn. En dan zijn eventuele negatieve overwegingen over mijn uiterlijk ook volledig weg, ik voel me gewoon vrij en sterk 🙂

  • Nee ik ken deze TED talk niet en ga zo even klikken. Ik vind de laatste zin in jouw reactie ijzersterk Izzy dit en natuurlijk ‘zero fucks to give..’;-)

 • Oh wat zie je er sportief, hip en stoer uit met je nieuwe outfit! en dat petje staat je juist erg leuk! Veel plezier ermee, dat je er maar veel kilometers mee mag maken en die korte broek zal vast heel prettig zitten met hardlopen 🙂

 • De meeste vrouwen hebben wel last van cellulitis en daar is niks mee. Ik zal niet zeggen dat ik me er nooit onzeker door voel, maar ik heb me er al een beetje bij neergelegd. Als ik een korte broek of rok wil dragen, doe ik dat gewoon. Ik heb soms nog wel dagen dat ik liever niet buiten kom, maar gelukkig meer dagen dat ik me wel goed in mijn vel voel.

 • Je bent echt heel goed bezig! Zelfs hardlopen op vakantie, echt super van je! En die korte broek gewoon aandoen hoor, net of iemand op je benen let als je aan het hardlopen bent. Gewoon doen en niets van aantrekken wat anderen eventueel over je zouden kunnen denken.

 • Lovely sportoutfit. Je bent zo goed bezig met het hardlopen. Echt leuk om het vanaf het begin tot nu te volgen.

 • Jeetje wat ben je goed bezig op het gebied van hardlopen! Ik moet ook maar weer beginnen en je motiveert me zeker!

 • Toch een korte broek gekocht, goed zo! Comfort gaat boven uiterlijk als het om mode gaat, zeker als we het over sportkleding hebben. Succes met het hardlopen op vakantie, doorzetter!

 • Wat goed dat je voor praktische dingen bent gegaan (ik laat met toch altijd weer verleiden door dit soort websites en dan kies ik weer eens een bikini uit ofzo , ja echt soon op de blog). Maar anyway, gelijk heb je, haha met je ring om je vinger. Succes op vakantie alvast met het rennen!

 • Je bent echt supergoed bezig meid! You really going for it! Ik ben er zeker van dat je ook op vakantie je doel zal vervullen, je hebt de smaak echt te pakken 🙂 Je nieuwe sportoutfit ziet er in ieder geval al heel goed uit 😉 Mijn benen heb ik leren aanvaarden (ook al heb ik cellulitis en wat brede bovenbenen) en nu ik vermagerd ben zien ze er een tikkeltje beter uit. Maar of ik er ooit 100% mee tevreden zal zijn? Nah, I don’t think so. Ik ben wel enorm trots op mijn handen, ik heb mooie fijne vingers en dunne polsen 🙂 Liefs! x

 • Super goed dat je zo goed bezig bent met hardlopen! Ik heb het een tijdje geprobeerd maar het was niks voor mij! Daarom heb ik veel respect voor mensen die het volhouden! 🙂 En wat een hippe outfit!

 • Ik hou ook niet van mijn benen. Ik vind mijn ogen het mooist, aangezien ze bruin/groenig zijn. Voor de rest zou ik het eigenlijk niet weten.. 😛

 • Wow jij bent goed bezig hoor, petje (haha) af! Ik ben de laatste 2 weken helaas niet zo sportief… Ik vind dat topje erg leuk en ben stiekem ook benieuwd naar het broekje 😉

 • Ik denk dat je gewoon killer legs hebt :D. Je bent erg goed bezig met hardlopen, keep on goinggg! Ik wou zelf het hardlopen skippen deze week door de warmte, maar door jouw artikel en mening…

 • Sta je super goed mee! En ik ben er eigenlijk stiekem wat van overtuigd dat jij prachtige benen hebt dus geen zorgen daarover maken 😉 ik denk eigenlijk dat ik men benen het mooiste vind aan mezelf haha, en m’n lange haren die echt tegen alles kunnen, ik blijf maar gezond en snelgroeiend haar hebben hah

 • Waahauw respect voor jou! Zoveel km’s en alsnog in een korte broek gaan rennen! Zou ik ook nooit doen, een legging tot net over de knie, a la, maar kort.. brrr! Ook normale korte broeken niet trouwens, voel ik me net een houthakker :’)

 • Goed bezig hoor, leuke dingen heb je uitgezocht! Ik vind ook niet dat ik een hoofd heb voor petjes, maar soms is het gewoon nodig.

Reacties zijn gesloten.

Reageren...?