Binnenkijken bij Nesrin (als mijn man van huis is...)

Binnenkijken bij Nesrin (als mijn man van huis is…)

-Bericht voor mijn man-
Hi lief, als je dit leest ben je lekker op vakantie. Je zit nu vast met de kinderen op strand en terwijl je het nieuws leest neem je misschien ook een kijkje op mijn blog. Ik wil je iets vertellen. Ik, ehm, heb het muurtje beneden geverfd. Het is nu roze. Ik heb (bewust) niks tegen je gezegd haha. Mocht je dit lezen vanuit Turkije dan denk je vast 1) Nesrin die zelf ging verven, mission impossible?! 2) ROZE!? Welkom bij een nieuwe blogpost met de titel: Binnenkijken bij Nesrin (als mijn man van huis is…).

Nou lief, nee ik heb het muurtje niet zelf geverfd, mijn zusje heeft het gedaan. Het kleurtje, Flexa Midden Bes en dus niet roze (oké wel roze) heb ik uitgezocht.

LEUK HÈ!?!

Ik zie je woensdag weer lief! Niet boos zijn, think pink.

-einde bericht-

Binnenkijken bij Nesrin (als mijn man van huis is…)

Voor al mijn lezers, het muurtje beneden werd op een dag in augustus in 2007 geverfd toen ik boven aan het slapen was. Ik was vijf weken zwanger en ook al had ik geen last van kwaaltjes ik was die dag zo ontzettend moe. Ik kon niet uit bed stappen. Elke stap en draai in bed voelde als een onderneming. Mijn man kwam naar boven met een pot verf en vroeg of ik er zeker van was dat ik 100.000 Smurfen tegen de muur aan wilde gooien. Het was ook echt een Smurfen kleur. Ik antwoordde ja en dat hij erop moest vertrouwen dat zijn vrouw smaak heeft.

Muur zelf verven turkooise

Waar je huis woont tag

Het muurtje was prachtig. Tien jaar lang heb ik er met plezier naar gekeken. In de peuterfase van de kinderen kwamen de eerste vlekken en ik was ondertussen druk met werken en het moederschap, klussen in huis kreeg geen aandacht. Ik kon de tijd niet vinden om iets te veranderen in huis plus met kleintjes in huis is het haast onmogelijk een pot verf te openen.

Tien jaar later. Het is augustus 2017. Mijn man en kinderen zijn op vakantie en ik ben in Nederland gebleven omdat ik moet werken. Elk vrij uurtje besluit ik alle zooi op te ruimen. Er zijn 10 volle vuilniszakken de deur uitgezet en ik ben zo blij. Op de gang hoor ik gewoon een echo! Bijzondere shit dit hoor.

Ik wilde ook het muurtje verven, het leek mij een leuke verrassing voor mijn man en kinderen. Ik wilde eerst een andere tint binnen de turquoise familie, maar ik ben (onder dwang van schoonzusje) toch voor een heel ander kleurtje gegaan. Het is een oudroze kleur, de Flexa Midden Bes uit de Strak op de muur collectie.

Ik ben gek op turquoise en ik wil dit zeker niet uit mijn woonkamer wegwerken.

Wie vulde de Waar je huis woont TAG in?

Het nieuwe kleurtje op de muur past ook goed bij de rest van woonkamer en ik ben een tevreden mens.

muur verven flexa midden bes

spiegel ovaal romantisch

Flexa verf ervaring

Er zitten nog wat roze verfvlekken op het plafond en op de witte muur ernaast. Dit gaan mijn zusje en ik nog wegwerken. Het moge duidelijk zijn dat we geen pro’s zijn.

Flexa verf review

Ik raak niet uitgekeken op de spiegel. Tien jaar geleden kocht ik het bij Woondock in Duiven met het idee ‘leuk voor op het toilet’. De spiegel heeft geen stap in het toilet gezet en gaat nu weer gewoon weer terug naar zijn vertrouwde plek.

Ik ben geen klusser, sterker nog ik heb een hekel aan klussen maar ik vind veranderingen in huis wel heel gaaf altijd. Het volgende project staat klaar en ik zoek nog een slachtoffer aan wie ik dit kan uitbesteden…

Tip van Truus: Wil jij binnenkort verven? Gebruik de Flexa app. De app laat je precies de kleur op de muur zien en laat je meteen het eindresultaat zien!

Ben jij een klusser? Of heb jij net als ik twee linkerhanden?

