Droog borstelen voor een strakke en gezonde huid

Droog borstelen voor een strakke en gezonde huid

Er is een manier om goedkoop, makkelijk en natuurlijk je huid strakker, gladder en stralender te krijgen. Er zijn vrouwen die zweren op droog borstelen voor een strakke en gezonde huid. Bovendien zou droog borstelen striae en cellulite verminderen. Of de droog borstel haar werk goed doet weet ik (nog) niet. Onlangs kocht ik een droog borstel bij The Bodyshop, deze kwam net voor de vakantie binnen en na mijn vakantie wil ik ermee beginnen. Ik hoop jullie over een tijdje te laten weten of droog borstelen van de huid echt helpt.

Droog borstelen voor een strakke en gezonde huid

Helaas ben ik niet gezegend met een strakke huid en deze is ook erg dun. Zo moet ik oppassen met fruitzuren, peelings en bepaalde ingrediënten want deze zijn te heftig voor mijn huid. Mijn gezicht reageert snel op bepaalde ingrediënten maar de rest van mijn lichaamshuid kan gelukkig net iets meer hebben. Op mijn bovenbenen heb ik cellulite en is mijn huid erg slap. Ik ben geen ijdeltuit die alles perfect wilt hebben maar aangezien ik nu 33 jaar ben mijn lichaam er niet strakker op gaat worden en zwaartekracht nu nog meer impact heeft dan ooit wil ik nu wel met liefde wat hulpmiddelen gebruiken om de boel wat strakker te krijgen. Ik wil niet als ik een oud vrouwtje ben met meters los hangend vel slepend over de grond rondlopen.

Droog borstelen van de huid voor een strakke en gezonde huid

Net voordat ik op vakantie ging kocht ik een droog borstel want ik wilde weten of dry brushing (of gewoon in het Nederlands droog borstelen) echt zou helpen om mijn huid strakker te krijgen en of cellulite op mijn bovenbeen minder zou worden. Wat ik heb gelezen is dat je voor het douchen je hele lichaam op een bepaalde manier moet borstelen, dit kost je hooguit een paar minuten.

Op het internet heb ik verschillende ervaringen gelezen maar toen ik het lichaam van een Amerikaanse vrouw zag die haar lichaam al ruim 25 jaar droog borstelt was ik om. Haar huid zag er strak uit en zij zegt dat droog borstelen cellulite zal verminderen slash zal laten verdwijnen. Natuurlijk gebruik ik mijn verstand en weet ik dat je meer zult moeten doen dan alleen droog borstelen om een strakkere huid te krijgen maar het lijkt mij een fijn hulpmiddel wat ook nog vrij goedkoop is.

droog borstelen ervaring

Waar is droog borstelen allemaal goed voor?

Droog borstelen exfolieert de huid, haalt de oude huidcellen weg en reinigt poriën en zo zullen ingegroeide haartjes geen kans meer krijgen. Er zijn verschillende verhalen over striae en ik ben er eigenlijk niet over uit of ik erin geloof dat droog borstelen tegen striae helpt. Ik heb lichte striae net boven mijn heupbot en ik zal dit gebied ook scherp in de gaten houden als ik begin met droog borstelen.

Droog borstelen van de huid (voor een strakke huid)

Hoe moet je borstelen?

Het is de bedoeling dat je richting het hart borstelt en je begint beneden bij je voeten zo naar boven. Uiteraard moet je niet te hard borstelen en niet te vaak over hetzelfde stuk borstelen want dan zou je je huid kunnen beschadigen. Dit alles kost je hooguit een paar minuten als ik de verhalen op het internet mag geloven. Bovendien zou het droog borstelen een soort detox effect hebben omdat het je lymfesysteem zou stimuleren. Het lymfesysteem voert alle toxines uit het lichaam en zo kom je dus op het detox effect. Ook zou het lichaam huidverzorgingsproducten na het droog borstelen beter opnemen omdat je een schone huid hebt.

Ik ben ontzettend benieuwd en ik vind het fijn dat ik hier geen chemische crap voor nodig heb. Mijn gezicht reinig ik standaard met een gezichtsreinigingsborstel en ik kan al een jaar niet zonder deze borstel. Mijn gezicht is er heel blij mee en ziet er beter uit dan een jaar geleden. Als ik terug ben in Nederland ga ik beginnen met droog borstelen en ik hoop, fingers crossed, dat het helpt.

