FIT FEBRUARY AFVALLEN & MIJN GEWICHT DOOR DE JAREN HEEN

Fit February afvallen & mijn gewicht door de jaren heen

Vorige week schreef ik over hoe erg ik was geschrokken toen ik op de weegschaal stond. Vandaag vertel ik wat ik precies ben aangekomen (ben inmiddels weer wat gewicht kwijt) en over mijn eigen Fit February project. Maar eerst wat achtergrondinformatie over mijn gewicht door de jaren heen. Op de middelbare school was ik een fatgirl, als kind ben ik altijd volslank geweest met bolle wangen, toen ik 23 jaar was hoorde ik voor het eerst van mensen dat ik slank was. Dit laatste geloofde ik niet. Als ex-fatgirl geloof je dit soort uitspraken niet snel. Toen ik zwanger was woog ik net als toen ik 16 jaar was ergens in de 80 kilo, ik was ongeveer 34 kilo aangekomen (bij beide zwangerschappen). 84 kilo bij een lengte van 1,66 is overgewicht. Gewicht speelt een rol in mijn leven en ik moet hard werken om in jeansmaat 27 te passen, om kleding in maat 36 te bestellen en uiteraard hoort hier maat S bij. Vandaag vertel ik jullie meer over Fit February afvallen & mijn gewicht door de jaren heen.

Is er iets mis met maat 38 of meer? Nee absoluut niet. Alleen voel ik mij lekkerder als ik op dit moment in mijn leven in maat 36 pas. Hiervoor moet ik hard werken want zo moet ik voldoende bewegen én gezond eten. Bewegen en gezond eten is geen straf want je moet lief zijn voor je lichaam en geest. Maar je snapt dat ook ik wil snaaien en snacken en dan komt toch dat kleine (oke grote) duiveltje in mij naar boven want deze wilt dan MEER. En dat één koekje en dan gaat de koekentrommel dicht regel ken ik niet.

Het vervelende is dat ik vaak schommel in gewicht, 2 – 3 kilo schommelen lijkt mij heel normaal maar als dit 6 kilo of meer is dan denk ik bij mezelf: ik spoor niet. De afgelopen jaren sta ik veel minder op de weegschaal, this piece of shit komt alleen tevoorschijn als ik het eerste alarmsignaal niet meer kan negeren: mijn lievelingsbroek die niet meer past.

Fit February afvallen & mijn gewicht door de jaren heen

Gezonde homemade amandelmeel koekjes!

Fit February afvallen & mijn gewicht door de jaren heen

Vorige week schreef ik in deze blogpost dat ik in een dip zat/zit/working on it en hoe erg ik was geschrokken van het aantal kilo’s wat ik was aangekomen. Ik ben 9 kilo aangekomen. There I said it out loud. Ik woog begin december 57,4 en vorige week woog ik 66,4. Ain’t funny. Het is niet dat ik op mijn luie reet op de bank ben gaan ploffen en non stop ben gaan eten. Het is ook niet zo dat ik overgewicht heb, ik ben gewoon wat dikker geworden. Negen kilo eraan?! Hoe dan? In december en januari ben ik gewoon gaan hardlopen en heb ik voor mijn doen flink wat kilometers afgelegd (80km in december 100km in januari) je snapt nu ook dat ik echt veel heb gegeten.
Dit heeft met twee dingen te maken, het dipje waar ik inzat én de vicieuze cirkel van suiker en andere slechte koolhydraten. Als ik hier eenmaal iets van eet wil ik gewoon meer. Vooral na het eten van voedsel waar suiker voel ik een sugar rush aankomen.
Maar ook na een kom havermout wil ik meer, niet alleen omdat ik het zo lekker vind maar ook omdat het mij op één of andere manier niet goed vult. Het gekke is dat als ik havermout met amandelmelk op heb mijn maag na 1,5 uur knort.

Inmiddels ben ik erachter dat ik het volgende voor mij niet werkt: ’s ochtends twee boterhammen, een lunch vol koolhydraten gevolgd door een bord aardappel/rijst/pasta. Nu hebben we thuis alleen speltbrood en maak ik in plaats van witte rijst regelmatig zilvervliesrijst of bulgur, vaak genoeg zet ik volkoren pasta op tafel. Ik let erop dat mijn kinderen (en man) gezond en gevarieerd eten. Het is absoluut niet alleen maar wit en bewerkt.

