de parfum tag

De Parfum Tag

Wat parfum betreft zweer ik op Chanel. Mijn eerste fles Chanel, dit was Allure, kocht ik toen ik zestien was. Ik heb voor dit flesje heel wat uren in de supermarkt moeten werken, heel wat preken van mijn moeder moeten aanhoren en toch is het mij allemaal waard geweest. Sinds mijn zestiende draag ik verschillende geuren die Huize Chanel in haar assortiment heeft. Heel soms ga ik vreemd en dan is het Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh, die met de bloemetjes maar dan wel de Eau So Fresh variant.

Van Kelvin en Laura die samen de blog Dagelijkse Hap runnen mag ik de parfum tag invullen. Ik vind het een leuke tag want ik ben dol op parfum. Ik zal eerder zonder make-up de deur uitlopen dan zonder parfum. Maar toch was ik ergens bang dat mijn invulling hartstikke BORING zou zijn? It’s all about Chanel, Chanel & Chanel. U bent gewaarschuwd!
Maar nee ook Naf Naf en Noa deden het goed toen ik een puber was.

De bedenkers van deze tag zijn volgens mij Martine en Willemijn van Live Life Gorgeous, correct me if I’m wrong.

De Parfum Tag

1. Hoeveel parfums heb je in je stash?

Op dit moment heb ik twee flesjes namelijk Coco Mademoiselle en Allure beide van Chanel. Ik besef nu ook dat nooit meer dan twee flesjes heb, dit vind ik voldoende. In de winter is het vaak Allure en Coco Mademoiselle en in de zomer is het één (soms  twee) van de geurtjes uit de Chanel Chance lijn. Ik heb laatst een berg samples aan mijn moeder gegeven want op één of andere manier test ik deze niet maar neem ik ze wel al te graag mee naar huis.

2. Van welke geurnoten hou je het meest?

Hier ben ik dus heel slecht in. Geuren omschrijven, geurnoten en waar ik van houd…Geen idee. Ik vind vrouwelijke, zachte geuren met dat vleugje power heerlijk verder dan deze omschrijving kom ik niet. Hele sterke en zware geuren vind ik niet bij mij passen en ik moet ook absoluut niks hebben van zoete kauwgomballen geur.

3. Heb je naar aanleiding van een tester wel eens een geur gekocht?

Twice! Dit was met Marc Jacobs Eau So Fresh en Lola.

de parfum tag

4. Wat is de mooiste flacon uit je stash?

Ik geef niet veel om het design van een flesje als het om parfum gaat, hier gaat het echt om de inhoud. Chanel is nooit gek en blijft bij een klassiek en vrouwelijk ontwerp. Ik vind de flesjes van Marc Jacobs wel altijd mooi om te zien.

de parfum tag

de parfum tag

5. Wat is de duurste geur uit je stash?

Volgens mij is dit het 100ml flesje eau de parfum van Coco Mademoiselle, je weet nu vast wel van welk merk dit is.

6. Heb je ooit een geur opnieuw gekocht?

Aan de lopende band, zestien jaar lang maak ik hetzelfde rondje.

7. Wat was het eerste parfum dat je van een vriendje hebt gekregen?

Goudvis moment hier…Ik weet het niet maar het zal ongetwijfeld Chanel zijn.

de parfum tag

8. Wat voor geuren droeg je als tiener en wat voor herinneringen heb je aan parfums van vroeger?

Alle geurtjes van Naf Naf en Noa van Cacharel. Ik vind Noa nog steeds een ontzettend lekker geurtje. Bij dit geurtje moet ik meteen aan mijn Oilily sjaaltje denken want deze rook altijd naar Noa, ik was toen 17 of 18 jaar. Ik was trouwens echt geen Oilily meisje, echt niet, maar dit sjaaltje en ik waren onafscheidelijk.

9. Welke geur vind jij het lekkerst bij je man/vriend?

Gio van Armani. Dit is de geur voor mijn man, dit geurtje is mijn man. Als ik deze geur ruik dan komen er veel herinneringen, dat verliefde gevoel van toen we net verkering hadden,  ja dit is totally my mister M.

10. Je moet al je parfums weg doen en je mag er maar één houden… Welke zou dat zijn?

Chanel Allure omdat ik deze al 16 jaar met heel veel plezier draag en dit waarschijnlijk tot aan mijn sterfbed zal doen. Op mijn grafsteen mag de tekst She swore on Chanel komen te staan.

Tag, tag jij bent em: Femke van La Femme Fem! Voel je niet verplicht.

Wat is jouw smell? Jouw nummer 1 geur?

