Aquarius Hair Turban Review

Aquarius Hair Turban Review

Neem jij altijd de tijd om pas gewassen haar aan de lucht te laten drogen? Ik niet. Maar ik probeer wel zo vaak mogelijk, zo voorzichtig en goed mogelijk, het haar te drogen zonder het te beschadigen. Nat is haar is kwetsbaar, maar we hebben niet altijd uren de tijd om het aan de lucht te laten drogen. Het haar met een handdoek of föhn drogen is makkelijk en gaat snel maar het is niet goed voor je haar. De Aquarius Hair Turban belooft het haar snel te drogen zonder het te beschadigen. Ik heb de Aquarius Hair turban getest en mijn bevindingen lees je vandaag in mijn review.

Aquarius Hair Turban Review

Nat haar met een handdoek of föhn drogen is not done. Nat haar is kwetsbaar. Nat haar borstelen of kammen moet je ook niet doen omdat het haar dan meer breekbaar is. Maar we hebben niet altijd tijd om het haar aan de lucht te laten drogen.

Ik was mijn haar 2-3 keer per week en dit doe ik het liefst ’s avonds. Ik droog mijn haar nooit ruw met een handdoek maar probeer het overtollige water met mijn handen eruit te knijpen, vervolgens dep ik het droog met een handdoek tot ik handdoekdroog haar heb. Als ik geen tijd heb dan pak ik de föhn en föhn ik het helemaal droog, vervolgens breng ik mijn haar in model met een van mijn stylingtools. Na het föhnen van mijn haar is het pluizig en door het al het lucht wat erin blaas ziet het er echt niet uit.

Vorig jaar bezocht ik een beauty speed date event en maakte ik kennis met de Aquarius Hair Turban. In de goodiebag die ik kreeg zat de Aquarius Hair Turban en ik probeerde het thuis meteen uit.

aquarius hair turban ervaring

hair turban review ervaring

Aquarius Hair Turban Review

De Aquarius Hair Turban is een simpel uitziende, vrij zacht en mooi stuk doek. Het voelt niet als een handdoek aan, zelfs niet als een zeer luxe handdoek. De speciale microvezel in de Aquarius Hair Turban is voelbaar, het voelt zacht en het zorgt voor een snelle opname van water. Aan de twee uiteinden zitten een lus en een knoop. Om de turban om te doen buig je voorover en kijk je naar de grond, je gooit je haar richting het gezicht wijzend naar de grond, vervolgens wikkel je het haar in de turban en bevestig je het lusje aan het knoopje.

De Aquarius Hair Turban zit goed en blijft op z’n plek. Zelfs mijn dikke en lange haren blijven netjes gewikkeld op mijn hoofd zitten zonder te verschuiven.

Ik laat de turban zitten zo lang het kan qua tijd en planning. Het resultaat is haar dat klaar is om verder te stylen en/of in model te föhnen. Het haar is dus niet droog, maar door de turban hoef je niet langer onnodig lang te föhnen of het haar droog te wrijven met een handdoek.

De voor- en nadelen

De belangrijkste voordelen van de Aquarius Hair Turban zijn:

♥ Voor mooi en gezond haar
♥ Droogt je haar snel en voorzichtig
♥  Droog wrijven niet nodig
♥  Minder lang föhnen
♥ Minder pluizend haar
♥ Makkelijke knoopsluiting

Het enige minpunt wat ik kan noemen is dat ze het lusje en het knoopje beter vast hadden kunnen maken. Ik heb lang, veel en dik haar, wat natuurlijk nog zwaarder is als het nat is, het vraagt daarom wel wat van een lusje en knoopje om het goed bij elkaar te houden.

Mijn dochter van negen is net als ik fan van de Aquarius Hair Turban, zij heeft meer en dikker haar dan haar madre, en ook bij haar werkt de turban sehr gut.

Onderhoud, prijs en waar te koop?

De Aquarius Hair Turban is verkrijgbaar in twee kleuren, namelijk wit en donker grijs. De donker grijze Hair Turban is speciaal ontwikkeld voor (net) geverfd haar. De turban mag gewoon de wasmachine in (op 40 graden wassen) maar gebruik geen wasverzachter en sorteer de was zoals elke brave vrouw doet. Je wast de turban dus alleen samen met gelijksoortige gekleurde producten, hashtag JWZ.