Ik houd teveel van eten, vooral zoet, om het te laten staan en ik wil niet als ik het loodje leg denken zo dat was een leuk leven ik ben alleen maar druk geweest met mijn gewicht. Gezond en lekker eten, snaaien, snacken én op gewicht blijven is mogelijk. Hier ben ik van overtuigd.

De eerste week low carb of ik noem het eigenlijk liever – ik verban de slechte koolhydraten – zit erop en ik heb zelf al genoten van mijn cheatday. Ik voel mij stukken beter dan vorige week en ben ook wat gewicht kwijt.

Vanaf volgende week wil ik een eetdagboek op mijn blog plaatsen hierin zal ik ook zetten wat ik aan beweging heb gedaan, of ik ben afgevallen en hoe het gaat. Verder zal ik al mijn low carb recepten in één blogpost zetten want de monchoutaart mag niet vergeten worden!
Note to self: maak foto’s van alles wat je eet.

Uiteindelijk hoop ik binnenkort weer 58 kilo te wegen want dit is toch wel mijn happy size.

Koolhydraatarm eten saai en niet lekker? Think again en anders hier het bewijs wat collega blogger Sunny heeft geleverd: haar 12 favoriete koolhydraatarm recepten CHECK HIER ZO LEKKER.

Waar let jij op calorieën of koolhydraten? Let je überhaupt ergens op? Oh en wat is jouw happy size qua gewicht of kledingmaat?

Lees ook

46 reacties

 • Dit is wel heel herkenbaar! Ik loop ook zo’n 100 km per maand hard en na een kom havermout heb ik ook al vrij snel weer trek. Ik zit in de overgang en dat is dus extra gevaarlijk met wat je tot je neemt. Ik heb maat 38 maar koop meestal 40 omdat ik niet van strakke kleding houd. De weegschaal, dieten en eetdagboeken verfoei ik en snaaien vind ik heerlijk. Hoe moet dat nou? Ik ga maar eens bij jou de kunst afkijken… 😉

  Beantwoorden
 • Ik ga zo eens even die 12 recepten checken, ben erg benieuwd. Knap dat je weer zo open en eerlijk durft te zijn over je fit journey. Ik weet zeker dat je het kan, zo’n artikel geeft je waarschijnlijk ook een flinke duw in de juiste richting (maar daar was je al mee bezig natuurlijk). Het is gewoon het belangrijkste dat jij doet waar je jezelf goed bij voelt/ jouw doel behalen.

  Beantwoorden
 • Ik heb zoveel respect voor mensen die zoveel op eigen kracht kunnen afvallen. Zelf weet ik niet hoe het voelt omdat te ‘moeten’ van jezelf. Ik ben nooit dik geweest, maar voel me inderdaad erg prettig in mijn 34/36.

  Beantwoorden
 • Ik moet zo hoog en hoog nodig weer opgaan letten. Nee, niet eens opletten, serieus aan de slag. Bij mij gaat het meer om 15kg wat er af moet. Hoe komt het toch dat ik het dan iedere keer zo ver laat komen. Maar om even eerlijk te zijn, ik zou een moord doen voor een gewicht van 66,4, dan zou ik op een ideale BMI zitten.

  Beantwoorden
 • Ik herken dat deel van de zwangerschap wel, ik was ook flink aangekomen. Bij de eerste 22 kg, bij de tweede 30 kg. Maar ik was nooit dik geweest maar ik at ook niet veel vroeger, nu wel..hihi Dat je vorige week 66,4 woog is echt niet te zien op de foto’s. Je ziet er slank uit.  Ik hoop dat je je streefgewicht van 58 snel bereikt.

  Beantwoorden
 • Echt tof dat je zo eerlijk bent!!! Ik was ook echt benieuwd hoeveel je was aangekomen, ik had geen idee, ook omdat je zoveel loopt. ik heb vorig jaar op mijn Fb pagina (toen had ik nog geen eordpress) bijgehouden wat ik in een week eet, dit op verzoek van een toenmalige collega, en had mijn volgers gevraagd ook de uitdaging aan te gaan… Nieman durft😂😂😂. Ik heb op mijn hoogst 74 kilo gewogen en volgens mij hooguit 80 met mijn zwangerschap. Nu schommel ik tussen 66 en 68 kilo… Meestal weeg ik 67,5. Ik heb mijn snaai momenten en in de winter meer dan in de zomer, maar bij mij hoeft de zak niet leeg. Gister was voor mij doen een vreetdag, maar dat komt omdat ik verkeerd begon. S ochtends alleen thee daarna een kop koffie (na douche schoonmaken) lunch thee en yoghurt met banaan… S middags bakte mijn zoon weer die lekkere appelflappen 4 stuks voor ieder een. Ik maakte voor ons twee chocomel met slagroom. Daarbij hadden we ieder een appelflap… Maar omdat we met zijn tweeën waren aten we er allebei nog een. S avonds zelfgemaakte rode kool met zelfgepureerde aardappels. En heerlijk stoofvlees. Kop koffie, ginger beer. De andere twee vonden het niet kunnen dat wij de appelflappen hadden opgegeten, dus maakte Floris er nog 4 maar die at ik niet…ik dacht nu moet ik stoppen… En dat vind ik dus al best veel wat ik heb gegeten….😂😂😂😂