Lees ook

45 reacties

 • Ha, deze tag stond toevallig al op mijn lijstje van ooit nog eens te maken. Nu ga ik hem dus zeker invullen. Ik heb dus gewoon nog nooit een geur van Chanel gehad, misschien toch eens gaan ruiken in de parfumerie! Gio van Armani vind ik ook een heerlijke geur voor mannen!

  Beantwoorden
 • Ik ben nooit zo van de parfum geweest, maar ben heel blij met mijn Chanel no.5 die ik van mijn vriend kreeg. Zijn moeder vond de geur (voor zichzelf in ieder geval) ‘te sexy’. Ik weet dan dus ook niet precies wat ze bedoelt. Ik ruik gewoon een lekker luchtje haha.

  Beantwoorden
 • Oh ja, de roze en de gele (geen idee hoe ze heten) van de Chance lijn vind ik ook heerlijk! Heb afgelopen jaar een hele berg testers versleten. Niet die groene, brrrr. Mijn nr 1 geur is L’Emperatrice van D&G. Heb ik al jaren en die blijf ik opnieuw kopen. En alleen voor speciale gelegenheden, voor kantoordagen draag ik cheapie dingen van Zara en H&M.
  NafNaf, haha, nostalgie! DIe kreeg ik elk jaar van m’n tante cadeau *thanks a lot*

  Beantwoorden
 • Parum.. heerlijk! Chance van Chanel was lange tijd *mijn* geur.. de afgelopen 3 jaar is het echter hypnose van lancome.. Zoet, maar toch ook fris en hij blijft lekker lang hangen!

  Beantwoorden
 • Ondanks dat het heeeeel veel Chanel is vond ik ‘m toch heel leuk om te lezen en helemaal niet saai 🙂 Ik vind het altijd zo lekker dat je sjaal naar je geurtje gaat ruiken. Ik zit regelmatig met mijn neus in m’n sjaal om die reden 🙂

  Beantwoorden
 • Poeh, ik weet niet of ik die laatste vraag zou kunnen beantwoorden. Ik kan altijd zo moeilijk kiezen.
  Chanel is één van de merken waar ik ook niet snel op uitgekeken zal raken. Die geuren zijn fantastisch en ik vind de verpakking toch ook wel bijzonder stijlvol.
  Nu je over Cacharel begint, dat is ook echt een goed merk, vind ik. Bijzonder prettige geurtjes hebben ze voor een ietwat zachter prijsje dan de hele dure parfums.
  Leuk ingevuld, deze tag!

  Beantwoorden
 • Het is wel van Live Life Gorgeous dat is correct. Ik wordt ook getagt op deze tag en vind het een hele leuke tag. Allure Chanel vind ik zo’n verrukkelijke geur. Ik ben benieuwd naar Gio van Armani omdat mijn man ook een nieuw geur zoekt.

  Beantwoorden
 • Leuke tag! Ook al heb ik echt de ballen verstand van parfum. Als iemand het over geurnoten zou hebben denk ik aan pinda’s en walnoten. Hahaha. Ik draag zelf eigenlijk nooit parfum, ik stort me altijd volledig op de bodysplash.

  Beantwoorden
 • Oh, parfum! Ik ben ook iemand die liever zonder make-up dan zonder geurtje de deur uit loopt. Ben gek op geurtjes. Duur, goedkoop, mij om het even. Ik ga deze tag daarom wel even apart zetten om nog eens te vullen.

  Beantwoorden
 • Hahahaha ja, nou ja, je weet al dat ik niet tegen parfums of sterke geuren kan, krijg er vaak hoofdpijn van, het opdoen is het punt, als het vervlogen is en mensen het goed dragen, kan het heel lekker zijn, echt wel. Heb je nu al eens een tester van Dior Essence gehaald? 😛 Ik heb nog steeds mijn testers liggen, maar goed, ik kom niet zoveel buiten of zo, en vergeet ze ook weer, maar goed dat ik ze in de koelkast bewaar 😉

  PS: ik heb nu mijn blog staan over het programma, wat goed dat ook jij hebt gekeken! Niet omdat ik het niet verwachtte, maar het is toch met kids, en gezin, ook tijd absorberend kan ik mij voorstellen 😉

  X

  Beantwoorden
 • Ik ben eigenlijk best makkelijk met parfum, vind heel veel geuren lekker. Hoewel ik ook vaak terugval op dezelfde, weet ook niet zo goed waarom. De flesjes van Chanel vind ik zo classy mooi, maar no5 vind ik dan weer niet zo lekker. Is dat een zonde?

