mommy wars tag

Een dag uit mijn leven in Turkije (zoals meneer Wilders het wil)

vakantie Turkije

Eigenlijk kan ik dit geen vakantie noemen want ik zie het eerder als ‘ik woon zes weken in Turkije’. Why?

Omdat dit ook een beetje vakantie in eigen land is. Terug naar eigen land zoals Wilders zegt. Wilders zal vast trots zijn op mij dat ik eindelijk even weg ben. Misschien een fout grapje maar ach hij en zijn aanhangers (die roepen dat alle Marokkanen terug naar Istanbul moeten) zijn ook best grappig.

Zo nooit gedacht dat ik het over politiek zou hebben op mijn blog, een van de onderwerpen die ik bewust vermijd.

Maar hoe ziet zo een dagje eruit?

De wekker gaat om 06:30 maar ik snooze drie keer en besluit rond 07:15 uit bed te stappen. Dit moet ik heel voorzichtig doen want ik heb een peuter rechts en een 7 jarige links van mij liggen.

Ik ga naar de badkamer en poets mijn tanden en fris mij op.
Ik loop terug naar boven en ga op het dakterras staan. Even wakker worden. Ik trek mijn fake Nike outfit aan, pak mijn oortjes en een flesje water wat de hele nacht in de diepvries heeft geleden en nu dus ijs is.

Voorzichtig sluip ik naar buiten trek de deur dicht en draai deze op slot. De sleutel leg ik in de fietstas. Dit moet van mijn moeder, alles moet altijd op slot. Ze is erg voorzichtig. Elke ochtend tref ik Luna (onze geadopteerde Turkse zwerfkat) slapend aan op de schommelbank die schrikt en kijkt mij onschuldig aan. Arme zwerfkat. Nu woon je hier en krijg je eten waarschijnlijk ben je volgend jaar dood samen met veel andere zwerfkatten.

Ik loop de tuin uit en stop 20 meter verder bij de ‘bakal’ (klein winkeltje) om daar snel wifi te tappen. Ik lees met plezier de eerste reacties (Morgaine, Femke, Kelly en Iris zijn er vaak vroeg bij ๐Ÿ˜‰ ).
Daarna loop ik 0,6 km hard naar het strand. Aangekomen bij het strand verstop ik mijn flesje met ijs wat inmiddels aan het ontdooien is ergens bij het strandtentje waar we altijd zitten maar nu nog dicht is.

Ik loop, soms 4, 5, 6 of 7 kilometer. Onderweg kom ik inmiddels veel bekende gezichten tegen. Er is รฉรฉn iemand waar ik veel bewondering voor heb en dat is een man waarvan ik denk dat hij eind 70 begin 80 is en elke dag langer hardloopt dan ik. Hij groet elke keer weer vriendelijk terwijl de zweetdruppels alle kanten op gaan. Zo oud en dan nog zo fit. Love that shit.

Als ik klaar ben loop ik richting het strandtentje en ga zitten. Het zweet voel ik aan alle kanten naar beneden gaan. Ook al is het nog maar 28 graden ik gloei elke keer weer.ย 
Inmiddels is het ijs ontdooid en heb ik water. Ik heb wifi en blijf nog heel even zitten voordat ik de offline (die mij trouwens goed bevalt) wereld in ga.

Thuis aangekomen zijn mijn ouders en dochter wakker, negen van de tien keer slaapt de kleine man nog net zoals een echte man in bed. Hij ligt daar alsof het hele bed ook van hem is. Typisch balzak.

Ik ga douchen en trek mijn bikini aan en vaak een vreselijk foute strandoutfit. Dat kan hier gewoon. Hier wonen veel oudjes and with all due respect zij geven niet om fashion & style. We ontbijten buiten omdat dat kan. We geven Luna brokjes en die gaat dan weg waarschijnlijk gaat ze op zoek naar schaduw en een veranda zonder kinderen.

“Mama zal ik afwassen?” X 250 “nee hoeft niet, ga jij met de kinderen lekker naar het strand”. Meestal doe ik dan heus wel wat hoor. Zoals drie verdiepingen stofzuigen met 36 graden.

Ik leg alle spullen in de bolderkar en loop met mijn kinderen naar het strand. And it is HOT! Onderweg praten we over van alles en nog wat. Onderwerpen als Netflix en Cartoon Network (geen Netflix in Turkije maar wel Cartoon Network), maar ook over kanker en dat deze ziekte verschillende vormen heeft, soms leer ik haar woordjes Turks en hebben we het ook over Line (BFF van mijn dochter) die nu ook in Turkije is op vakantie. Mijn zoontje zit dan vaak in de bolderkar en roept de hele weg slush pippie.