  Beantwoorden
  • Herkenbaar verhaal Natasja ik zou het dus ook niet bij één appelflap kunnen laten en deze wegspoelen met chocolademelk lijkt mij top 😉 Ik moet mezelf ook aanleren om bij elke hap te genieten in plaats van als een kip zonder kop door te eten.

   Beantwoorden
 • Wat een eerlijk en leuk artikel Nesrin! Ik snap dat je ervan baalt als dit gewoon niet het gewicht is waar je je lekker bij voelt. Ik hoop dat je gewoon weer op je eigen streefgewicht komt! Ik snap ook de vicieuze circel om steeds naar zoete dingen te grijpen. Suiker in geraffineerde vorm is gewoon verslavend. Ik roep het heel vaak hoor maar ik zweer bij meer groente eten gedurende de dag. Als je rond de 300-500 gram groente eet (afwegen is noodzakelijk want dan zie je hoeveel het eigenlijk is) dan zul je voelen dat je trek in zoete dingen echt gaat verminderen. Mijn happy site is gewoon maat s/xs. Ik heb dat al mijn hele leven alleen tijdens mijn zwangerschappen niet. Toen zat er 19 en 15 kilo bij 😉

  Beantwoorden
  • Ik heb sinds twee jaar een keukenweegschaal en ik gebruik deze alleen als ik iets ga bakken. Je geeft een handige tip, ik zou meer moeten afwegen want ik heb werkelijk waar geen idee wat er naar binnen gaat.

   Beantwoorden
 • Het is zo vreselijk lastig om af te vallen als je die knop niet kan omzetten. Ik probeer mij sinds september aan een dieet te houden ivm mijn psoriasis. Omdat ik mezelf niets ontzeg wat ij echt lekker vind en vooral dosseer en keuzes maak is het goed vol te houden. Ik ben dezelfde lengte en van 78 kilo (maat 44) naar 67 kilo (maat 36) gegaan in een half jaar. 4 jaar geleden woog ik 60 kilo en was ik doodziek omdat ik te mager was. Mijn streven is om onder de 65 te komen en te blijven. Maar rustig aan, ik heb liever dat het langzaam gaat en ik het kan volhouden dan dat ik weer ga jojo-en

  Beantwoorden
 • Nope.. ik let helemaal nergens op. Moet ik wel eens gaan doen want anders word het niks uiteindelijk. Tommy kookt vaak en die let er wel op dus met het avondeten zit ik altijd goed 🙂 Ik hoop dat je deze lente/zomer weer helemaal happy bent en weer in je favo jeans maat past maar ik ben er van overtuigd dat jou dat gaat lukken.

  Beantwoorden
 • Ik ben heel erg benieuwd naar je eetdagboek.. Ik ben wel steeds bewuster van wat ik eet en maak bewustere keuzes. Geheel gezond eet ik niet maar vaak wel gezondér.

  Beantwoorden
 • Wat lief van jou, die link! :-))
  Nu heb ik wel makkelijk praten hoor, want voor mij is het geen straf om suikervrij te eten. Ik houd eigenlijk niet zo van suiker. Een beetje vind ik nog wel lekker, maar ik vind het al snel te veel. Ik ben dan ook echt geen zoetekauw.

  Ik denk dat het jou echt wel zal lukken om binnenkort weer op je ideale gewicht te zijn. Dat is je immers al zo vaak gelukt. We zien de foto’s van je eetdagboek hier binnenkort wel voorbijkomen. Ben benieuwd! 😉

  Beantwoorden
 • Wat goed om te horen dat je koolhydraten niet direct weg doet, maar op zoek gaat naar gezondere en meer vullende varianten. Je zal merken dat je van bijv. zilvervliesrijst minder nodig hebt, dan van witte korrels. Bovendien ziet je lichaam die simpele koolhydraten zoals uit wit brood en gewone aardappelen als suiker, waardoor je snel een piek ervaart en vervolgens moe en hongerig wordt en je dus meer en meer wilt eten. Wat mij ook heeft geholpen om zo’n 10 kg af te vallen, is op tijd eten. Echt iedere 2,5-3 uur iets gezonds eten, zodat je nooit in de snack attack modus komt 😉 want we weten hoe gevaarlijk die momenten kunnen zijn!