  Beantwoorden
 • Ik draag niet vaak parfum, heel af en toe, ik vind vaak de geur van mijn douchegel/bodylotion al genoeg. Ik vind die Witte fles van Boss erg lekker en Alien is ook goed te doen. Allure is heerlijk maar daar zit voor mij een vloek op. Ik kocht eens zo’n fles spoot wat op en liet m in de badkamer op de tegels vallen kapot… Ik had m net… Erg he??? Daarna nooit meer gekocht😳😳😳

  Beantwoorden
 • Ik wou zo dat ik Chanel geuren kon hebben. Door de PH waarde van mijn huid ruiken chanel geuren niet zo als het zou moeten. Mijn all time favo is Flowerbomb van Victor en rolf! En Miss Dior eau Parfum!

  Beantwoorden
 • Haha ergens had ik al wel verwacht dat je parfum tag helemaal in het teken van Chanel zou staan 🙂 Ik vind het trouwens knap dat je al 16 jaar lang dezelfde parfum kunt kopen; ik koop bijna altijd iets wat ik nog niet eerder heb gehad, omdat ik veel te nieuwsgierig ben naar andere geuren. Afwisselen doe ik ook graag, dus ik draag ben elke dag van de week wel een andere geur. Echt één soort favoriete geur heb ik ook niet echt, hoewel ik wel vaak bloemige, zoete geuren draag.Te zwaar moet de geur bij mij ook niet zijn, dan word ik er misselijk van haha!

  Beantwoorden
 • Wat leuk dat je al zo een lange tijd voor dezelfde geur gaat! Mijn moeder heeft een paar parfums van Chanel (Allure en Chance) en die leen ik met veel plezier.
  Zelf draag ik nu graag J’adore Dior.

  Beantwoorden
 • Veel Chanel inderdaad. 🙂 Ik heb vanaf mijn 16e tot enkele weken geleden standaard ‘Your Fragrance’ van Replay gehad. Lekker zoet, fris, en fruitig. Sinds kort ben ik helemaal verzot op ‘Midnight heath’ van Beyonce. Ook zoet, maar niet té, en ook ietsje zwaarder. Heerlijke geur! 🙂

  Beantwoorden
 • Leuk om te lezen Nesrin! Ik heb een lievelingsparfum en dat is Diptique, philosykos. Zo lekker! Het is een nichemerk maar misschien ken je het wel van de kaarsen 🙂
  Fijn weekend!!

  Beantwoorden
 • Mijn moeder had die van Noa, toen ik kind (almost teenager) was. Heerlijke geur herinner ‘k mij. Een echte parfumkenner ben ‘k niet, maar ‘k kocht mezelf ooit de DKNY Be Delicious & die was m’n favoriet van ’t 1ste moment.

  Beantwoorden
 • Leuke tag! Ik ben dol op parfum en heb ook allemaal totaal verschillende geuren in mijn stash. Warme geuren, fris, zwaar en ga zo maar door. Mijn all time favorite is denk ik toch wel ‘Poison’ van Dior.

  Beantwoorden
 • Ik heb momenteel 3 geuren en probeer er een op te maken zodat ik ook maar 2 heb. Ik heb Aura Swarovski (bijna op), Loverdose van Diesel en Cartier de Lune. Loverdose vind ik iets te zwaar voor overdag, dus die gebruik ik heel weinig en ik hou Cartier eigenlijk achter tot Aura op is. Ik vind het makkelijk en leuk om echt een go-to geurtje te hebben. Dat is nu dus Aura en daarna wordt het Cartier 🙂

  Beantwoorden
 • Ik ben parfum meer en meer aan het ‘ontdekken’. Tot voor kort vond ik er niet al te veel aan maar begin meer en meer een hoarder te worden van nieuwe geurtjes! Momenteel staat Miss Dior op de eerste plaats 🙂

  Beantwoorden
 • Leuke originele tag! Mijn mama zweert ook bij Chanel, misschien dat ik ze daarom niet bij mij vind passen. Ik heb Chance en Mademoiselle wel gehad, maar ik hou echt van zwaardere luchtjes. Mijn 2 fav’s zijn altijd YSL – Manifesto en D&G – Intense. Maar ik heb een collectie van ongeveer 30 geuren, elke keer koop ik de nieuwste erbij.. Pff geen goeie verslaving! X

  Beantwoorden
 • Mijn favoriete geurtjes zijn absoluut J’Adore en Pure Poison van Dior. Heb ik ook standaard altijd wel staan. Daarnaast heb ik meestal nog een geurtje van Hugo Boss en Calvin Klein staan.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?