De 30+ vrouw in badpak of bikini

De 30+ vrouw in badpak of bikini?

Opeens, uit het niets, besluit ik in een badpak rond te huppelen in plaats van een bikini. Moet de 30+ vrouw in badpak of bikini? Heeft dit besluit met mijn lichaam en leeftijd te maken? Of is een badpak een meer classy iets dan twee stukjes lapjes stof om mijn lichaam? Ik heb mijn nieuwe badpak aangetrokken en foto’s gemaakt, iets wat ik best gek vond. Ik ben niet heel preuts maar ik ben ook niet the kinda girl die lekker blij voor de camera staat te springen met een lapje stof om. Ik bedoel mijn lichaam is 34 jaar, was ooit van een fat girl die meer dan 80 kilo woog op de middelbare school, heeft twee kinderen op de wereld gezet en werd hierdoor meer dan 30 kilo zwaarder (en weer lichter) en natuurlijk de zwaartekracht. Toch laat ik je vandaag mijn nieuwe badpak zien.

De 30+ vrouw in badpak of bikini?

De 30+ vrouw moet helemaal niets en mag alles vind ik! Bam. Ik trek nog altijd met alle gemak mijn bikini aan, met cellulite en alles. Ik heb altijd een regel gehad: op vakantie is het bikini in een binnenzwembad is het badpak.

Weg met regels: ik doe gewoon wat fijn voelt. Ik weet niet eens of ik dit jaar op vakantie ga maar ik heb wel een classy badpak klaarliggen. Het badpak die ik aanheb op de foto is te koop bij LASCANA en is van het merk Bruno Banani.

De 30 plus vrouw in badpak of bikini

De ex-fat girl in mij trok voor het eerst met trots in 2006 in bikini aan. Ik was slank, zat goed in mijn vel en kon eindelijk zonder schaamte op het strand liggen. FYI toen ik 16 jaar was woog ik iets meer dan 80 kilo.

Ik woog 55 kilo net voor ik voor het eerst zwanger was. Tijdens de zwangerschap kwam ik 34 kilo aan. Een half jaar na de eerste bevalling zat ik weer op mijn streefgewicht. Toen ik in 2011 voor de tweede keer zwanger was gebeurde hetzelfde, weer kwam ik meer dan 30 aan. Mijn sterke lichaam kan het allemaal blijkbaar.

Vorig jaar lag ik prima met een bikini aan op het strand. Dit jaar dacht ik, zoals ik net al zei, opeens aan een badpak. Ik zag verschillende classy badpakken voorbij komen en ik vond dit eigenlijk wel heel mooi.

Elk jaar lig ik keihard te bakken op het strand om mijn buik lekker bruin te krijgen, aan het einde van de vakantie is ie eindelijk bruin. Eenmaal in Nederland gaan er gewoon weer lagen kleding over.

lascana badpakken review

bruno banani badpakken kopen

lascana badpakken

Het badpak heeft een gouden ritssluiting voor. Is voorzien van uitneembare vullingen en heeft baleintjes opzij (voor goede steun). Niet op de foto maar wel aanwezig zijn de afneembare bandjes.
lascana review
Het viel nog best mee om in een badpak voor de camera te staan. Ik was alleen thuis en ik had geluk dat het licht goed was. Mijn camera stond gewoon op de berg was met daar bovenop een schoenendoos, ik was te lui om het statief klaar te zetten.

Dit jaar voelt een badpak fijn en je bent op je mooist als je lekker in je vel zit en kleding aanhebt wat goed voelt. Misschien koop ik volgend jaar wel weer een bikini, ik laat mijn gevoel spreken en zal vanzelf wel zien wat het gaat worden.

Vind je mijn badpak mooi of wil je meer classy badpakken zien? Check hier alle badpakken van LASCANA. Bij LASCANA vind je ook prachtige badmode, lingerie, nachtmode en strandkleding.

En jij? Badpak of bikini?

Daily Cup of Bla Bla Bla icoon

Uitleg?

