Het begin van je dag TAG (hardcore snoozen, geschopt worden & haasten)

Het begin van je dag TAG (hardcore snoozen, geschopt worden & haasten)

Ik ben een total bitch in de ochtend. Ik bitch enkel vrijwel elke ochtend tegen mezelf. Ik ben niet heel effectief en efficiënt in de ochtend, en hier baal ik van. Ik vind het niet erg om vroeg op te staan, maar omdat ik altijd laat naar bed ga en vroeg op moet snooze ik als een malle. Ik snooze hardcore. Mijn liefste man, oh wat houd ik van hem, vindt dit niet altijd prettig. Toch heeft hij respect voor mijn hinderlijke snooze gedrag, de beste man weet dat ik vrijwel elke avond tot laat werk en daardoor laat naar bed ga. Als de eerste snooze weggedrukt is begint mijn man schopjes te geven. Na de tweede snooze zorg ik ervoor dat zijn voeten mij niet kunnen raken. Ik heb korte benen, hij heeft lange benen en hij raakt altijd. Ik heb de ‘Het begin van je dag’ TAG, ingevuld en laat je zien hoe mijn ochtenden gaan.

Hoe laat gaat de wekker? Koffie of thee? Douchen of in bad? Je leest het allemaal hieronder. De TAG kwam ik onlangs tegen op de blog I live for my dream van Saskia. De TAG is verzonnen door Fleur die een mamablog Mama’s Liefste heeft.

Het begin van je dag TAG (hardcore snoozen, geschopt worden & haasten)

Hoe laat gaat de wekker?

De wekker gaat 5 dagen per week om 06:00 en dan snooze ik gerust door tot 06:15. Als mijn kinderen en ik vrij zijn, zet ik geen wekker en sta ik eigenlijk nooit voor 09:30 op.

Snoozen of meteen naast je bed?

Snoozen als een madderfakker. Dat wakker worden moet ik in stapjes doen, ik krijg het namelijk niet voor elkaar om snel naast mijn bed te staan als de wekker net af is gegaan.

Wat is het eerste dat je doet als je wakker wordt?

Ik trek de opladers van mijn Apple Watch en iPhone uit het stopcontact. Vervolgens loop ik naar de kast om een handdoek te pakken.

Word je uit jezelf wakker of heb je daar een wekker voor nodig?

Ik heb een wekker nodig. Mijn biologische wekker werkt alleen in zonnige landen waar het altijd lekker weer is, het is niet afgestemd op systeem hier in Nederland.

Pickwick Even thee

Koffie of thee?

Een jaar geleden had ik koffie gezegd, tegenwoordig drink ik braaf een kopje thee in de ochtend.

ontbijten in parijs

Hoe ik eigenlijk de dag wil beginnen (en toch slank blijven): Mijn ontbijtje toen ik in Parijs was.

Ontbijt jij of sla je die maaltijd over?

Sinds ik werk probeer ik wat te eten voor ik de deur uitga. Als ik krap qua tijd zit, is het ontbijt helaas het eerste wat ik skip. Dan loop ik vervolgens (echt te slecht dit) met een blikje Red Bull de deur uit.

treaclemoon strawberry Treaclemoon ginger treacle moon vanilla moment treacle moon coconut

Mijn liefde voor de Treaclemoon douchegels is groots. Ginger Lemon is favoriet in de ochtend, het prikkelt mijn zintuigen. Het is een pure verkwikking in de ochtend.

Douchen of in bad?

Douchen. Ik heb geen bad en geen bad-persoon. Badderen in eigen vuil en hallo een badkuip schoonpoetsen? No way.

Huilend op de badkamervloer

Hoeveel tijd heb jij nodig voor je make-up of je haar?

In de ochtend ben ik wat make-up betreft heel sloom. Ik heb er dik een kwartier voor nodig. Wat het haar betreft zit ik makkelijker, ik was het namelijk ’s avonds en breng het daarna in model, ik hoef er ’s ochtends niets meer aan te doen.

Hoe ziet je ochtendritueel eruit?

Wakker worden, douchen, aankleden, opmaken, de tasjes voor de kinderen klaarzetten, de droger uitladen, de was naar boven brengen, ontbijten, de kinderen wakker maken, de kinderen (helpen met) wassen en aankleden, de kinderen naar beneden brengen en dan zelf de deur uitlopen. Als ik op werk ben heb ik drie vrij drukke uren achter de rug.

Hoe laat ga je/ gaan jullie de deur uit?

Ik ga rond 07:40 de deur uit. Mijn man verzorgt het ontbijt voor de kinderen en brengt hen 08:20 naar school.

Wat is je grootste ergernis in de ochtend?

Er is één ding wat echt NIEMAND mag doen in de ochtend tegen mij en dat is commanderen.

Wat is je tip om de ochtend zo goed mogelijk te starten?

Ga op tijd naar bed. Iets wat ik overigens niet kan.

