Brownie recept ( best classic brownie ever)

Brownie recept ( best classic brownie ever)

Geen detox verhalen en niks over hardlopen vandaag!  Ik deel een heerlijk recept, nee het beste recept voor brownie. Waarom heb ik dit recept en het verhaal erachter niet eerder gedeeld? Dit is wat mij betreft de beste brownie die er is en ik heb er een hoop geproefd en gemaakt. Het recept is van The Hummingbird Bakery. Niet zo maar een bakery, nee eentje met de lekkerste cupcakes en taarten.

Brownie recept ( best classic brownie ever)

Jaren geleden had mijn zus, de kookfreak, het eerste boek van The Hummingbird Bakery en maakte de kokos – ananas cupcakes en ik was verkocht. De topping was erg goed. Ze bakte taarten uit het boek voor mijn verjaardag en bij elk bezoek maakte ze cupcakes uit het boek. Zo ook dé brownie. Mijn man viel als een blok voor deze brownie en het was inmiddels een gewoonte dat mijn zus speciaal voor mijn man de brownie bakte, inpakte en mee gaf aan mij. Ik vervoerde dit voorzichtig van België naar Nederland en werd voordat ik vertrok nog een paar keer gebeld met de vraag of ik de brownie niet zou vergeten.

Hummingbird boek

 

Het was februari 2011 toen mijn man en ik een citytrip naar Londen maakten. Het was koud, heel erg koud. Londen was leuk, bla bla bla, cultuur allemaal heel leuk om te zien het paleis en haar wachters heel belangrijk allemaal maar ik het allerbelangrijkst was toch echt om naar The Hummingbird Bakery te gaan. Zonder kaart gingen we op pad want het zou ergens in de buurt van Harrod’s moeten zitten. Ja iets verderop dan. Het was zo koud en het begon te regenen en voor mijn gevoel hadden we er 10 kilometer op zitten. Mijn man begon de hoop op te geven want er zijn genoeg andere bakkers waar je iets lekkers kunt eten. NEE. Een helse zoektocht die ik nooit meer vergeet.

Ik vond The Hummingbird bakery en nam een doos cupcakes mee en zag met mijn eigen ogen de platen brownies precies zoals mijn zus die bakt voor mij staan.

Het recept is makkelijk, je hebt er niet veel ingrediënten en keukengerei voor nodig. Gezond? Nee dit is misschien erger dan erg want je smelt chocolade met boter en gooit er een berg suiker door en om het nog erger te maken doe je er ook nog bloem bij. Duivelswerk.

Hummingbird brownie

Hummingbird brownie recept

Ingrediënten

200 gram pure chocolade (blokjes)
Ik heb de allergoedkoopste repen chocolade gekocht. Ik vraag mij nu wel echt af hoe deze brownie zou smaken als je het met een reep Tony’s zou maken. 

175 gram boter

130 gram bloem

325 gram suiker

3 eieren

1 vel bakpapier (kan ook prima zonder)

1 grote kom

Bakvorm 23x33x5 (oke ik weet niet hoe dit ding eruit ziet maar ik heb gewoon een standaard taartvorm gebruikt)

1, 2, 3 make & bake!

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier (of gewoon niet).

Breek de chocolade in stukken en snijd de boter in stukken doe deze in de kom en smelt die au bain-marie. Roer het tot een glad beslag.

brownie hummingbird

 

Brownie recept

Pak de kom van het vuur en roer de suiker erdoor tot een mooi glad beslag. Vervolgens voeg je bloem toe en ook hier roer je tot een mooi beslag. Als laatst voeg je de drie eieren toe.

Brownie recept hummingbird

 

Brownie recept hummingbird

 

Hummingbird brownie recept

Giet het beslag in de bakvorm en schuif het in de oven en bak de brownie 35 minuten. Let op het zou eventueel 30 tot maximaal 40 minuten kunnen duren. Ik heb eerder gespeeld met de tijd en 35 minuten is bij mij perfect.

hummingbird recept brownie

Laat hem volledig afkoelen voordat je begint te eten. Ik vind warme brownie niet lekker.

classic brownie Hummingbird

Tadaa

hummingbird brownies recept

Het was lekker maar die van mijn zus is toch lekkerder.

Deze brownie zou elke vrouw eens per maand moeten bakken 😉

Ik ben op zoek naar een goed recept voor een Blondie én stiekem ben ik heel benieuwd hoe deze brownie zou worden als ik Tony’s chocolade zou gebruiken. 

Wie houdt er niet van chocolade?

Lees ook

43 reacties

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?