  Beantwoorden
 • Aiii dat zijn best wat kilo’s inderdaad. Kan me best voorstellen dat je daar van schrok. Low carb werkt als een trein hoor, en is echt niet per se saai. Het grote voordeel is dat je des te meer geniet van een cheat day (die ook gewoon brood (ha-ha-ha) nodig is). Succes met Fit February!

  Beantwoorden
 • Mijn gewicht fluctueert echt amper. Ik weeg volgens mij al tien jaar quasi exact ’t zelfde. En ik hou ook van mijn zoetigheden. Alleen op vakantie durf ik wel eens afvallen omdat ik altijd heel actieve vakanties heb. Maar ik kan me wel inbeelden dat het heel vervelend is om je gewicht zo op en neer te zien gaan. Frustrerend moet dat zijn om telkens terug te willen/moeten naar dat streefgewicht. Maar hey, you’ve done it before, girl, en ik ben er zeker van dat je het weer kan!

  Beantwoorden
 • Ik heb nooit echt opgelet op koolhydraten en calorieën enzo. Pas met die detox natuurlijk wel, maar nu probeer ik gewoon weer weinig te snoepen en goed naar mijn lijf te luisteren. Als ik vol zit moet ik stoppen met eten. Succes met Fit February. Ik ben benieuwd naar je eetdagboek.

  Beantwoorden
 • Nesrin, gebruik je Myfitnesspall al? Je kan heel handig invoeren wat je de hele dag hebt gegeten. Je kan zelfs een doel invullen (hoeveel je wil aankomen/afvallen) en dan word t er berekend hoeveel calorieën je dagelijks mag eten. Heel handig! Ondanks dat ik wil aankomen, let ik op.. want ik ben ook een zoetekauw en teveel suiker is voor niemand goed. Helaas =(

  Beantwoorden
 • Heel herkenbaar wat je schrijft. Hier ook zo’n schommelaar en ik wil ook terug naar de 55 a 58 kg en maat 36.
  Waar ik op let? Bewegen, bewegen, bewegen. Zo min mogelijk snoepen (slechte suikers) en iets minder eten (kinderportie i.p.v. flinke eter portie haha)

  Beantwoorden
 • Ja ik let ook op hoor, als ik alles zou eten wat los en vast zit dan ben ik binnen de korste keren tonnetje rond. Ik ben nooit te zwaar geweest, maar wel eens zwaarden dan dat ik wilde. 1 kilo per jaar erbij lijkt niet veel, maar over 10 jaar ben je in lengte natuurlijk niet gegroeid. Dus is het beter te voorkomen dat je in de breedte wel groeit haha. Ik let dus erg op wat ik eet, maar zondig geregeld hoor. Alleen niet zoveel en ik sport wel veel. Zo hou ik de balans.

  Beantwoorden
 • Ik ben 28 jaar van mijn leven te zwaar (echt heel veel obese te zwaar) geweest. Nou ja, laten we er 15 jaar van maken. Nu ben ik zwanger, weer aan het aankomen, thank God maar 10kg, ik was in totaal 50kg afgevallen. Dus ja: gewicht is wel een issue. Al kan ik het nu tijdens mijn zwangerschap wel los laten, niet zo los dat ik 34kg aan kom (alhoewel, ik moet nog 6 weken, zal je zien dat ik dan alsnog 20kg aankom). Ik eet nog steeds regelmatig, gezond, ik ben nog redelijk actief tijdens mijn zwangerschap, alleen eet ik nu teveel chocolade. Dat gaat ook wel weer over. Ik mis alleen het hardlopen ontzettend!

  Beantwoorden
  • Ik vind het ontzettend knap dat jij 50 kilo bent afgevallen. WOW. Dat je nu maar zo weinig bent aangekomen tijdens de zwangerschap vind ik ook super goed. Het hardlopen komt vanzelf wel weer, misschien zelfs met de kinderwagen;-)

   Beantwoorden
 • Gaat je zeker lukken om de kilootjes eraf te krijgen. Hopelijk kun je een goede balans vinden. Ik merk zelf dat wanneer ik meer eet ik ook meer honger krijg en andersom hetzelfde. Misschien helpt dat!