Eenmaal aangekomen smeer ik de kinderen in, dit doe ik gedurende de dag 150 keer, ย leggen we onze handdoeken op de strandbedjes en gaan dan bij het strandtentje Turkse koffie drinken. Ik drink zij pikken mijn Turks fruit en chocolade-amandelen.ย 

Doordeweeks is het tot 15:00 lekker rustig op het strand, in het weekend is het drukker.

Mijn ouders komen met bakjes vol fruit. Verse vijgen, perziken, watermeloen en druiven. We kopen simit en de kinderen drinken een slush pippie (zo noemt mijn zoon dat).

Ik lees wat blogs en ga soms het water in. Ik ga vaak met tegenzin het water in en mijn ouders trekken dit heel slecht. De rebel puber in me komt tot leven ook al ben ik 32 jaar en heb ik twee kinderen. Het liefst lig ik gewoon op het strandbedje, beetje lezen, beetje slapen soms loop ik een stukje met de kinderen maar ga liever niet het water in.

“Ga het water nu eens in met je kinderen!” en dit hoor ik slechts 1500 keer en dit beantwoord ik met rollende ogen. Ik hou van de zee echt waar MAAR het water vind ik koud, het liefst heb ik mijn water op 35 graden. Toch lukt het mij aardig want 1-2 keer per dag loop ik toch even het water in. Dit voelt toch als een verplichting naar mijn kinderen en ouders toe.ย 

De laptop gaat standaard elke dag mee naar het strand, soms schrijf ik een blogpost bij het strandtentje en als dit niet lukt kom ik ’s avonds hiervoor terug.

Rond 18:00 pakken we onze spullen om terug naar huis te gaan en daarna begint de spits. Douchen, eten koken, eten, afruimen en dan is het vaak 21:00 als we klaar zijn en gaan dan voor een wandeling naar de avondmarkt. Hier verkopen ze leuke spullen maar ook genoeg fake designer crap.

Rond 23:00 is het druk op de boulevard. Kinderen spelen, oudjes lopen rustig en de jongeren zoeken elkaar op.

Om 24:00 zijn we thuis wassen onze handen, poetsen onze tanden en wassen de voetjes. Ik breng de kinderen naar bed terwijl mijn moeder Sugar Crush/Rush geen idee hoe het precies heet op haar tablet speelt schommelend op de schommelbank, mijn vader is buiten aan het kaarten en ik ga nadat de kinderen slapen nog even op het dakterras zitten onder een hemel vol sterren.
Ja het leven is heerlijk ook al woon je weer even samen met je ouders, zonder je partner (ik mis hem) en de bolderkar die toch best zwaar is als je deze door het zand heen trekt.

Oh en wat ik ook heb meegemaakt ย twee weken geleden toen ik vroeg de deur uitliep voor een run: ik zag een man onder een viaduct een grote boodschap doen. Het heeft mij twee weken gekost om hier over heen te komen, ik moet nog kokhalzen als ik eraan denk…Het gebeurde gewoon voor mij. Ik draaide mij om en was eigenlijk te misselijk om nog nuchter te gaan hardlopen. En zo kan er opeens ook een oude vrouw het water in vallen voor je neus. Ik had het allemaal kunnen opnemen voor een vlog…maar het uploaden duurt hier zo lang. Meneer Wilders ik ben eind augustus terug.

Groet voor nu,

Nesrin

45 reacties

 • Wooow gadsiedarrie. Wat een engerd dat ie even buiten de grote boodschap doet. *uhg
  Leuk om te lezen hoe een dag eruit ziet. Schattig hihi dat je kindje Slush Pippie zegt. Issie daar zo gek op ๐Ÿ˜€
  Ik vind het water ook altijd super koud! Tof dat je er toch in gaat! Al kan ik me dat na al dat ge’zeur’ wel voorstellen!
  Geniet van je tijd in Turkije, ook al voelt het als thuis!

  Beantwoorden
 • Hiiii, here I am again op mijn vrije donderdagmorgen in mijn vakantie nota bene ;-)!! Wat een ontzettend vervelend leven daar in Turkije. Ojaa dat filmpje met die aanhanger “All e Marokkanen moeten terug naar ISTANBOEL ofzo”, mijn vriend en ik gingen he-le-maal stuk haha!! Super goed dat je het hardlopen zo goed volhoudt, je zit goed in de flow :-)! Wel jammer dat je man er niet meer bij is, maar heerlijk genieten hoor! Ik hou dus wel van water, maar niet als het koud is brrrrr!