Gooi em niet in de droger en strijk de turban niet, anders verpest je dit doekje.

Kortom, happy woman hier! Zo happy dat ik laatst gewoon met de Aquarius Hair Turban op naar buiten liep (het was donker en er was niemand op straat maar toch).

Aquarius Haircare producten zijn te koop op www.aquariushaircare.com en bij de betere kapper, schoonheidsinstituut of retailer. Prijskaartje: €24,95

Ik vraag mij af of ik zo volledig mogelijk ben geweest…Mocht je vragen hebben dan stel ze gerust hieronder!

Hoe droog jij het haar? Aan de lucht of met de föhn?

Lees ook

13 reacties

 • Meestal droog ik mijn haar met een handdoek, die ik als tulband op mijn hoof hou. Als het dan nog wat vochtig is dan stijl ik het met krulfohn of met ronde borstel en föhn om mijn haar te polijsten, anders heb ik zo’n bos poedelhaar.

  Beantwoorden
 • Dat klinkt zeker als een handig ding om mijn haar sneller te laten drogen dan nu (ik wacht nu namelijk altijd af tot mijn haar vanzelf droog is). Echt een slim product dit!

  Beantwoorden
 • Dat lijkt mij wel wat als ik uit het zwembad kom en zo mijn haar doe en naar huis ga. Ik laat mijn haar bijna altijd in de lucht drogen. Föhnen doe ik nauwelijks.

  Beantwoorden
 • Leuke review! Ik heb exact zon zefde tulband alleen dan van de Mylène
  haha iets ander stofje maar werkt ook superfijn! Je haar wordt wat beter door behandeld 🙂

  Beantwoorden
 • De enige reden waarom ik nooit zin heb om mijn haren te wassen is omdat het ook weer moet drogen haha. Ik heb lang, veel en dik haar en als ik het aan de lucht laat drogen duurt dit uren. Dat is geen optie omdat ik het ’s avonds was. Ik wring ook altijd zoveel mogelijk water uit mijn haar en dep (maar soms wrijf) ik het droog. Vervolgens ben ik zo’n 20 tot 30 min. aan het föhnen voor het droog is. Meestal met het resultaat dat het ontploft, dus dan mag ik nog lekker met stylingtools aan de haal. Zo’n turban wil ik wel eens proberen, denk dat dit wel wat voor mij is.

  Beantwoorden
 • Ik heb ook lang en dik haar dat ik het liefst aan de lucht droog maar dat duurt altijd wel even. Vaak douche ik voor het eten, dan draai ik een handdoek op mijn hoofd die ik laat zitten tot ik ga slapen. Dan is mijn haar bijna helemaal droog dus dan ga ik vaak gewoon slapen met licht vochtig haar. ’s Ochtends is het droog en ben ik ready to go!

  Beantwoorden
 • Ik doe het helemaal fout haha 😛 Ik was mijn haar vaak, droog het een beetje met de handdoek, borstel het nat door en ga vervolgens met natte haren slapen. Het droogt wel aan de lucht dus, dat is het enige goede 😛 Een föhn heb ik niet in huis 🙂

  Beantwoorden
 • Oehh de prijs valt me nog mee! Lijkt me erg handig. Ik föhn mijn haar dus nooit omdat ik er dan uitzie als een pluizenbol. Echt verschrikkelijk. Dit zou mij veel tijd besparen.

  Beantwoorden
 • Ziet er handig uit… maar behoorlijk wat geld voor zoiets! Op advies van mijn krullenkapper gebruik ik tegenwoordig een hydrofiele luier (zo’n XL geval van de Hema) en dat werkt als een trein!

  Beantwoorden
 • Ik heb zoiets maar dan van gewone stof zoals een normale handdoek. Mijn haar is meestal nog steeds erg nat als ik hem afdoe. Ik heb net als jij dik haar en heb er echt een hekel aan mijn haar te wassen en kammen. Föhnen duurt een eeuwigheid dus dat doe ik niet. Ach… vrouwenproblemen! 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?