Lees ook

28 reacties

 • Niet roze? Ik weet niet, volgens mij staan de kleuren hier dan fout, maar ik vind het pink hoor, hahaha zacht pink, dat wel, maar roze, bes zie ik er niet aan af, ik had dan harder verwacht 😉

  Mooi gedaan, en je man, whahaha arme hij… Om je vraag te beantwoorden, ik heb net een paar weken terug mijn slaapkamer weer gewit, plafond en muren, rondom, daarvoor mijn woonkamer, hal en keuken ook al, kortom… behangen heb ik ook al gedaan, kan ik ook. Kozijnen schilderen en de deuren ben ik 23 jaar geleden mee gestart, ik hoor mijn opa nog zeggen tegen mijn moeder… ‘Ze doet het beter dan jij…’

  Zo, die kon ik in mijn zak steken, whahaha Hier in de familie zijn we dus allemaal voorbereid op bepaalde klussen om dat zelf te kunnen… en dat werd al in de jonge jaren gedaan, erbij betrokken worden, startend met kleine klusjes, om te leren, gewoon… zo… voor mij dus heel normaal, al heb ik het behangen wel pas later geleerd, maar ook op eigen verzoek, mam? Ooit ben je er niet meer en dan? Ik wil het leren, zien of ik het kan… nou ook hier, zolang het geen patroon is nog… plak ik dat zo op.

  Klussen als timmeren en hameren, kom ik echter niet ver hoor 😉

  x

  Beantwoorden
 • Mooi geworden hoor Nesrin..! En als hij blauw al accepteerde zal dit geen probleem zijn toch..! Ik kan wel wat.. Heb een poosje terug bv de trap helemaal kaalgehaald, geschuurd en grijs geverfd..!

  Beantwoorden
 • Team twee linkerhanden hier, maar toch kan ik wel wat gedaan krijgen. Ik vind de nieuwe kleur mooi, like it! Wat heerlijk ook dat je jouw gezin weer bijna ziet. Nog maar een paar daagjes!

  Beantwoorden
 • Mooie kleur heb je gekozen! Hopelijk vinden je man en kinderen het straks een leuke verrassing als ze weer thuis komen. Ik ben totaal geen klusser. Wanneer er geklust moet worden ben ik vaak al snel de persoon die voor de koffie zorgt haha!

  Beantwoorden
 • Haha, geweldige blogpost! En prachtige kleur! Ik wil ook roze. Waarschijnlijk de woonkamer of de slaapkamer wordt roze. Verder kan ik schuren, behang eraf halen en een beetje verven. Twee linkerhanden dus 😉

  Beantwoorden
 • Ooh wst een leuke kleur! Ik vind het echt heel leuk staan! Die blauwe muur is ook tof, maar deze roze kleur vind ik eigenlijk nog leuker hihi. Ben benieuwd naar de reactie van je man!

  Beantwoorden
 • Kreeg even een smile op mijn gezicht bij het lezen van die 100.00 smurfen 😁
  Vind het best wel een gaaf kleurtje, denk alleen dat ik mijn wederhelft niet zo ver krijg.
  Hier net een hele woonkamer/keukenklus achter de rug waarbij ikzelf genoeg aan heb bijgedragen. Alleen hier gekozen voor veilig wit 🙂

  Beantwoorden
  • Thanks my dear! Ik wilde dit kleurtje in 2007 alleen was la husband het er toen niet mee eens 😉 Tien jaar lager is het nog steeds een prachtige kleur.

   Beantwoorden
 • Haha wat leuk dat bericht 😛 Ben heel benieuwd wat hij er van vindt! Of dat het muurtje opeens weet blauw is als je je bed uit komt 😛 Ik vind m heel mooi in ieder geval, houd wel van die kleur! De blauwe ook trouwens… staat allebei goed. Veel plezier met je nieuwe muurtje!

  Beantwoorden
 • Als je nou niet had geblogd hierover he… had je man het dan gezien? Haha! Veel mannen zijn een beetje kleurenblind 😛 Wel mooi kleurtje trouwens! Ik vind de Flexa kleurtjes ook vaak wel mooi. En die app is ideaal!

  Beantwoorden
 • Ahhh wat ontzettend leuk geworden en wat hebben jullie een prachtige kleur bank trouwens! Moet zeggen dat ik begrijp dat je het vorige kleurtje leuk vond, maar deze is echt 1000 maal mooier! I like it!

  Beantwoorden
 • Echt een prachtige kleur, dat roze! Rip, 100 000 smurfen 😀
  Het schilderen neem ik hier altijd op mij. Het hele huis is van boven tot onder al meer dan eens door mij en mijnen verfborstel onder handen genomen. Maar da’s dan ook het enige van klussen dat ik op mij neem 😀

  Beantwoorden
 • Ik heb ooit huilend een halve dag over een lichtblauwe rechthoek op de witte muur in de – destijds logeerkamer en nu – kamer van Mila gedaan. Het moest en zou precies en mooi worden, want ik wilde er drie (pluche) witte berenhoofden ophangen. Uiteindelijk heeft H. de kwast uit mijn handen gerukt en het zelf maar gedaan. Dat hij er een stokje voor stak toen ik ook nog besloot om een hele muur in onze slaapkamer lichtblauw te maken begrijp je zeker wel 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?