  Beantwoorden
  • Mijn dochter slaapt thuis in haar eigen bed maar de kleine man ligt steeds vaker naast mij. We slapen tijdens de vakantie, nu mijn man weg is met z’n drieรซn op een tweepersoonsbed.

   Beantwoorden
 • Wat een heerlijke dagen! Ik geniet alleen al door dit te lezen. Wakker worden met hardlopen, de dag aan het strand doorbrengen en er s’avonds nog even lekker op uit. Joh, ren gewoon de zee in, dan ben je er in een keer vanaf en zul je merken dat het hรฉlemaal niet zo koud is ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden
 • hihihi..lol. Stofzuigen gaat gewoon door. Op vakantie of niet. Ik herken het! ๐Ÿ™‚ Ik zou ook aardig van slag zijn door zo’n man die even in jouw face zijn behoefte zit te doen. Fijne vakantie nog!!!

  Beantwoorden
 • hahah gadver, die laatste alinea!

  Verder klinkt het echt HEERLIJK! Heel erg fijn dat jij zo’n tweede thuis hebt waar jullie helemaal tot rust kunnen komen ๐Ÿ™‚ Geniet er nog van de laatste 2 weken!

  Beantwoorden
 • Heerlijk geschreven! Je dag klinkt heerlijk. Ik ben ook iemand die liever niet het water in gaat, meestal maar 1 keer op een dag op vakantie. Mijn vriend daarentegen gaat echt elke 10 minuten omdat hij het warm heeft. Ik zou ook een kleine trauma hebben van die man die zijn boodschap deed onder het viaduct, voor je neus!
  Liefs, Iris

  Beantwoorden
 • Hahahaha the early bird reageer groep? Is dat wat? hahahaha En dan ben ik laat vandaag zie ik ๐Ÿ˜‰ Maar ja mijn was hangt ook al buiten, mijn eerste kop koffie is al naar binnen vandaag, en straks mag ik werken dus ja, als ik wakker wordt, dan zit ik graag even rustig met blogs bij de hand en gaan met die banaan, een ander leest de krant, ik lees blogs!

  Mr. Wilders moet niet zo zeuren, soms vraag ik mij weleens af of hij zelf weleens in al die andere landen is geweest en weet hoe het er werkelijk aan toe gaat, zoals ik eerder aan jou vertelde, heb ik iemand gekend die een paar jaar in Turkije heeft gewoond en geleefd toe ze gingen scheiden, bla… net als jij/jullie, dat het heel anders is dan hier wordt vertelt. Hoe boezem je angst in bij de mensen. Nou goed, politiek is ook niet mijn ding, lol.

  Dit klinkt gewoonweg als heerlijk en zalig, op dat laatste stukje na, dat zou ik ook hebben ben ik bang, maar nu hop, beeld uitwissen en gewoon weer gaan!

  Geniet van je vakantie met de kids, en wat het water betreft, heerlijk toch juist? Dat even afkoelen, hahaha

  X

  Beantwoorden
 • Meid, het klinkt wel heerlijk hoor! Geniet nog even van je dagen daar! Hier is het vandaag ook mooi weer dat wel ๐Ÿ˜‰ maar over een paar uur kan het zo weer over zijn haha. Wat een viezerik die vent. hahaah

  Beantwoorden
 • Wat een heerlijk artikel heb je er weer van gemaakt meis (afgezien dan van de laatste alinea haha). Geniet er in ieder geval nog maar lekker van meis, je hebt het namelijk dubbel en dwars verdiend <3

  Beantwoorden
 • Ik blijf het elke dag maar zeggen: wat schrijf jij leuk!!! Ik heb er niet eens last van dat er geen foto’s tussen je teksten staan. You go girl!
  Klinkt als een heerlijke vakantie! Mag ik volgend jaar niet mee ๐Ÿ˜‰

  Beantwoorden
 • Als ik zo lees hoe jou dag gaat denk ik alleen maar: Ik wil dat ook, ik wil ook bij de gezellig klinkende ouders van Nesrin aan tafel schuiven en de hele dag op het strand hangen, ga ik wel met je kids mee de zee in ๐Ÿ˜‰
  Klinkt echt heerlijk Nes, ik ben een beetje jaloers hoor! Dat je je man mist snap ik helemaal, daar ben ik dan niet jaloers op. Hij zal jou en de kids ook wel missen! Geniet van je dag.. en ga die zee eens in! Je krijgt het van zelf warmer als je aan het zwemmen bent ๐Ÿ˜‰

