3 makkelijke recepten voor koolhydraatarme chips

3 makkelijke recepten voor koolhydraatarme chips

De vaste lezer zal het vast niet ontgaan zijn dat ik een zoetekauw ben. Ik geef niet veel om hartige snacks maar, chips vind ik soms wel lekker. Ik geniet meer van groentechips of ovenchips dan van gewone chips. Naast alle koolhydraatarme en suikervrije recepten voor zoete baksels op mijn blog, heb ik toch drie mooie recepten voor koolhydraatarme chips op mijn blog gedeeld. Vandaag zet ik de 3 makkelijke recepten voor koolhydraatarme chips op een rij! Lekker voer voor in het weekend en je hoeft dan niet met je arm in een vette zak te graaien.

Voor de 3 makkelijke recepten voor koolhydraatarme chips hoef je de frituurpan niet aan te zetten, alle drie de chips soorten gaan namelijk de oven in. Het zijn makkelijke recepten maar ik raad je aan om bij de oven te staan. Omdat je te maken hebt met dunne plakjes is de kans op aanbranden namelijk groot.

3 makkelijke recepten voor koolhydraatarme chips

Recept voor koolhydraatarme chips van ei

Recept voor koolhydraatarme chips van ei

Toen ik in de keuken bezig was met het maken van chips van ei had ik mijn twijfels. Maar het resultaat was goed. Heel goed zelfs en ik wil dit nog een keer maken en dan wat kruiden toevoegen aan het eiwit, zodat je chips van ei met een smaakje krijgt. Het smaakt niet zo naar ei want je gebruikt voor dit recept enkel eiwitten.

Wat heb je nodig?

  • 4 eiwitten
  • wat geraspte kaas
  • 1 eetlepel water
  • zout & peper

Optioneel: andere kruiden naar eigen smaak

Verwarm de oven voor op 200 graden. Splits de eieren en leg het eigeel weg. Voeg bij de eiwitten het water, zout en peper toe en roer dit mengsel. Pak een muffin bakvorm met anti-aanbaklaag en bedek de bodem met een dun laagje van het eiwit mengsel. Dit moet een heel dun laagje zijn, want chips hoort flinterdun te zijn.

Strooi er nu naar wens wat geraspte kaas over. Schuif de muffin bakvorm de oven in en bak de chips af in ongeveer 6 minuten. Dit is een richtlijn, want de baktijd kan per oven verschillen.

Het recept vind je hier.

Zelf gezonde courgette chips maken koolhydraatarm en vegan

Koolhydraatarme courgette chips

Het is best moeilijk om knapperige chips te maken. Zo was de eerste lading koolhydraatarme courgette chips die ik in de oven had staan mislukt. Het duurt best lang voor ze goed knapperig zijn maar, toch is echt lekker en zeker de moeite waar om het te maken. Ik denk dat van de drie recepten die ik vandaag deel, ik courgette chips het lekkerst vind.

Wat heb je nodig?

  • 1 courgette
  • olijfolie
  • zeezout
  • Optioneel: paprikapoeder

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de courgette schoon. Het is belangrijk dat je dunne plakjes courgette hebt daarom heb ik een kaasschaaf gebruikt. Leg de plakjes op keukenpapier en dep ze droog. Schenk wat olijfolie in een diep bord en doop de plakjes courgette erin. Zorg ervoor dat alle overbodige olijfolie eraf gaat door ze even boven het bord te laten hangen. Leg een stuk bakpapier op een rooster en leg de plakjes er op. Strooi vervolgens wat zeezout erover. Je zou er ook wat paprikapoeder erover kunnen strooien.

Schuif het rooster de oven in en bak de courgette chips af in ongeveer 15 – 20 minuten. Je moet de courgette chips goed in de gaten houden want het kan ineens hard gaan. Laat de koolhydraatarme gezonde courgette chips minimaal 15 minuten afkoelen op een schoon en droog bord of rooster. Ze zullen als ze eenmaal als afgekoeld knapperig zijn.

Het hele recept vind je hier.

koolhydraatarme chips recept

Koolhydraatarme chips van kaas

Dit recept heb ik op een vrijdagochtend, ja echt waar, gemaakt. Ongeveer drie jaar geleden kwam ik een Pin op Pinterest tegen van het recept, en al die tijd wilde ik het graag maken. Op die vrijdagochtend was het dan eindelijk zo ver. Omdat het een succes was heb ik het recept die ochtend nog gedeeld op mijn blog.

Wat heb je nodig?

  • Kaas
  • eventueel wat zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op het rooster. Snijd uit de plakjes kaas driehoekjes, je kunt ongeveer drie chipjes uit één plak kaas halen. Leg de driehoekjes op het bakpapier en gooi er een snuf zout overheen. Je zou dit ook prima zonder zout kunnen eten want kaas bevat van zichzelf al zout.

Schuif het rooster de oven in en bak de chips in 6-8 minuten af. Als de randjes goudbruin zijn weet je dat het klaar is. Laat het afkoelen en bewaar het in een luchtdichte vershoudbakje.

Wat is volgens jou de lekkerste chips smaak?

Meer koolhydraatarme recepten? Ga dan naar deze pagina op mijn blog.

Lees ook

18 reacties

Geef een reactie

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! De reacties lees ik allemaal met heel veel plezier! Het mailadres wordt niet gepubliceerd en de velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Reageren...?