Kennen jullie droog borstelen? Of heb je andere tips om helemaal strak door het leven te gaan 😉 please share!

Lees ook

35 reacties

 • Ik heb hier vaker over gehoord en iedere keer denk ik ‘ohhhh moet ik gaan doen’, maar dan vergeet ik het weer! Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen en wie weet ga ik dan ooit ook nog een droogborstel kopen :-).

  Beantwoorden
 • Nou, k ben heel benieuwd naar je ervaring hiermee. Het staat al jaren op mijn to do kust, maar vergeet het steeds. Hyaluronzuursupplementen zouden ook helpen de huid strakker te trekken van binnenuut, maar dat zou je eerst met je arts mieten bespreken…

  Beantwoorden
 • Nog nooit van gehoord, zou het niet hetzelfde effect hebben als scrubben? Ik heb vaak last van ingegroeide haren, en hoe ik ook scrub ik blijf het houden. Succes, ik ben benieuwd of het effect heeft.

  Beantwoorden
  • Hello! Ik had eerst de superfijne gezichtsborstel van Philips maar die ging na een maand kapot, pechgeval. Nu heb ik een gezichtsborstel (werkt op batterijen) van Braun. Hier zit ook een epileerstuk bij, handig voor de snor 😉

   Beantwoorden
  • Daar ben ik weer. Ik gebruikte altijd het (hand)gezichtsborsteltje van de Hema of Etos. Maar sinds een paar maanden ben ik ‘hooked’ aan het elektrische gezichtsborsteltje van ‘gewoon’ Olaz Regenerist. Ooit met 40% korting gekocht bij Etos en laatst weer met 40% 6 (!) gezichtsborsteltjes. Durf wel te zeggen dat ik er heel tevreden over ben 😀

   Beantwoorden
 • Nee nog nooit van gehoord, maar van de lymfen klopt wel, jezelf masseren waar je bij kunt, buik en boven binnen benen helpt ook 😉 Je hebt dan ook niet voor niets bindweefselmassages, zo heet dat in de volksmond en kun je dus echt medisch ondergaan.

  Dat is zeer pijnlijk eventueel maar als het los is, heerlijk!

  X

  Beantwoorden
 • Al vaker over gehoord, over droog borstelen. En ondanks de bobbels toch nog niet geprobeerd. Als ik zo’n borstel zou kopen dan denk ik dat dat borstelen al snel een stap wordt die ik oversla tijdens mijn routine. Zoiets dat ik gewoon zou vergeten ofzo. Ik gebruik graag scrubs en denk dat voldoende water drinken en bewegen nog steeds de beste remedie zijn voor een mooie, strakke huid.

  Beantwoorden
 • Dit klinkt wel heel veelbelovend! Ik neem aan dat hier speciale borstels voor zijn? In Colombia bestaat geen Body Shop (helaas), maar wellicht kan ik het ergens vinden. Lijkt me goed om eens te proberen!

  Beantwoorden
 • Wat een handige tip! Zelf nog nooit geprobeerd maar het masserende gevoel lijkt mij wel erg prettig en ik weet – nog van een cursus van vroeger- dat drukpunten op het lichaam masseren, vocht afdrijvend werkt.

  Beantwoorden
 • O dit lijkt me wel wat! Al lijkt het me stiekem best pijnlijk. Even voor de duidelijkheid: dit is niet voor je gezicht toch? Al zou je een hele dikke huid hebben, dan zou het alsnog niet echt goed zijn denk ik. Maar als het anti-cellulitis is dan moet ik hier toch ook maar eens aan…

  Beantwoorden
 • Ik vraag me af of er veel verschil zit tussen droog borstelen en bijvoorbeeld het gebruik van een paardenharen want onder de douche. Ik denk dat het erom gaat de doorbloeding van de huid te stimuleren en dat moe wel lukken met zo’n borsteltje. Je zult er vast voordelen van gaan ondervinden, dat kan bijna niet anders. Ben benieuwd!

  Beantwoorden
 • Ben heel benieuwd naar hoe dit je bevalt! Zal je updates zeker volgen. Heb hier ook al eens over gelezen, maar zal ook vast een combi zijn van goed eten enz.. maar dat weet jij allemaal wel natuurlijk 😀

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?