Lees ook

34 reacties

 • Ik vind jouw badpak echt héél erg mooi. Ik ben van de bikini’s, maar ik vind badpakken tegenwoordig ook heel erg leuk! Ik moet nog gaan shoppen voor mijn vakantie dus ik ben benieuwd waar ik uiteindelijk bij uit ga komen :-)!

  Beantwoorden
 • Wauw wat een mooi badpak! Ik denk wel eens: meer mensen zouden dat moeten dragen. Niet omdat ik bikini’s niet mooi vind, maar wel omdat bikini’s bijna nooit flatteus zijn. Tenzij je maatje xxs hebt. Ook als je slank bent ontstaan er altijd nog vetribbels bij een bikini. Dan staat een badpak toch bij iedereen mooier?

  Beantwoorden
 • Wat een ontzettend mooi badpak en wat staat het je goed! Net wat Marije zegt, het is vooral belangrijk om te dragen waar jij je goed in voelt.

  Beantwoorden
 • Heel knap hoe je je gewicht ondercontrol kunnen krijgen. Laatste keer dat ik badpak draag was ik tiener. Al ben ik nu 41 maar ik draag schaamloos gewoon bikini. 😉

  Beantwoorden
 • Damn girl, you look HOT!! Prachtig staat dit badpak je! Al weet ik zeker dat je een bikini ook rockt!

  Ik ga gewoon lekker voor een bikini, kom maar op met een bruine buik!

  Beantwoorden
 • Bikini always!!! Ook al zijn mijn armen benen en buik niet zo strak als toen ik 38 was, ik vind een bikini gewoon een heerlijk gevoel van vrijheid… in een badpak voel ik me dan toch te verpakt. Ben dan ook al weken bezig met hoepelen en planken, heb alleen niet het idee dat het strakker wordt… of het moet onder mijn muffinbuik zijn 😜

  Beantwoorden
 • Buiten draag ik het liefst helemaal niets, maar dat kan helaas niet altijd.
  Toen ik nog kampeerde altijd in badpak ook met 110 kilo en altijd een strapless badpak. Ik hou van een mooi decolletté en als dat egaal bruin is is dat een blikvanger en wordt er nauwelijks naar de rest gekeken, maar ook als men dat wel doet heb ik er geen last van.

  Beantwoorden
 • Wat staat hij je mooi zeg! Vind hem heel classy! Zelf denk ik dat een badpak tegenwoordig net zo hip kan zijn als een bikini, maar ik zoek zelf voor de zomer wel een paar bikini’s, mede ook omdat ik ook mijn buik wel een keer bruin wil krijgen (voor mijn doen dan, want superbruin word ik toch niet).

  Beantwoorden
 • Knap dat je je gewicht zo onder controle kunt houden, zeg. Als je nu maar goed in je vel zit! Ik ben tegenwoordig zelf ook helemaal voor de badpakken maar heb er nog geen gevonden dat goed bij mijn lichaam past. Heb er al verschillende aangehad in de winkel maar die stonden mij dan nooit leuk. Zo vervelend. Dit badpak staat jou in ieder geval echt wel super mooi! Heel stijlvol!!!

  Beantwoorden
 • Ik ben 50+ en ik heb maat 48, geen bikini voor mij.
  Maar ook ik heb een besluit genomen dit jaar: ik ga voor de tankini waarvan de broek pijpjes heeft!
  De broek heb ik al en nu met jouw verwijzing naar Lascana heb ik daar een bovenstuk besteld, ik ben benieuwd 🙂

  Beantwoorden
 • Wauw wat mooi! Badpak en jijzelf! Ik loop vrijwel nooit in badkleding, maar áls ik het gebruik is het een bikini. Een badpak heb ik niet eens bedenk ik me nu… haha.

  Beantwoorden
 • Een badpak lijkt me vooral heel fijn bij actief zwemmen en vorig jaar had ik er graag 2 gehad toen we van de rotsen afsprongen maar op het strand wil ik toch echt een bikini aan 🙂

  Beantwoorden
 • Stunning Nesrin!! Hele mooie kleur heb je uitgekozen. Hier laatste jaren een tankini maar badpak lijkt mij ook wel erg handig. Zeker met een kleine, dan blijft alles goed op zijn plek zitten!