  Beantwoorden
 • Heel levendig beschreven en zoals Natasja ook al zei, zijn foto’s overbodig! Arme Luna, hopelijk vindt ze na jullie een ander pleeggezin. Doet me denken aan de katten op de Filippijnen, ook sneu met bijna allemaal een gebroken staart. Is dat met die staart ook het geval in Turkije?
  De oude hardlopende meneer deed me denken aan Fauja Singh, ’s werelds oudste marathonloper. Als je weer eens op je wifi-plekje zit, kun je dit artikeltje eens lezen: http://www.theguardian.com/uk/2011/oct/19/secret-worlds-oldest-marathon-runner-100. Vond het zelf heel inspirerend! Hij inmiddels opgehouden met hele marathons te lopen (wordt ook een dagje ouder ๐Ÿ˜‰ ), maar twee jaar geleden liep hij in Hong Kong nog een 10K. Hij is nu 104 jaar!

  Beantwoorden
 • Ik werd net wakker (alsin niet net, ik lig niet tot 12 uur te slapen), maar dit was het eerste blogje dat ik las. Op de een of andere manier is het heel ontspannend om te lezen haha, zeker als je in bed ligt. Fijn stukje en leuk om te zien hoe je ”leven” daar nu is.

  Beantwoorden
 • Ah bah, ik zou ook niet echt blij worden als ik iemand een grote boodschap zie doen!
  Bij mijn ouders was het nog eens erger hoor. Daar is een keer in het jaar een groot feest precies om de hoek. Hartstikke leuk allemaal en goed georganiseerd. Nou is de garage een beetje om een hoekje, waar je uit het zicht bent. Mijn vader vond dus de volgende ochtend daar een mega drol! “Hij moest wel heel erg nodig, heb nog nooit zo’n drol gezien!”. Het kan niet van een dier zijn geweest, want er lagen stukjes zakdoek bij haha

  Beantwoorden
 • Leuk geschreven! Wat maak je een lange dagen trouwens, ik vind het knap dat je nog zo vroeg je bed uitkomt, dat gaat hier nog niet zo goed haha, maar wij gaan momenteel ook veel te laat naar bed (half 3 gemiddeld denk ik).

  Beantwoorden
 • Nou, kom op Nesrin, even op de tandjes bijten wat dat koude zeewater betreft; je weet niet wat je mist!!! ๐Ÿ˜‰
  Nee, serieus, ik kan absoluut niet tegen de kou, maar in het zuiden, waar het snikheet is, vind ik dat koude zeetje heerlijk. Het is inderdaad eventjes doorbijten, maar als je daar eenmaal doorheen bent, dan geeft dat een fantastisch vrij gevoel, vind ik. En er is ook niks leukers dan spelen met je kind(eren) in de zee.

  Lijkt me echt heerlijk hoor, om zes weekjes zo te leven. Zou je niet willen dat je veel meer tijd daar kon doorbrengen? Oeps, begrijp me niet verkeerd, niet dat ik je weg wil uit NL (lol)

  Geniet er nog ff van!

  Beantwoorden
 • Wat schrijf je toch ontzettend leuk Nesrin. Ik geniet er elke keer van om stukjes van jou te lezen.

  Het klinkt als een heerlijke manier om zo de zomervakantie door te brengen!
  Ik kan me voorstellen dat je je man mist en hij jou en de kinderen.

  Beantwoorden
 • Wat een heerlijke dag zo in Turkije, pracht land! Gelukkig is het weer in Nederland op dit moment ook goed want ik mis Turkije wel, het land waar wij meestal op vakantie gaan maar dit jaar helaas niet. En die man onder het viaduct iewwlll!

  Beantwoorden
 • Geweldig geschreven en superleuk om te lezen! En iieeeeeuw! Man ik zou dat beeld (om het niet opnieuw te typpen) echt nooit meer uit mijn geheugen kunnen wissen .. Als in: Traumatised for life. Je hebt echt een relaxed dagtempo en dat is het allerbelangrijkste wanneer je op vakantie bent. En ik voelde mij ook zo, vakantie in eigen land, voor ik naar Montenegro verhuisde (we kwamen bijna elke zomer juli en augustus hier doorbrengen). Je voelt je thuis, maar ook wel wat een vreemde want je bent andere zaken gewend geraakt in Nederland/Belgie ๐Ÿ™‚ Liefs! x

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?