  Beantwoorden
 • Wat vervelend dat je bent aangekomen. Dat lijkt mij wel heel lastig, zeker omdat je wel heel veel beweegt. Ik blijf vrij makkelijk op gewicht, alleen val ik wel snel af, zeker als ik stress heb. Dat is wel eens de verkeerde kant opgegaan qua dat ik te dun werd, maar tegenwoordig ben ik vrij stabiel. Ik ben benieuwd hoe het afvallen je afgaat, maar ik denk dat het zeker goed gaat komen. Succes!

  Beantwoorden
 • Hoi Nesrin, wat moedig dat je zo je struggle met je gewicht deelt. Ik heb nooit echt een probleem gehad met mijn gewicht. Maar ik heb wel anders moeten leren eten door o.a. chronische darmklachten. Icm met intensief fitnessen moest ik het nog meer aanpassen. Ik heb me laten vertellen dat je moet eten volgens je lichaamstype. Afhankelijk van je lichaamstype heb je meer of minder behoefte aan bepaald soort eten en dat kun je vervolgens verder aan je activiteiten aanpassen. Zoek maar eens op lichaamstypen; ectomorf, mesomorf en endomorf. Ik ben de mesomorpf, kort maar sterk 😀 Bedankt dat je dit deelt 🙂 Succes en sterkte SuperMama ‘Nes’ 😀

  Beantwoorden
 • Ik let vooral op mindfull eten. Ik hou ook van veel en lekker eten en zo eet ik dan snel te veel. Ik probeer dus altijd maat te houden. Ik tel geen calorieen of koolhydraten. Ik heb ooit anorectische gedachten gehad, dus ik wil nergens een obsessie voor kweken. Ik heb trouwens ook echt geen jeans maat 27. Ik weeg met mijn 1,64, 60 KG. Ik ben nu weer begonnen met het slikken van de pil, dus hopelijk blijf ik een beetje stabiel. Voor de rest is het al veel als ik eens in de maand op de weegschaal ga staan. Ik weet zeker dat het je lukt om weer terug te gaan naar je fijne gewicht 🙂 Succes!

  Beantwoorden
 • Afvallen is misleidend simpel, omdat het technisch gesproken enkel om het crëeren van een calorietekort gaat. Maar we eten niet alleen maar om ons lichaam van brandstof te voorzien, maar voor een scala aan redenen: voor de smaak (heel belangrijk 🙂 ), als we blij zijn, als we verdrietig zijn, als we ons vervelen, voor de gezelligheid, etc. etc. Daarmee wordt eten ook emotioneel geladen en dat maakt het zoveel lastiger om te zeggen: ik eet dit niet meer of veel minder van dat. Ik heb er alle vertrouwen in dat je weer een nieuw balans zult vinden, want dat is in het verleden ook gelukt. Eten is zo persoonlijk waardoor het moeilijk is om advies te geven; wat voor de een werkt, hoeft nog niet voor een ander te werken. Zelf heb ik een kleine tien jaar tegen een eetstoornis aangezeten, dus ik weet hoe het voelt om obsessief met voedsel om te gaan. Voor mij werkt het absoluut niet om voedsel een label te geven (“goed” of “slecht”) en om items te vermijden. Zodra ik iets niet “mag” eten, wordt het ineens mega aantrekkelijk (terwijl ik het daarvoor niet eens zag staan, bij wijze van spreken); dus dat mijd ik! Na een lange weg te hebben afgelegd, zit ik alweer geruime tijd goed in m’n vel. Niet dat ik geen verbeterpunten heb of me niet onzeker voel, maar ik zit al tien jaar op hetzelfde gewicht (plus of min 1-2 kg).

  Geen idee wat mijn precieze lengte is – ergens tussen de 1,58 en 1,60 meter – en mijn “comfort” gewicht is 52 kg (met een maat “s” of 36; ‘k ben ook maar klein 😉 ). Ik denk dat ik me beter zou voelen bij 50 kg, maar ik kan me daar tegenwoordig niet erg druk over maken of daar veel moeite voor doen. Wel zou ik gezonder willen eten (dan zou ik waarschijnlijk ook afvallen, zonder daar erg in te hebben) en meer spiermassa kweken. Zou ik weer zwaarder van worden, maar ook strakker 😉 . Ach ja, uiteindelijk is het slechts een nummer op je weegschaal en gaat het erom hoe goed en gezond je je voelt!