  Beantwoorden
 • Toevallig (of niet) maar hier ook een dertiger die dit jaar voor het eerst serieus aan het twijfelen is over het al dan niet dragen van een badpak (ipv een bikini, laat dat duidelijk zijn, naakt is geen optie 😉 ). Dus jouw artikel vond ik extra interessant om te lezen!
  En wat staat het je geweldig! Een prachtige kleur ook, en de combinatie met die rits. Ik ga meteen even kijken of het iets voor mij is.
  Ik kan me jou trouwens echt niet voorstellen als 80 kilo… Maar ik geloof je.

  Beantwoorden
 • Je staat er goed mee in dat badpak! Ikzelf droeg indertijd altijd een badpak, maar ik heb al jaren geen meer aan gehad. Laat staan dat ik al jaren geen zwembad van dichtbij heb gezien *oeps*

  Beantwoorden
 • Wat ik vind, op welke leeftijd dan ook, een bikini moet kunnen qua lichaamsvorm, verder wees vrij wat je wilt.

  Zelf ben ik een badpakken mens, altijd al geweest, toen ik 14 was, kreeg ik mijn eerste bikini nadat ik heel veel was afgevallen, tot ik mijn eerste duik nam als echte zwemster en mijn bikini broekje op mijn enkels hing en mijn topje dus ergens boven mijn borsten, right?

  aangezien ik nog steeds een echte zwemster ben, draag ik dus nog altijd een badpak, en ja classy bakpakken zijn er altijd al geweest je moet soms alleen iets meer en beter zoeken, dieper graven dan in andere jaren.

  X

  Beantwoorden
 • Voor mij geen bikini’s maar dat heeft meer te maken met mijn eigen zelfbeeld dan dat ik het leeftijdafhankelijk vind. Ook in badpak voel ik mij nooit helemaal vrij maar goed, ik doe het dan wel. Jouw badpak is trouwens wel een hele mooie, heel stijlvol en zo op het oog lijkt het totaal niet op een badpak.

  Beantwoorden
 • Het badpak staat je prachtig! Wat ben je toch een mooie vrouw! En super classy ook. Bij sommige vrouwen vind ik een badpak veel mooier staan dan een bikini. Maar ik denk dat het belangrijkste is dat je jezelf er lekker in voelt. wear it with style!

  Beantwoorden
 • Helemaal mee eens, each body is a bikini body! Ik snap dat je voor dit badpak hebt gekozen, het staat je geweldig. Ik hou van strapless en dat ritsje vind ik zo mooi! Goede keuze 🙂

  Beantwoorden
 • Bikini! En dat op mijn 46ste? Yes, it can. Ik ben voorstander van kleding aandoen waar je jezelf fijn in voelt. Ik ga ervan uit dat je zelf wel aanvoelt of iets ‘nog kan’ of niet. Het hotpants-pakje van rond mijn twintigste wat ik bloedig heb bewaard om nog eens te dragen? Te erg trouwens. Een ultrakort broekje met erboven (eraan vast) doorzichtige stof met alleen een ‘lapje’ op de plek waar je borsten zitten. Dat doe ik dus niet meer aan. Maar volgens mij ligt het nog ergens te verstoffen in mijn kast, whahaha. Ik heb vorig jaar toevallig wel een badpak gekocht. Maar dan met een decolleté tot aan mijn navel. Ik heb het nog niet gedragen. Op de een of andere manier voelt het bloter dan een bikini, raar…

  Beantwoorden
  • Ik snap je wat je nieuwe badpak betreft, gek he dat dit toch bloter voelt. Misschien omdat het sexier is? Of vind jij van niet?
   Jij hebt een prachtig lichaam en nog belangrijker: een superleuke uitstraling!

   Beantwoorden
   • Ja, misschien inderdaad wel. Ik ga in de herkansing op vakantie. Ik neem het gewoon mee (mits ze niet ‘eruit vallen’ zeg maar 😉 Enne…dank voor het compliment!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?