Het komt zelden voor dat ik voor 00:00 op bed lig, de afgelopen weken is het mij gelukt om rond 00:30 op bed te liggen en dit vind ik bijzonder knap van mezelf. Heel soms werk ik tot 01:30 aan mijn blog (en die blogposts zitten vaak vol foutjes) en dan ga ik met een brak hoofd naar bed.

Ook leuk om te lezen Hoe ziet mijn dag eruit? Hoe schoon is mijn huis? Hoe schoon is jouw huis? en De eeuwige was.

Wil je de TAG overnemen? Vergeet dan de bedenker niet te noemen. Ik zou het leuk vinden als je het mij laat weten, want ik ben benieuwd naar jouw invulling.

En jij, ontbijt jij of sla die maaltijd over?

Foutje(s) gezien? Mail de eenkoppige redactie. Ze is je dankbaar. 

18 reacties

 • Je opstaan perikelen zijn op dit moment zo herkenbaar (en tot laat aan je blog werken en dan foutjes ontdekken). Hier ook een snoozer met drukke ochtenden.

  Beantwoorden
 • Hihi, die schopjes… Wel lief hoor van je man. Mijn vriend wil trouwens ook altijd de opladers uit het stopcontact halen. Heb ik zelf echt nooit gedaan… zou dat beter zijn?

  Beantwoorden
 • Je wekker gaat best vroeg! Ik kan me voorstellen dat je dan nog wat snoozes en schopjes nodig hebt om wakker te worden 😉 Wel heerlijk dat je met de TreacleMoon-producten en een kop thee later wakker kunt worden. Dat is dan weer een fijn moment van de ochtend 🙂

  Beantwoorden
 • Wat een leuke tag. Neeeeee niemand moet ’s ochtend commanderen, dat is voor niemand goed. Ik was ook altijd mijn haren ’s avonds en breng het dan in model, dus ’s ochtends hoef ik het alleen nog maar door te kammen. Ideaal!

  Beantwoorden
 • Wauw, elke dag zo laat naar bed, ik heb ook mijn momentjes maar negen van de tien keer kan ik dan blijven liggen, als ik op tijd eruit moet, dan lig ik toch wel redelijk op tijd naar bed, lees, ik reken uit dat ik minimaal met gemak een uur of 6 tot 7 kan slapen 😉 Zo niet, dan heb ik de volgende dag nul te doen of pas laat, zodat ik in de middag nog even een dutje kan doen mocht dat zo uitkomen, hahaha Ik zeg echt, pas op voor die burn out!

  X

  Beantwoorden
 • Wat een leuke tag is dit zeg, Ik moet zeggen dat wij wel een totaal ander ritme hebben, ik lig altijd heel vroeg op bed (ja sorry, ik ben gewoon verliefd op m’n bed) en ik ga er wel ongeveer de zelfde tijd uit maar heb zeker een half uur nog voor mijn ontbijt (en die tijd neem ik dan ook)..

  Beantwoorden
 • Oei, 6 uur is wel aan de vroege kant ja! Al zou ik bijvoorbeeld dan alsnog echt niet kunnen snoozen. Misschien scheelt het dat ik het ook nog nooit heb gedaan. Ik weet niet wat ik mis dus, haha! Moest wel lachen om het stuk van jouw man en het schopjes geven. Zie het een soort van voor me. Ik zou echt heeeeeel chagrijnig worden als iemand dat zou doen haha. :’)

  Beantwoorden
 • Leuk om hem bij je te lezen! Ik zou ook graag elke ochtend beginnen met zo’n Frans ontbijtje en zonder stress, maar helaas…. mss als ik 65+ ben 😉

  Beantwoorden
 • Ik ben echt een ramp in de ochtend. Wakker gemaakt worden door mijn man (of door wie dan ook) kan echt mijn humeur voor de dag verpesten. Ik heb ook veel tijd nodig, wil niet moeten haasten zo vroeg. Dus ben zeker een uur bezig met eten, tas passen, aankleden… Ik ontbijt altijd overigens, heb altijd honger in de ochtend haha

  Beantwoorden
 • Super leuke tag, ik deel je mening wel over een bad nemen. Ik haat dat liever de douche dan. MAar een redbull drinken in de ochtend? Nee dat kan niet gezond zijn. Ik sla het ontbijt nooit over want dan krijg ik hoofdpijn. :s

  Beantwoorden
 • Leuk om te lezen! 🙂 Ik ben echt een ochtendmens, en lig op tijd in bed. Als ik pas half 1 zou gaan zou ik het nooit volhouden (überhaupt zo lang wakker blijven niet haha!). Ik snooze vrijwel nooit en vind het lekker ’s ochtends beetje te rommelen.

  Beantwoorden
 • Ik ben ook zo’n snoozer maar gelukkig is Tommy dat ook 🙂 over een bad denk ik precies hetzelfde als jij, ik hou van de douche! Leuke tag dit, ik ga ‘m opslaan 🙂

  Beantwoorden
 • Wat leuk om te lezen, en thanks dat je hem hebt overgenomen (met credit 🙂 ) Leuk! Ik was al erg benieuwd naar je dag.. Dat mensen 06:00 zo vroeg vinden he? Haha.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?