  Beantwoorden
  • Ik let nu ook meer op eiwitten. Man wat is het lichaam toch complex maar met een beetje logica kom je al ver. Bedankt voor het linkje, ik ga het lezen. Ik vind het knap dat je gezien jouw verleden toch aardig op streefgewicht blijft (hier ben ik dus ontzettend slecht in) en dat je lekker in je vel zit! Wat het slapen betreft ik heb geen behoefte aan 8-9 uur slaap per dag met 7 gaat goed. Helaas is dit vaak minder (yes I’m loco) en word ik ’s nachts ook nog regelmatig (maar gelukkig is dit steeds minder) wakker gemaakt door mijn peuterzoon.

   Beantwoorden
 • Afvallen is gewoon ruk, en op gewicht blijven ook. Toch denk ik dat iedereen hiermee worstelt, ook slanke mensen die zeggen dat ze alles kunnen eten. Ze eten namelijk nooit zoveel als ik ;’-) Als ze zoveel zouden eten als ik, zouden ze niet (meer) zo slank zijn, haha! Herkenbare struggle, ik ben momenteel bezig met WW en dat werkt best prima. Ik laat zo het obsessief calorieen tellen een beetje los en leer door de punten verstandigere keuzes te maken. Mijn favo gewicht is 75 (ik ben 1,84) en ik weeg nu 79 nog wat. Kledingmaat voor mij is 38-40, ook omdat ik lang ben is dat de mooiste maat zonder direct tante Sidonia te zijn 😉 You can do it Queen N! 🙂

  Beantwoorden
  • Ik weet zeker dat ik jou eruit eet. Niemand kan zoveel eten als ik 😉 Ik heb nog nooit WW gedaan het lijkt mij zo lastig al die punten enzo 😉 Nog vier kilo Lindsay, ik weet zeker dat jij deze zomer gaat rondrennen in je bikini!

   Beantwoorden
 • Herkenbaar dit hoor. Ik heb ook maatje 36 en toen ik twee jaar geleden wat te enthousiast had gegeten en het maatje 38 werd voelde ik me ook niet zo fijn, terwijl anderen niet begrepen waar ik nou over liep te zeuren.

  Weet je wat je kunt doen om havermout vullend te maken? Allereerst gewoon meer eten, maar ook banaan, noten, pitten en zaden erdoorheen doen. Klinkt stom, dat meer eten, maar het helpt echt. Je lichaam doet er namelijk veel langer over om de vezels te verteren, waardoor je langer voldaan bent. Ik eet om 9 uur mijn havermout en lunch pas rond een uur of 2 weer. Ik weet het, een ongevraagde tip, maar misschien heb je er wat aan 🙂

  Beantwoorden
 • Ik ben benieuwd naar je eetdagboek! Ik snap eigenlijk ook niet zo goed hoe jij kan aankomen met al je kilometers.. haha! Máár, spierweefsel weegt meer dan vetweefsel, dus dat kan het ook deels zijn he. Eigenlijk zegt de weegschaal niks. Hoe je kleding zit, wel.

  Beantwoorden
 • Dat jij dit kan heb je al eerder laten zien. Sowieso dat het je gaat lukken om je weer prettig te voelen en dus dat gewicht te bereiken. Dat het lastig is om zo snel aan te komen geloof ik gelijk. Daardoor zul je veel meer met voeding en beweging bezig moeten zijn. Toch vind ik het wel heel krachtig van jou dat je er voor knokt om jezelf prettig te blijven voelen in je lichaam. Heel veel succes! De eerste stappen zijn in ieder geval al gezet en daar mag je opnieuw trots op zijn. 🙂

  Beantwoorden
 • Hey Meis, Dat is zeker een goed voornemen. mag ik je een tip geven? Kijk niet naar de kilo’s. Het kunnen ook spieren zijn, mits je trained natuurlijk! Check je broek en als ie strakker zit ben je dikker geworden. Je kunt het overigens ook meten met een vet tang. Ik ben ook weer begonnen met het verbannen van de slechte koolydraten. In het begin even wennen, maar als je niet te streng voor jezelf bent best goed vol te houden. Succes aankomende tijd en ik volg zeker je progressie!

  Beantwoorden
 • Mijn happy sice gewicht is 55 kg maar ik denk dat ik dit na twee zwangerschappen niet meer ga terugkrijgen. Vandaag begonnen met weightwatchers en ik hoop dat de kilo’s er ook bij mij zullen afvliegen. Veel succes!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?